If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Имаше съветници Станишев разбира се. И те харесаха предложението на Ангелов, който тогава работеше в Института за пазарна икономика и лансираше идеята поне от 5 години преди данъка да се въведе. З
За Ангел Славчев - той самия потвърди че:
1. Е бил член на партия Българска Левица
2. Е бил лидер на младежкото движение Русофили
3. Е поклонник на Че Гевара
4. Има интервюта във вестник Дума
5. Участвал е в митинг в защита на паметника на Червената армия и го е чистил публично. Има снимки от тази му забележителна дейност, но за разлика от мечобиков аз предпочитам писан текст.
И пак подчертавам че самия Славчев не отрича нищо от горенаписаното.
КОЕ НЕ Е ИСТИНА
Този човек, Ангел Славчев, не познавам. И не ми е работа да го познавам, нито ми е интерес.
Но ти ни вменяваш, че ние го следваме. Тук е твоята насочена (от кого?) лъжа или грешка.
Но, по-скоро – твоята лъжа.
За разлика от вас, от 10-годишен нямам шефове.
Да, гънал съм се, изкривявал съм се под тежестта - но съм останал себе си - за разлика от вас.
"... Трябва да се намери форма и начин да се даде нещо на отчайващо обеднелите български граждани. Това заяви пред журналисти в Министерски съвет президентът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев..."
Егати популизма, егати наглата демагогия!!!
Ми то и аз мога да кажа съшото: "Дайте да дадем, другари!!! Да вървим да работите, а някои ще останат да командваме!"
Тоя наглец трябваше да натиска за мерки за разкриване на работни места и за спасяване на съществуващите, а не да мрънка за "социални" разходи, голямата част от които пак да отидат при "многодетните социално слаби" - разбирай - при мургавите братя!
И аз туй щях да река. Подпомагането за "най-бедните" отново ще отидат основно у четири групи: циганите, мангалите, хъхряците и ромите. Или - както те им казват - "получаващите енергийни помощи" (знаем кои получават дърва и въглища, но ги продават за ракия, а после тръгват да изсичат парковете и горите), "безработните" (знаем тоже кои не щат да работят, дори и да им се дава работа), "родителите на деца с увреждания" (цели катуни хъхряци и чааветата им се водят инвалиди, макар че са напълно здрави, когато ходят да крадат) и т.н. И всичко това под давлението на "синдикатите" (отвращавам се от подпалвачът Траню - защо тоя субект не е в затворът) - които, вместо да защитават работещите, както е в нормалният свят, защитават тези, дето им източват кръвта.
И на всичко отгоре - изнедват бизнесът - да покажел "солидарност".... абе свине, тоя бизнес и сега изнемогва, за да ви плаща заплатите и издръжката на вашите любимци !!! Не ви ли хрумва простата и очевадна идея - да съкратите паразитната администрация поетапно с до 78%, а мангасарите да пратите да работят на полето - иде пролет - нека произведат нещо? 500 000 работещи в селското стопанство (ама работещи, не подпиращи мотики) ще отворят още поне 200 000 места в преработващата промишленост, индиректно още поне 100 000 в обслужващият сектор - и кризата с безработицата ще бъде преодоляна в голяма степен за броени месеци !!! Ама треперите от страх и не смеете да кажете на Хъхрю, че вече ще трябва да копа, вместо да лежи на помощи - и ви е много по-лесно да ограбвате работещите, нали, сган?
Протестите поутихнаха, хората негласно дадоха малък кредит на време и доверие на служебният кабинет, но ако нещата продължават така, недоволството още по-страховито ще избухне и тогава сичкото политици ще трябва да се крият из Латинска Америка, а гъгнивите ще боядисат гащите, когато хората се сетят кой е виновен за нещастията им... Лошото е, че страната ще изпадне в хаос, от който трудно ще излезем...
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Вместо да помагат на простия народ да вдига бунтове, както е във всички бели държави, нашите синдикати помагат на политиците, да разделят бунтовниците и да овладяват бунтовете. За това в България заплатите са 10 пъти по ниски от тези в Европа.
"... Трябва да се намери форма и начин да се даде нещо на отчайващо обеднелите български граждани. Това заяви пред журналисти в Министерски съвет президентът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев..."
Егати популизма, егати наглата демагогия!!!
Ми то и аз мога да кажа съшото: "Дайте да дадем, другари!!! Да вървим да работите, а някои ще останат да командваме!"
Тоя наглец трябваше да натиска за мерки за разкриване на работни места и за спасяване на съществуващите, а не да мрънка за "социални" разходи, голямата част от които пак да отидат при "многодетните социално слаби" - разбирай - при мургавите братя!
И някак между другото, мимоходом, покрай гръмките сиромахомилските призиви се прокрадна една свежа идея - решенията на тристранката взети с някакво си мнозинство да бъдели задължителни за изпълнение. Опаа, демек мафиотите от синдикалните и работодателски структури да поемат властта в ключови икономически сектори, а правителството да козирува и да изпълнява! Тия дни и тлъстите котараци от Лекарския съюз поискаха нещо подобно - Държавата да се оттеглела от контрола върху Здравната каса и той да преминел в чистите и неопетнени ръце на върхушката на лекарската прослойка - тоест вълка директно да се намърда в кошарата! Съдиите и те не искали политиците да им се бъркат в кадруването (това разбира се с най-добри намерения, за прозрачност, и пр.), полицаите искали засилен синдикален контрол в/у МВР и така нататък и така нататък. Ето до истинското разграждане на държавата, и се опасявам че то тепърва започва. А протестиращите овце по площадите, които сега горещо подкрепят всякакви призиви за "контрол" върху властта накрая ще получат пълен "граждански контрол" над една празна черупка - реалната власт вече ще е преразпределена между синдикати, съсловия, гилдии и всякакви други затворени и сенчести структури!
Ревяхме срещу партиите, че били мафии, ама поне на 4 години имаше избори - ама я сега да ви питам как ще влияете върху Лекарския съюз или върху синдикатите?
Какъв фактор са синдикатите у нас и защо биват слушани?
Пламен Галев и Ангел Христов – Братя Галеви - Обвинени в “измъчване, изнудване, насилствено присвояване и търговия с наркотици”. Оправдани на първа инстанция, Осъдени на втора инстанция единствено за изнудване и рекет. Присъдата е потвърдена от ВКС. В началото на май 2012 изчезват и са обявени за международно издирване.
Тодор Батков – Борат, представител на “бандитски капитали” http://wikileaks.org/cable/2006/11/0...1694.html#par7 на прочутия Майкъл Чорни, изгонен от България като заплаха за националната сигурност. Близък на застреляния Емил Кюлев, български банкер и бивш съветник на президента. Криминалните дейности на Кюлев са включвали“измами и пране на пари”. http://wikileaks.org/cable/2009/09/09SOFIA508.html#par7 Батков е носител на ордена Стара Планина, който му е връчен от президента Георги Първанов.
Алексей Петров – Трактора, Златомир Иванов – Баретата - Съюз на бившите командоси Спартак, Лев Инс, преди Аполо & Болкан – контрабанда, изнудване, рекет, проституция и трафик на жени. И двамата са обвинени за тежки престъпления, но са на свобода. Алексей Петров беше кандидат за президент на изборите през 2011.
Васил Божков – Черепа - шеф на Нова Холдинг. Свързан с Интергруп чрез обща фирма с Младен Михалев – Маджо. “Незаконните дейности на Божков включват пране на пари, приватизационни измами, заплахи, изнудване и рекет” (2005). http://wikileaks.org/cable/2005/07/0...1207.html#parF “Най-известният български гангстер… Все още е активен и в прането на пари, в приватизационните измами, в заплахите, в изнудването, в рекета, и в незаконната търговия с антики. Поддържа близки отношения с много официални лица от бивши правителства.” (2009). http://wikileaks.org/cable/2009/09/09SOFIA508.html#par3
Тихомир Митев, Иво Каменов, Марин Митев, Мирослав Несторов, Йордан Йорданов, Николай Николов - шефове на варненската групировка ТИМ - “Като групировка на организираната престъпност, ТИМ се занимава с широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили.” http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html
Коментар