В новата Руска република България ще управляват Станишев И Тим.....Путин превзе България.....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 22.02.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
това ли ти е гражданското общество?
http://www.blitz.bg/news/article/183550
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеМисля, че съм последователна в мненията си и не разбирам кое не е ясно
Искам промяна на статуквото, а не на играчите в него!
Конкретиката, много пъти е коментирана, може и да се допълва, затова не я повтарям
- гражданско участие в регулаторните комисии,
- публичност на всички действия по обществени поръчки,
- реални референдуми по важни въпроси( задължителна промяна на закона за това)
- промяна на един куп закони, които нарушават правния принцип за равнопоставеност на страните и дават предимство на определени участници
- възможност за отзоваване на депутати - не разбирам, защо ако някой е заблудил избирателите в изборния процес това трябва да остава ненаказано 4 години(партиите не могат да бъдат арбитър, явно)
....има още много неща
Дори малко от това да се постигне ще е голяма крачка напред.
Например ти, харесваш Костов, аз не го намирам за демократ, но ако той заяви, че ще изпълни точно определени промени, с някакъв вид граждански договор за изпълнение, аз съм готова да гласувам за него....същото важи и за останалите
Никога не са ме интересували партиите като институции, ценя свободата си, затова ме интересуват принципите.
А ти, какво искаш?
допълвам
Убедена съм, че с приемането на тези и още някои правила, че промяната на системата ще доведе до подобряване чувствително и на качеството на живот на българите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениевече почна процеса на ограбване на протеста. Гледам сега по канал 3 е то футболните агитки вече са го превзели. Още два три такива дена и хората напълно ще се отвратят от протести. И какво ще се случи - отново в квадрант 1. Усещането за сила на хората ще изчезне.
http://www.youtube.com/watch?v=WQIOq...yer_detailpageБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Отвратен съм от Него и от солташака Му Цвъцко! Какъв човек трябва да си за да изпратиш (или ако пък наистина е спонтанно - да не призовеш да се прибере) агитката си да "протестира" в непосредствена близост до "другата" агитка? Какво искат тия идиоти? Хората да се сбият помежду си? На косъм бяхме да се случи нещо, което не се е случвало в България от 1990 - 1991 г. Добре че хората излязоха по-умни и се махнаха от парламента. За толкова години след 1989 г. много пъти са се били протестиращи и полиция, няколко пъти са нападани политици, но физически сблъсъци по улиците между граждани с различни политически виждания не е имало даже през януари 1997 г.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнениеСъни, аз искам и задължителна забрана министър председателя, вицето,(може и президента) да ходят в Щатите, Русия и Брюксел!
Чудя се и на тези дето са упълномощени да подписват договори за много пари, когато сгафят ли да им се реже ръчичката или предварително - превантивно?
Коментар
-
Съни , как ги виждаш тези граждански квоти?
Достатъчно е прокуратурата да започне да се самосезира за очевидни престъпления и злоупотреби с власт и служебно положение, а и съдът да издава по-честичко решения по състава на членовете м/у 200-300 на НК, да не се увличат магистратите по бизнес и заиграват с партии, и ще отлепим.
С това съм съгласна (копнах го от поста ти):
публичност на всички действия по обществени поръчки,
- реални референдуми по важни въпроси( задължителна промяна на закона за това), - промяна на един куп закони, които нарушават правния принцип за равнопоставеност на страните и дават предимство на определени участници
- възможност за отзоваване на депутати - не разбирам, защо ако някой е заблудил избирателите в изборния процес това трябва да остава ненаказано 4 години(партиите не могат да бъдат арбитър, явно)
....има още много нещаLast edited by val/she; 20.02.2013, 20:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеМисля, че съм последователна в мненията си и не разбирам кое не е ясно
Искам промяна на статуквото, а не на играчите в него!
Конкретиката, много пъти е коментирана, може и да се допълва, затова не я повтарям
- гражданско участие в регулаторните комисии,
- публичност на всички действия по обществени поръчки,
- реални референдуми по важни въпроси( задължителна промяна на закона за това), - промяна на един куп закони, които нарушават правния принцип за равнопоставеност на страните и дават предимство на определени участници
....има още много неща
Дори малко от това да се постигне ще е голяма крачка напред.
Например ти, харесваш Костов, аз не го намирам за демократ, но ако той заяви, че ще изпълни точно определени промени, с някакъв вид граждански договор за изпълнение, аз съм готова да гласувам за него....същото важи и за останалите
Никога не са ме интересували партиите като институции, ценя свободата си, затова ме интересуват принципите.
А ти, какво искаш?
допълвам
Убедена съм, че с приемането на тези и още някои правила, че промяната на системата ще доведе до подобряване чувствително и на качеството на живот на българите.
Чудя се и на тези дето са упълномощени да подписват договори за много пари, когато сгафят ли да им се реже ръчичката или предварително - превантивно?Last edited by citizen_bg; 20.02.2013, 20:26.
Коментар
-
Протест В Подкрепа На Бойко Борисов
Само болни мозъци могат да търсят вина в правителството за високите сметки за ток. Само болни мозъци могат да забравят кой разпродаде електроразпределителните дружества и да го добутват отново на власт. Нека да се вдигнем срещу тези болни мозъци и да покажем, че шепа платени футболни хулигани не могат да определят бъдещето на държавата ни. Нека да подкрепим правителството защото каквото и да обесняват зареяните анти-всичко душици в момента алтернатива няма. В момента алтернативата е да ни управлява това, което едвам изгонихме преди четири години. Който не иска оставка на правителството да дойде днес 18:00 на Орлов мост да покажем, че сме повече.
ГЕРБОЛШЕВИКИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеИска ви се на борците за статуквото да спрат протестите, ама няма. Лъвът скъса синджиря !!!
Коментар
Коментар