IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Браво Лорде- Поздравления за тези мисли- умно момче си..и аз така мисля

    Коментар


    • Защо ти какъв си цензор или ще ме арестуваш и пратиш в концлагер. Не те разбирам- от позицията на какво оценяваш другите..

      Коментар


      • Не си спомням да съм те споменавал- да не се мислиш за голям фактор или гуру- имам те за интелигентен човек- учудват ме писанията ти..

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Пич ама ти много насериозно се взе и ти ли слугуваш на силните на деня
          Пич е на баща ти сина.

          Давай го малко по-умерено.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            Lorde, извинявам се за директния въпрос, но: би ли закрил с тялото си т.е. би ли спазил професионалния кодекс, за някой мазен политически з....? Ако можеш да отговориш честно ще е добре.
            Не мога да ти отговоря еднозначно, когато си млад и изучаваш подобни неща, ти си станал еничар и си нает за тази "отговорна" според тогавашните ми разбирания и достойна задача. Сега бих отговорил , не по-скоро бих изкрещял "НИКОГА!". Всеки индивид търпи развитие в ценностите и степента на риск когото приема и вид риск разбира се. Сега бих поел един вид риск, преди 20 години друг. Все едно сега да накараш Маджо или големия Маргин да закриват с телата си някого. Или Алеко или Пашата. Те са били еничари в истинския смисъл, а аз винаги като софийско дупе , съм бил псевдоеничар, тоест неблагонадежден

            Коментар


            • Пич ама ти много насериозно се взе и ти ли слугуваш на силните на деня

              Коментар


              • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                Аноне, престани да се дърлиш, писна ми от малоумната ти агресия
                А мен ме дразни как манипулираш 80% от четящите тук. Те, че са не много мислещи и знаещи, това е ясно, но не е хубаво и мен да обиждаш с подобни твърдения.

                Кажи ми как получи тази дума "герб-ер-раст"?

                Имаш корен на думата "герб", после си й шибнала една наставка "-ер" и след това добавяш още наставки като "-раст" или "-ист". Не са ли малко множко наставките? Дори и за теб?
                Или си неумна или си самотна, та се веселиш с компания от наставки.

                П.П. Абе няма ли някой да направи забележка на тоя Киро?!
                То не бяха линкове, то не бяха цитати, то не бяха нескопосани двуредови постове.
                Скоро ще вземе да ме мине по брой постове.

                Коментар


                • Има думата масона и шеф на школото за охрана Румен Ралчев .Он рекъл ,че чрез театрото което ни се разигра в НДК се прави опит за дискредитиране на МВР, НСО и държавата


                  Г-н Ралчев, как ще коментирате нападението срещу Доган в НДК?


                  - Видях в очите на нападателя, че е респектиран от Доган, при положение че е една глава по-висок и по-силен. И точно това ме навежда на мисълта, че присъстваме на един театър. Човек, който е решил да си сложи главата в торбата и да прави покушение, изглежда по много различен начин.


                  - Самият Доган изглеждаше искрено уплашен...

                  - Аз не знам дали той е бил въведен в този театър. Може и да не е. При тази случка имаме негодно средство - този газов пистолет дори не е оръжие по смисъла на закона. Той носи името пистолет, защото има такава форма. Има регистрационен режим, когато си го купиш. Но патрончетата не са истински патрони. Те на практика са сигнални капси, които се използват да се даде старт на стадиона при бягане, примерно. Всичко така е направено, че за мен това дори не е опит за атентат. При атентата трябва да имаш истинско оръжие, с което да убиеш. А нападателят даже не удари Доган с пистолета - по слепоочието, по главата. Дали е инсценировка или слаб изпълнител, това е друг въпрос. При атентат всеки един нападател търси начини как да се защити при евентуално нападение от страна на охраната на обекта. А тук се случи обратното. Този г-н Октай, ако искаше да гърми Доган, можеше да застане зад него - така щеше да го гръмне в главата, тялото, да го държи, да го влачи напред, назад. Можеше да респектира всички, тъй като пистолетът му е в челото на Доган - и така нямаше да го закачат. Затова си мисля, че цялата случка не е сериозна. И че може би има кукловод отзад. За мен това е хулиганска постъпка, тъй като няма годно оръжие и най-слабият адвокат, който ще бъде нает, ще измъкне нападателя.

                  - Намерено е предсмъртно писмо, в което атентаторът се прощава с майка си, тъй като има опасения, че ще бъде ликвидиран.


                  - Когато се прави сценарий за такава постъпка, изпълнителят се вживява в своята роля. Това ми се струва малко театралничене. Ако беше написал в това писмо, че отива да убие, тогава нещата щяха да бъдат различни. За мен това е сплашване.


                  - Опит за какво е това?


                  - За дискредитиране на МВР, НСО, на държавата. Опит за консолидиране на ДПС около новия лидер. Там течаха едни процеси на постепенен разпад. Всичко може да е.


                  - Упреци за непрофесионализъм веднага заляха НСО. Според вас бившите ви колеги адекватно ли реагираха?


                  - При такова масово мероприятие се прави план за охрана. Той се пише от тези, които охраняват залата. В случая частната фирма. Тя е задължена да даде този план в МВР. Те го преглеждат и го одобряват. Не знам защо това се прескача от всички. В този план полицията вижда докъде и как се простира охранителната фирма. И ако има нещо да се допълни, го прави. Що се касае до НСО, неслучайно ген. Коджейков няколко пъти повтори, че няма сигнали за заплаха срещу Доган. При това положение службата продължава да изпълнява своите ангажименти по отношение на личната охрана на Доган по конвенционалния начин. Всичко това се случи според мен поради недостиг на средства - МВР и фирмата са спестили хора, НСО обаче е изпратила максималния брой хора - двата екипа, които охраняват Доган - може би 5 човека. Това е максималното. Ген. Коджейков е подчинен на вътрешния министър. МВР разпореждат при кои случаи се усилва охраната. Не може ген. Коджейков, самоволно, ей така - защото е сънувал лош сън, да изпрати вместо пет шест души.


                  - Те според вас в залата ли са били? Или двама в залата, трима си почиват?


                  - От това, което видях, е, че двамата бодигардове се включиха първи. Имаше закъснение в рамките на две секунди, две секунди и половина, което е отлична реакция.


                  Проблемът идва от това, че охраната на сцената - а тя трябваше да е частната фирма - бе нулева. Защо нямаше вътрешна разстановка на силите? Тя нямаше да позволи човек да се качи на сцената. Задължително трябваше да има охрана на първите редове, на подходите на сцената и на стълбите към нея.


                  - Прокурор Кокинов каза, че делегатите, които пребиха нападателя, няма да бъдат подведени под отговорност.

                  - Той бе арестуван непрофесионално. Ако бе решил да се принася жертва, да стане мъченик и при положение че има ножове, можеше да изкорми поне 10 човека на сцената. Извеждането му от залата бе под всякаква критика - те го прекараха през цялата зала, пред всички делегати. Някои налитаха да го бият, включително и големия смях да паднат всички по стълбите - и охрана, и нападател. НДК има достатъчно изходи, през които това можеше да стане. Ами те го държаха за ръце, без белезници?! Този човек нали може да посегне на живота си, да изтрепе други. Когато пък го водеха към колата, трябваше районът да се отцепи от униформени полицаи, не цивилни. Това се прави така, че никой да не види как и кога го извеждат. Защото, ако приемем условно, че той не е изпълнил задачата - нали неговите съучастници могат да го наранят, да го убият. Можеше и да избяга. А те го водеха все едно водят ученичка в гората?!

                  - Какви са поуките за НСО?

                  - НСО в момента изпълнява своите задължения така, както са предписани. И ако някои от политиците желаят да има по-висока степен на надеждност, просто да им увеличат парите. И да се направят промени в някои нормативни документи.
                  Милена Минчева
                  http://paper.standartnews.com/bg/art...article=438333
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                    Много се омаловажава подготовката на гардовете от НСО, ще обясня защо. Аз съм получавал такава професионална подготовка за охрана на тела, на тела в автомобили с часовниковия принцип, авангарда, външния завой при влизане в кръстовище, ариегарда при маршрутите, високи и тесни точки. Всичко се изучава, включая и охрана в безредици дори на атентатор в ромб или двоен ключ. Има обаче един друг фактор, депутатите са недосегаеми от закона и няма как гард на НСО с неопределени дълги години правомощия като ни риба ни рак, да неутрализира един депутат с твърда ръка, без да търпи последици. Обяснявам го с балканските ни нрави на властта.
                    Лордов ти Магнаурската школа ли си завършил??А тия от НСО и от охраната на Доган са балалайки.Тоя младеж ако беше решил да убива днес щяха да дават три дена на Мангала от Дръндар.Да ги таковам у професионалистите.Ако така работех щяхте да сте на тъмно.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                      В Лондон 1 кг биодомати с отличен вкус и качество струва около 10 паунда или 24 лв.
                      за какъв Хой ни е тази централла? за да направим земята си необитаема пустиня за 100 години и да прецакаме туристическият бранш и земеделието ли? Много държави преживяват само от туризъм и нямат ядрени централи.
                      Само че аз искам моите деца и внуци да са учени, ядрени физици, компютърни специалисти, инженери...
                      А Боко Тиквата и Чунчавия искат да направят децата ни ратаи, които ринат оборска тор в градините, келнери и проститутки да обслужват богатите западни учени, инженери и специалисти по курортите.

                      Ако искате децата ви да ринат гюбре, да се изхранват със садене на картофи, както се иска на Тиквата, с прислугване на туристите и с проституция по курортите, то тогава си стойте в къщи и не гласувайте.

                      Аз ще гласувам с ДА, против продажното престъпно управление на мутромилиционерите.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Две противоречиви, според мен, мнения! Дори три, с отзива!


                        Ниска топка
                        Финансови анализатори от Capital Economics наскоро прогнозираха, че България чак до 2015 г. няма да възстанови равнището на икономическия продукт, постигнато през 2008 г. По тази причина те ни предричат "изгубено десетилетие", дължащо се на "порочен цикъл от слаб растеж, фискални икономии и високо равнище на дълга".

                        Целият анализ, изготвен от Нейл Шеринг и Лиза Ермоленко, струва 6000 паунда и разбираемо не разполагам с него. Основните моменти в тази разработка бяха публикувани от известната американска бизнес медия CNBC. Там обаче редакторът е допуснал груба грешка, тълкувайки вътрешната девалвация като някакъв екзотичен вид обезценка на валутата.

                        От медийната публикация се разбра, че според Шеринг и Ермоленко България е заложила на грешна карта при настъпването на кризата - на ръст на експорта. Ако искаш да продаваш в чужбина, трябва да си конкурентен и българският вариант за това е с ниски цени и още по-ниски заплати. Въпреки че вече доста години затягаме колана, с тази стратегия ще трябва да чакаме още много, преди да се оправим - посочват авторите.
                        Политиката на ниски цени и заплати като начин за придобиване на конкурентни предимства е известна като "вътрешна девалвация", в противовес на външната, валутната девалвация. България от 1997 г. работи с валутен борд и законът за БНБ не позволява обезценяване на валутата.
                        Според много икономически авторитети евтината валута е благоприятен фактор за развитие. Тя прави стоките, произвеждани в страната, по-привлекателни на външния пазар. Освен това поевтиняването на парите намалява товара на дълга и дава на фирмите и домакинствата възможност да поемат глътка въздух. Евтините пари насърчават инвестициите и харченето, докато скъпите пари - трупането.
                        Но тъй като сме лишени от възможността за адаптация посредством обменния курс на валутата, принудени сме да разчитаме на вътрешна девалвация. Именно това е причина за слабите икономически резултати в България - гласи заключението на Шеринг и Ермоленко.
                        Световният опит показва, че страните, които прилагат вътрешна девалвация, се сриват в класациите за човешко развитие, а в същото време конкурентоспособността им не се повишава значително. Почти винаги политиката на ниски заплати става причина за засилена миграция. По данни на ООН през периода 2010-2050 г. България ще е световен шампион по обезлюдяване с минус 29%.
                        Освен всичко друго, вътрешната девалвация прави бремето на дълга по-тежко. България има нисък правителствен дълг, но частният е твърде висок за сегашната конюнктура (брутният външен дълг в края на октомври е 92.8% от БВП), което се потвърждава от много високия дял проблемни кредити у нас, на което наскоро обърна внимание и Световната банка.
                        Сривът на цените на имотите и свитите обороти в търговията предполагат, че фирмите и домакинствата се огъват под товара на дълга, който дори в левове на практика е деноминиран в скъпи евра. Плащаме дълга си в твърда валута, но не можем да се възползваме от облекченията, осигурявани от Европейската централна банка за страните в еврозоната.
                        Дотук добре: коментираме тези проблеми отдавна. Но заключението, че
                        страната, която най-вярно е следвала курса на вътрешна девалвация
                        е попаднала в порочна спирала, е политически некоректно. Та нали именно това предписание се дава на Гърция и въобще на европейските страни? Може би затова, а може би от незнание - по същата логика, с която Росен Плевнелиев приветства президента на Чехословакия - редакторът на CNBC твърди, че България страда, защото е девалвирала лева. Самата статия е озаглавена "Как валутната девалвация води до загубено десетилетие."
                        Всъщност се случва точно обратното, както при повече внимание четем в самия текст надолу: именно заради невъзможността да използва валутна девалвация България стига до "загубено десетилетие."
                        Кардинална редакторска промяна на авторското заключение, но какво от това, щом привържениците на твърдите пари, а те са хората с многото пари, получават доказателство за правотата си? Кой да ти влиза в подробности за малка и далечна страна като България.
                        Забавно е, че куп български медии, включително специализирани издания, изплагиатстваха грешката на CNBC. Що се касае до Capital Economics, техните изводи за икономическата спирачка на валутния борд заслужават похвала, тъй като се движат срещу бавното кално течение на официозната мисъл. Все пак и те сякаш работят по клише, защото диагнозата "загубено десетилетие" се появява доста често в заглавията на техните доклади за най-различни страни.
                        Вече се е превърнало в навик, например, да се говори за загубено десетилетие, щом се спомене Япония. Западните анализатори обаче не осмислят, че ръстът на БВП в островен тип икономика, т.е. с ограничен капацитет на носимост, която освен това е на гребена на световния технически прогрес, не може да се ползва като мерило за обществен и икономически напредък.
                        Загубената България
                        Българският читател с основание ще отбележи, че през последните 30 години сме загубили не едно, а поне три десетилетия: страхът от реформи, когато духна вятърът на промяната през 80-те; неумението да се проведе почтено раздържавяване през 90-те; идиотската политика на ниски цени през новия век. Тоест финансовите анализатори са прави, но със задна дата.
                        Десетилетието след 2008 г. е загубено (ще бъде загубено) не заради друго, а заради корупция. Тя ни мори още от времето на ранния Тодор Живков, но сега вече подкупността и продажността достигнаха апотеоз. Стожерите на законността в страната - парламент, съд, прокуратура, полиция - са затънали в нечисти истории, какво още да си говорим.
                        Тук неволно стигам до същото заключение като Стив Ханке: "бащата на валутния борд", тоест водещият идеолог на вътрешната девалвация, на последното си посещение у нас заяви, че основната ни икономическа грижа е корупцията.
                        И макар че бордът ни лишава от един ключов валутен механизъм, като виждаме на какво са способни българските политици, това изглежда ниска цена за гаранцията, която получаваме срещу възможността за валутни манипулации от недобросъвестни правителства.
                        Защото нашата девалвация е наистина вътрешна - девалвация на ценностите в самоопределилия се елит, девалвация на уважението към гражданите, девалвация на достойнството в слугинските медии, девалвация на доверието в държавата - и оттам, импотентна държава.
                        Икономиката ни няма как да се различава от общата ситуация в нашата страна, където сметка за престъпления не се търси и не се насърчават националните способности и предприемчивост. България има много голям икономически проблем и трябва да се върнем към корените - към морала и философията на икономиката - ако искаме да изплуваме.

                        Коментари


                        1 Jordan Jordanov | 21.01.201313:40
                        Авторите на изследването са си претупали работата, а резултатите им 5 пари не чинят.

                        Предват просто един постулат ако няма Външна девалвация, значи има вътрешна. А тя е - и изрецитирват определението.

                        Ако си бяха направили изследването като хората а не дистанционно да драскат глупости, щяха да установят че средната работната заплата разсте, т.е. едната променлива от модела им я няма.

                        Единствено вътрешна девалвация има в отрасъл строителство, но това се дължи на имотния балон, когато заплатите в него не бяха реални и изкривяваха икономическата логика в страната. Сега всичко си дойде.

                        Основният проблем на българската икономика е липсата на добри търговски менаджери и маркетолози които да изследват пазарите и да се предлагат продукти търсени на тях. Още си я караме като в социализма, ама той май и собствениците на фирми са все още от тоя период.

                        2 поколения ще ни трябват докато всичко си дойде на мястото.
                        http://www.webcafe.bg/id_1481794192_Niska_topka_

                        Коментар


                        • Дреме ми на шлифера. Аз Ядец не ща. Хич няма да ходя да им гласувам. Да ме правят на маймуна? - че аз и сега съм си маймуна

                          Коментар


                          • Аноне, престани да се дърлиш, писна ми от малоумната ти агресия

                            Не става въпрос само за службата, подчинена на президента и служеща за лична охрана, а и за охраната и реда на публично мероприятие.
                            Включително и тези, които имат за задача да правят анализи на събития...
                            Никой нищо ли не е очаквал при една смяна на Доган...

                            От ДПС, бяха казали, че са поискали от Цветанов охрана, но не са получили отговор...този въпрос също остана неизяснен...самият Цветанов излезе с няколко версии
                            Егати реда, егати чудото

                            Коментар


                            • Lorde, извинявам се за директния въпрос, но: би ли закрил с тялото си т.е. би ли спазил професионалния кодекс, за някой мазен политически з....? Ако можеш да отговориш честно ще е добре.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Да си изпущя мезето налЕ
                                нас ни взеха за мезе ))
                                едните казват 10 млрд Лева, другите 10 млрд Евро
                                Иди разбери, как по уж, най-трудно манипулируемия критерий не става ясно лева, лев ли е или евро

                                Коментар

                                Working...
                                X