IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Посвещавам на такива като Монти!

    Приспивна песен за светлото бъдеще

    Сергей Станишев


    Американският президент Барак Обама обеща разкриване на 1 милион нови работни места в над 320-милионните Съединени американски щати. Сергей Станишев обещава четвърт милион в 7-милионна България
    Може би е време в България да въведем нов почин. Всеки път, когато някоя партия, превъзбудена от настъпващите избори, започне да ни обещава поредното "светло бъдеще", да попитаме: "А защо не го направихте, когато бяхте на власт?"

    Тови му идва на човек да попита, четейки как БСП се затичват към урните, нахъсвани от др. Сергей Станишев.

    Левицата ще разработи програма "за 10-годишна реиндустриализация на страната, ще реализира реформа в държавната администрация и ще ограничи разходите чрез цифровизация на управлението".

    А защо не го направихте, когато бяхте на власт? Каквито и програми да пишат, реиндустриализацията не зависи от тях, а от чуждестранните инвеститори. По времето на тройната коалиция държавната администрация неимоверно се разду, а от е-правителството нямаше и помен.

    БСП медногласно обещава "данъчен модел за финансиране на системата на здравеопазване", без да обясни какво значи това, нито да отговори защо не спря безконтролното нарастване на частни болници по тяхно време.

    БСП обещава "приоритетно развитие на науката и висшето образование". Какъвто и да е тоя приоритет, не казва каква реформа трябва и дали не е по-добре да закрие десетките измислени университети, за да финансира както трябва останалите. А също така ще приеме ли закон за БАН и омитане на стотици мъртви души оттам.

    БСП ще "предприеме действия за регулиране на монополите и картелите". Защо не кажат какви - или ги е страх от преписвачи... А защо не ги предприеха, когато бяха на власт? Прескъпата добавка за луксозния ток я дължим именно на управлението на тройната коалиция. И тук един важен въпрос: ще остави ли парите на държавната енергетика в КТБ, настанени там по време на тяхното управление?

    БСП обещава да рестартира проекта АЕЦ "Белене". А защо не го стартира, след като беше на власт? Или беше по-удобно над милиард да се изнесат нанякъде. В тази връзка, след като ще го рестартира, какво ще прави със заема от половин милиард лева, теглен от НЕК заради "Белене" по тяхно време и грозно изхарчен от няколко фирми.

    БСП ще работи за разкриване на 250 хиляди работни места. Е тука вече става прекалено. Ама много. Или може би социалистите разчичат, че пенсионерският електорат ще плесне с ръце и ще ги прегърне.

    Американският президент Барак Обама обеща разкриване на 1 милион нови работни места в над 320-милионните Съединени американски щати за втория си мандат. Сергей Станишев обещава четвърт милион в 7-милионна България.

    И накрая един личен въпрос към Станишев: Наистина ли смята, че ремонтирането на един социален дом в Стара Загора може да струва над 11 милиона лева (без ДДС). За сравнение толкова е общият бюджет на училищата в община Велико Търново - всъщност по-малък, близо 10.2 милиона лева... Този отговор ни го дължи от предишното управление. Както и дали отново ще управлява с ДПС.

    http://www.webcafe.bg/id_240679879_P...tloto_badeshte

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Само не вади винкела, щото тук се надцакват по ентелект
      Нема по гоуем ентелект от винкело !!!
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

      Коментар


      • Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
        Наивник, не можах да се сдържа прописах
        Само не вади винкела, щото тук се надцакват по ентелект

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Космарлака, както мълчи, мълчи, и като издумка някой лаф. Сега не мога да разбера мен ли псува или еврейчето.
          според мен еврейчето
          обаче не знам дали не е сънувал, нарибута или боковци
          Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            Дилетанте,

            никой не спори, че един от най-големите предатели е Р.Овч, който стана милионер от тока и газта, които плащаме.

            за мен ГЕРБ имат голяма вина, защото вече повече от 3 години и ножа и хляба са у тях...контролират МС, НС, ДЕКЕВР, БЕХ и тн и тн.... масово техните кадри са меко казано некомпетентни и за всичко е виновен Станишев, но няма осъдени, а обръчите фирми на Р.Овч. не са прогонени...или поне не всички.

            Това води до тотална боза в енергийния сектор. Вече се позабрави бруталната такса, която ДЕКЕВР наложи на инвестиралите във ВЕИ по закон приет от ГЕРБ...и такса, която предотврати поскъпване на тока с още 15%.... такаса, която ако падне в съда ще принуди ДЕКЕВР да приеме цена поне с 15% по-висока от текущата...

            всичко това се случва по времето на Будистите.... не знам дали са тъпи или така им оттърва, но е факт, че мандата мина, а продължават да се оправдават с предните. Предполагам и в следващия мандат ако го спечелят ще се оправдават с по-предните , защото предни са те....

            Виж новата вече бивша шефка на ДЕКЕВР - да бяха взели някоя колежка даскалица на Фандъкова ...поне нямаше да има компромати за нея....

            ГЕРБ са доказателство, че ако няколко тариката се съберт в съвет в сянка и сложат Калинки по всички важни обществени длъжности с идеята да ги контролират....в един момент се оказва, че нито тарикатите са достатъчно умни...нито калинките могат сами да взимат адекватни управленски решения и резултатите са налице

            ние плащаме сметката !!
            Бертраме, аз ли не виждам грешките на ББ. А ГЕРБ - това беше бунт на хората от "втора категория", които не бяха допускани до властта от т.нар. политически елит. Те възстанаха, подкрепени от всички, които бяхме омерзени от престъпленията на тройната коалиция. Е, дойде ББ на власт и започна да търси хора, с които да работи. Но се оказа, че кадрите на втория ешалон не са от най-добрите. И трябва да се учат в движение. Това води до много калинки и грешки. Още повече, че корупцията е нещо присъщо на хората, особено на Балканите. ХАйде да си признаем, кой от нас не е престъпвал нито един път летвата. А като си нависоко и летвата носи много повече. И все пак при тона правителство няма класичеснки примери за корупция както при предхождащите го три.
            Що се отнася до енергетиката, аз вече казах - тя си е в ръцете на един много тесен кръг, които не дават достъп на никого в него. Две са големите мафии у нас - първата е енергетиката, която си е твърдо червена. Втората е фармацевтичната, в която няма цветове.
            А за възможността ББ и ГЕРБ да вкарат някого от т.нар. политически елит в затвора - това още от самото начало ми беше ясно, че не може да стане. В червени ръце или пък дълбоко корумпирана съдебната система изключва напълно всякакво справедливо наказание. Всеки има или политическо влияние, или връзки, или парите, за да се отърве. И останаха само някои чисто криминални герои, които още се съдят. Скоро няма да видим нито един от т.нар. политическа класа в затвора. Аз отдавна съм се примирил с това. А и самият ББ е дълбоко свързан с политическата класа, той е роден вътре в нея и част е от нея. Трудно е да съдиш съратника, съседа, сътрапезника, колкото и лоши хора да са се оказали те. Въпреки че, аз смятам, че ББ по принцип иска да направи нещо. Но едно е да искаш, второ да можеш, трето - да го направиш.
            Та така - и на мен някои от ГЕРБ не са хората, които искам да ме оправляват, но само като си помисля за възможността отново премиер Станишев, министри Р. Овчаров, Петър Димитров, същата социална министърка, пак батко и братко. - започва ББ да ми изглежда като ангел, а правителството му като Светия синод.
            Та така, някои мои несвързани мисли!

            ПП Но трябваше да добавя непременно - това е първото правителство, което в ръцете на ББ се съобразява с гражданите. Примери за това колкото искаш. Дори няколко пъти съм се ядосвал защо ББ отстъпва. Пример - Витоша и невъзможността за единствените столичани в Европа да могат да карат ски на третия час след като са станали от сън. Или пък шистовия газ. Накрая ББ изигра твърдо за Белене, но пък отстъпи през Газпром за шистовия газ. Има и други примери. А има и свестни министри.
            Last edited by diletant; 17.02.2013, 21:19.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
              четеш ли ги бе космарлака ти
              Наивник, не можах да се сдържа прописах
              Космарлака, както мълчи, мълчи, и като издумка някой лаф. Сега не мога да разбера мен ли псува или еврейчето.
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                Я другарката Дора Янкова била там лъзна се на банана, а беше сила
                А Хейтъра пак е тук....
                Тук обсъждаме а не гледаме сеир за протокола....

                Коментар


                • Венсеремос. Колкото повече свобода, толкова повече свобода. От философски спорове забравихме да пуснем за юнака БАЛКАНСКИ

                  http://www.youtube.com/watch?feature...&v=bI0y3L2Pb5M

                  и за Христо Ботев - най революционния революционер

                  http://www.youtube.com/watch?feature...&v=m2RFPeRIZ3I
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
                    не, майка ти !
                    четеш ли ги бе космарлака ти
                    Наивник, не можах да се сдържа прописах
                    Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                      Ха-ха-ха........Мисли за малкия..........
                      Я другарката Дора Янкова била там лъзна се на банана, а беше сила

                      Коментар


                      • Дилетанте,

                        никой не спори, че един от най-големите предатели е Р.Овч, който стана милионер от тока и газта, които плащаме.

                        за мен ГЕРБ имат голяма вина, защото вече повече от 3 години и ножа и хляба са у тях...контролират МС, НС, ДЕКЕВР, БЕХ и тн и тн.... масово техните кадри са меко казано некомпетентни и за всичко е виновен Станишев, но няма осъдени, а обръчите фирми на Р.Овч. не са прогонени...или поне не всички.

                        Това води до тотална боза в енергийния сектор. Вече се позабрави бруталната такса, която ДЕКЕВР наложи на инвестиралите във ВЕИ по закон приет от ГЕРБ...и такса, която предотврати поскъпване на тока с още 15%.... такаса, която ако падне в съда ще принуди ДЕКЕВР да приеме цена поне с 15% по-висока от текущата...

                        всичко това се случва по времето на Будистите.... не знам дали са тъпи или така им оттърва, но е факт, че мандата мина, а продължават да се оправдават с предните. Предполагам и в следващия мандат ако го спечелят ще се оправдават с по-предните , защото предни са те....

                        Виж новата вече бивша шефка на ДЕКЕВР - да бяха взели някоя колежка даскалица на Фандъкова ...поне нямаше да има компромати за нея....

                        ГЕРБ са доказателство, че ако няколко тариката се съберт в съвет в сянка и сложат Калинки по всички важни обществени длъжности с идеята да ги контролират....в един момент се оказва, че нито тарикатите са достатъчно умни...нито калинките могат сами да взимат адекватни управленски решения и резултатите са налице

                        ние плащаме сметката !!
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                          Значи нищо не разбираш от психология
                          Коки е най добрия коментатор в темата. Факт. Диалогична. Умее да води спор. Винаги е наясно и дава да се разбере кога губи и кога печели. Знае най много от всички за политическата обстановка в страната. Не се надува. Не се страхува да не би да сгреши, и като всички хора, които не се страхуват да не сгрешат, греши рядко. В момента се опитваш да я омаскариш защото не ти харесва явно да се разкрива истината за нещата.
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Ха-ха-ха........Мисли за малкия..........

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                              Ха, здрасти! Май започна да се замисляш Заедно с Бертран, батко Пешо и други. Замислихте се кой ще дойде на власт, ако свалят ББ. Отговорът е ясен - опасният демагог-комунист Станишев. За него - справка програмния документ на смешния им конгрес. Конгресът смешен - документът опасен. Ще спомена само Белене, данъците, намаляване на пенсионната възраст, 250 000 работни места с пари на правителството - това, заедно с присъщите на БСП кражби стига за един гръцки вариант в срок от 2 години.
                              А иначе са прави да протестират хората, на които посред зима им тръснаха големи сметки. Не че електромерите са отчели повече, или някой ги е манипулирал. Но високите сметки са заложени от всички правителства на прехода, но най-вече на БСП. Та помислете в чии ръце е енергетиката след 1989 г. - винаги на комунистите. Името Р. Овч. и неговите знайни (Кадиев) и незнайни съратници да ви говорят нещо. Нямат ли тези хора вина за монополите и скъпите сметки за всичко? Е, мога да пиша още, но хората, които споменах сте разумни и сами можете да разсъждавате. А то иначе Кирчо и мечобичков са съгласни да имат премиер пак Станишев и министър на икономиката и енергетиката пак Р. Овч.

                              ПП Абе в този форум ми прави впечатление, че комунист стана срамна дума. Който и да пише против ББ държи да заяви, че не е комунист и фен на БСП. Пък като поразсъждаваш, излиза обратното.
                              ПП Абе под ника мечобиков да не се крие Йоло Денев, а?
                              Мръстна дума в този форум е гербер... а комунист е от миналото..
                              Щом може Оланд и ШУЛЦ да го припознае ,защо не и аз....
                              До десет дни Герб ще национализира ЧЕЗ как е тръгнало...така че какво се различават ...
                              Гласувам за който изпълнява мойте интереси..
                              Засега ще гласувам за СтанишеФ ,като партия с най много потдръжници ,нали искаш да го чуеш от някой....
                              Бих гласувал за Костов даже въпреки че напуснах заради него ако получеше мандат ...
                              Служил съм при Костов ,при Царя ,при СтанишеФ ,но при БорисоФ е върха на всичко по неадекватност и безобразие. Сложи се на мястото на държавен служител назначен и уволнен за три дни...
                              Това пада върху самочувствието , автобиографията и определя съдбата и за цял живот...
                              Бушони и Калинк ....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                Коки не е трол. Няма такива тролове. Истинска е, или аз не разбирам от психология.
                                Значи нищо не разбираш от психология

                                Коментар

                                Working...
                                X