IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 25.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Разплитането трябва да тръгне от съдебната власт- от нея тръгва държавността. Това е вътрешен процес- на гилдията.
    Изпълнителната е сменяема- поне на повърхността.
    Вал, то ако беше възможно, досега за 23 години да беше станало. Има си начини за организация на съдебната власт по начин, по който тя да си върши работата. Не е нужно даже да откриваме топлата вода, има достатъчно работещи модели по света. Но за да имаме каквото и да било право на глас са необходими протести до дупка, докато реално не дадат власт на гражданите, да могат те реално да предлагат и гласуват варианти.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      ravnovesie,
      не става , опозицията трябва да са идиоти за да влезат в служебно правителство...
      Президента е атрибут на БорисоФ ,каквото и да направи особенно ако се издъни ще обере негативите на тълпата като представител на Герб...Ако е добро няма да има знечение времето е малко да се мисли анализиращо.....
      И за мен сценария е невероятен, но ако всичко друго не дава желание резултат, а желанието за власт и егото на Бойко е достатъчно маниакално това е вариант за игра ва банк.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        между другото има вариант ГЕРБ да се върне на бял кон в управлението, но Плевнелиев трябва наистина да е силно зависим от бойко за да стане.
        При този вариант служебното правителство успява да скапе тотално нещата - за три месеца това може да означава само падане на борда. което пък може да стане само след фалити на банки. И при този сценарии на създаване на умишлен хаос, безнадежност и тотален срив силната ръка на спасителя да бъде желана.

за мен този сценарии е невероятен, а по този начин и връщането на Бойко на власт
        ravnovesie,
        не става , опозицията трябва да са идиоти за да влезат в служебно правителство...
        Президента е атрибут на БорисоФ ,каквото и да направи особенно ако се издъни ще обере негативите на тълпата като представител на Герб...Ако е добро няма да има знечение времето е малко да се мисли анализиращо.....

Коментар

• http://www.segabg.com/article.php?id=637614
          Далеч преди да се роди Бойко Борисов, мъдрият български народ е измислил изразите "иди ми, дойди ми" и "търчи-лъжи". Целият мандат на правителството на ГЕРБ мина под мотото "Иди ми-дойди ми". Премиерът остана верен на този стил до последно - в деня преди оставката си обяви, че твърдо няма да подава оставка.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
            Е ти това ли искаш, хората вместо да ходят на работа да протестират по улиците и то постоянно!? Краденето не зависи от която и да е политическа сила, защото те постоянно се менят във властта, но всяка една от тях защитава преди всичко себе си. То може да се спре единствено ако се пренапишат и спазват законите, а те могат да се спазват единствено ако всички ние в живота си се подчиняваме на едно единствено нещо - на ЕТИКАТА!!! Ей това не можете ли да го разберете!? Не може да поставяш 50 хиляди протестиращи (примерно) под един знаменател, дори и половин милион да са те не са Лъвът, а всеки един от тях си е Лъв за себе си! Говорейки за Лъвът който е скъсъл синджира, ти отново косвено наричаш този Лъв, Стадо! А всеки човек си е индивидуалност - и като характер, и като качества и като заложби и като убеждения! Не генерализирайте нещата (както казва Соколов), това не е правилният подход, според мен! Друго е решението, и то не е така лесно както може би изглежда! Хау!
            Да разбира се, че точно това искам. Те би трябвало да са плюли на собственото си достойнство, да спрат протестите и да се оставят да ги правят на маймуни със заплати 10 пъти по малки от европейските.

Лъвът скъса синджиря. Трябва да е най голямата овца ако се остави пак да го вържат !!!

http://www.youtube.com/watch?v=bI0y3...yer_detailpage
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              противоречиш си

хем разчиташ на Държавността в този й вид, хем сега казваш - няма разделение между властите
              Разплитането трябва да тръгне от съдебната власт- от нея тръгва държавността. Това е вътрешен процес- на гилдията.
              Изпълнителната е сменяема- поне на повърхността.

п.п.Кокото повече юристи, толкова по-малко право, а защо не и правда. Май ще трябва да слязат от върха на хранителната пирамида.

Коментар

Съни, не го ли казвам ясно?
                Нямаме истинско разделение на властите и съдебната такава, по никакъв начин не възпрепятства безчинствата на изпълнителната.
                Казуса Марковска и какво лъсна покрай него.
                противоречиш си

хем разчиташ на Държавността в този й вид, хем сега казваш - няма разделение между властите

Коментар

няма телевизия, която да дава трибуна за подобни анализи
                  говори се, че били някакви едва ли не професионални провокатори, но кой е зад тях - мълчание
                  Ми те няма и как да знаят - поне не със сигурност - то и моето са просто логически догадки според това което се случва.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                    Е ти това ли искаш, хората вместо да ходят на работа да протестират по улиците и то постоянно!? Краденето не зависи от която и да е политическа сила, защото те постоянно се менят във властта, но всяка една от тях защитава преди всичко себе си. То може да се спре единствено ако се пренапишат и спазват законите, а те могат да се спазват единствено ако всички ние в живота си се подчиняваме на едно единствено нещо - на ЕТИКАТА!!! Ей това не можете ли да го разберете!? Не може да поставяш 50 хиляди протестиращи (примерно) под един знаменател, дори и половин милион да са те не са Лъвът, а всеки един от тях си е Лъв за себе си! Говорейки за Лъвът който е скъсъл синджира, ти отново косвено наричаш този Лъв, Стадо! А всеки човек си е индивидуалност - и като характер, и като качества и като заложби и като убеждения! Не генерализирайте нещата (както казва Соколов), това не е правилният подход, според мен! Друго е решението, и то не е така лесно както може би изглежда! Хау!
                    Макар и от различни страни на барикадата, имаме сходни виждания.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Аз все още мисля че протестите бяха инициирани и рекламирани от ГЕРБ, с единствена цел кражбата на ЧЕЗ да изглежда малко по-легитимна.

В последствие нещата излязоха от контрол, но е интересно дали ще се запази ентусиазма. Дори само това че собственика на ЦСКА се появи като защитник на Бойко пък някакви футболни агитки очевидно се опитват постоянно да правят провокации - включително и в конкретния случай послужил като повод за оставка не дава надежди че оставката на Бойко е нещо под влияние на протестите. по-скоро протестите послужиха на Бойко - като се видя че заграбването на ЧЕЗ няма да стане, поне като запазване на опциите за влизане в следващия парламент.
                      няма телевизия, която да дава трибуна за подобни анализи
                      говори се, че били някакви едва ли не професионални провокатори, но кой е зад тях - мълчание

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Да, ама ти само си мислиш така. В момента точно институцията, която би трябвало да има грижата това да не се случва, всъщност закриля главните крадци. Основния девиз на институцията за която говориш, вече 23 години е "За кокошка няма прошка, за милиони няма закони"

Хората не са прости разбраха го това и за това са на улицата за да я сменят и тази и всички други институции с нови работещи такива !!!
                        И от Брюксел ни казват, че там е заровено кучето.

Коментар

Това най-общо са либералните идеи.
                          Ако включиш социална политика, според теб Ляв ли става модела?

Не ми отговори вчера, а ти какво искаш?
                          И за ДКВЕР - преди 3 години имаше одит, имаше няколко приказки за нарушения от страна на Борисов и дотам.
                          Как властта, която е причина или активно подпомага това да се случва да се атакува сама себе си?
                          А прокуратурата, свързана ли е с властта? Да или Не?

Не е от сегашното управление, но то дойде и ЗАПАЗИ статуквото.
                          Смениха се някои играчи в Съд и Прокуратура, но има ли видима полза от това?
                          Има ли поредни лобистки закони след предишните?
                          Съни, не го ли казвам ясно?
                          Нямаме истинско разделение на властите и съдебната такава, по никакъв начин не възпрепятства безчинствата на изпълнителната.
                          Казуса Марковска и какво лъсна покрай него.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            Проблема не е само в ГЕРБ, а във всички партии. Без постоянни улични протести е немислимо да се постигне какъвто и да било икономически напредък. Краденето трябва да се спре. Краденето. Това става само с активност и контрол.

Коментар

Има институция, която има грижата (по закон) това да не се случва.
                              Да, ама ти само си мислиш така. В момента точно институцията, която би трябвало да има грижата това да не се случва, всъщност закриля главните крадци. Основния девиз на институцията за която говориш, вече 23 години е "За кокошка няма прошка, за милиони няма закони"

Хората не са прости разбраха го това и за това са на улицата за да я сменят и тази и всички други институции с нови работещи такива !!!
                              tnm

Коментар

• между другото има вариант ГЕРБ да се върне на бял кон в управлението, но Плевнелиев трябва наистина да е силно зависим от бойко за да стане.

При този вариант служебното правителство успява да скапе тотално нещата - за три месеца това може да означава само падане на борда. което пък може да стане само след фалити на банки. И при този сценарии на създаване на умишлен хаос, безнадежност и тотален срив силната ръка на спасителя да бъде желана.

за мен този сценарии е невероятен, а по този начин и връщането на Бойко на власт

Коментар

Working...
                                X