IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 25.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
    България има нужда от икономически реформи, не от политически такива.
    Добре казано!
    Но затвора е необходимо зло, както за успокояване на масите така и за урок на бъдещите управници.Той е последното което трябва да се направи, съгласен съм най важното е икономиката.

Коментар

• България има нужда от икономически реформи, не от политически такива.

Законите на Република България са добри и адекватни, проблемът е че не ги спазват.

Фокусът на всички правителства от тук нататък трябва да е увеличаване на инвестициите, които да доведат до ръст на реалния БВП.

1. Нямаме независима парична политика, не можем да увеличим паричната база и да стимулираме ръст на БВП.
      2. Мултипликаторът на държавните разходи е сравнително нисък, защото Българското население спестява. Тоест увеличението на държавните разходи не е толкова ефективно в България, както в САЩ например.
      3. Друг потенциален двигател за растеж е износа, но в България няма такъв голям производствен капацитет ориентиран за износ.
      4. Единственият перспективен двигател пред Българската икономика са инвестициите. Подобряване на бизнес средата+Стимулиране на местни и чуждестранни инвестиции. Това трябва да е пътят, който да доведе до повишаване на жизнения стандарт.

От всички тези протестиращи, които е ясно че протестират срещу ниските доходи и ниския стандарт на живот не се чуха искания за икономически реформи и политики, които да доведат до решения на тези проблеми.

Те са се фокусирали върху политически реформи като промяна в конституцията, граждански квоти, кой да влезе в затвора и т.н., което няма да доведе до така желаното повишение на жизнения стандарт.
      Last edited by Silver Fox; 26.02.2013, 09:32.
      Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        за това казвам с отвращение.... иначе не искам БСП,ДПС,Костов или лудите (Волен и Яне)

опитвам се да бъда реалист - не мисля, че до изборите има време да се формира ново движение или партия, която да има КАЧЕСТВЕНИ ХОРА в ръководството... за съжаление само с 'урааа' и юруш на протестите не става. За съжаление масово протестиращите са хора опрени до стената..те нямат какво да губят и това е една от причините исканията им да са толкова абсурдно крайни. За тези хора дали ще се сговни бизнессредата ( и без това осрана от калинките на Бойко) е без значение - за тях, който е успял да изкара пари то бизнес е гаден капиталист... Не виждам как тази тълпа ще остави нормален прагматичен човек да поеме властта и да оправи средата. За съжаление се върви към гръцки вариант, който обещае повече глупости - печели повече фенове.
        ....
        Рядко влизам в тази тема, а когато вляза чета 2-3 мнения и се отказвам.
        Голям късмет е че този път най-отгоре беше този смислен и съвсем точен пост на Берта.
        Подкрепям напълно!

Ето и как австрийския Дер Щандарт съвсем обективно описва ситуацията, цитирани от Капитал:
        Крепости на отчаянието

Напълно оправдани са опасенията, че сегашните протести ще отслабят още повече българската икономика - те отблъскват инвеститорите и подвеждат управляващите да раздават популистки подаръци, каквито страната не може да си позволи. Защото парите, които биха осигурили на българите по-ниски цени на тока и по-високи заплати, просто ги няма. А както знаем, с живот на вересия не се постига трайно благосъстояние.

Това е и проблемът на милионите разгневени хора, които отново и отново излизат по улиците на Атина, Мадрид, Лисабон. Те искат по-високи заплати, по-ниски данъци и повече работни места - с основание, защото общество с топящи се заплати и 50 на сто младежка безработица е крепост на отчаянието. Само че никое правителство, все едно от кой политически спектър, не знае как да изпълни желанията на недоволните и отчаяните. Точно затова смените на правителствата в тези страни не доведоха до подобряване на положението. Броени седмици след като дойдат на власт, новите управници са вече точно толкова омразни, колкото и старите.

Коментар

• Първоначално изпратено от robert Разгледай мнение
          Пак за ГЕРБ, означава правителство от калинки начело с глупава мутра престъпник!
          Министър на финансите /кандидат/- философ по душа и образование!
          Министър Добрев - завършил култура или нещо подобно !
          Министър на здравеопазване - юрист консулт и т.н.
          По места още по страшно .
          Министър на финанси /стар/ излапал резерва, унищожил бизнеса, изкарал народа по улиците.
          По места герберите барабар с герберската администрация панически бяга, щото знае какви глупости е правила.
          И накрая нарциса Бойко .....
          Всеки ден простотия /последната с президента/.

Гласувайте за ГЕРБ!
          за това казвам с отвращение.... иначе не искам БСП,ДПС,Костов или лудите (Волен и Яне)

опитвам се да бъда реалист - не мисля, че до изборите има време да се формира ново движение или партия, която да има КАЧЕСТВЕНИ ХОРА в ръководството... за съжаление само с 'урааа' и юруш на протестите не става. За съжаление масово протестиращите са хора опрени до стената..те нямат какво да губят и това е една от причините исканията им да са толкова абсурдно крайни. За тези хора дали ще се сговни бизнессредата ( и без това осрана от калинките на Бойко) е без значение - за тях, който е успял да изкара пари то бизнес е гаден капиталист... Не виждам как тази тълпа ще остави нормален прагматичен човек да поеме властта и да оправи средата. За съжаление се върви към гръцки вариант, който обещае повече глупости - печели повече фенове.

Това по никакъв начин не означава, че оправдавам пожарникаря. Това, което се случи беше следното : Макар и да разполагаше с цялата власт ББ подцени факта, че докато точи и печели от асфалта и парченца от енергийната мафия...хората обедняваха прогресивно. Докато се говореше за стабилното макро..никой не виждаше (или се правеше,че не вижда) умиращото микро...

В резултат от всичко това имаше едни нормални протести, които обаче дойдоха дюшеш за Алексей и компания (баш бандити).. с малко средства пуснаха ултасите най-отпред, но вече с народа в задните редици...и свалиха голиат с прашка (предполагам е платено скромна сума на лидерите на агитките)...

Няма да съм изненадан ако в момента тези престъпни кръгове ( Алексей Петров и сие) не мъдруват как да внедрят максимално много 'безпартийни' кадри в нововъзникващите движения

та такива работи ми се въртят в кратуната

ако се появи нещо смислено ще си сменя нагласата за точно 10 секунди!
          Last edited by bertram; 26.02.2013, 09:05.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Овчаров и последните 4 г. си управляваше Бойко нали е от техните, това по ТВ е само цирк
            Абе Р.Овч. много са го покрили тези дни. Никакви изяви по медиите. Вчера гледах "Ревизоро", който каза нещо много интересно, че БСП имат най-големи проблеми със старите си муцуни в листите. Днес Главчев в сутрешен блок попита Илияна Йотова дали пак Р.Овч. щял да бъде енергиен министър , а пикаещия във фонтани приятел на братя Галеви - вътрешен? Естествено другарката Йотова се направи, че не го е чула.
            Прави впечатление и друго, непостоянността на исканията на БСП, вече спряха дори да шушнат за национализация на ЕРП-та, а и за въвеждането на прогресивния данък като че ли спряха да говорят.
            Last edited by Лорда; 26.02.2013, 08:49.

Коментар

• Бившия министър Константинов,каза:Оставката на това правителство е добре премислен ход и няма нищо общо с протестите".Бойко се е хвалил,пред министрите как,ще ни преметне и ще измъкне втори мандат !

Коментар

• ДОБРО УТРО ДРУГАРИ ТРОЛОВЕ. ЗАПОЧНЕТЕ ВЕДНАГА РАБОТА ЗА ДА НЕ ВИ УВОЛНЯТ ГОСПОДАРИТЕ ВИ
                Аношко не знам кои с какво печелят, но ти много губиш от липсата на възпитание. Понеже комплексите ти са по- големи от умът ти все нападаш другите и особено дамите..Не сме видели една идея или мисъл от тебе, ама много защитаваш господарите си с обиди

Коментар

Колкото и критично да съм настроен към липсата на управленски капацитет в ГЕРБ..като си представя правителство на Станишев и Доган с цялата кохорта ( Р.Овч, Корнелия, Маналова, Р.Перков, Бисеров, Местан )... искам изборите да са по-скоро.. ...
                  Овчаров и последните 4 г. си управляваше Бойко нали е от техните, това по ТВ е само цирк
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

..... искам изборите да са по-скоро.. и сигурно с отвращение ще гласувам ...пак за ГЕРБ.
                    Пак за ГЕРБ, означава правителство от калинки начело с глупава мутра престъпник!
                    Министър на финансите /кандидат/- философ по душа и образование!
                    Министър Добрев - завършил култура или нещо подобно !
                    Министър на здравеопазване - юрист консулт и т.н.
                    По места още по страшно .
                    Министър на финанси /стар/ излапал резерва, унищожил бизнеса, изкарал народа по улиците.
                    По места герберите барабар с герберската администрация панически бяга, щото знае какви глупости е правила.
                    И накрая нарциса Бойко .....
                    Всеки ден простотия /последната с президента/.

Гласувайте за ГЕРБ!
                    Last edited by robert; 26.02.2013, 08:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Може да липсват много, но аз не съм с претенции като теб да определям дневния ред на Родината си, кифло!
                      Дойде Видов Ден и си изтърваха нервичките !!!

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=m2RFPeRIZ3I
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

Коментар

• Колкото и критично да съм настроен към липсата на управленски капацитет в ГЕРБ..като си представя правителство на Станишев и Доган с цялата кохорта ( Р.Овч, Корнелия, Маналова, Р.Перков, Бисеров, Местан )... искам изборите да са по-скоро.. и сигурно с отвращение ще гласувам ...пак за ГЕРБ.

за мен няма по-безпринципно управление и коалиция от тази между 'комунисти' и 'турци' ( пиша го в кавички, защото нито едните са комунисти, нито другите бранят интереса на етническите турци, които ги избират на всички избори досега)

за 'новите' излезли от редиците на протестиращие мога да кажа " евала за волята " и че тяхното не се губи и е полезно за гражданското общество, НО по-скоро като коректив (секира над главите на корумпираните политици), а не като управленски капацитет.

С тези крайно леви искания рискуваме да си фалираме държавата за макс 1 година. Хубаво ще бъде да има пари за всички, но за да се случи това ТРЯБВАТ МНОГО АМА МНОГО ПЧИ и среда за бизнеса, а с тези крайни искания със сигурност ще изгонят всеки щогоде сериозен инвеститор. Хората ще си кажат "днес е ЧЕЗ, а утре са другите гадни империалисти--и ние в това число "

поздрави
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          Може да липсват много, но аз не съм с претенции като теб да определям дневния ред на Родината си, кифло!
                          Герберастче, нещо много изнервени ми изглеждате герберастчетата!
                          Обиждаш без причина, подскачаш като петел...
                          Кво толкова като падате от властта? Пак ще се въздигнете! (Като се дигнат умрелите )

Ама не е страшно. Поне за теб. Боко да му мисли, че го чака прокурор, арест, съд, присъда... Ако преди това не го гръмнат бившите му авери де..
                          А ти си лесен. Ще си останеш само със срама, че си подкрепял престъпник. Ама е лесно. Сменяш никчето, като и другите герберасти, и си като новороден.
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            Колко запетаи, липсват в твоя(подготвено критичен) пост???
                            Надценяваш се. Подготвен пост??!!! Къде си тръгнала, едва ли не?!?!

Наистина ли си мислиш, че постовете ми към теб са подготвени? Ти си ми просто 30 секунди четене, 30 секунди писане и 4-5 секунди преглед за погрешно натиснати клавиши на пост.

Семпличка си ми, нали ти го казах онзи ден?!

П.П. Точно от това печели Киро, защото ми е повече от 30 секунди четене на копи- пейста му и ми е писнало да чета нечие чуждо мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladislavvv Разгледай мнение
                              Ужас е, че смешник като теб може да се мисли за последна инстанция и да раздава масово определения за хората...
                              Смешник или не - прочети ми поста към съни(тя).

Аз съм "смешник", който ще се смее последен на простотиите ви.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                не ми се цитират библейски приказки за твоя(вашия-герберастки) случай

Имам само един въпрос!

Колко запетаи, липсват в твоя(подготвено критичен) пост???

да ти подскажа - няколко са

Коментар

Working...
                                X