IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе кво става в този Шумен? Градът от Гиговци ли се състои?

Разбиха въоръжена банда в Шумен
    Доживотен затвор без право на замяна
    Петима футболни хулигани от Шумен чакат присъди
    Прокурор от Шумен получи 3.5 години затвор за подкуп
    Екстрасенс с 11 присъди дебне в Шумен
    Задържаха четирима за въоръжени грабежи в Шумен
    Шумен без парно и тази зима
    Хлебозавод в Шумен мами пенсионери с купони за хляб
    Разбиха банда за кражби на автомобили в Шумен
    Кражба на ток разкриха в Шумен
    Полицията хвана група за кражба на телефонни кабели в Шумен
    БСП АГИТИРА ЗА БЕЛЕНЕ В ШУМЕНСКО
    Гигов развързва кесията

Това последното нашето Гиговче ли е?

Коментар

• Българските компании са на последно място по иновации в ЕС

Препоръчване (4)

От Дневник Всички статии на автора
      Последна промяна в 14:57 на 14 яну 2013, 381 прочитания, 14 коментара
      Едва 27% от компаниите в България са регистрирали иновативна дейност.

Едва 27% от компаниите в България са регистрирали иновативна дейност.
      Фотограф: hughelectronic

[flickr (CC)]
      По темата

Кабинетът ще разработва оперативна програма за наука и образование за периода 2014 - 2020 г. - 09 яну

Приоритети на системата за национална сигурност - 22 ное

Плевнелиев призова лидерите на IT сектора в САЩ да надграждат в стабилна България - 16 май

ИКТ браншът: държавата трябва да може да финансира идеи - 22 фев
      Сред 27-те държави членки на Европейския съюз, Германия, Люксембург и Белгия имат най-много компании, които съчетават предприемачеството с иновационна дейност, според проучване на Евростат, цитирано от EurActiv. България е на последно място и по този показател.

Проучването на Европейската статистическа служба е фокусирано върху иновации на продуктите и процесите, както и такива при организацията и маркетинга. Изследвани са само предприятия с поне десетима служители, като фирмите работят в областта на производството, телекомуникациите, финансовите и застрахователните услуги, продажбите на едро и издателството.

German firms lead the EU in innovation, data show

Les entreprises allemandes mènent l’UE dans l’innovation
      В целия ЕС 53% от компаниите са регистрирали иновативна дейност в периода между 2008 и 2010 г. В класацията Германия заема първото място с 79% компании, които въвеждат иновации в работата си. Следват Люксембург (68%) и Белгия (61%). След тях са Португалия, Швеция и Ирландия с 60% от компаниите, които се приемат за иновативни.

На дъното на държавите, чиито компании са регистрирали иновативна дейност, са България (27%), Полша (28%), Латвия (30%) и Румъния и Унгария с по 31%.

Сред предприятията в ЕС, които са регистрирали иновации при продуктите и работния процес, само 27% са си сътрудничили с други предприятия, университети или обществени изследователски институти в периода 2008 - 2010 г. докато останалите 73% са се иновирали, използвайки единствено вътрешни ресурси.

Най-високо е нивото на сътрудничество в Кипър, където процентът е 62%, следвани от Австрия (51%) и Словения (45%). Най-малко е сътрудничеството в Италия (12%), Малта (185) и Португалия (20%).

Коментар

• ПРАТЕТЕ КАТО БАЩИТЕ СИ КОМУНИСТИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ В БЕЛЕНЕ, ЧЕ ИСКАТ ЧИСТА ПРИРОДА

Коментар

• Нона Караджова: Строежът на Иракли е законен, протестът - тенденциозен

Препоръчване (8)

От Дневник Всички статии на автора
          Последна промяна в 14:45 на 14 яну 2013, 1396 прочитания, 58 коментара
          Нона Караджова

Нона Караджова
          Фотограф: Юлия Лазарова

Дневник
          По темата

Граждани ще протестират срещу застрояването на Иракли пред парламента - 14 яну

Граждани готвят протест заради нов строеж на Иракли - 13 яну

Строежите на Иракли продължават - 06 яну
          Процедурата за строеж на ваканционно селище в Иракли е законна и срещу него няма нито едно възражение, заяви министърът на околната среда и водите Нона Караджова на пресконференция по повод получения сигнал от екоактивисти за застрояване на местността.

Междувременно днес от 18.30 ч. екоактивистите начело с гражданската инициатива "Да спасим Иракли" се събират пред Народното събрание, за да изразят несъгласието си с поредния проект за застрояване по брега. Недоволството им бе предизвикано, след като блогът stopatom публикува снимки от строежа на Иракли. Проблемът с него е, че според Закона за устройство на черноморското крайбрежие това би трябвало да е изключителна държавна собственост, като строителството на плажа и дюните е забранено.

На извънредна пресконференция днес министър Караджова определи протеста като "изключително тенденциозно и преднамерено обвинение към службите на екоминистерството". Още вчера в позиция на сайта си МОСВ обвини намеренията за протест срещу строежа за "тенденциозни и лишени от градивност".

Караджова заяви, че процедурата за строежа е започнала още през 2009 г. и не е в нарушение на закона за околната среда и биологичното разнообразие. Караджова допълни, че през октомври 2010 г. е направено обществено обсъждане, на което не са постъпили никакви възражения. Година по-късно, през 2011 г., директорът на РИОСВ - Бургас, издава решение, с което одобрява решението на инвеститора, публикувано на страницата на РИОСВ - Бургас, още същия ден, обясни министърът и допълни, че срещу него не е имало никакви възражения. Караджова каза още, че към датата на процедиране на инвестиционното предложение в част от имотите е имало съществуващи постройки, които са бивш пионерски лагер и почивна станция.

"Това е урбанизирана територия, на която още през 60-те години с решение на ЦК на БКП са отредени 40 декара за строителство на почивни бази и на пионерски лагери. Това са били пионерски лагери за много повече хора, отколкото се предвижда в решението", допълни Караджова. По думите й, независимо че е била урбанизирана изцяло територията, директорът на РИОСВ - Бургас, е подложил на "дълбока оценка по въздействие върху околната среда и оценка за съвместимост по зони на "Натура 2000" и цялата процедура е преминала при пълна прозрачност.

Коментар

• Нуждае ли се от коментар?

Бях прав за съдия Тодорова
            Бавенето на мотиви пет години означавало липса на компетентност или на правораздаване

Прекратеното преди дни дело по давност срещу Атанас Тилев за източването на Банката за земеделски кредит през 1996 г. е едно от доказателствата, че критиките към съдебната система и работата на съдия Мирослава Тодорова са основателни. Такова заключение направи вчера вицепремиерът Цветан Цветанов в ефира на TV7. “През цялото време съм бил прав”, посочи той и допълни, че това е третото дело, по което съдия Тодорова е забавила мотивите си с пет години и е било прекратено. Именно заради забавяне на мотивите по дела миналата година тя бе уволнена дисциплинарно от ВСС, а преди дни Върховният административен съд потвърди отстраняването й.

Ексбанкерът Тилев е и бивш агент на ДС с псевдоним Румянцев, но досието му беше унищожено, когато директор на НРС беше Бриго Аспарухов, припомни вътрешният министър. По делото срещу Тилев съдия

Тодорова се е произнесла още през 2007 г.

но после пет години се оказали недостатъчни, за да напише мотивите си и така в крайна сметка то е прекратено по давност. “Това показва или ниска професионална компетентност, или можем да си създадем усещането за липсата на правораздаване и никаква защита за жертвите на престъпността – нещо, което е болезнено за обществото през последните 20 години”, коментира Цветанов и подчерта, че точно Тодорова е била и председател на Съюза на съдиите в България.

Вицепремиерът припомни, че заради забавено от Тодорова правораздаване е получил имейл от жертва на организираната престъпност. Ставало въпрос за изнасилване на две момичета при въоръжен грабеж на семейството.

Сред провалените от съдийката дела без мотиви в продължение на пет години е

и за ДДС измама за над 300 000 лв.

„Тази тайнственост в съдебната система трябва да има някаква прозрачност. Трябва да има яснота и хората да знаят, че зад всяко едно дело, когато се прекратява или когато е изтекла неговата давност, всъщност ние не сме защитили конституционните права на българските граждани, за да получат справедлив съдебен процес”, коментира Цветанов. По думите му подобни дела показвали симбиозата на политиката с организираната престъпност. „За 20 години трупане на тези дефицити, няма как за 4 години съдебната система да се промени”, каза вътрешният министър. Той бил направил своя избор още когато е поел поста МВР шеф – да се бори срещу тежката организирана престъпност, вместо да договаря с нея.

Цветанов даде пример с плувния комплекс „Спартак”, който при управлението на Иван Костов преминал в ръцете на Младен Михалев – Маджо и тартора на Октопода Алексей Петров – Трактора. „Комплекс „Спартак” Алексей Петров си го ползваше като бащиния”, коментира Цветанов. Веднага след като станал министър на вътрешните работи обаче, се захванал с всички тези злоупотреби и собствеността била върната на държавата.
            http://www.monitor.bg/article?id=369196

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Ха познайте какво е общото между току що баннатияScrooge McDuck и новопоявилия се Scrooge McDuckk?

Познахте ли?
              Елементарно, Уотсън!!! Това е SoKoLoV !!!

Ама този път си е намерил аватар и никнейм, които да съответстват на интелекта му!
              Все пернати никове избира !

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                Да, преди малко повече от 3,5 години имаше един клип, който казваше гласуваш за ГЕРБ, получаваш Костов!!! Така, че цитатите за АЕЦ Белене са само още едно потвърждение!

При 26,3 % за ГЕРБ това колко депутатски места , някъде между 80-95 в зависимост от това, колко прати влязат в НС. За сега само коалицията на Ярешки дава сигнали, че биха са коалирали с ГЕРБ, а те едва ли могат да съберат повече от 10 депутати за да влязат изобщо в следващото НС. Е тогава как ще управлява ГЕРБ, като няма да има 121 депутата?

Нещата вървят към ново експертно правителство за следващия мандат - друг е въпроса кой ще го подкрепя?
                Ясно е че вие червените си обичате Азер Меликов и неговият черен пиар. Но това няма да ви помогне, както не ви помогна през 2009, а също и през 2011...

Експертно правителство е като Тройната, като сламеното на Беров - мечтата на БСП да управлява, без да носи отговорност. Народът няма да ви даде мандат за ново крадене...

И ето защо няма да ви даде:

От платените пари за АЕЦ "Белене" над 1/5 отишли за консултанти

Срещу дадени над 837 млн. евро налице са дълготрайни активи едва за 45 млн. евро

http://www.mediapool.bg/от-платените...ews201634.html

Коментар

• Като се има предвид ,че и герб са от котилото ,нормално е комунистически кадър на ген.-полк. Велко Палин да съветва президента ни Роско по сигурността >http://frognews.bg/news_50650/%D0%9A...82%D1%82%D0%B0
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Ха познайте какво е общото между току що баннатияScrooge McDuck и новопоявилия се Scrooge McDuckk?

Познахте ли?
                    Елементарно, Уотсън!!! Това е SoKoLoV !!!

Ама този път си е намерил аватар и никнейм, които да съответстват на интелекта му!
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Ами новак си!!! А съм старо куче, медалист!!!
                      Ако аз съм новак, ти не знам какъв трябва да си !! - регистрацията ми е 2 години преди теб

Имам малко мнения защото принципа ми е ако нямаш какво да кажеш да мълчиш... освен ако някой заТЪпен няма нужда да му обясняваш нещо по-конкретно като сега!

Но, това само доказва освен че НЕ СЪМ НОВОБРАНЕЦ и че НЕ СЪМ ПЛАТЕН, защото не гоня брой мнения/коментари.

А за теб е обратно

или сега "правилния извод" е пак че нямам правилна логика и съм тъп?? - ей сега е момента другия да подхване - ето видя ли наистина си тъп, ПРИЗНА СИ

... точно както ТИ прихвана риторичната ми самоирония към него за критерии на нещо, което ти сам измисли и прие за факт...
                      Last edited by iivanoff; 14.01.2013, 13:50.
                      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                        Още една обида към мен - абе вие имате ли някакво уважение към хората?? - виж от кога съм в този форум!

Ако аз съм новак, ти не знам какъв трябва да си !!
                        Ами новак си!!! А съм старо куче, медалист!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от t.todoroff Разгледай мнение
                          Струва ми се, че сте далеч от темата...
                          Б.Б. реши най-накрая: половината гербери ще гласуват с "ДЕ", а другата половина - с "НА"

Коментар

• Брей тоя Мултака Веждю Радишев бил ,,голямата'' работа .Интервюто което ще постна със скулпторът Велислав Минеков е препоръчително да се прочете най -вече от фанатизираният гербер ..ъъъ той си знае кой е. ,,Вежди не е спасител на Рангел, а лъжец.Цветана Манева трябваше да попита семейството, преди да иска пари от Рашидов, заяви зетят на болния кинорежисьор''
                            14.01.2013 | 12:50 | Диляна Димитрова

Спасил ли е живота на болния режисьор Рангел Вълчанов Вежди Рашидов? Това се чудят мнозина след появата на редица интервюта на министъра на културата, в които сам разказа, че е помогнал с лични средства за лечението на кинаджията във Виена. Вълчанов бе на следоперативна терапия в австрийската столица близо месец преди Нова година. Според пиара на Рашидов преди заминаването на Рангел за Виена при него дошла да моли за помощ министъра на културата. Близките на Рангел обаче не приеха добре признанията на Рашидов. Предлагаме ви позицията на проф. Велислав Минеков, зет на режисьора.
                            - Каква точно е историята около помощта на Вежди Рашидов за лечението на тъста ви Рангел Вълчанов във Виена, г-н Минеков?
                            - Когато задавате въпрос за истината, никога не добавяйте към него името на Вежди Рашидов. При него истина не може да срещнете.
                            - Той не ви ли помогна с лични средства за пътуването на Рангел Вълчанов до Виена преди Коледа?
                            - Факт е, че има една много комична сума, която той е дал. И това е направено чрез трето и четвърто лице – така, че може да се твърди, че е дал. А това е сума, с която може да си купите сладолед и да се повозите на Виенското колело.
                            [B][- Колко точно пари даде министър Рашидов?/B]
                            - Проблемът не е в цялото това даване. Погледнете как тази история минава през всички медии, как Вежди Рашидов се бие в гърдите какъв спасител на Рангел е той. И на всичкото отгоре е не само спасител – той го е измъкнал от беднотията! Спасил му е живота и го е подложил на операция със собствените си средства! Това са грандиозни лъжи.
                            - Парите, които е дал Вежди Рашидов, за каква част от пътуването или лечението на Рангел Вълчанов са стигнали? Той впрочем е трябвало да замине с придружител, не е имал възможност да отиде сам.
                            - Парите, които е дал Вежди Рашидов, за каква част от пътуването или лечението на Рангел Вълчанов са стигнали? Той впрочем е трябвало да замине с придружител, не е имал възможност да отиде сам.
                            [B][- Кой прати Рангел Вълчанов при специалисти във Виена?/B]
                            - Има специалисти, които координират лечението. Те знаят при кого да се изпрати човек за лечение в чужбина. Всички тези действия струват страшно много пари, огромни суми. Те не могат да се сравняват с никакви стотинкови дарения, с които министърът на културата се изтъква.
                            Тези средства на семейството ви ли са?
                            Това си бяха пари на Рангел. Подкрепиха го и приятели, познати.
                            Жената на Рангел Вълчанов – Христина, не е ли благодарила на Вежди Рашидов с думите, че е бил спасен от него, както разказаха някои?
                            Вежди няма какво да спасява Рангел. Той си беше спасен навремето с операция. Леченията, които имаше сега в Австрия, не са оперативни. Това са лъче- и химиотерапия. Така че за какво спасение тук става дума?!

Трябва да ви кажа още нещо. След тази история получавам много обаждания от приятели, които ме питат: „Това срещу теб ли е?” Да, истината е, че тези думи и действия на Вежди Рашидов са срещу мен. Това е форма на отмъщение на този болен мозък.
                            - За какво има да ви отмъщава Вежди Рашидов?
                            - Тези отмъщения започнаха още преди да се заема с политика. Започна след разкритията ми за измисления Музей на социалистическото изкуство – че е глупост за много пари. Рашидов мислеше, че нещата ще се разминат, но станаха много сериозни след скандала с реставрацията на паметника на Цар Освободител – там е пълно беззаконие! Рашидов е разбрал това и е силно притеснен. Затова започва да измисля какви ли не дивотии. Сега е измислил още една на нивото на Художествената академия, но мисля, че няма да има успех. В момента той иска и да се изпокарам с роднините си, да се изпокарам с колегите си с надежда да замълча. Няма да стане!
                            Подобри ли се състоянието на Рангел Вълчанов следа терапията във Виена?
                            - Не можем да кажем, че Рангел Вълчанов е много добре. След такива тежки операции никой не е много добре. Въпреки това той се закрепи. Желаем му здраве и щастие – ние, в семейството, сме щастливи тогава, когато той е щастлив. Непрекъснато сме заедно, той винаги има на кого да разчита.
                            - Цветана Манева посредничила ли е между вас и Вежди Рашидов?
                            - Вероятно да. Жената вероятно е била с добри намерения, но преди да отиде при Рашидов, е трябвало да се допита и до нас.
                            http://www.pik.bg/vezhdi-ne-e-spasit...gel-a-lazhets/
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Платените са такива като теб, новаците в този форум и не в час с правилата!
                              Още една обида към мен - абе вие имате ли някакво уважение към хората?? - виж от кога съм в този форум!

Ако аз съм новак, ти не знам какъв трябва да си !!

Имам малко мнения защото принципа ми е ако нямаш какво да кажеш да мълчиш... освен ако някой заТЪпен няма нужда да му обясняваш нещо по-конкретно като сега!

Но, това само доказва освен че НЕ СЪМ НОВОБРАНЕЦ и че НЕ СЪМ ПЛАТЕН, защото не гоня брой мнения/коментари.
                              Last edited by iivanoff; 14.01.2013, 13:38.
                              Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                                А това от къде го измисли сега можеш ли да ми обясниш? Къде съм казал това?

А обидите тука си ги лепите за здравей - здрасти

Значи до тук имам още една необоснована с нищо обида и какво ще направиш по случая? или пак си е за моя сметка...

Абе вие тук да не сте платени и от 2-те страни /БСП-ГЕРБ/ и нарочно да джавкате по между си и всичко...
                                Платените са такива като теб, новаците в този форум и не в час с правилата!

Коментар

Working...
                                X