IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 25.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
    Какво те интересува за този Еквадор, колега?
    Въпроса е реторичен. Аз вече казах, че икономиката не се е променила, но след спиране на източването хората живеят много по охолно !!!

Източването трябва да се спре. ИЗТОЧВАНЕТО. А това може да стане като се изритат източвателите.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

Г-н Каролев, какво мислите по въпроса за депозитите . Ще има ли втора Виденова зима при създалата се ситуация. Ще оберат ли пак парите на най-бедната част от народа?
      Между другото, трябва да направите добра кампания, защото според мен след Герб вие сте най читавите политици и трябва отново да влезете в ПАРЛАМЕНТА..
      ето защо мисля така:
      http://www.nsi.bg/EPDOCS/Inflation_god2011.pdf
      Last edited by hari55; 27.02.2013, 12:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от hari55 Разгледай мнение
        А РУСКИЯТ ШПИОНИН Сергей ДМИТРИЕВИЧ КОЙ ГО НАЗНАЧИ?
        Искал си хранилката АЕЦ БеляНЕ. Парламента да не я спирал!
        А, за първи път да кажеш истината и да ме подкрепиш. Точно така. Трябва ние да ги изгоним от България, докато те нас не са ни обрали и изгонили !!!
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Изборите през май нищо няма да решат. Има над 1 000 000 гласове фантоми, а изборната система е тотално объркана и фалшифицирана. Идеята на управляващите от 24 г. кръгове да закрепят системата за още няколко години с избори няма да се получи и ако съм прав, че юли месец ще има нови протести и нагнетяване на напрежение, то есента нищо чудно да има още едни избори.

Дори да има намаление на тока с 8%, то това е капка в морето и няма да реши нито проблемите на гражданите нито на бизнеса които вероятно ще ескалират отново пак.

Единствено суспендиране на сега действащата ретроградна конституция, указ с който да се проведат съвсем нови мажоритарни избори, силен граждански контрол над изборните секции и ЦИК, извънредни съдебни трибунали с големи правомощия подобни на тези в Румъния в 1989 г., може да решат политическата криза, а икономическата да се реши с намаление на цените на тока, с последвала след това либерализация на пазара и отмяна на сега действащите над 3000 лицензионни режима в държавата.
          Протестите започват след 1 април. когато няма да бъдат вдигнати пенсиите с обещаните 9.8%. Просто няма да има пари. и те ще пощуреят.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Ами Еквадор ???

Там нищо не се промени икономически. Растат банане. Ама когато политиците им бяха продажни като нашите, еквадорците бяха бедни. А сега се оправиха.

ШУТ за цялата крадлива пасмина. Трябва да сме мазохисти за да ги оставим крадците нагли.

Коментар

• Чешите си езиците. Няма да се оправи България докато сме живи. Видеото, което гледах на www.petel.bg е показателно. Полицията става пряк свидетел как мутра разбива носа на мирно протестиращ гражданин и не взема никакво отношение. Защо? От страх. Когато изпълнителният орган се страхува от мафията нещата са много, много далеч от оправяне. Така, че дерзайте и се оправяйте кой как може....

Коментар

А, между другото, не беше ли Царя Горянин дето назначи Бандита от СИК за главен секретар на МВР ???
                А РУСКИЯТ ШПИОНИН Сергей ДМИТРИЕВИЧ КОЙ ГО НАЗНАЧИ?
                Искал си хранилката АЕЦ БеляНЕ. Парламента да не я спирал!
                Last edited by hari55; 27.02.2013, 11:53.

Коментар

• Изборите през май нищо няма да решат. Има над 1 000 000 гласове фантоми, а изборната система е тотално объркана и фалшифицирана. Идеята на управляващите от 24 г. кръгове да закрепят системата за още няколко години с избори няма да се получи и ако съм прав, че юли месец ще има нови протести и нагнетяване на напрежение, то есента нищо чудно да има още едни избори.

Дори да има намаление на тока с 8%, то това е капка в морето и няма да реши нито проблемите на гражданите нито на бизнеса които вероятно ще ескалират отново пак.

Единствено суспендиране на сега действащата ретроградна конституция, указ с който да се проведат съвсем нови мажоритарни избори, силен граждански контрол над изборните секции и ЦИК, извънредни съдебни трибунали с големи правомощия подобни на тези в Румъния в 1989 г. осъдили Николае Чаушеску и съпругата му, може да решат политическата криза, а икономическата да се реши с намаление на цените на тока, с последвала след това либерализация на пазара и отмяна на сега действащите над 3000 лицензионни режима в държавата. Хората искат отмъщение, някой трябва да им го даде, а бизнеса и икономиката искат либерализация и сигурност. Не паднат ли глави и не се ли даде икономическа свобода на хората и не се ли създаде силен антимонополен режим, за да се реши проблема с икономиката и колосалната безработица, отново ще попаднем в същия капан.
                  Last edited by Jay Gould; 27.02.2013, 12:04.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• А, между другото, не беше ли Царя Горянин дето назначи Бандита от СИК за главен секретар на МВР ???
                    tnm

Коментар

• Рубини към България: Изтеглете държавен дълг, за да стимулирате растежа
                      Много от причините за кризата в България са световни, а при световна криза, няма много неща, които можете да направите. Трябва обаче да инвестирате в своето бъдеще, трябва да инвестирате в инфраструктура. Да, има еврофондове, но трябва да правите и други публични инвестиции, включително с кредити, заяви Рубини
                      Специално съм поканил Рубини да обясни на тъпите комунистически тролове в този фирум действията на Правителството на ГЕРБ.
                      Last edited by hari55; 27.02.2013, 11:48.

Коментар

Представям НДСВ по партийна линия Объркал си се.
                        Царя Горянин. Дето ни оправи за 800 дни
                        tnm

Коментар

• Ами Еквадор ???

Там нищо не се промени икономически. Растат банане. Ама когато политиците им бяха продажни като нашите, еквадорците бяха бедни. А сега се оправиха.

ШУТ за цялата крадлива пасмина. Трябва да сме мазохисти за да ги оставим крадците нагли.
                          tnm

Коментар

Не може господин Каролев, да представяте като алтернатива Снахата на Политбюро. По добре востание отколкото политбюро.

При представителна демокрация, за да се пречи на източването на държавата е необходимо постоянно да се протестира и пак не е достатъчно.

Докато при пряка демокрация няма такава непосредствена необходимост от улични протести, тъй като изборите до дупка вършат по мирен начин работата на протестите до дупка.
                            Представям НДСВ по партийна линия Объркал си се.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Наистина са хубав пример. Първият е, че изгониха капиталите на руските олигарси от банковата си система. И не само ги изгониха, но и взеха пари от Русия.

Освен това минаха през хиперинфлация, което почти изчисти вътрешната задлъжнялост и се рестартира системата. Оттук нататък е лесно - малка държава като население (нещо като нашенския квартал Люлин), северна нация и много природни ресурси на глава от населението.

Т.е. причините за подобреното състояние на Исландия са повече икономически, не политически.

Но ние винаги като жабите вдигаме крака за подковаване.
                              А, точно така. Както и Швеция. Току що приключих статия за нея. Тя ми е любим пример за либерален капитализъм

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                                Наистина са хубав пример. Първият е, че изгониха капиталите на руските олигарси от банковата си система. И не само ги изгониха, но и взеха пари от Русия.

Освен това минаха през хиперинфлация, което почти изчисти вътрешната задлъжналост и се рестатира системата. Оттук нататък е лесно - малка държава като население (нещо като нашенския квартал Люлин), северна нация и много природни ресурси на глава от населението.

Но ние винаги като жабите вдигаме крака за подковаване.
                                Айде пак демагогия. Нали и преди имаха ресурси ??? Що задлъжняха тогава. Щото имаха крадливи политици. Сега що вървят добре при същите ресурси ??? Щото не хранят обнаглели политици !!!

Да се изгонят политиците с КАМЪНЕ и ДЪРВЕ е много по добър вариант отколкото да ги оставим да ни оправят. Оставихме ги 23 години, добре ни оправиха.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X