IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 25.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Тя ме нарече маймуна. Какво очакваш да направя?

П.П. Не разбирам защо се намесваш.
    жалък си

маймуната беше логичен отговор на репликата ти за стиха на Горки "Роденият да пълзи не може да лети"
    Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Това пък е най-голямата глупост, която някога съм чел. Имайки предвид, че птиците са произлезли от влечугите.

съни(тя), днес наистина не си на себе си. Доста си семпла, да не кажа по-остра дума.
    Въпросът беше , а ти ако си произлязъл от маймуна, дали е обида, ако те нарека такава?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Хахаха, че то цялата история на демокрацията говори, че хората мислят това което им се говори по медиите и съответно гласуват по този начин. дори и твоето мислене е яко пропито от пропагандни клишета въпреки че иначе изглеждаш всъщност много над средното разумен. Всъщност по една от теориите за пропагандно влияние за да има ефект дадена пропаганда човек трябва да е достатъчно интелигентен за да има някакви формирани нагласи, които в последствие да бъдат използвани. И за Гьобелс и за Ленин например най-трудно е било да прокарват пропаганда сред селяните. Те, поне по оново време, са били толкова ограничени че пропагандата просто няма за какво да се закачи. Ето и в българия единствените при които не минава пропаганда са циганите - там само кеш върши работа.
      По горните си твърдения трябва да се разбереш с Мечобиков.
      Защото, ако те са верни (а аз ги споделям), то това означава, че никога няма да имаме гражданско общество, способно да взима управленски решения.

Мечобиков, какво мислиш по твърдението на Равновесие?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        И това как става, според теб, когато тези "независими" власти са се срастнали?

демагогия е да се очаква самопречистване вътре в гилдията
        особено при силно зависима иерархичност
        Има много читави и отдадени на професията си хора там.
        Не трябва да се издига в култ вертикалното т.е. йерахично израстване. Нищо лошо няма в това, някой да бъде прекрасен съдия цял живот и да е име- много по-голямо от това на патрона си- министър т.е. хоризонтално/линейно израстване. Не разсъждавайте бюрократски. Има такива хора и чрез тях ще се пречисти системата.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          .....

п.п.Присети ме за един документален филм за Хрушчов. Ако го намеря, ще го постна в темата 30 +
          А дано го намериш,че ми стана интересно!

В замяна ти предлагам това - ако не си го гледала,разбира се .....Тук Хрушчов и епохата свързана с него е засегната доста. А и добре е отразена - според мен!

Фильм "Чудо" (Александр Прошкин, 2009) - http://www.youtube.com/watch?v=_mUJmh3T7IY
          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
            Е ти това ли искаш, хората вместо да ходят на работа да протестират по улиците и то постоянно!? Краденето не зависи от която и да е политическа сила, защото те постоянно се менят във властта, но всяка една от тях защитава преди всичко себе си. То може да се спре единствено ако се пренапишат и спазват законите, а те могат да се спазват единствено ако всички ние в живота си се подчиняваме на едно единствено нещо - на ЕТИКАТА!!! Ей това не можете ли да го разберете!? Не може да поставяш 50 хиляди протестиращи (примерно) под един знаменател, дори и половин милион да са те не са Лъвът, а всеки един от тях си е Лъв за себе си! Говорейки за Лъвът който е скъсъл синджира, ти отново косвено наричаш този Лъв, Стадо! А всеки човек си е индивидуалност - и като характер, и като качества и като заложби и като убеждения! Не генерализирайте нещата (както казва Соколов), това не е правилният подход, според мен! Друго е решението, и то не е така лесно както може би изглежда! Хау!
            хау мяу и ний сме чели КАРЛ МАЙ.ама май много пишеш нищо не казваш.да ходили на работа.краденето зависи именно от политическите сили,които се менкат на определен период.другото е джаф,джаф.избираме те применно теб.независим премиер.ти се (ОСИРАШ)...забравяме те доживот.а сега какво.пак ония или тия.който е бил премиер пак се гласи...ПАК УМУВА ЗА ВЛАСТ
            Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

Ти не се ли препрочиташ сутрин?

Отстрани си много прозрачна кифла. Надявам се, да не ми се обидиш.

Ей го и Равновесие - той пък смята хората за същества, които ще гласуват това, каквото им говорели медиите.
              Ако той е такъв, защо смята всички останали като него?
              Хахаха, че то цялата история на демокрацията говори, че хората мислят това което им се говори по медиите и съответно гласуват по този начин. дори и твоето мислене е яко пропито от пропагандни клишета въпреки че иначе изглеждаш всъщност много над средното разумен. Всъщност по една от теориите за пропагандно влияние за да има ефект дадена пропаганда човек трябва да е достатъчно интелигентен за да има някакви формирани нагласи, които в последствие да бъдат използвани. И за Гьобелс и за Ленин например най-трудно е било да прокарват пропаганда сред селяните. Те, поне по оново време, са били толкова ограничени че пропагандата просто няма за какво да се закачи. Ето и в българия единствените при които не минава пропаганда са циганите - там само кеш върши работа.

Коментар

Ей го и Равновесие - той пък смята хората за същества, които ще гласуват това, каквото им говорели медиите.
                Всъщност, освен обиди, в думите ти рядко има някакво стойностно съдържание!

Коментар

Анон, може ли и без мачистки квалификации?
                  Тя ме нарече маймуна. Какво очакваш да направя?

П.П. Не разбирам защо се намесваш.

Коментар

Разплитането трябва да тръгне от съдебната власт- от нея тръгва държавността.
                    Това е разковничето. но несамо съдебната власт, а и осъждането на политиците на прехода.

Днес ги слушам в Парламента. Сидеров, Костов, Станишев, Лютви Ахмед Местан, Цветанов - всички говорят какви грешки били допуснали сегашните и миналите, но никой не е вкарал бивш министър в затвора, няма и да го стори. Дори прословутото гражданско общество на Мечобиков.

Затова - давайте го по-леко. Който е на партийна хранилка да си бачка, останалите ще се спасяваме поеденично.

Коментар

• Анон, може ли и без мачистки квалификации?

Коментар

Разплитането трябва да тръгне от съдебната власт- от нея тръгва държавността. Това е вътрешен процес- на гилдията.
                        Изпълнителната е сменяема- поне на повърхността.

п.п.Кокото повече юристи, толкова по-малко право, а защо не и правда. Май ще трябва да слязат от върха на хранителната пирамида.
                        И това как става, според теб, когато тези "независими" власти са се срастнали?

демагогия е да се очаква самопречистване вътре в гилдията
                        особено при силно зависима иерархичност

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Вал, то ако беше възможно, досега за 23 години да беше станало. Има си начини за организация на съдебната власт по начин, по който тя да си върши работата. Не е нужно даже да откриваме топлата вода, има достатъчно работещи модели по света. Но за да имаме каквото и да било право на глас са необходими протести до дупка, докато реално не дадат власт на гражданите, да могат те реално да предлагат и гласуват варианти.
                          Не е добре да се копират готови модели. Те са си за тяхната култура.

п.п.Присети ме за един документален филм за Хрушчов. Ако го намеря, ще го постна в темата 30 +

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            http://www.segabg.com/article.php?id=637614
                            Далеч преди да се роди Бойко Борисов, мъдрият български народ е измислил изразите "иди ми, дойди ми" и "търчи-лъжи". Целият мандат на правителството на ГЕРБ мина под мотото "Иди ми-дойди ми". Премиерът остана верен на този стил до последно - в деня преди оставката си обяви, че твърдо няма да подава оставка.
                            Управлението на ГЕРБ мина под девиза "Ако мине"

Е, този път не мина. Лъвът скъса синджиря !!!
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

• Антоанета Цонева
                              преди около минута
                              сега лидерът на ГЕРБ няма да има възможност да бъде преференциално отразяван като премиер - край на рязането на ленти и появяване в новините по 4-5 пъти за една емисия - той трябва като основните лидери на партии да участва в обществения дебат - това поне два месеца - до започването на предизборната кампания - как ще изглежда ББ без медийния допинг, никой не знае - той никога не е бил просто гражданинът Борисов - от неясното си минало веднага скача под прожекторите - главен секретар на МВР, кмет на Столична община, премиер - няма да ги има и сензационните комисии ( парламентът ще е разпуснат) и намяа да ги има разкрития на Янето, който да пуска кръв на публичния скандал със воите "разкрития" - публичността без синтаксиса на Цветанов ще осиротее - интересно е да видим медиите какъв специален жанр ще изберат, за да отразяват ББ - той има само два наратива - нарежда нещо
                              ( дава пари, строи и т.н.) и атакува някого - той няма роля - не е нито управляващ, нито опозиция - ще обикаля страната и ще възбужда структурите, но това не е секси за новина - затова реши да влезе в ролята на героят, когото лошите искат дя убият - около това ще е конструиран новият му образ - аз исках да направя много, но ме спряха - от сега се подготвя фонът - петата колона на Русия е направила атентат на управленито, ДС - сценарии са взривили властта и най - вече Белене - проект, по който той никога е нямал до край ясна позиция - други теми едва ли ще има - ще е комично да е опозиция на служебното правителство - но това също е варинат - предстои да видим - как изглежда ББ без роля във властта

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                Подобен беше отговора ти преди няколко дни, когато един кратък анализ на линк с данни, даден ми от теб показа, че
                                Темпът на нарастване на Държавният ни дълг е най-висок в Европа за периода 2009 - 2012г.

Коментар

Working...
                                X