IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Използването на лични човешки трагедии за черен пиар е последния етап на моралната дегенерация на комунистите. Явно няма дъно, до което старшинката, маце мейси и киро да на са в състояние да пропаднат...

    Коментар


    • http://www.blitz.bg/news/article/177460
      РЕЗУЛТАТИТЕ НА ДУШМАНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ

      Коментар


      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Още едно семейство българи избито.

        Семейство с две деца намерени мъртви в дома си в Пловдив
        До тялото на бащата е открит пистолет


        До там докараха народа мръсните герберасти! Да се самоизбива. И вместо да застанат на колене и да искат прошка от народа за престъпленията си, те лаят като бесни кучета по форумите!
        Трагедиите зачестиха! Поредните две новини от днес ... Помощник-треньорът на Клуба по скокове на батут Стойчо Младенов е открит мъртъв в Ямбол http://novinal.com/show/11430/Trenio...tiyat-v-Yambol

        Жена се хвърли от 4 - ия етаж пред очите на деца http://www.novini.bg/news/113468-%D0...%86%D0%B0.html
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
          В повечето случаи инвеститорите се чувстват по-сигурни, отколкото където и да е другаде в света
          http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5458891.
          Роуън: Липсата на сигурност в БГ отблъсква инвеститорите


          България има огромен потенциал за растеж, но липсата на сигурност и прозрачност отблъскват инвеститорите. Те виждат в страната първо ниския плосък данък от 10%, ниските разходи за труд, това е привлекателно за тях.

          Но когато пристигнат тук, много често стигат до извода, че бюрокрацията е прекалено бавна, че има прекалено много регулации, с които дори самите администрации не могат да се справят. Ако пък някакъв въпрос бъде отнесен пред съда, виждаме, че съдебната система е прекалено бавна, постановените присъди са много трудни за разбиране. Инвеститорите се нуждаят от прозрачност, сигурност и доверие в съдебната система и ако успеете да им ги осигурите, съм убеден, че ще те ще пристигнат в страната ви, заяви в интервю за БГНЕС посланикът на Ирландия у нас Н. Пр. Джон Роуън.

          http://video.bgnes.com/view/38944

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Държавата спести 59 милиона от пенсии
            Държавата спести 59 милиона от пенсии
            София /КРОСС/ Властта не даде :
            Браво на Дянков.
            Дават комунистите и то на калпак.

            Жан Виденов даде..

            Жан Виденов даде

            Коментар


            • Държавата спести 59 милиона от пенсии

              21 Януари 2013 | 14:57
              Прочетено

              2998
              Държавата спести 59 милиона от пенсии

              София /КРОСС/ Властта не даде коледни добавки на пенсионерите, но пък икономиса 59 милиона лв. от предвидените по закон разходи за тях през миналата година. Неусвоените пари са в държавния бюджет.
              Планираните разходи за пенсии за 2012 г. са 7.3 млрд. лв., реално обаче в джоба на пенсионерите са отишли 7.1 млрд. лв. Това става ясно от справка на НОИ за изпълнението на бюдежа на държавното обществено осигуряване за м.г., която е публикувана в сайта на института.
              Около 155 млн. лв. са дадени за пощенска такса и ДДС, за да стигнат парите до възрастните хора. Така от НОИ отчетоха, че общо са изразходвали 7.25 млрд. лв. от плануваните 7.3 милиарда. Разликата от 58,9 млн. лв. е останала в държавния бюджет, тъй като такава е практиката при реализирани излишъци в разходите, обясниха от осигурителния институт пред Стандарт Нюз.
              Оказва се, че докато финансовият министър Симеон Дянков обясняваше как няма пари за коледни добавки за възрастните хора, в бюджета са останали близо 59 млн. от предвидените за пенсии средства.
              Според разчетите на КНСБ с 60 млн. лв. можеха да се дадат следните коледни бонуси: по 50 лева за възрастните хора с минимални пенсии и по 20 за тези с пенсии до 400 лева.
              По време на парламентарния контролв петък финансовият министър за пореден път обясни, че пари за бонуси на пенсионерите не е имало. За сметка на това пък сме се сред първенците по пестеливост.
              Приключихме 2012-та с дефицит на касова основа от 350 млн. лв., каза Дянков от трибуната. Според него тези резултати ни подреждат веднага след отличниците в Европа - Швеция и Германия. Макар и малък обаче, това все пак е дефицит, когато има излишък, тогава ще се раздават бонуси, отсече Дянков. Времето за това според него ще дойде през следващия мандат на ГЕРБ.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                Съгласен България трябва да се храни от туризъм, земеделие и транзит, трябва да се направят специални закони и ако е възможно да се спазват.... Но АЕЦ Белене е нещо друго, Атомните централи се считат за независими източници на енергия, най евтината енергия. От всички енергийни проекти в региона е най близо да въвеждането в експлоатация....

                Ами аз не считам че риска е по-голям от това да тръгнеш с кола от София за СлБряг.... Мнението ми е, че има много кучета, които са по-близо и по-страшни от които трябва да бягаме....
                В Лондон 1 кг биодомати с отличен вкус и качество струва около 10 паунда или 24 лв.
                за какъв Хой ни е тази централла? за да направим земята си необитаема пустиня за 100 години и да прецакаме туристическият бранш и земеделието ли? Много държави преживяват само от туризъм и нямат ядрени централи. Има достатъчно браншове в които да се развива бизнеса в Бг. Да добавя ,че се очаква световен недостиг на храни и поскъпване на цените им. да не говорим за водоизточниците ни. които са златна мина. а като водата ни стане радиоактивна с какво ще живеем? с доходи от ядрената енергетика??????

                Коментар


                • наталия петрова чрез Valentin Georgiev
                  Чия е тази власт ?!Властта обрече на глад българите !Смерть за такава власт !

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                    Виж ти си Герперски трубадур, а знаеш ли защо Боко никога не е виновен... Ми той никога не носи отговорност!!!

                    Трябва да се обединим около идеята за АЕЦ Белене, това е приоритет съизмерим с членството на Бг в НАТО И ЕС!

                    Чакам отговор. Поне малко икономически мислене.

                    Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                    Борисов извади писмо от RWE за цена от 10 млрд. евро за АЕЦ "Белене"
                    Германската компания се е отказала от проекта, тъй като България не е намерила средства за изграждането на централата, твърди премиерът

                    http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...belene,145680/

                    Господа червени инвеститори, дайте обяснение откъде ще се намерят 10 млрд. евро за АЕЦ Белене. Това обяснение чакаме от вас 30 години и няма нищо в отговор.

                    Само да припомним, че заради липсата на това обяснение вашият социализъм фалира във световен мащаб. Заради инвестициите в губещи проекти...

                    Коментар


                    • Вместо да уволни министър Добрев и Симеон Дянков за провала на Стратегията за приватизация, дело на правителството на ГЕРБ, премиерът си изми ръцете за съдбата на оръжейниците

                      „Няма защо държавата да произвежда оръжия,

                      няма защо държавата да произвежда цигари...

                      държавата не би трябвало да е в управлението на производствата,

                      които не са пряко свързани с нейните задачи...”

                      заяви в Нова телевизия

                      министър Симеон Дянков.

                      Бойко Борисов, премиерПървата цифра за съкращения на работници от ВМЗ бе посочена от премиера Борисов – 700 души, втората цифра спомената от изпълнителния директор на предприятието бе 900 души, изрече я в събота, преди два дни.

                      Днес цифрата вече е 1800 души за съкращение и несъстоятелност на ВМЗ и всичко това се разви за седмица!

                      Всички ще бъдат изхвърлени на улицата, а предприятието ще бъде разграбено на безценица и част от него нарязана на скраб – това бе прогнозата, която направи стар оръжейник, работил десетилетия в предприятието.

                      Децата на работници от ВМЗ блокираха пътя София – Бургас, за да подкрепят стачкуващите, на протест излязоха и пенсионери.

                      Министърът на икономиката, енергетиката и туризма, Делян ДобревСоциалното напрежението във ВМЗ-Сопот днес, на 21 януари ескалира. Стотици се събраха на протест пред завода. В подкрепа на работниците излязоха пенсионери и ученици.

                      Над 100 възпитаници от близката гимназия се събраха пред оръжейницата, за да подкрепят стачкуващите си родители. Някои от тях се покатериха по вратите на завода, за да разбият входа. Минути по-късно те блокираха главния път София – Бургас с възгласи „Гладни сме” и „Искаме бъдеще”.

                      В шествие, затворило целия център на Сопот, се включиха и много граждани, родителите на служителите в завода и техни бивши колеги.

                      След интервюто на изпълнителния директор на предприятието Иван Стоенчев в една телевизия в събота, когато стана ясно, че той е готов да прати на улицата 900 души оръжейници, хората в града се разгневиха.

                      Оръжейниците от ВМЗ, които стоят на студа гладниСамият Стоенчев, за да не бъде уволнен от принципала повтаря като по ноти, че трябват съкращения, забравил приетата и все още действаща стратегия за приватизация на ВМЗ от преди 22 месеца.

                      Стотици граждани и бивши служители на предприятието се събраха пред завода, за да подкрепят стачкуващите работници и заедно с тях се опитаха да блокират подбалканския път София - Бургас.

                      Напрежението нарасна, защото хората и днес останаха без пари - въпреки че в началото на седмицата министърът на икономиката Делян Добрев и ръководството на предприятието обещаха в петък да бъдат изплатени по една заплата и един аванс.

                      Кураж на стачкуващите даде дори 84-годишният Найден Найденов, чийто живот е преминал в завода. Макар и трудноподвижен с патерици той се присъедини към протеста, защото го „боли за този завод” и знае, че цялата Стремска долина ще остане без поминък, ако го затворят.

                      Във връзка с разменените реплики между Бойко Борисов и работничката от завода със златните пръстени, възрастният Найден заяви следното:

                      „Ето тези пръстени да ги свали сега тя и да ги занесете на Бойко Борисов, за да ги продаде и да се изхрани. Да видим колко ще се изхрани с тях. Дайте му ги. Аз ще й платя парите после.”

                      Самата собственичка на златните бижута потвърди, че ще ги продаде, а с тях ще продаде и спомените си, за да плати ежемесечните си разходи като ток и вода. Даниела Генкова допълни и че през четири години реже косата си и я продава, за да има средства, с които да се издържа.

                      Според Илия Гунчев, който 22 години е бил генерален директор на ВМЗ-Сопот, предприятието е на път да повтори съдбата на Кремиковци.

                      „Държавата да помогне на завода с клиенти в различни страни. Ние продавахме оръжие на всички арабски страни. Гебрев, който искаше да вземе завода, сега и той има поръчки във ВМЗ”, коментира бившият генерален директор на завода.

                      Постепенно много от стачкуващите започват да се връщат на работните си места. Според протестиращите това се случва, защото хората се страхуват, че ще ги уволнят, ако стачкуват.

                      350 работници вече са напуснали завода преди да започне съкращението. Днес най-бедстващите семейства в завода получиха хранителни помощи.

                      Очевидно провалът на министър Добрев с неосъществената Стратегия за приватизация е голям, както е голям провалът и на ресорния му вицепремиер Симеон Дянков, а даже и на министър-председателя Бойко Борисов.

                      Държавно предприятие не се ръководи като се взираш в пръстените на хората и ги карат да ги продават.

                      Не може да пишеш Стратегия за приватизация, преди 22 месеца ис лед това да скръстиш ръце и да изхвърляш хората и техните семейства на улицата, гладни.

                      Ако за умишления провал на АК „Балкан” е виновен Иван Костов и кабинетът, който ръководеше, то за ВМЗ без спор виновници са членове на правителството!

                      Не може да пращаш на преговори със синдикатите кандидат за приватизатор, който не е подал оферта, нито е внесъл депозита за кандидатстване.

                      Не може да се води дискусия в парламента и 22 месеца след нея нито правителство, нито опозиция да не я споменават и сочат виновните за провала с ВМЗ!

                      Ето дискусията, която се е водила в парламента:

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                        4 министерства си раздадоха 17,5 милиона над заплатите

                        Министерствата, които са се облажили, са социалното министерство на Тотю Младенов, здравното министерство на Десислава Атанасова, земеделското на Мирослав Найденов и Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Лиляна Павлова.
                        http://offnews.bg/index.php/148266/4...-nad-zaplatite
                        В здравното ведомство бонусите са били за 6,9 млн. лева, в социалното – за 4,3 млн. лева, в това на регионалното развитие и благоустройството – за 2,7 млн. лева, а в земеделското – за 3,6 млн. лева.

                        От движението на Кунева представиха информация и за заплатите в министерствата. Най-високи са възнагражденията в регионалното министерство, където достигат до 3100 лева, а най-ниски в Министерството на физическото възпитание и спорта, където таванът е 1450 лева. http://econ.bg/%D0%9A%D0%B0%D0%B7%D1..._i.409668.html

                        Коментар


                        • Голяма секира за малкия бизнес! Гарантирано от ГЕРБ!
                          Диян Божидаров, 9 април 2011 г.

                          Голяма секира за малкия бизнес! Гарантирано от ГЕРБ!

                          Ако се чудите кое счита ГЕРБ за основа на икономическото развитие на страната, то отговорът е "развитието на малкия и среден бизнес". Записано е в предизборната им програма. Ако пък искате да знаете отношението към туризма, то той за управляващата партия е "ключов за икономиката отрасъл".

                          Извън шаблонните изрази в предизборната програма на ГЕРБ като водещ приоритет е изведен "вътрешният туристически пазар", който да накара българите да почиват в родината си. Вярно е, че предизборните програми нямат голямо значение, а и настоящата бе писана в "далечната" 2009 г. Но малко по-късно ГЕРБ прие и специални антикризисни мерки. В тях бе записано, че чрез облекчаване на данъците ще се търси "увеличаване на разполагаемите доходи и стимулиране на икономическата активност".

                          От Нова година насам туристическият бранш е като разбунен кошер. Няма я очакваната от 20 г. стратегия за развитие на бранша, но пък бе въведена една малка поправка в Закона за местните данъци и такси. Тя удря жестоко по джоба дребния и среден бизнес, не подобрява икономическата среда, вдига данъчната тежест за повечето фирми. Няма да доведе до "увеличаване на разполагаемите доходи", най-малко пък ще насърчи вътрешния пазар. Т.е. това, което се прави, напълно

                          противоречи на обещаното в предизборната програма

                          Законовата поправка, за която стана дума, въвежда нов вид данък - туристически. Той заменя досегашните такси, които хотелите плащаха за нощувка. Както досега, всяка община сама определя ставките. Приходите също остават после в местната хазна. Новото е, че данъкът се начислява върху база не по-малка от 30-процентова целогодишна запълняемост. Т.е. ако хотелът е пълен, данъкът се определя, като се умножат нощувките по ставката. Но ако са заети едва 5% от леглата, собственикът ще плати като за 30% заетост. С други думи - трябва да се плаща данък за неполучени приходи.

                          В условията на криза, свит пазар и ясно изразен сезонен туризъм това означава едно - данъчна секира, най-вече за малките обекти. Ясно е също, че напук на официалните изявления, ГЕРБ не само вдига данъците за бизнеса (налогът за нежилищните имоти, за който "Сега" писа), но и измисля

                          нови форми за съдиране на кожи

                          Парламентът остави общините сами да решат какви ще бъдат ставките на туристическия налог, като им постави граници - между 20 стотинки и 3 лв. за нощувка. Така се очертаха няколко подхода. Богати общини, които притежават много и различни хотели, гласуваха диференцирани ставки. Такива бяха предимно морските, които определиха по 30-40 стотинки за дву- и тризвездните хотели и от лев нагоре за по-висока категоризация. Други, които нямат високоразредни обекти и разчитат предимно на семейните хотели, а и туризмът формира основния доход в региона, постановиха поносимите 30 стотинки за всички категории. Така постъпиха повечето планински общини. Имаше и интересни изключения. Общинският съвет в Хасковските минерални бани например сложи в джоба си Варна. Ако в морския град налогът при пет звезди е 1.60 лв. за нощувка, то край Хасково четири звезди се оцениха на 2.50.

                          Друг крещящ случай е София. Мнозинството на ГЕРБ (да припомним - партията, която на думи не вдига данъци) не пропусна да опре налога в максималния таван. Ето пак сравнение с община Варна, която в туристическо отношение е много по-развита и предлага далеч по-добри условия за хотелиерски бизнес: нощувката в хотел една звезда в столицата е 60 стотинки, във Варна - 50 стотинки; втора и трета категория в София са съответно 1.20 лв. и 1. 80 лв., край морето - 50 и 60 стотинки; за четири и пет звезди в София се плаща 2.40 и 3 лв., докато във Варна ставките са 90 стотинки и 1.60 лв.

                          Столичната управа очевидно се води от идеята, че градът е топ дестинация, в която хотелите са винаги пълни

                          и е някак невъзпитано да не бъдат обрани до шушка

                          Приблизително сходен е и подходът във Велико Търново, където ставката за една звезда е 60 стотинки, за две - 80 стотинки, останалите - по левче.

                          "Никой не кара общините да слагат високи стойности, можеха да гласуват минимален данък. Ако един хотел няма натовареност 30%, това хотел ли е? Досегашната такса масово не се плащаше, сега бизнесът ще изсветлее", смятат депутатите от ГЕРБ. Според зам.-министъра на икономиката Иво Маринов хотелиерите, които са си плащали в пълен размер старата такса, нямат да имат проблем с данъка. Не така обаче мислят хората от бизнеса.

                          "Сега" разговаря със собственик на тризвезден хотел във Велико Търново. Пожела да остане анонимен, тъй като се страхува за бизнеса си. Не знае на кого по-напред да се сърди - на парламента или на алчната община. "Правя сметка, че 1000 лв. повече ей така трябва да дам на държавата. 30% запълняемост не мога да стигна. Горе долу такава беше през силната 2008 г., но сега не е. Нормално ли е да плащам лев за нощувка, когато по морето е 40 стотинки?", негодува хотелиерът. Смята, че данъкът трябва да се определя не според броя на звездите, а местоположението. "Аз не съм на главна улица. Има такива, които са на главна, и пред тях спират туристическите автобуси. Мен трудно ме намират, при тях - от автобуса - хоп, в хотела", гневен е човекът. И заключава: "Гласувах за ГЕРБ, но повече няма да го направя. Уж говорят, че подкрепят дребния бизнес, а този закон е в полза на едрите риби".

                          Величко Тодоров може да мине и за едра риба. Собственик е на двузвездния хотел "Диана" на Златни пясъци (280 легла), експлоатира и малък обект в Балчик. Но той също е гневен на новия закон: "Община Варна ще ми вземе за нощувка 50 стотинки. За 280 легла това са 140 лв. на ден. 30% от тях са 42 лв. дневно. Според формулата, въведена от законодателя, тези 42 лв. трябва да ги умножа по 365 дни. Получава се 15 330 лв. - това е сумата, която ще трябва да платя".

                          За Тодоров реалният сезон обаче не е 365 дни. И продължава да излива яда си върху калкулатора: "Реално ще работя 100 дни. Като тръгна по обратния ред да видя колко нощувки трябва да направя, за да покрия данък от 15 330 лв. и да не съм на загуба, излиза, че трябва да реализирам 30 660 нощувки. За хора, които разбират поне малко от туризъм, това е смущаващо. Хотелите повече от 22-23 000 нощувки не правят. И излиза, че постоянно трябва да имам в хотела 306 души. А леглата са 280 легла, как да стане?"

                          Тодоров описва и още един проблем - договорите за 2011 г. с туроператорите са сключени миналото лято, т.е. новият данък сварва неподготвен бранша. Кризата в търсенето пък кара хотелиерите непрекъснато да смъкват цените. Варненският хотелиер е откровен -

                          всичко ще е за сметка на редовия служител,

                          тъй като няма откъде другаде работодателят да компенсира разходите.

                          Величка Ганковска е собственик на малък двузвезден хотел в село Драшкова поляна, община Априлци. Казва се "Еко Арт" и освен уют предлага на гостите си биологично чиста храна, разходка из планината, обучение по грънчарство. Това е малък семеен хотел, развиван с много труд и идеи от обикновено семейство, което е започнало от нулата. "Като събереш всичко, което трябва да плащаме, се получават 5 вида данък. Налага се да работим за стотина лева на месец. Страшно трудно е, но няма да се откажа", заявява Ганковска.

                          Тя твърди, че работи добре с община Априлци. И наистина - местният съвет е гласувал 30 стотинки за нощувка, а сега се говори, че може да намали данъка до долната градина от 20 стотинки. "Не само сега е криза. Целият български преход е труден, затова всички трябва да си помагаме. Хората помежду си, държавата и общините - на нас, ние - на тях", убедена е Ганковска.

                          Големият въпрос е как държавата помага на такива като нея. Ето една задачка за всички отговорни и безотговорни хора, от които зависи: Семейство отваря малък хотел в произволна община. Поради малкия капацитет хотелът не работи с туроператори, разчита на реклама в интернет и добри отзиви на клиенти. Докато тръгне бизнесът, което в условия на криза е трудно, годишната запълняемост не надвишава 100 дни. И така 2,3, 4 години. През това време семейството ще трябва да плаща данък върху приходи, които не са получени, само са мечтани. Ще издържи ли и ще бъде ли мотивирано да продължи?

                          Коментар


                          • Въпреки кризата, обещанията, че няма да вземат бонуси и изричната уж забрана на премиера Бойко Борисов, 4 министерства са си раздали 17,5 милиони над заплатите.
                            Министерствата, които са се облажили са Социалното министерство на Тотю Младенов, Здравното министерство на Десислава Атанасова, Земеделското на Мирослав Найденов и Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Лиляна Павлова.

                            Коментар


                            • В повечето случаи инвеститорите се чувстват по-сигурни, отколкото където и да е другаде в света
                              http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5458891
                              Едно зрелищно видео обиколи света. По време на партийна конференция мъж скача на сцената и насочва пистолет срещу главата на лидера на много близко разстояние. Пистолетът засича и говорителят успява да го отблъсне. Въоръженият мъж е влачен на сцената и подложен на див побой от делегати в костюми. Но какво ни говори това за репутацията на България и за реалността", пише Андрю Макдауъл на блога на авторитетния "Файненшъл Таймс".

                              "Ахмед Доган, часове след атентата все още лидер на Движението за права и свободи (ДПС), партия подкрепяна главно от турското и славянско мюсюлманско малцинство в България, се отърва невредим.

                              Нападателят на противоречивия политик, 25-годишният Октай Енимехмедов, самият той етнически турчин, беше откаран в болница, след като беше ритан, удрян, тъпкан и налаган с предмети от разгневени членове на ДПС.

                              По-късно беше съобщено, че пистолетът, който размахал, бил газов, зареден с лютив спрей, така че съобщенията за опит за убийство изглеждат преувеличени", посочва Макдауъ.

                              Въпреки това видеото разбуни духовете в цял свят. В България, където мнозинството от населението гледа на ДПС и на Доган най-малкото с презрение, а в много случаи и с ненавист, се появиха множество теории на конспирацията - някои казват, че това било постановка за повишаване на рейтинга на ДПС преди изборите през юли.

                              Доган подаде оставка в събота, както се очакваше, но вероятно ще остане на власт зад кулисите в своята партия, казва Димитър Бечев, ръководител на Европейския съвет за външна политика в София.

                              Бечев отхвърля теориите за заговор, заявявайки, че Енимехмедов изглежда самотна фигура в негодуванието си срещу Доган и е обсебен от идеята за слава, откакто брат му спечели популярно тв денс шоу през 2007 г. и участва в "България търси талант" миналата година.

                              Някои биха направили също връзка със свързаните с организираната престъпност престрелки в България след падането на комунизма, които помрачиха имиджа на една страна, която в действителност е спокойна.

                              През 1996 г. бившият премиер Андрей Луканов беше застрелян, а в последното десетилетие имаше множество стрелби на бизнесмени, фигури на организираната престъпност и бивши затворници, малко от които доведоха до осъдителни присъди, извършени бяха и отвличания и аматьорски бомбени атентати, свързани с политиката и нарковойните.

                              Не беше необичайно хора да бъдат застрелвани посред бял ден на главни улици, а убийствата рязко насочиха вниманието към сериозния проблем с организираната престъпност в България в момент, когато страната правеше първите си стъпки в ЕС. Но дори тогава физическата заплаха срещу обикновени българи и чуждестранни посетители и инвеститори беше пренебрежима. Почти всички жертви имаха връзки с мрачния подземен свят в страната, отбелязва "Файненшъл Таймс".

                              Представителка на чуждестранна инвестиционна агенция в региона казва, че никога не е чувала някой инвеститор да се е страхувал за живота си в България. В повечето случаи те се чувстват по-сигурни, отколкото където и да е другаде в света.

                              Между другото, кореспондентът на "Файненшъл Таймс" живее в София повече от четири години и никога не е виждал ръкопашен бой, да не говорим за насочено оръжие, пише Макдауъл.

                              Инцидентът с Доган не изглежда свързан с организираната престъпност, тъй като България постигна напредък в справянето с криминалните мрежи. Но той може да не намали безпокойството на инвеститорите за страната в момент, когато избягването на ненужни рискове е тяхното мото, коментира изданието.

                              "Наблюдава се спад на убийствата и това правителство успя да се справи с отвличанията", казва Бечев.

                              "Дори в най-лошите времена чуждестранните бизнесмени не бяха мишена. По-сериозно е върховенството на закона, това е реален проблем. Но (инцидентът с Доган) изпраща грешен сигнал", казва представителка на чуждестранен инвеститор, пожелала да остане анонимна.

                              "Рискът от насилие в София не е висок, ако не правите големи сделки с мафията. Но, разбира се, инвеститорите, които четат новините, може да се притеснят, това е лошо за имиджа на България. ", допълва тя.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                                Комунистическите мегаломании винаги за нанасяли щети на България.
                                Примери заводи като Кремиковци, Радомир, Спартак, КЦМ Пловдив. Рекорд, ЗЗУ Пишешщи машини и много други са погълнали милиарди лева а продукцията им е с неандерталско качество и фабриките бяха обречени на фалит още преди построяването им.Същото е и с Белене. да си турим ядрената бомба и да се самоунищожим за да могат разни БСПари, Овчари, Маслари и всякакви други ПЕСове лайнари да крадат и се облагодетелстват за сметка на Бюджета и за продават интереса на България на Русия.
                                пропуснах Нефтохима. за какъв хой направихме рафинерия когато нямаме добив на петрол. Ами ясно е : по заповед на Дедко Иван и после им я подарихме за да ни доят по яко.
                                Съгласен България трябва да се храни от туризъм, земеделие и транзит, трябва да се направят специални закони и ако е възможно да се спазват.... Но АЕЦ Белене е нещо друго, Атомните централи се считат за независими източници на енергия, най евтината енергия. От всички енергийни проекти в региона е най близо да въвеждането в експлоатация....

                                Ами аз не считам че риска е по-голям от това да тръгнеш с кола от София за СлБряг.... Мнението ми е, че има много кучета, които са по-близо и по-страшни от които трябва да бягаме....

                                Коментар

                                Working...
                                X