IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 25.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Любими мой Енергетико,

Ти ако се завърнеш ненадейно у дома с двайсе твои бойни другари и завариш там трима организирани бандита да ти плячкосват къщата какво ще направиш. Давам 3 възможни отговора:

1. Ще им ........................ майката !!!
    2. Ще ги дестабилизираш.
    3. Ще ги почерпиш с кафе, за да се стабилизират, щото са изненадани и уплашени. Ми тъй зер, ако им стане нещо, после кой ще краде !!!
    1.
    Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• http://www.blitz.bg/news/article/189672
      200 задържани на студентски протест в Канада
      Бунтът е срещу увеличените такси в университетите

Коментар

• Мечо, втръсна ми да изместваш въпроса. Аз се възмущавам от опита на синдикатите и всякакви групови интереси да ловят риба в мътното, ти ме изкарваш че защитавам олигархичната партийна върхушка - НЕ, АЗ ЗАЩИТАВАМ ИДЕЯТА ТУК ДА ИМАМЕ ДЪРЖАВА !
        Я да те питам по тоз повод? Ти подкрепяш ли идеята Лекарския Съюз да кадрува в Здравната каса? И ако утре протестиращите вземат властта как ще реформират тоя сектор, ако държавата е абдикирала от него и не контролира нищо? С протести? Ще ходим да громим лекарите-вредители и да палим поликлиниките?
        Last edited by energetik; 23.03.2013, 10:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          http://www.blitz.bg/news/article/189653
          Кипърският парламент одобри законопроекта за преструктуриране на банките
          брееее... те ще направят това дето им казвам, че знам че ще направят
          Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• http://www.blitz.bg/news/article/189653
            Кипърският парламент одобри законопроекта за преструктуриране на банките

Коментар

• Аз нямам нищо против властта да се смени по демократичен път, старите партии да бъдат изметени и държавата да се поеме от ново поколение политици ( с надеждата да са по-компетентни и да крадат по-малко). Не ми харесва обаче особено перспективата централната власт бъде обезсилена , а управлението на ключови сектори да се разпределя по корпоративен принцип (от синдикати, браншове, местни интереси и пр.) за сметка на народа-суверен!
              Last edited by energetik; 23.03.2013, 10:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение
                Драги ми Мечо - пропускаш една малка подробност - като се ГЪТНЕ въпросната власт и останем съвсем без държава въпросния народ от 10 пъти ще стане за нула време примерно 50 пъти по-беден от "останалите европейски народи - достатъчно ще е само да се изтърбушат банките и да се направи една малка хиперинфлацийка, за да се изчистят задълженията на кредитните ни милиардери
                Разбира се това е чудесна новина за пролетария - революционер който както добре знаем "няма какво да губи освен оковите си". Омразния олигархичен капитал хич няма пострада особено - а може и да спечели от цялата галимация, по-ориентираните от средната класа също ще оцелеят някак, но да му мислят пенсионерите и бачкаторите - тях ги чака най-голямата тесла, като тръгне яко да расте безработицата, а парите в хазната приключат!
                Любими мой Енергетико,

Ти ако се завърнеш ненадейно у дома с двайсе твои бойни другари и завариш там трима организирани бандита да ти плячкосват къщата какво ще направиш. Давам 3 възможни отговора:

1. Ще им ........................ майката !!!
                2. Ще ги дестабилизираш.
                3. Ще ги почерпиш с кафе, за да се стабилизират, щото са изненадани и уплашени. Ми тъй зер, ако им стане нещо, после кой ще краде !!!
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Трябвало било да ревем, че властта можело да се дестабилизира.

За коя власт става въпрос ???

1. За тази власт ли, дето по времето на Костов изкара, че майката е убила сама детето си, а не детеубийците са го убили. Само и само да му спасят на Костича дебелия цигански задник ???

2. За тази власт ли, дето по времето на Виденов, трошеше сичко наред с БУХАЛКИТЕ, а пък сега по времето на Борисов седеше в министерските кресла ???

3. За тази власт ли, дето дойде от Мадрид със заветната цел да легитимира мутрите, и сега реве, "за бога братя не протестирайте, че и аз съм в киреча". ???

4. Ай с********************************************иктир !!!
                  tnm

Коментар

• Даа, какво тук значи някаква си дестабилизацийка, като на дневен ред е Великата Мечобикова Революция
                    Драги ми Мечо - пропускаш една малка подробност - като се ГЪТНЕ въпросната власт и държава съвсем спре да функционира въпросния народ от 10 пъти ще стане за нула време примерно 50 пъти по-беден от "останалите европейски народи" - достатъчно ще е само да се изтърбушат банките и да се направи една малка хиперинфлацийка, за да се изчистят задълженията на кредитните ни милиардери

Разбира се това ще е чудесна новина за пролетария - революционер, който както добре знаем "няма какво да губи освен оковите си". Омразния олигархичен капитал хич няма пострада особено - а може и да спечели от цялата галимация, по-ориентираните от средната класа също ще оцелеят някак, но да му мислят пенсионерите и бачкаторите - тях ги чака най-голямата тесла, като тръгне яко да расте безработицата, а парите в хазната приключат!
                    Аз с анархисти по принцип нямам желание да споря, ама не мога да се начудя как протестиращите хем искат държавата/властта да действа за да се оправят нещата в страната, хем искат тая власт да е безсилна и блокирана. Е как да стане без държава?
                    Примерно, Лекарския съюз ли ще чакате да направи здравната система по- некорумпирана, достъпна и ефективна - ами че те ако има едно лесно ще гълтат по 50% от БВП и ще взимат по 100 000 лв. месечно!
                    Last edited by energetik; 23.03.2013, 10:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хасан Разгледай мнение
                      Не съм, от турски произход съм, това не ми пречи да помагам на малцинствата.
                      Съгласен съм за гетата. Държавата трябва да състави 20г. план за строителство на съвременни жилища на най-бедните етноси, по този начин ще се стимулира и икономиката.
                      - значи предлагаш ми да си вдигна оборота на "ресторанта", като открия "социална кухня" към него - и това насилствено по програма, не по мое желание

Коментар

• Опортюнистично и манипулативно! - не прави на глупаци по-умни от теб

Първоначално изпратено от Хасан Разгледай мнение
                        Не, ще живеем нормално когато благата са разпределени нормално.
                        В момента Ромите са буквално набутани по гетата и живеят кучешки живот, за разлика от вас българите които от нашите данъци се финансират чиновниците по-големите градове. Вместо да се дават пари за интегриране на ромите.
                        Аз също не искам "парите от нашите данъци" да се дават на чиновниците, но от тук не следва че трябва да "се дават" на ромите!

- изобщо защо нещо трябва да се ДАВА ?

АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ НАМАЛЯТ РЯЗКО ВСИЧКИ ДАНЪЦИ, като се освободим от 9/10 от чиновниците! - за да няма излишни апетити от вредители към нещо, което е иззето доброзорно от всички правени на бунаци, мъчещи се да оцелеят морално, според знанията, уменията и принципите, наложени им от посещаваната по желание образователна система и правени на още по-големи бунаци от непосещавалите дори и насила такава!

- но сега за да не се "впрегне" излишно някой, да спомена, че това е невъзможно поради ред независещи но финансирани изцяло от нас "причини". Просто отговарям на "колегата" ... КАТО НЕГО
                        Last edited by iivanoff; 23.03.2013, 10:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение
                          "...но не разбрах ти какво ново виждаш?"

Новото Вал е, че централната власт в България от 90-та година насам не е била в по-слаба позиция, а се очертава тепърва да ерозира още повече. Новото е, че след изборите най-вероятно ще влезем в още по-тежка политическа криза, съпроводена с влошаване на икономическата ситуация. И докато властта се търкаля по улицата, а новосъздадените политически структури на протестиращите се организират и минават през грешките на детската възраст корпоративни и групови интереси ще се развихрят на макс! Единственото хубаво в цялата работа е, че тези интереси са твърде разнопосочни и част от тях взаимно ще се блокират, но все пак със сигурност ще се получат и доста золуми. Аз например чакам с интерес момента, в който Общините ще започнат да натиснат за повече автономен властови ресурс и пари за сметка на централното правителство. Те за сега се ослушват и са притеснени, зщото гневът на улицата е насочен и срещу тях, но много скоро ще се усетят, че сега е момента местните феодалчета да се превърнат в пълноценни местни царчета! И тогава ще стане изключително интересно, особено в "смесените райони" !
                          И това са само белите, които сами може да си причиним, а докато затихва държавата не ми се мисли какво може да ни се случи ако някой отвън сериозно реши да ни дестабилизира.
                          "Тежко тежко, вино дайте
                          пиян дано аз забравя.
                          Туй що глупци вий не знайте
                          позор ли е или слава."

Христо Ботев

Една власт дето държи народа си 10 пъти по беден от останалите европейски народи, трябва да се ГЪТНЕ !!!

Той седнал да се тревожи, че можело да се дестабилизира.
                          tnm

Коментар

• "...но не разбрах ти какво ново виждаш?"

Новото Вал е, че централната власт в България от 90-та година насам не е била в по-слаба позиция, а се очертава тепърва да ерозира още повече. Новото е, че след изборите най-вероятно ще влезем в още по-тежка политическа криза, съпроводена с влошаване на икономическата ситуация. И докато властта се търкаля по улицата, а новосъздадените политически структури на протестиращите се организират и минават през грешките на детската възраст корпоративни и групови интереси ще се развихрят на макс! Единственото хубаво в цялата работа е, че тези интереси са твърде разнопосочни и част от тях взаимно ще се блокират, но все пак със сигурност ще се получат и доста золуми. Аз например чакам с интерес момента, в който Общините ще започнат да натиснат за повече автономен властови ресурс и пари за сметка на централното правителство. Те за сега се ослушват и са притеснени, зщото гневът на улицата е насочен и срещу тях, но много скоро ще се усетят, че сега е момента местните феодалчета да се превърнат в пълноценни местни царчета! И тогава ще стане изключително интересно, особено в "смесените райони" !
                            И това са само белите, които сами може да си причиним, а докато затихва държавата не ми се мисли какво може да ни се случи ако някой отвън сериозно реши да ни дестабилизира.
                            Last edited by energetik; 23.03.2013, 08:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Да сме били зачитали държавните институции. ХА !!! Тази тема да не би да я четат само Хасан и Факи ???

1. Държавните институции не се създават за да ги зачитат хората.
                              Държавните институции се създават за да зачитат хората и да им служат.
                              2. Държавните институции не се създават за да плашат хората.
                              Държавните институции се създават за да плашат бандитите и да ги опандизват !!!

Ся, само за Хасан и Факи обяснявам подробно.

В България всичко е наобратно:

1. Държавните институции са създадени за да зачитат бандитите и да им служат
                              2. Държавните институции са създадени за да плашат хората и да помагат на бандити, политици и олигарси, като ги предпазват от народната любов.
                              Мечо биков, благодаря за разяснението.
                              Въобще не съм те питал, но уважавам положените усилия.
                              Но!
                              Ето сега те питам - мечо биков, кажи какво направи лъва?

Коментар

• Да сме били зачитали държавните институции. ХА !!! Тази тема да не би да я четат само Хасан и Факи ???

1. Държавните институции не се създават за да ги зачитат хората.
                                Държавните институции се създават за да зачитат хората и да им служат.
                                2. Държавните институции не се създават за да плашат хората.
                                Държавните институции се създават за да плашат бандитите и да ги опандизват !!!

Ся, само за Хасан и Факи обяснявам подробно.

В България всичко е наобратно:

1. Държавните институции са създадени за да зачитат бандитите и да им служат
                                2. Държавните институции са създадени за да плашат хората и да помагат на бандити, политици и олигарси, като ги предпазват от народната любов.
                                Last edited by mechobikov; 23.03.2013, 06:53.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X