IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vladislavvv Разгледай мнение
    Разбира се, че не е прав, чиста проба демагогия.
    Проблемът не е дали да се дават пари за гранатомети, а безстопанственото отношение на държавата и безизходицата, в която са поставени хората. И не може правителство в края на мандата си да се оправдава, че положението е така от 20 години.
    Ако приоритетът е пари за социални плащания (или по-скоро за спортни зали, отбори и други смр ), то би трябвало това да е част от цялостна политика и би трябвало още в началото на мандата държавните компании, които са в тежко състояние да бъдат реорганизирани, приватизирани или ликвидирани.
    Премиерът Борисов, вместо да се извини за цялостното си неадекватно поведение по казуса, продължава да се държи дебелашки и просташки.
    Абсолютно вярно. На власт са вече три и половина години и пак са им виновни предните.
    Освен това е видно че Борисов ЛЪЖЕ за жената:
    На госпожата, която ми пращаше лук, всичките й пръсти са със златни пръстени.
    От снимката се вижда една единствена венчална халка!

лъже по най-арогантен начин и няма кой да му го каже право в лицето!
    Last edited by X_Y; 17.01.2013, 11:35.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Валдис Домбровкис: Икономиите и растежът не са несъвместими понятия
      Излизането на Латвия от кризата се дължи на бързата фискална корекция за разлика от бавния и болезнен процес в Гърция, посочва премиерът на страната
      Препоръчай (1)
      Валдис Домбровкис: Икономиите и растежът не са несъвместими понятия

Премиерът на страната Валдис Домбровкис. Снимка: Ройтерс

Докато страните от Южна Европа протестират срещу налаганите им бюджетни ограничения, Латвия успя толкова успешно да ги приложи, че сега дори Международният валутен фонд (МВФ) предупреждава Рига да не прекалява с икономиите, пише CNBC.

След като латвийската икономика се сви с 24% през 2009 г. като следствие от финансовата криза, страната предприе агресивни мерки за понижаване на бюджетния си дефицит, ограничавайки публичните разходи и повишавайки данъците. Така Латвия успя да постигне фискална консолидация в размер на 17% от брутния си вътрешен продукт (БВП) само за 3 години – най-мащабната в Европейския съюз (ЕС).

В същото време страната успя да излезе от рецесията, а прогнозираният за 2013 г. растеж се очаква да достигне 3,7%.

Макар че Латвия беше сочена като модел при прилагането на политиката на икономии, сега МВФ предупреждава, че Рига трябва да се фокусира върху мерки за стимулиране на икономиката. И според премиерът на страната Валдис Домбровкис сега вече Латвия има възможност да увеличи разходите си и да намали данъчната тежест за служителите и компаниите.

Домбровкис беше обвиняван за това, че е заложил бъдещето на страната на карта, когато е приложил широкомащабните мерки за икономии. Той обаче изтъква, че икономиите и растежът не са несъвместими понятия.

„Наистина преживяхме най-голямата фискална корекция сред 27-те европейски страни. И все пак сега сме най-бързо растящата икономика в общността“, коментира той. „Изглежда няма толкова голямо противоречие между икономиите и растежа“, допълва премиерът, изтъквайки, че през 2012 г. страната му е свила бюджетния си дефицит до едва 1,2% от БВП.

За да изпълни условията за получаване на спасителния заем от ЕС и МВФ в размер на 7,5 млрд. евро през 2008 г., Латвия предприе едни от най-суровите бюджетни икономии в Европа. Заплатите в публичния сектор бяха понижени средно с 25%, като в отделни случай тези съкращения достигнаха 70% (например при учителите).

Латвия преживя тежък ръст на емиграцията – тенденция, която се задълбочи след въвеждането на последните мерки за икономии. Определяна като „демографска катастрофа“ от местни анализатори, емиграцията от Латвия се е увеличила с 13% за последното десетилетие. Тя е най-силно изразена при младите и образовани латвийци.

През 2013 г. се предвижда 10% ръст на заплатите в голям брой публични сектори. Освен това през декември Латвия обяви, че е започнала да изплаща заема си от МВФ преди крайния срок, изтичащ през 2015 г. Това означава, че МВФ вече няма да може да влияе на бюджетната политика на страната.

МВФ предупреждава, че някои предвидени от правителството мерки, като понижаването на минималната работна заплата, могат да имат негативен ефект. Според Домбровкис обаче това ще помогне за решаването на проблема с безработицата, която за момента достига 10,7%.

Премиерът изтъква, че успешният преход на Латвия се дължи на бързото прилагане на фискалната корекция за разлика от болезнения и белязан с протести процес в Гърция. Това, подчертава той, позволи на Латвия да си възвърне доверието на пазарите и финансовата стабилност.

„Икономиите са част от решението“, коментира Домбровкис. „За страните, които имат проблеми с достъпа до пазарите, няма друг начин освен да сложат публичните си финанси в ред“.
      По статията работиха: Георги Стоянов, редактор Петър Нейков
      ЧЕТЕТЕ НЕГРАМОТНИ ТРОЛОВЕ- УМОРИХТЕ НАРОДА ОТ МИЗЕРИЯ И ФАЛИРАХТЕ ИКОНОМИКАТА

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
        Прав ли е ББ или не?

Борисов: Пари за майки, пенсии и култура или за гранатомети да дадем
        И аз се чувствам обиден от жената, че ми праща лук, каза Бойко Борисов

Идва ли ви отвътре да се извините на тази жена в Сопот (от ВМЗ), за чиито пръстени споменавахте, и която ви отговори с това, че те са й по наследство и че ако ги продаде, така или иначе няма да има какво да яде. Това попита Георги Коритаров премиера Бойко Борисов в интервю по ТВ+. Защо да се извиня, отговори премиерът.
        Защото тя се е почувствала обидена, отговаря журналистът.
        "И аз се чувствам обиден от нея да ми праща лук. В края на краищата, аз съм ял хляб и лук много години. И сме били най-бедното семейство, и сме живели пет човека в две стаи. Но не съм пращал на никой тогава лук и хляб. Още повече, че при положение, че положих толкова усилия за този завод, който 22 години изобщо не е реформиран – откъде-накъде? И на снимката, която е във вестниците - няколко пръстени, златни. Майка ми никога не е имала златни пръстени, нито аз съм имал златни пръстени. Откъде-накъде ще ми праща лук?! Че не осигурихме 1 милион преди Нова година за коледните и новогодишни празници, за да могат да си посрещнат нуждите? 1 милион просто го дадохме. Точно като социални пари. 6 милиона дадохме преди няколко месеца. Просто директорът е взел поръчки или взел материали, затова не са стигнали за заплати", казва Борисов, цитиран от "Фокус".

"Не сме спрели да работим с министър Добрев по тази тема, не сме спрели тези дни. И там в момента трябва да се съкратят N брой служители (900 според оздравителен план - б.р.), защото са 3100. А те произвеждат патрони, гранатомети – неща, които на времето, в Студената война, да я наречем, Желязната завеса като е била, армията е била огромна. Непрекъснато учения, стрелби, войни. Сега, за да намериш поръчки, трябва да намериш там, където воюват. Все по-трудно се намират пазари за това оръжие", обяснява премиерът, на което Коритаров дава примери с Мали и Сирия.

"Е, ама там участват французите и те сигурно си имат заводи да си ги произвеждат. Хиляди пъти съм се извинявал. Когато съм счел нещо за грешка, в случая тази жена би трябвало да каже „Благодаря на г-н Борисов, че даде този един милион…” Т.е. „помогна”, защото не съм дал мои пари, но държавата осигури този милион и сега преструктурираме този завод, вие видяхте, че няма нито един желаещ да го купи, защото колективният трудов договор е такъв, че с 3100 души никой няма да го купи, а в същото време, по времето на социализма това китно българско място като природа – Сопот, Карлово, целият регион – хората са се събрали да работят в този завод, затова ние този месец ще работим максимално и се надяваме, че ще осигурим и допълнителни поръчки, ще преструктурираме завода и ще бъде приватизиран", продължава Борисов.

Няма ли опция държавата отново да си влезе във функции и заводът да работи като държавен със съответната стратегия, пита журналистът.
        "За какво? Да правиме пушки и патрони? За какво държавата да го прави, пита на свой ред премиерът
        Пушки и патрони, нали се твърдеше, че оръжейната ни промишленост е била на супер световно ниво, отговаря му Коритаров.
        "Кога? Преди десетилетия... Сега пазарите са стеснени. Навремето е имало Варшавски договор и всяка една държава е правила – едни танкове, едни патрони, други гранатомети и правителствата са изсипвали огромни пари във военно-промишления комплекс. Сега ние за кое да дадем – за майчински повече, за пенсии, магистрали, екология, музеи, опери, за какво? Или да извадим една дотация, да дадеме, да произведеме и да си сложиме на склад гранатомети? Сега, стига с този социализъм, трябва всяко едно предприятие да има бизнес план и да защити своя бизнес план. Аз ги разбирам хората там и затова полагам огромни усилия", коментира ситуацията Бойко Борисов.

Той продължава с думите, че "ние имаме огромно количество военни заводи, а няма този пазар и въпреки всичко ние тези 3 години направихме добри договори, с много държави оръжейните ни предприятия работят много добре и аз съм оптимист, че след оптимизиране на състава и този завод ще съумее да влезе в приватизация и да заработи пак".

Премиерът изрази съжаление, че работниците от ВМЗ-Сопот изнемогват, "но грешката е заложена много десетилетия преди това и последните 20 години там нищо не е направено".
        http://dnes.dir.bg/news/boyko-boriso...-12837689?nt=4
        Разбира се, че не е прав, чиста проба демагогия.
        Проблемът не е дали да се дават пари за гранатомети, а безстопанственото отношение на държавата и безизходицата, в която са поставени хората. И не може правителство в края на мандата си да се оправдава, че положението е така от 20 години.
        Ако приоритетът е пари за социални плащания (или по-скоро за спортни зали, отбори и други смр ), то би трябвало това да е част от цялостна политика и би трябвало още в началото на мандата държавните компании, които са в тежко състояние да бъдат реорганизирани, приватизирани или ликвидирани.
        Премиерът Борисов, вместо да се извини за цялостното си неадекватно поведение по казуса, продължава да се държи дебелашки и просташки.

Коментар

• Прав ли е ББ или не?

Борисов: Пари за майки, пенсии и култура или за гранатомети да дадем
          И аз се чувствам обиден от жената, че ми праща лук, каза Бойко Борисов

Идва ли ви отвътре да се извините на тази жена в Сопот (от ВМЗ), за чиито пръстени споменавахте, и която ви отговори с това, че те са й по наследство и че ако ги продаде, така или иначе няма да има какво да яде. Това попита Георги Коритаров премиера Бойко Борисов в интервю по ТВ+. Защо да се извиня, отговори премиерът.
          Защото тя се е почувствала обидена, отговаря журналистът.
          "И аз се чувствам обиден от нея да ми праща лук. В края на краищата, аз съм ял хляб и лук много години. И сме били най-бедното семейство, и сме живели пет човека в две стаи. Но не съм пращал на никой тогава лук и хляб. Още повече, че при положение, че положих толкова усилия за този завод, който 22 години изобщо не е реформиран – откъде-накъде? И на снимката, която е във вестниците - няколко пръстени, златни. Майка ми никога не е имала златни пръстени, нито аз съм имал златни пръстени. Откъде-накъде ще ми праща лук?! Че не осигурихме 1 милион преди Нова година за коледните и новогодишни празници, за да могат да си посрещнат нуждите? 1 милион просто го дадохме. Точно като социални пари. 6 милиона дадохме преди няколко месеца. Просто директорът е взел поръчки или взел материали, затова не са стигнали за заплати", казва Борисов, цитиран от "Фокус".

"Не сме спрели да работим с министър Добрев по тази тема, не сме спрели тези дни. И там в момента трябва да се съкратят N брой служители (900 според оздравителен план - б.р.), защото са 3100. А те произвеждат патрони, гранатомети – неща, които на времето, в Студената война, да я наречем, Желязната завеса като е била, армията е била огромна. Непрекъснато учения, стрелби, войни. Сега, за да намериш поръчки, трябва да намериш там, където воюват. Все по-трудно се намират пазари за това оръжие", обяснява премиерът, на което Коритаров дава примери с Мали и Сирия.

"Е, ама там участват французите и те сигурно си имат заводи да си ги произвеждат. Хиляди пъти съм се извинявал. Когато съм счел нещо за грешка, в случая тази жена би трябвало да каже „Благодаря на г-н Борисов, че даде този един милион…” Т.е. „помогна”, защото не съм дал мои пари, но държавата осигури този милион и сега преструктурираме този завод, вие видяхте, че няма нито един желаещ да го купи, защото колективният трудов договор е такъв, че с 3100 души никой няма да го купи, а в същото време, по времето на социализма това китно българско място като природа – Сопот, Карлово, целият регион – хората са се събрали да работят в този завод, затова ние този месец ще работим максимално и се надяваме, че ще осигурим и допълнителни поръчки, ще преструктурираме завода и ще бъде приватизиран", продължава Борисов.

Няма ли опция държавата отново да си влезе във функции и заводът да работи като държавен със съответната стратегия, пита журналистът.
          "За какво? Да правиме пушки и патрони? За какво държавата да го прави, пита на свой ред премиерът
          Пушки и патрони, нали се твърдеше, че оръжейната ни промишленост е била на супер световно ниво, отговаря му Коритаров.
          "Кога? Преди десетилетия... Сега пазарите са стеснени. Навремето е имало Варшавски договор и всяка една държава е правила – едни танкове, едни патрони, други гранатомети и правителствата са изсипвали огромни пари във военно-промишления комплекс. Сега ние за кое да дадем – за майчински повече, за пенсии, магистрали, екология, музеи, опери, за какво? Или да извадим една дотация, да дадеме, да произведеме и да си сложиме на склад гранатомети? Сега, стига с този социализъм, трябва всяко едно предприятие да има бизнес план и да защити своя бизнес план. Аз ги разбирам хората там и затова полагам огромни усилия", коментира ситуацията Бойко Борисов.

Той продължава с думите, че "ние имаме огромно количество военни заводи, а няма този пазар и въпреки всичко ние тези 3 години направихме добри договори, с много държави оръжейните ни предприятия работят много добре и аз съм оптимист, че след оптимизиране на състава и този завод ще съумее да влезе в приватизация и да заработи пак".

Премиерът изрази съжаление, че работниците от ВМЗ-Сопот изнемогват, "но грешката е заложена много десетилетия преди това и последните 20 години там нищо не е направено".
          http://dnes.dir.bg/news/boyko-boriso...-12837689?nt=4

Коментар

• http://petel.bg/18-GODISHNATA-MAGDAL...--ROBI-__29556

Добър ден, роби! Бачкате ли здраво за 300 лева, А? И за 200 ще бачкате, ако Дянков огладнее...Сигурно не ви е срам да си гледате децата как обикалят покрай витрините с китайски боклуци, със старите си изтъркани 'обущета'...Бачкайте и ги лишавайте, че Дянков е гладен...Спи, народе! Преклонена главица сабя не я сече! Спи, народе! 240 душмани безсмъртни имаш, дето 7 000 000 никога не могат да ги победят, защото са 7 милиона - всеки за себе си! Спи, народе...Бъдеще има за теб някъде далеко в чужбина, далеко от род и родина, далеко от стара ти майка, далеко от клети ти дечица, без тебе да раснат, че някое и друго евро да пратиш! Спи, народе! Баба ти докато я пребиват и изнасилват за 40 лева! Ръка не вдигай на душманина - ръцете са ти да бачкаш за 300 лева! Ръцете са ти да си милваш детенцето, дето плаче за нови дрешки и обувки! Спи, народе...ИМАШ 500 ГОДИШЕН СТАЖ!

http://maxy.blog.bg/drugi/2013/01/15...n-robi.1042421

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              След строителното министерство и екоминистерството откри нарушения в Иракли...

Екоминистерството спира строителството в Иракли

Дилетантчо, платено герберастко агитаторче! Какво постна ти преди три дни, а?

И кой излезе прав? Както винаги аз!

Айде сега целувай ръка на бате си Гигов и признай че съм прав, а след изборите ще ти дам друго да целуваш...
              Леле, отдавна не съм влизал и какво виждам. Гиговчо пак се изложи. Доста съм те бъзикал за различни неща, но не предполагах че си и тъп. Виж, прочети и се опитай да проумееш съобщението, което си пуснал! Ако продължаваш да тъпееш, ще го преживея. Но ако се опиташ да разбереш за какво става дума и се извиниш ( не че ме интересува толкова), ще повярвам в притчата че на 100 000 офицери-комунисти, имало един-двама с нещо под фуражката.

ПП А да питам? Това, което ми предлагаш за след изборите, в казармата ли го практикуваше или си го научил от лидерите си - Азерчо, Станишев, Кутев и др.

ПП И защо си мислиш, че сбръчканата кожица под голямото ти шкембе е вече нещо друго, а не ръждясала тръбичка за отвеждане на нечисти течности.

Коментар

• Grigor Lilov
                КАК ИЗЛЪГАХА С ИНФЛАЦИЯТА
                "Годишната инфлация за декември 2012 г. спрямо декември 2011 г. е 4.2%"
                Това гласи официалното съобщение на НСИ от 14 януари
                Как манипулира статистиката?
                Основният начин не е изборът на стоки, както се счита във форума. А ето тук може да видите какво съдържа кошницата http://www.nsi.bg/MRPDOCS/CPIBasket_2012.pdf
                Забележете, че има по много графи за водоснабдяване, електроснабдяване, извозване на сметта и т.н. - обяснява се с различни доставчици на услугата, но всъщност и чрез това се извършва манипулация.

Първо - у нас няма посочен регламент, по който да се работи. В графа 7 на методологията - "Нормативни изисквания и правила (национални и европейски)" няма нито едно посочено национално правило. (европейските са принципни изисквания, които се специфицират от отделните държави)

Втората манипулация е в избора на домакинства, чиито бюджети ще се наблюдават. Третата - в магазини, в които ще се следят цените или както казва самата статистика: "Прилага се т.нар. целеви подбор. Населените места се подбират според броя на населението и според обема на реализираните продажби на дребно в тях. В извадката от населените места са включени 27-те областни центъра". За домакинствата се мълчи.
                Никой не знае критериите, по които са подбрани домакинства и магазини, а извадката за тях е служебна информация - т.е. недостъпна публично.

Според разходите на домакинствата кажи-речи според нуждите всеки месец се менят относителните тегла на стоките в кошницата. Да обясня - цената на всяка стока се умножава с определен коефициент, който посочва нейният дял в кошницата.
                Например делът на бензин А-95 в кошницата е 2,98% ("изчислен" е като процент от разходите на бюджета на наблюдаваните домакинства). Ако всички стоки запазят цените си, а той поскъпне 2 пъти, индексът на инфлацията ще се промени не с 200%, не с 100%, не с 30% или 20%, а само с 6%. Ако поскъпне с една трета, то процентът на инфлацията няма да мръдне дори с 1%

Сега делът на храната например е 37%, на комуналните услуги - 17% и т.н. Доскоро храната заемаше 45%, а услугите - 23% от кошницата, но поскъпването там е най-високо и затова относителните им тегла бяха намалени, което рязко намали и официалната инфлация.
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                  ТИШИНАТА В СКОТОБОЙНАТА.Жената от ВМЗ Сопот разгневи премиера и той излъга. Партии, синдикати и НПО-та останаха безмълвни за лъжата

Управляват ни, простете, прасета. Водени от най-самодоволното, за което човешкото достойнство е без всякакво значение. Без значение са и неволите, и страданията на българските граждани, причинени в не малка степен от неговото властване. Този екземпляр, по волята на избирателя и на някакво неясно, но не по-почтено парламентарно мнозинство, е и премиер на „най-експертния кабинет”, по собственото му мнение. В неговите ръце е и съдбата на българските граждани. На пенсионери, ученици и деца, безработни и болни…

Борисов не за пръв път дава воля на отношението си към мат’ряла.Еле пък, ако същият този материал го е разсърдил с нещо. Примерно, че му е казал истината и го е извадил от илюзорния свят на магистралите, детските градини с басейните, разговорите на руски с Меркел, а и от желанието за втори мандат. Демек, осведомил го е за състоянието на нещата и потьомкиновските села за момент са пламнали.
                  Псета на верижки, пържолки за кучетата на властта на фона на току що изровения труп на едно дете, овчарлък за IT специалистите, уроци по журналистика, преподавани с дебилно самочувствие на медиите (не че не го заслужават) и

въпроси от типа „Вие къде бяхте тогава?”, когато стане прекалено очевидна поредната клоака на властта Въпрос изстрелян дори в цели, които очевидно са били на почтени през цялото „онова” време. Я в детски градини, я в начални училища… Все „лакърдии”, гнусни в самата си същност, но прощавани както от медиите, така и от потъналото в алиенацията си общество.
                  За гражданите и организациите им – политически, синдикални и граждански ми е още по-трудно да говоря, защото тяхното овчедушие е основна причина за случващото се.
                  Вчера обаче премиерът на страната покори един връх на цинизма си,с който оперира не от години, а от десетилетие и който не може да бъде прощаван и подминаван. В повечето случаи той оставяше тази роля на някой от „експертите” си по мръсна игра, но този път с хъс се гмурна в септичната яма.
                  „На госпожата, която ми пращаше лук, всичките й пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам пръстени и никога не съм имал”, рече той, визирайки една жена от Сопот, която изпрати на полуграмотното му „експертче” от Хасково, танцуващо ролята министър на най-тежкото министерство, а и на него самия, лук и филии с мас. Стандартното меню на работещите във ВМЗ Сопот. Меню стандартно в страната на Борисов и в спомените му.

Това действие обаче предизвика ярост и се появиха пръстените и златотоКласически компромат. От онзи тип, които активно се ползват в случаи, когато противникът трябва да бъде сринат. Противникът в случая бе една слаба и гладна жена, работеща в едно предприятие, собственост на държавата на Борисов и в което не се плащат заплати с месеци

Борисов излъга. Нагло, безкомпромисно, така както се полага за война.Вместо златни ланци и бижута на всеки пръст, жената носеше брачната си халка на едната си ръка и една скъсана ръкавица на другата. Часовникът й бе прикрепен към ръката с ръчно плетена „верижка” и, слава Богу, бе с относително здрави дрехи, без видими кръпки.> http://argumenti-bg.com/imgs/bulgaria/protestVMZ.jpg

[COLOR="Red"]Медиите гръмогласно тиражираха възмущението на управляващото тяло, но не си направиха труда да дадат истинската гледка:[/B]

Това е Даниела Генкова от ВМЗ Сопот , в момента на изпращането на обяда си на Борисов и министърът му от Хасково.

За медиите знаем. И за честността им. Те не са обект на този текст. Те са само в миманса на свинефермата. Самата свинеферма обаче остана тиха. И тук е огромният проблем.

Партии, синдикати, НПО-та, гръмки иначе експерти и говорители на справедливостта останаха безмълвни и дистанцирани от случващото се. Една българска гражданка бе смело стъпкана от властта, с всичките й ресурси, а в структурите на гражданите настана извисено мълчание. Възцари се тишината на скотобойна след работно време.

Остана само самотния и глас: „Борисов, Вие сте нечестен!”Срамно. Срамно за левицата, за десницата, за всякаквите му там граждани и синдикати. Срамно и гнусно.
                  Поради това е възможен Борисов и борисовщината. Заради тази тишина в скотобойната.http://argumenti-bg.com/22232/tishinata-v-skotoboynata/
                  +1001

Никоя медия не излезе да запита този мръсник, премиера, трябва ли жената, която работи в държавно предприятие да продаде брачната си халка за да осигури още ден два храна на децата си и себе си?
                  Нагъл герберастки боклук! Това е българският премиер! И всички, които го славословят и гласуват за него са боклуци!
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Тодор Чонов
                    Предишните (комунистите) не искаха от нас пари, а работа за без пари.
                    Сегашните (не знам как да ги нарека) не искат от нас работа, а пари.

Коментар

• ТИШИНАТА В СКОТОБОЙНАТА.Жената от ВМЗ Сопот разгневи премиера и той излъга. Партии, синдикати и НПО-та останаха безмълвни за лъжата

Управляват ни, простете, прасета. Водени от най-самодоволното, за което човешкото достойнство е без всякакво значение. Без значение са и неволите, и страданията на българските граждани, причинени в не малка степен от неговото властване. Този екземпляр, по волята на избирателя и на някакво неясно, но не по-почтено парламентарно мнозинство, е и премиер на „най-експертния кабинет”, по собственото му мнение. В неговите ръце е и съдбата на българските граждани. На пенсионери, ученици и деца, безработни и болни…

Борисов не за пръв път дава воля на отношението си към мат’ряла.Еле пък, ако същият този материал го е разсърдил с нещо. Примерно, че му е казал истината и го е извадил от илюзорния свят на магистралите, детските градини с басейните, разговорите на руски с Меркел, а и от желанието за втори мандат. Демек, осведомил го е за състоянието на нещата и потьомкиновските села за момент са пламнали.
                      Псета на верижки, пържолки за кучетата на властта на фона на току що изровения труп на едно дете, овчарлък за IT специалистите, уроци по журналистика, преподавани с дебилно самочувствие на медиите (не че не го заслужават) и

въпроси от типа „Вие къде бяхте тогава?”, когато стане прекалено очевидна поредната клоака на властта Въпрос изстрелян дори в цели, които очевидно са били на почтени през цялото „онова” време. Я в детски градини, я в начални училища… Все „лакърдии”, гнусни в самата си същност, но прощавани както от медиите, така и от потъналото в алиенацията си общество.
                      За гражданите и организациите им – политически, синдикални и граждански ми е още по-трудно да говоря, защото тяхното овчедушие е основна причина за случващото се.
                      Вчера обаче премиерът на страната покори един връх на цинизма си,с който оперира не от години, а от десетилетие и който не може да бъде прощаван и подминаван. В повечето случаи той оставяше тази роля на някой от „експертите” си по мръсна игра, но този път с хъс се гмурна в септичната яма.
                      „На госпожата, която ми пращаше лук, всичките й пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам пръстени и никога не съм имал”, рече той, визирайки една жена от Сопот, която изпрати на полуграмотното му „експертче” от Хасково, танцуващо ролята министър на най-тежкото министерство, а и на него самия, лук и филии с мас. Стандартното меню на работещите във ВМЗ Сопот. Меню стандартно в страната на Борисов и в спомените му.

Това действие обаче предизвика ярост и се появиха пръстените и златотоКласически компромат. От онзи тип, които активно се ползват в случаи, когато противникът трябва да бъде сринат. Противникът в случая бе една слаба и гладна жена, работеща в едно предприятие, собственост на държавата на Борисов и в което не се плащат заплати с месеци

Борисов излъга. Нагло, безкомпромисно, така както се полага за война.Вместо златни ланци и бижута на всеки пръст, жената носеше брачната си халка на едната си ръка и една скъсана ръкавица на другата. Часовникът й бе прикрепен към ръката с ръчно плетена „верижка” и, слава Богу, бе с относително здрави дрехи, без видими кръпки.> http://argumenti-bg.com/imgs/bulgaria/protestVMZ.jpg

[COLOR="Red"]Медиите гръмогласно тиражираха възмущението на управляващото тяло, но не си направиха труда да дадат истинската гледка:[/B]

Това е Даниела Генкова от ВМЗ Сопот , в момента на изпращането на обяда си на Борисов и министърът му от Хасково.

За медиите знаем. И за честността им. Те не са обект на този текст. Те са само в миманса на свинефермата. Самата свинеферма обаче остана тиха. И тук е огромният проблем.

Партии, синдикати, НПО-та, гръмки иначе експерти и говорители на справедливостта останаха безмълвни и дистанцирани от случващото се. Една българска гражданка бе смело стъпкана от властта, с всичките й ресурси, а в структурите на гражданите настана извисено мълчание. Възцари се тишината на скотобойна след работно време.

Остана само самотния и глас: „Борисов, Вие сте нечестен!”Срамно. Срамно за левицата, за десницата, за всякаквите му там граждани и синдикати. Срамно и гнусно.
                      Поради това е възможен Борисов и борисовщината. Заради тази тишина в скотобойната.http://argumenti-bg.com/22232/tishinata-v-skotoboynata/
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Борисов поиска благодарност от жената със златните пръстени

Борисов поиска благодарност от жената със златните пръстени
                        Комисията за защита на потребителите се заема със спора между „Булсатком“ и bTV
                        http://www.mignews.info/borisov-pois...ite-pra-steni/

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...biavi/?ref=rss

Коментар

• https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Коментар

• http://www.blitz.bg/news/article/176592

Коментар

• Julia Nikolova
                                ‎"Когато българските поети мрат като мухи, а няма кой да им издаде поне посмъртно книгите, докато активисти и активистки на ГЕРБ с незавършено или дори незапочнато висше членуват в по три борда, как му се вика на това?
                                На това му се вика чалга!"
                                ДЕЯН ЕНЕВ

Коментар

Working...
                                X