IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    За ибриците ти ни кажи нали все го носиш и слугуваш с него на господарите си
    ГЛАСУВАХ ЗА ГЕРБ, НО ТЕ ИЗЛЪГАХА МЕН И НАРОДА МИ- ПОДЛОЖИХА ХОРАТА НА ГЛАД И МИЗЕРИЯ
    Ибрикът е съд, с който мюсюлманите си замиват задните части след като ходят в тоалетната. Употребява се от всеки. А длъжността ибрикчия в миналото е за специален служител, който полива на господаря се с ибрика, за да се измие. И това не се смята за обидно, а си е придворна длъжност в Топ Капъ. Подобни длъжности има и при християнски владетели. Само че там се носи гърне, а след ..... се избърсват задните масти с мека тъкан или памук. И двете длъжности са съществували векове наред. При мюсюлманите вследствие употребата на ибриците хигиената е била винаги на висота.
    Та длъжността ибрикчия е нещо обикновено и освен за такива като Гиговчо (пенсиониран майор) в тази дума не би трябвало да се влага нищо обидно. Ама ти си си Киро, явно ще си караш по кировски!
    А да те питам този народ твой ли е? Защото поне 25 % от него засега не споделя твоите разсъждения. На изборите - повече! .

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Scrooge McDuck Разгледай мнение
      Тия думички в големите букви, знаеш ли какво значат?Как заключи ти, че 6 млн човека искат да гладуват или са гладни и мизерни. Ами аз не съм гладен в момента, ядох преди малко.И не хвърлих храна и ще даря от храната си.И всеки ден благодаря на Бог за храната си.

      Но това твоето, ако е нормално, не знам? Май хич не е.
      Такъв тип мислене, пак ни губи времето.Разбираш ли?
      4 министерства си раздадоха 17,5 милиона над заплатите

      Министерствата, които са се облажили, са социалното министерство на Тотю Младенов, здравното министерство на Десислава Атанасова, земеделското на Мирослав Найденов и Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Лиляна Павлова.
      http://offnews.bg/index.php/148266/4...-nad-zaplatite

      Коментар


      • Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
        Ти пък, неосведомения, знаеш ли изобщо какво е ибрик и за какво служи? И ти като Гиговчо смяташ за обидни думи, чието значение не познаваш. И ти ли си пенсиониран майор? Или си си просто .......?
        http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%...80%D0%B8%D0%BA

        Коментар


        • http://burgas-podlupa.com/2013/01/15...8%D1%86%D0%B0/

          ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ – ГЛАД, БЕЗРАБОТИЦА, НИСКИ ЗАПЛАТИ, НИСКИ ПЕНСИИ
          Публикувано на 15.01.2013 от admin

          Българският пенсионер е най-бедният в Европа и на Балканите. Той е по-беден от руския, турския и гръцкия. В Русия средната пенсия е 461 лв., а в България средната пенсия е 266 лева. Голяма част от негативите при тази група от хора са трупани през годините, но управлението на ГЕРБ достигна до нови „висоти“ можещи да се сравнят с нещо като геноцид.

          http://www.giornalesentire.it_снимка...nalesentire.it

          411 евро е най-ниската пенсия в Турция, която е кандидат за член на ЕС от повече от 53 години отдавна е изпреварила България в областта на пенсионната реформа и пенсиите там са много по-високи от тези в България, която от 6 години е член на ЕС.

          Това е 5,54 пъти по-висока минимална пенсия от тази на българските пенсионери ?!!

          Въпреки ранната пенсионна възраст, хората в Турция получават 64,5% от заплатите си, когато излязат в заслужен отдих.

          Не се учудвайте, ако някой около 40-годишен турчин или туркиня ви каже, че е пенсионер. Не ви лъжат. Защото в Турция доста рано може да се стигне до пенсия. Мъжете може да претендират за пълна пенсия на 40 г., а жените на 38 г. На практика 25 г. трудов стаж са достатъчни. Средната продължителност на живота при мъжете е 75 г., а при жените 76 г.

          Въпреки ранната пенсионна възраст турската държава изплаща 64,5% от заплатата на пенсиониралите се. 7,3% от БВП отива за пенсионни разходи. Освен това държавата плаща по 7960 долара за здравеопазване. Практически един пенсионер заплаща само 10% от лекарствата. За лечение в държавните болници не се заплаща, според pressadaily.bg

          Според бюджет 2013 на Гърция най-ниската пенсия се намалява на 386 евро. Според нашия бюджет за догодина най-високата пенсия се увеличава на 393 евро (770 лева).

          Image_1151931_6схема: 24 часа

          Минималната пенсия в Гърция е 5,2 пъти по-висока от тази на българските пенсионери?!

          В Македония минимална заплата – 380 лева, а минимална пенсия – 270 лева, което е 1,86 пъти в повече спрямо размера на около 736 000 бэлгарски пенсионери ?!

          Пенсионерите в Албания, за разлика от българските, получиха13-та пенсия ?!
          Албанските пенсионери получиха празнична надбавка по решение на премиерът на страната Сали Бериша. Решението бе взето от правителството в знак на благодарност към възрастните хора в страната.

          Всички пенсионери, които в момента са 560 хиляди души са получили равностойността на 189 щатски долара като добавки по случай празниците, заяви Бериша. Премиерът допълни, че по този начин правителството възнаграждава пенсионерите за приноса им към изграждането на албанската държава.

          Dohodi

          В Албания за разлика от България при управлението на ГЕРБ средномесечната работна заплата от 157 евро скочи на 400 евро през 2012 г. скочиха и минималните пенсиите, които през 2005 г. за фермерите бяха 46 евро, а сега са около 117 евро. Минималната работна заплата през 2011 г. бе 145 евро, докато минималната работна заплата в България едва след две години по-късно е 148 евро ?!

          Към това нека прибавим и разликата в цените, които са около 2 пъти по-ниски от тези в България?!

          В Русия от 1 януари 2010 г. се увеличиха пенсиите с 11% .
          В Москва минималната пенсия стана от 1 януари 2010 г. 550 лева , а в Русия средната пенсия е 370 лева, при“ минимална кошница“ за пенсионер в Русия тя е 320 лева .
          По данни от 2012 г. в Русия средната пенсия е 461 лв., а в България средната пенсия е 266 лева?! При условие, че там цените на горивата и електроенергията са в пъти по-ниски.

          Pensia

          Ето това е истината за изпълнените обещания на ГЕРБ … Гарантирани от тяхното управление обаче са : трагично ниските пенсии, ниските заплати, глад и безработица и мнооооого асфалт ?!

          311082_235493666505131_100001334981278_581000_4623 89804_n

          Екип „Под лупа“

          Рейтинг: 5.0/5 (1 глас )

          Сподели новина в Edno23 Сподели новина в Svejo Сподели новина в Twitter Сподели новина в Facebook Сподели новина в Google Buzz Сподели новина в Google Bookmarks
          Напишете коментар за:
          "ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ – ГЛАД, БЕЗРАБОТИЦА, НИСКИ ЗАПЛАТИ, НИСКИ ПЕНСИИ"
          Реклама

          Oще по темата:
          ШИФЪРЪТ НА ЦВИНОКИО
          Голямото предизборно натъкмяване
          ИСКАТЕ ЛИ ПЛАЖОВЕ БЕЗ БЕТОН И МУТРИ ?
          Още една политическа калинка бе пощадена
          ЕК поиска проверка на евросредствата за „Пайнер“
          ПРОВАЛИТЕ НА БОРИСОВ, ЗА КОИТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВДАЕ С “ПРЕДИШНИТЕ”
          ГЕРБ ДА СИ ХОДИ !
          Министър обещава нови 130 000 нови работни места и 600 млн. лева повече за пенсии
          Каквото и да обещае ГЕРБ, не може да го изпълни
          Осем нови работни места отсрамиха кметските обещания за над 2500 работни места в Индустриалната зона цяла година след изборите
          От хилядите обещани работни места се отварят само осем такива за срок от една година и то с евросредства
          Депутат от ГЕРБ поиска данък върху пенсиите
          Новини от България и светът
          ЕК поиска проверка на евросредствата за „Пайнер“
          Вестниците в сряда
          ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ – ГЛАД, БЕЗРАБОТИЦА, НИСКИ ЗАПЛАТИ, НИСКИ ПЕНСИИ
          Вестниците в събота
          Светът е голям и корупция дебне отвсякъде
          Публикувано в България и светът, Избори 2013, Любопитно,

          Коментар


          • Коментари » Коментари
            България на разпродажба! Гарантирано от ГЕРБ!
            14 Април 2011
            През изминалите 20 години България имаше всякакви правителства. Никой обаче не си позволи да продава толкова пряко и директно националните интереси на България

            През изминалите 20 години България имаше всякакви правителства – от такива, които работиха за запазване на държавно регулираната икономика до такива, които искаха пълна доминация на пазара и частната сфера. При всички тях имаше политици, които се облагодетелстваха лично от властта си и корупция в политическите елити. Никой обаче не си позволи да продава толкова пряко и директно, през държавни фирми, националните интереси на България. Това направи правителството ГЕРБ.

            У нас “традиционно” винаги се е считало, че БСП е политическият проводник на руските икономически и гео-поитически интереси в България. Въпреки, че в левицата има солидно про-руско лоби, БСП не посмя, нито при фалиралото икономиката правителство на Жан Виденов, нито при това на Сергей Станишев, да подпише договор, който не позволява “стоп” по отношение на дадена сделка от национално значение, била тя с Русия или не.

            Днес в правителството на ГЕРБ се оказа, че държавта фирма като НЕК, чийто работодател е българското правителство (тоест лично министър-председателя), е взела решение за подписване на документ с руската “Атомстройекспорт”, с който изграждането на АЕЦ “Белене” става необратимо и то при едностранното съобразяване с позицията на руската компания.

            Русия има право да търси реализация на енергийните си и икономически проекти в България. България и правителството на ГЕРБ обаче нямат право да предават националните интереси на страната ни в преговорите с Русия. За съжаление обаче, дошлото с обещанията да се пребори с корупцията на тройната коалиция правителство на г-н Борисов, просто подмени чуждата корупция със собствена, феодаизира държавата и започна да толерира партийната чуробаджанащина. Досега обществото някак приемаше, че това са тежки политически грехове, които обаче някак си биха били поправими в следващия мандат, и поради това не са необходими предсрочни избори. Това вече не е така. Всеки ден управление на ГЕРБ води създава рискове за икономическата и политическа стабилност на страната.

            Не зная какво обяснение ще ни сервират от ГЕРБ. Не ясно и дали за подписания от НЕК документ има оказан натиск от министър-председателя г-н Борисов или пък той е резултат от задкулисен консенсус между премиера и президента г-н Първанов, който за съжаление се показва като съмишленик на г-н Борисов по отношение на руските енергийни проекти в България.

            Едностранният отказ на държавни чиновници от защита на националните интереси в ядрената енергетика и буквалната продажба на тези интереси на чужда държава изискват незабавната оставка на премиера Борисов и парламентарен консенсус за насрочване на нови избори наесен, заедно с президентските и местните. Това е единственият изход, когато дадено правителство предава националните интереси на България. Това е й единствената мъзможност министър-председателят г-н Борисов да докаже, че подписването на меморандума между НЕК и “Атомстройекспорт” не е политическа поръчка.

            Не искам да обвинявам премиера Борисов или друг конкретен политик на изборна длъжност. Мисля, че това е вече не е политически въпрос, а работа на българската прокуратура, която за пореден път получава уникален шанс да докаже, че съдебната власт в България може да работи.

            Искам да кажа ясно, без обиди, без заклинания и без много анализи, че воденото от г-н Бойко Борисов правителство на ГЕРБ днес изглежда като футболист току що продал отбора си във финала на Шампионската лига. Отборът се нарича България, а футболистът се казва ГЕРБ. За съжаление г-н Борисов и партията му реализираха успешно най-мащабната корупция, която България е виждала. Това е! Гарантирано от ГЕРБ!

            Време е на летище София правителството да постави табела, която казва – “111 хиляди кв. километра в продажба. Стратегическо местоположение и ниски цени. За контакти – партия ГЕРБ”!

            Димитър Аврамов

            Коментар


            • Моля обяснете и за кавалите- как се свири- нали освен златни ибрици сред вас имало и златни кавали

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                демографската криза започна през 80 те години на комунизъма. и продължава до ден днешен. Комунягите са донесли само мизерия и беди на нацията ни. Крадливи и мислещи само за собствените си облаги. -това е истинското лице на комунистическата управа. дай една държава с комунистически производствени отношения която да е просперирала. Сега комунизмът си тръгва и от Куба.
                Виж ти си Герперски трубадур, а знаеш ли защо Боко никога не е виновен... Ми той никога не носи отговорност!!!

                Трябва да се обединим около идеята за АЕЦ Белене, това е приоритет съизмерим с членството на Бг в НАТО И ЕС!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                  Ей, моме, ти не се прави на две и половина. Много добре знаеш какъв смисъл влагате в думата "гербераст". Справка - речника на Гиговчо!
                  То аз по-долу написах още нещо, ама ти не си го прочела. Както и да е, думата ми беше, че жени не трябва да използват речника на пенсиониран майор. Някак не ти прилича! Ама ако искаш де! Но ако продължиш, то и аз зная думи с двойно значение.
                  А като радетелка на правилния български език я сега ни обясни какво означава ника ти! И какво означават твоите многоточия, с които си поясняваш понякога мисълта.
                  Имам претенции да използвам названието за членовете на Герб - гербераст, преди Гигов, така че, излишно му вменяваш ...и това

                  Герберастите, вече доказахте, че имате често проблем с възприятията, езиковата култура и воденето на диалог, затова слабо ме интересува, че с граматическата категория - наставка - рАСТ, за теб в съзнанието има само думата - педеРАСТ. Такива внушения правиш, затова изписвам и думата, без излишни намеци

                  За по-лесно вникване, още един пример в урока )
                  комунИСТ - наставката допринася за определянето на даден човек като привърженик на учението/философията - комунизъм

                  С готовност, ще ви наричам гербИСТи, ако кажеш, че вие сте привлечени от учението на ГЕРБ - което е - оставям на теб да обясниш )
                  Last edited by съни(тя); 21.01.2013, 17:14.

                  Коментар


                  • http://analogii.blogspot.com/2008/11...post_2497.html

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Не знам гербари ли са, гербасти ли са или са гербалисти , но ВКАРАХА НАРОДА В ГЛАД , БЕЗРАБОТИЦА И МИЗЕРИЯ, А ТУК ЕДНИ НОСЯТ С ГОРДОСТ ИБРИКА
                      Властта тегли чертата на ВМЗ Сопот и обрече 3200 семейства на глад и мизерия!

                      Вместо да уволни министър Добрев и Симеон Дянков за провала на Стратегията за приватизация, дело на правителството на ГЕРБ, премиерът си изми ръцете за съдбата на оръжейниците

                      „Няма защо държавата да произвежда оръжия,

                      няма защо държавата да произвежда цигари...

                      държавата не би трябвало да е в управлението на производствата,

                      които не са пряко свързани с нейните задачи...”

                      заяви в Нова телевизия

                      министър Симеон Дянков

                      http://lubamanolova.info/analizi/201...lad-i-mizeriya

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Не знам гербари ли са, гербасти ли са или са гербалисти , но ВКАРАХА НАРОДА В ГЛАД , БЕЗРАБОТИЦА И МИЗЕРИЯ, А ТУК ЕДНИ НОСЯТ С ГОРДОСТ ИБРИКА
                        Тия думички в големите букви, знаеш ли какво значат?Как заключи ти, че 6 млн човека искат да гладуват или са гладни и мизерни. Ами аз не съм гладен в момента, ядох преди малко.И не хвърлих храна и ще даря от храната си.И всеки ден благодаря на Бог за храната си.

                        Но това твоето, ако е нормално, не знам? Май хич не е.
                        Такъв тип мислене, пак ни губи времето.Разбираш ли?
                        Last edited by Scrooge McDuck; 21.01.2013, 17:01.

                        Коментар


                        • За ибриците ти ни кажи нали все го носиш и слугуваш с него на господарите си
                          ГЛАСУВАХ ЗА ГЕРБ, НО ТЕ ИЗЛЪГАХА МЕН И НАРОДА МИ- ПОДЛОЖИХА ХОРАТА НА ГЛАД И МИЗЕРИЯ

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                            Ти пък, неосведомения, знаеш ли изобщо какво е ибрик и за какво служи? И ти като Гиговчо смяташ за обидни думи, чието значение не познаваш. И ти ли си пенсиониран майор? Или си си просто .......?
                            Проззззззз!!!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Не знам гербари ли са, гербасти ли са или са гербалисти , но ВКАРАХА НАРОДА В ГЛАД , БЕЗРАБОТИЦА И МИЗЕРИЯ, А ТУК ЕДНИ НОСЯТ С ГОРДОСТ ИБРИКА
                              Ти пък, неосведомения, знаеш ли изобщо какво е ибрик и за какво служи? И ти като Гиговчо смяташ за обидни думи, чието значение не познаваш. И ти ли си пенсиониран майор? Или си си просто .......?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                Колко пъти да го повтарям, а

                                Малко за етимологията на думите
                                Трябва да си уважаваме езика )

                                Та, така - защо не е обида названието гербераст или герберист.

                                Защо не трябва да е гербер е ясно - това е име на цвете, с нищо не подсказва, че трябва да се търси съпричастност към партия

                                Наставката -раст, идва от гръцката дума ерастис, означаваща любов към някого, нещо

                                Наставката - ист -> в български тълковен речник пише:
                                Наставка за образуване на съществителни със значение: 1) "привърженик на учение"; 2) деятелни имена.

                                И понеже привържениците на партията ГЕРБ не използват думите правилно, остава поне с тяхна помощ да се определи кое ще е по-точно:

                                - дали любовта към някого е причина да се включват в дадената партия => гербеРАСТ

                                - или привързаността им към учението на ГЕРБ е причина за включването им в партията => герберИСТ


                                Много моля, участниците във форума, ако не познават правилата на родния си език да потърсят информация за пропуските си
                                Пак ли самотни нощи моме?!
                                Много пишеш, но за сметка на това малко знаеш.

                                ГЕРБ - ГЕРБИСТ. Както Трактор - ТракторИСТ, а не трактоРАСТ. Или Танк - танкИСТ, а не танкоРАСТ.

                                Коментар

                                Working...
                                X