IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• От Кумецо на дюните до Людмил Стойков от "Дюни"

Министерството на земеделието продало през 2010 г. 30 декара на Черноморец по 2,5 лв/кв

"Може ли през 2010 г. да се купи земя в урбанизирана зона на българското Черноморие по 2,5 лв на квадратен метър? - питали радио Ереван

Може, ако ГЕРБ продава държавна земя на БСП - отговорило радиото."

https://www.bivol.bg/dunigate-south-1.html

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
      Да точно така, то си е обида да си от ГЕРБ!
      А това от къде го измисли сега можеш ли да ми обясниш? Къде съм казал това?

А обидите тука си ги лепите за здравей - здрасти

Значи до тук имам още една необоснована с нищо обида и какво ще направиш по случая - очаквам извинение?

Абе вие тук да не сте платени и от 2-те страни /БСП-ГЕРБ/ и нарочно да джавкате по между си и всичко...
      Last edited by iivanoff; 14.01.2013, 13:31.
      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
        Чакай сега... нещо не разбрах!

ти ме обиждаш че съм от ГЕРБ , а Патката ме обижда че не съм от Герб...

- що не се разберете оффлайн

- нещо Ви стана много сложно май ...
        Да точно така, то си е обида да си от ГЕРБ!

Коментар

Сопот осъмна облепен с призиви за превземане на ВМЗ

Повече от 250 служители на ВМЗ са получили хранителни продукти чрез БЧК.

http://dnes.dir.bg/news/protest-vmz-sopot-12809622?nt=4

Ало - ГЕРБ, България да не е участвала във война през 2012г., за да се раздават ХРАНИ ЧРЕЗ БЧК на работниците в БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА ОРЪЖЕЙНА ФИРМА ?! Пари за увеличаване на заплати на висшите държавни ръководители имате, а за работниците в държавното оръжейно предприятие нямате?!?!
          Като ти чета поста се замислих, дали онези Ф16 десета употреба дет ще ги купава бай АнюАнгелов не бихо могли да се платят с оръжейна продукция... или Кеш има сама за старо желязо, а не за работни заплати...

Коментар

Хубаво нещо са самопризнанията "Не бе аз съм тъп".
            То в ГЕРБ освен калинки друго няма! Една повече или по- малко в този форум все едно!
            Чакай сега... нещо не разбрах!

ти ме обиждаш че съм от ГЕРБ , а Патката ме обижда че не съм от Герб...

- що не се разберете оффлайн

- нещо Ви стана много сложно май ...
            Last edited by iivanoff; 14.01.2013, 13:25.

Коментар

Не бе аз съм тъп, не разбирам от нищо и нямам правилно мислене...

Явно това е новата линия след критиките на ЕС за свободата на словото...
              Хубаво нещо са самопризнанията "Не бе аз съм тъп".
              То в ГЕРБ освен калинки друго няма! Една повече или по- малко в този форум все едно!

Коментар

• За надпреварата между БКП и БСП – кой повече ще плячкоса?четете тука> http://www.pik.bg/nadprevara-gerb-i-...ref_map=%5B%5D
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Scrooge McDuck Разгледай мнение
                  Това с клипа не беше ли любовника на Станишев, Азер Меликов ли? какъв беше?По долни и тъпи неща не бяхте избълвали до тогава. хахаха
                  Ей червен гьон, кажи ни сега, Че от държавния ток няма по евтин.Както говреше Станишев и че и криза нямало, вие се подлъгахте малко, чак в края и взехте,че се събуждате.Но вече говорите за политически трупове. хахаха
                  Политически труп са ГЕРБ и неговия вожд, колкото и да си бленувате за втори мандат.

Коментар

• Сопот осъмна облепен с призиви за превземане на ВМЗ

Повече от 250 служители на ВМЗ са получили хранителни продукти чрез БЧК.

http://dnes.dir.bg/news/protest-vmz-sopot-12809622?nt=4

Ало - ГЕРБ, България да не е участвала във война през 2012г., за да се раздават ХРАНИ ЧРЕЗ БЧК на работниците в БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА ОРЪЖЕЙНА ФИРМА ?! Пари за увеличаване на заплати на висшите държавни ръководители имате, а за работниците в държавното оръжейно предприятие нямате?!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Scrooge McDuck Разгледай мнение
                      А кажи къде и кога съм те обидил.Ами ти не можеш да пишеш и мислиш толкова бързо.
                      Едва ли ще ме разбереш някога? Недей не се мъчи?И не компенсирай с наглост.

Като имаш отговори на въпросите ми ела да си говорим.
                      ЕТО какво ми каза преди половин час:
                      а БЕ елементарно момченце (1), когато имаш някога ясна представа в главата си какво е политика, ела да си говорим. Кои харесваш ти, ще ни кажеш ли?
                      Че нещо много елементарно мислиш явно. (2)
                      Не се ли виждаш, какъв начин на мислене имаш, жълт създаден от жълти вестници. (3)

- 3 ОБИДИ В ЕДИН ПОСТ !!

ТИ СЕРИОЗНО ЛИ СЕ ИМАШ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН ??

Виждаш ли колко е безсмислен разбовора с теб - обиждаш непрекъснато и после се покриваш или обождаш пак!
                      Last edited by iivanoff; 14.01.2013, 13:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Данев: Всички негативи на финансовата криза са прехвърлени на бизнеса
                        14 Януари 2013 12:48

Тенденцията на увеличаване на задълженията на предприятията от нефинансовия сектор на икономиката продължава, заяви Камен Колев, зам.-председател на БСК, предаде BGNES.

Колев представи резултатите от най-новото годишно изследване на фирмената и междуфирмената задлъжнялост към 31 декември 2011 г., което Българската стопанска камара провежда за 10-а поредна година. В края на 2011 г. те са надхвърлили 163 млрд. лв., каза той. Темпът на нарастване на тези задължения намалява в сравнение с темпа на нарастване на БВП, което е успокояващо. В сравнение с 2005 г. задълженията са по-големи с над 96 млрд. лв. или с 2.5 пъти. Спрямо 2010 г. прирастът е с над 5 млрд. лв., което е 3.3%. Пропорцията на погасяване на задълженията от приходи показва негативен резултат. Сравнението със собствения капитал също има неблагоприятна тенденция - собственият капитал е по-малък от задълженията и това говори за декапитализация на тези дружества. Преките чуждестранни инвестиции са малка част от тези, които прави родният бизнес и съставляват едва 15%, което също отчита спад. Нарастване на задлъжнялостта на този сектор е в основата на междуфирмената задлъжнялост. Бизнесът изпитва сериозни затруднения в текущия бизнес цикъл и му се налага да взема краткосрочни кредити. Позитивното в тази картина е, че падат дългосрочните задължения на компаниите от нефинансовия бранш. В структурата на задълженията междуфирмените са най-големи. Ако отвън влезе свеж финансов ресурс то състоянието на фирмите би се подобрило чувствително.

При всеки четвърти кредит фирмите имат проблем при неговото обслужване - близо 80% от тях вече са просрочени, което е удар особено за малкия и среден бизнес, грози ги фалит. Междуфирмените задължения са задълженията към банки, контрагенти, данъчните и осигурителните институции и др. Съществува опасност от възпроизвеждане на тези задължения в следващите години при слаб растеж на икономиката, отбеляза Колев. По-голямата част от предприятията от нефинансовия сектор на икономиката вече са счетоводни декапитализирани, показва изследването на БСК.

България се радва на нисък държавен дълг, той е под 16% в момента, паралелно с това обаче имаме една особено висока междуфирмена задлъжнялост, която е 227% от БВП. Това е дисбаланс, който няма в нито една европейска страна, където държавният дълг е съизмерим с междуфирмения. Това обаче означава, че всички негативи на финансовата криза са прехвърлени на бизнеса, подчерта председателят на БСК Божидар Данев. В най-неблагоприятна ситуация са фирмите с персонал от 30 до 250 души, при тях задълженията са най-големи и единственият изход за тях са или закриване на производството или съкращаване на работните места, посочи той.

Данев се спря и на отношението на банките. Голяма част от тях се изживяват като инвестиционни и независимо от високата им капиталова адекватност при част от тях има много рискови кредити, отбеляза председателят на УС на БСК. Това тежко финансово състояние се отразява и на обемите, които българският износ осъществява, добави той.

Какво предлага БСК при тази незаинтересованост на държавата и на финансовия сектор? Предлагаме спешни промени в законодателството - ускоряване на процедурите по обявяване в несъстоятелност, каза Данев. Да се забранят със закон обявяването на обществени поръчки с отложено плащане - особено в здравеопазването, където поръчките се бавят с до 36 месеца, което се отразява на цените и създава корупционни практики. Не трябва да има дискриминация и всички стопански субекти трябва да бъдат равнопоставени.

Необходимо е цялостно преструктуриране на високите тарифи в правораздаването, те оскъпяват стойността на кредитите и при ликвидация усложняват процедурите, продължи председателят на БСК. Всички оправдания на политици за високите им доходи са с мотива, че съпругите им са нотариуси, даде пример Данев. Финансовият сектор не може да стои встрани от проблема с междуфирмените кредити, защото те ще потънат заедно с бизнеса. Те имат достатъчно свръхликвидни средства, но прегледайте портфейлите им да видите колко рискови кредити имат те, отново напомни той. Затова е наложително да се изгради клирингова къща, която по принцип е печеливша институция, твърди не за първи път той. Предлагаме националната банка да въведе единен регистър за цените на всички услуги, каза Данев.
                        А бе вие още в тоталитаризма ли живеете, на кого да се прехвърлят в една отворена икономика на държавата ли? Тя ли трябва да ви спаси? хахахахахах

Коментар

От всичките ти глупости не схванах нищо. Ти ограничаваш свободата на словото с ОБИДИ !!!

Ти нямаш логика - не си логичен, противоречиш си и правиш изводи от несвързани факти и аргументи!! ТОВА Е МАНИПУЛАЦИЯ !!
                          А кажи къде и кога съм те обидил.Ами ти не можеш да пишеш и мислиш толкова бързо.
                          Едва ли ще ме разбереш някога? Недей не се мъчи?И не компенсирай с наглост.

Като имаш отговори на въпросите ми ела да си говорим.

Коментар

• Данев: Всички негативи на финансовата криза са прехвърлени на бизнеса
                            14 Януари 2013 12:48

Тенденцията на увеличаване на задълженията на предприятията от нефинансовия сектор на икономиката продължава, заяви Камен Колев, зам.-председател на БСК, предаде BGNES.

Колев представи резултатите от най-новото годишно изследване на фирмената и междуфирмената задлъжнялост към 31 декември 2011 г., което Българската стопанска камара провежда за 10-а поредна година. В края на 2011 г. те са надхвърлили 163 млрд. лв., каза той. Темпът на нарастване на тези задължения намалява в сравнение с темпа на нарастване на БВП, което е успокояващо. В сравнение с 2005 г. задълженията са по-големи с над 96 млрд. лв. или с 2.5 пъти. Спрямо 2010 г. прирастът е с над 5 млрд. лв., което е 3.3%. Пропорцията на погасяване на задълженията от приходи показва негативен резултат. Сравнението със собствения капитал също има неблагоприятна тенденция - собственият капитал е по-малък от задълженията и това говори за декапитализация на тези дружества. Преките чуждестранни инвестиции са малка част от тези, които прави родният бизнес и съставляват едва 15%, което също отчита спад. Нарастване на задлъжнялостта на този сектор е в основата на междуфирмената задлъжнялост. Бизнесът изпитва сериозни затруднения в текущия бизнес цикъл и му се налага да взема краткосрочни кредити. Позитивното в тази картина е, че падат дългосрочните задължения на компаниите от нефинансовия бранш. В структурата на задълженията междуфирмените са най-големи. Ако отвън влезе свеж финансов ресурс то състоянието на фирмите би се подобрило чувствително.

При всеки четвърти кредит фирмите имат проблем при неговото обслужване - близо 80% от тях вече са просрочени, което е удар особено за малкия и среден бизнес, грози ги фалит. Междуфирмените задължения са задълженията към банки, контрагенти, данъчните и осигурителните институции и др. Съществува опасност от възпроизвеждане на тези задължения в следващите години при слаб растеж на икономиката, отбеляза Колев. По-голямата част от предприятията от нефинансовия сектор на икономиката вече са счетоводни декапитализирани, показва изследването на БСК.

България се радва на нисък държавен дълг, той е под 16% в момента, паралелно с това обаче имаме една особено висока междуфирмена задлъжнялост, която е 227% от БВП. Това е дисбаланс, който няма в нито една европейска страна, където държавният дълг е съизмерим с междуфирмения. Това обаче означава, че всички негативи на финансовата криза са прехвърлени на бизнеса, подчерта председателят на БСК Божидар Данев. В най-неблагоприятна ситуация са фирмите с персонал от 30 до 250 души, при тях задълженията са най-големи и единственият изход за тях са или закриване на производството или съкращаване на работните места, посочи той.

Данев се спря и на отношението на банките. Голяма част от тях се изживяват като инвестиционни и независимо от високата им капиталова адекватност при част от тях има много рискови кредити, отбеляза председателят на УС на БСК. Това тежко финансово състояние се отразява и на обемите, които българският износ осъществява, добави той.

Какво предлага БСК при тази незаинтересованост на държавата и на финансовия сектор? Предлагаме спешни промени в законодателството - ускоряване на процедурите по обявяване в несъстоятелност, каза Данев. Да се забранят със закон обявяването на обществени поръчки с отложено плащане - особено в здравеопазването, където поръчките се бавят с до 36 месеца, което се отразява на цените и създава корупционни практики. Не трябва да има дискриминация и всички стопански субекти трябва да бъдат равнопоставени.

Необходимо е цялостно преструктуриране на високите тарифи в правораздаването, те оскъпяват стойността на кредитите и при ликвидация усложняват процедурите, продължи председателят на БСК. Всички оправдания на политици за високите им доходи са с мотива, че съпругите им са нотариуси, даде пример Данев. Финансовият сектор не може да стои встрани от проблема с междуфирмените кредити, защото те ще потънат заедно с бизнеса. Те имат достатъчно свръхликвидни средства, но прегледайте портфейлите им да видите колко рискови кредити имат те, отново напомни той. Затова е наложително да се изгради клирингова къща, която по принцип е печеливша институция, твърди не за първи път той. Предлагаме националната банка да въведе единен регистър за цените на всички услуги, каза Данев.

Коментар

Да, преди малко повече от 3,5 години имаше един клип, който казваше гласуваш за ГЕРБ, получаваш Костов!!! Така, че цитатите за АЕЦ Белене са само още едно потвърждение!

При 26,3 % за ГЕРБ това колко депутатски места , някъде между 80-95 в зависимост от това, колко прати влязат в НС. За сега само коалицията на Ярешки дава сигнали, че биха са коалирали с ГЕРБ, а те едва ли могат да съберат повече от 10 депутати за да влязат изобщо в следващото НС. Е тогава как ще управлява ГЕРБ, като няма да има 121 депутата?

Нещата вървят към ново експертно правителство за следващия мандат - друг е въпроса кой ще го подкрепя?
                              Това с клипа не беше ли любовника на Станишев, Азер Меликов ли? какъв беше?По долни и тъпи неща не бяхте избълвали до тогава. хахаха
                              Ей червен гьон, кажи ни сега, Че от държавния ток няма по евтин.Както говреше Станишев и че и криза нямало, вие се подлъгахте малко, чак в края и взехте,че се събуждате.Но вече говорите за политически трупове. хахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от Scrooge McDuck
                                Ами сам си го казваш.Все едно сте с амнезия.Защо и как го правите това?

Показа ли какво мислене имаш да :"Как от това че не харесвам един, следва че харесвам друг ??????????????? МНОГО НИСША ЛОГИКА НА СИЛНО ОГРАНИЧЕН "ИНДИВИД" !!"
                                АДМИНИСТРАТОРА ТОВА НЕ Е ОБИДА И АГРЕСИВНОСТ.НАЛИ

СИЛНО ОГРАНИЧЕНИ ИНДИВИДИ СА ЕТО ТОЧНО ТАКИВА ТИПАЖИ, КАТО ТЕБ ЕЛЕМЕНТАРНОТО ТИ МИСЛЕНЕ СЕ ПОВЛИЯВА ОТ ЕДИН ЖЪЛТ ВЕСТНИК.

ТИ КАТО СИ ПРОТИВ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ГО КРИТИКУВАШ, ЗАЩО МИСЛИШ, ЧЕ И ДРУГИТЕ МИСЛЯТ КАТО ТЕБ????????????

ТОВА ЧЕ ГО КРИТИКУВАШ, СЪС ЕДНА СНИМКА ИЛИ СТАТИЯ, КАКВО ГОВОРИ.
                                Че ограничения индивид, като му отвориш очите става още по ограничен и тесногръд. Гьонсурат.

Кого искаш ти във властта и кои ще ти угоди най после? Имаш ли тези отговори?
                                Ако не не влизай тук да пишеш повече.Елементарно е.
                                От всичките ти глупости не схванах нищо. Ти ограничаваш свободата на словото с ОБИДИ !!!

Ти нямаш логика - не си логичен, противоречиш си и правиш изводи от несвързани факти и аргументи!! ТОВА Е МАНИПУЛАЦИЯ !!

НЕ СЪМ КРИТИКУВАЛ СЪС СНИМКА И/или СЪС СТАТИЯ - БЪРКАШ МЕ С НЯКОЙ ДРУГ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                Last edited by iivanoff; 14.01.2013, 13:14.

Коментар

Working...
                                X