IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Това е действителността след три и половина години герберасткото управление

Тъжно е. Но е истина.
    Слаб провинциален опит за политическа поезия. А Гиговчо си е заможен, пенсийката му съвсем не е малка. Заплатката във фирмичката също.Синчетата също са там- А иначе душицата си му е клета, та дрънка!

ПП Ясен Ведрин е къде по-добър.
    Last edited by diletant; 12.01.2013, 22:11.

Коментар

Цитат:

Тръгвай сине! Напред, и... късмет!
      Тук надежда за теб не остана.
      Скътах тези пари за билет
      и поплаках си малко зарана...
      Все си вярвах, че мойто момче
      в тоз несигурен свят ще сполучи.
      Но животът надолу тече
      и напомня помия за куче.
      Някой вече ни сложи черта.
      Като мъртви дори ни посече.
      Щом преминеш след тази врата -
      не се връщай тук никога вече.
      Даже вън да е тежко - ще знам,
      че синът ми със труд ще успее.
      Тук да прося за нас ме е срам,
      а оттатък - поне се живее.
      Малка пенсия имам. Уви!
      И за двама се никак не връзва.
      Тръгвай, моя любов, и върви,
      че сърце ми от болка измръзва.
      Ще намериш все нещо, нали?
      Армаган да изпратиш на време.
      Вересията свърши. Боли!
      Левче никой не ще да заеме.
      Тръгвай, сине, от тоз терминал!
      Колко други навън отлетяха...
      Не поглеждай баща си през жал!
      Тя, в сърцето, е родната стряха!
      Щом превърнаха родното в ад,
      то чистилище вънка поне е...
      Ти си силен и толкова млад,
      а на мен старостта ми тъмнее.
      И да пишеш... Ще чакам, до дни!
      Ето, виждам за теб самолета...
      Усмихни, сине мой, усмихни
      на баща си душицата клета..

Тъжно е. Но е истина.
      За съжаление отгеждаме емигранти.Моят син замина навън да учи и няма никакво намерение да се завръща тук да живее.Отначало ми бе тъжно ,но вече се радвам ,че замина ..Децата ни тук нямат бъдеще.
      Last edited by коки; 12.01.2013, 21:47.
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Тъжно е. Но е истина.
        Много е добре написано.

Коментар

• Това е действителността след три и половина години герберасткото управление

Тръгвай сине! Напред, и... късмет!
          Тук надежда за теб не остана.
          Скътах тези пари за билет
          и поплаках си малко зарана...
          Все си вярвах, че мойто момче
          в тоз несигурен свят ще сполучи.
          Но животът надолу тече
          и напомня помия за куче.
          Някой вече ни сложи черта.
          Като мъртви дори ни посече.
          Щом преминеш след тази врата -
          не се връщай тук никога вече.
          Даже вън да е тежко - ще знам,
          че синът ми със труд ще успее.
          Тук да прося за нас ме е срам,
          а оттатък - поне се живее.
          Малка пенсия имам. Уви!
          И за двама се никак не връзва.
          Тръгвай, моя любов, и върви,
          че сърце ми от болка измръзва.
          Ще намериш все нещо, нали?
          Армаган да изпратиш на време.
          Вересията свърши. Боли!
          Левче никой не ще да заеме.
          Тръгвай, сине, от тоз терминал!
          Колко други навън отлетяха...
          Не поглеждай баща си през жал!
          Тя, в сърцето, е родната стряха!
          Щом превърнаха родното в ад,
          то чистилище вънка поне е...
          Ти си силен и толкова млад,
          а на мен старостта ми тъмнее.
          И да пишеш... Ще чакам, до дни!
          Ето, виждам за теб самолета...
          Усмихни, сине мой, усмихни
          на баща си душицата клета..
          Тъжно е. Но е истина.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Писателят Георги Господинов: Днешното ни живеене е утрешният ад за децата ни
            Днешните чалга и кич, онази половин книга на година, която си купуваме, няма да се размине така - това е същинският апокалипсис, казва един от най-популярните и превеждани съвременни български автори

05:50 | 09.01.2013 | Анета Божидарова

Краят на света не настъпи, но Апокалипсисът идва всеки ден в 6 вечерта. Кой е най-страшният ежедневен Апокалипсис?

Все пак това е само заглавие на едно пиеса. Но винаги съм смятал, че истинският апокалипсис е нещо много лично, далеч от фойерверките на онова, което очакваме. Апокалипсисът не е касов филм, блокбастър, мултимедия. По-скоро е минималистичен и ням, беден откъм визия, всекидневен. Може да се случи и в една отделно взета страна, може да е и съвсем индивидуален. Най-страшното в българския му вариант – липса на любопитство към другия, на емпатия и устойчиви ценности. Не изгубване на ценностите, защото кога сме ги имали, а неспособност за дълъг период да градиш в съгласие с другите, в общество. Пълно отсъствие на общество, което прави личните ни апокалипсиси несподелими и твърде самотни.

Има ли вече гражданско общество у нас или още сме граждани без общество?

Има радващи акции и моменти на съпротива, но за кратко, приличат на флашмоб, на ситуационни събирания. Много лесно се разпада гражданското общество тук, сякаш му липсва траене, продължителност, дълга съпротива. За съжаление и медиите не му помагат. Медията живее тъкмо от забравата и нетраенето, от бързото превъртане, от «винаги новото». А ценностите работят в друга посока. Трябва да решим кое ни е важно.

Къде са българските домати днес - по парламента, в шопската салата?

С доматите нещо не се получава в последните години. Нито с тази акция. Нейде в чуждата преса писаха снизходително иронически за българската доматена революция, която всъщност не се е случила. Не става.

В какво се превърна политиката?

Тук всички говорят за политици, медиите от това живеят, но целият този шум всъщност не е политически. Не е разговор за същностното, за полиса. Това е леко безумно. Както и фактът, че с вас не говорим за литература, както би било нормално. Никога не съм бил в политиката, пиша книги, но ние говорим за политика. Ще е много хубаво, ако някой журналист се сети и направи цяло интервю с политик само върху последните тенденции в литературата, класиката и канона, анализ на последните десет книги, които е прочел. Чакам с нетърпение.

Къде са децата ни днес – Гангнам стайл, Дим да ме няма или ....?

Това, в което живеем, е утрешният ад за децата ни. Бездарието на родителите, днешните чалга и кич, онази половин книга на година, която си купуваме, няма да се размине така. Ей това е същинският апокалипсис.

Какво пропускаме да кажем на децата си?

Пропускаме да им покажем как се живее смислено, спокойно, с достойнство. Да им покажем, че човек може да живее така, дори тук. Дано имат повече съпротивителни сили. Защото да си дете в България днес си е изпитание.

В годината на Змията – коя кожа да облечем?

Змията съблича кожите си. Може би това е знакът, който ни дава. Многото кожи ни правят безчувствени. Вярвам в уязвимия човек.
            Вашите коментари
            anonymous 09.01.2013 13:55
            С цялата си симпатия и частично уважение, госпожи и господа журналисти! Та вие сте част от играта! Зная ,че пиенето и плащането са си с все същите взаимоотношения, но може би все пак малко зависи от вас какъв ще е живота в България, какво ще има в главите на бъдещите българи, дали ще си харчат парите за книги или за ракия. Аз, уви, вече се отказах от вашите услуги - купувам си вестник за телевизионната програма, гледам новините по английски и руски телевизии и само времето от нашите. А змията нека си съблича кожите - нашия, българския свят изчезва, защото е непривлекателен дори за най-големите патриоти - а Свети Валентин и годината на змията би трябвало да го доукрасят, а не да заместват забравената красота на нашите предци. Боже, колко красота изчезва заради тъпаците, които оцветени различно - всъщност ни убиват!
            anonymous 09.01.2013 23:30
            Какво значи да живееш смислено и с достойнство ? Какво значи да имаш сигурност ? Има смисъл , ако виждаш как растат децата ти ! Имаш достойнство , ако знаеш , че си се реализирал ! Имаш сигурност ,ако не се страхуваш за бъдещето си !Къде го има всичко това в България !
            anonymous 10.01.2013 00:44
            Този пак откри Америка с неговите дълбокомислени простотии.Истината е, че Господинов никога не е бил на страната на слабите, напротив винаги се е възползвал от "административните" си позиции умишлено се е абстрахирал от битките на хората срещу системата.
            anonymous 11.01.2013 14:30
            Само ПРОСТАК,като този анонимус може да напише такива думи по адрес на писателя!

Коментар

• http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...87%D0%B8%D0%B5
              Распознаваш ли господарите си на които миеш дирниците

Коментар

• Напълни ги в ибрика да ги носиш с тебе- много ще ти трябват, а и вазелинче си вземи едни хора искат да те обичат- ти не си умен ,но те пак те искат
                ИЗЕДНИЦИ НАРОДА ЩЕ ВИ ОТМЪСТИ ЗА МИЗЕРИЯТА СИ

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                  Кирчо - линк за теб - http://www.icp-bg.com/drug.php

И накрая съвет от линка - Пийте прясно мляко с мед, червено вино, яжте плодове, разхождайте се където усещате, че ви е хубаво и търсете неща, които ви карат да се усмихвате. Човешкият организъм е много специален и има уникалната възможност да се възстановява и психически и физически. Ако имате проблем със емоциите и психическото състояние или сте пристрастени към някое от горните или друго лекарства, в никакъв случай не се самолекувайте, защото е страшно – потърсете добър психиатър.

ПП От мен - не търси психиатър на Полизатон 20!
                  А от Шума или от Банкя.

Коментар

• Дили, дали след като Воко падне от власт и прокуратурата му потърси сметка ще отърве панделата да кажем на основание че има някакво заболяване, което му пречи да носи отговорност...

https://www.bivol.bg/pozicia-9-01-13.html

Коментар

• Кирчо - линк за теб - http://www.icp-bg.com/drug.php

И накрая съвет от линка - Пийте прясно мляко с мед, червено вино, яжте плодове, разхождайте се където усещате, че ви е хубаво и търсете неща, които ви карат да се усмихвате. Човешкият организъм е много специален и има уникалната възможност да се възстановява и психически и физически. Ако имате проблем със емоциите и психическото състояние или сте пристрастени към някое от горните или друго лекарства, в никакъв случай не се самолекувайте, защото е страшно – потърсете добър психиатър.

ПП От мен - не търси психиатър на Полизатон 20!

Коментар

• В тази тема админа трябва да сложи алкохолен дрегер
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• ИЗЕДНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ- НАРОДА ЩЕ ВИ ОТМЪСТИ ЗА МИЗЕРИЯТА СИ

Коментар

• ОТГОВОРИ ДЕ- ГОСПОДАРИТЕ ТИ НЕ СА ТИ ДАЛИ ОТГОВОРИТЕЖалко , че платените писачи са малоумни- кажи ни аргументите си за да носиш ибрика
                            ИЗЕДНИЦИ НАРОДА ЩЕ ВИ ОТМЪСТИ ЗА МИЗЕРИЯТА СИ

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              ДИЛЕТАНТ ПРЕДАТЕЛИ И ИБРИКЧИИ ВИНАГИ Е ИМАЛО- ТИ ДА НЕ СИ РОДНИНА НА КИРЯК СТЕФЧОВ Нали щяхте да вкарате политици в затвора и лъгахте за Догат- съборихте едно барбеку и им се надупихте нали- ПРЕДАТЕЛИ
                              Кирчо, успокой се! Вземи една граматика, един речник на книжовния български език и един правописен речник. Научи, че има и малки букви в кирилицата. И тогава седни да напишеш нещо интересно и умно! А лозунгите ти ги зная от речите на Станишев.

Коментар

• Разбрахте ли как Дянков ще се бори с трайно безработните- вече били закупени лопати и кирки - с тях щели да копаят трайно безработните археологическите разкопки и нивите от напролет за минималната работна заплата и осигуровки.

Коментар

Working...
                                X