IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Алоууууу платените гербери пак ли по вина на други Брюксел обяви пет наказателни процедури срещу България в един ден
    Пет наказателни процедури на Европейската комисия срещу България за един ден – две в областта на енергетиката, две в околната среда и една при конкуренцията. Това е равносметката от публикувания днес януарски пакет с процедури на Брюксел, в който България е "шампион" с най-много споменавания.

    Най-сериозната мярка се оказа в една от най-актуалните през последните дни теми – цифровият преход в България. Еврокомисията реши да заведе дело срещу България пред Съда на Европейския съюз заради издаването на разрешения за цифровия радиочестотен спектър, или т.нар. мултиплекси. Причината – страната е предложила прекалено ограничителни условия за издаване на лицензи, което е довело до изключването на потенциални кандидати от процедурата.

    В отговор министърът на транспорта и съобщенията Ивайло Московски обяви, че е изненадан от наказателната процедура и прехвърли отговорността за казуса върху управлението на Тройната коалиция. Министърът се аргументира с факта, че КРС вече провежда нова процедура за избора на нов мултиплекс оператор.

    Брюксел обаче заяви още в официалното си съобщение, че знае за обявената от България нова тръжна процедура за отпускане на допълнителни честоти. Но тези честоти няма да бъдат предоставени преди 1 септември 2013 г., когато ще се премине от аналогово към цифрово излъчване, обосноваха се от комисията, с което още веднъж показаха колко затруднена е конкуренцията на бъдещия пазар на цифрова телевизия. Реално страната има още няколко месеца преди съдът да вземе решение, но едва ли властите ще успеят да се справят толкова бързо с казус, с който се занимават от години.

    По втората процедура страната се оказа дори осъдена заради непълното прилагане на директиви за вътрешния енергиен пазар. България е приложила само частично директивите за електроенергията и за природния газ и по тази причина Еврокомисията предлага санкция в размер на 8448 евро на ден за всяка неприложена директива.

    В отговор на това министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев обвини Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) заради неготови наредби. "Съобщението за внасяне на дело в съда не значи стартиране на съдебна процедура. Отнема 1-2 месеца, за да внесе Европейската комисия необходимите документи в съда. Надявам се ДКЕВР да са готови дотогава, защото, ако не са, тогава трябва да отговарят пред цялото общество като независим орган", заяви той.

    В областта на енергетиката Брюксел поиска още страната да предприеме мерки за енергийната ефективност в сградите. В мотивирано становище комисията настоя България и още три страни от ЕС да установят и прилагат минимални изисквания за енергийните характеристики на нови и съществуващи сгради, да осигурят сертифицирането на енергийните характеристики на сградите и да изискват редовната инспекция на отоплителните и климатичните инсталации.

    С решенията си днес Европейската комисия отново посочи, че въздухът в някои райони на България е един от най-замърсените в ЕС. Брюксел призова България незабавно да се заеме и с влошеното качество на атмосферния въздух, като проблемът се отнася до миниатюрните частици, известни като ФПЧ10. Те могат да причинят дихателни проблеми, рак на белите дробове и преждевременна смърт.

    Освен това Брюксел изрази загриженост, че България все още не спазва таваните за емисии на серен диоксид, азотен оксид и прах от промишлени предприятия. Тези нива е трябвало да се прилагат, съгласно Договора за присъединяване, още от 2008 г., но досега те са били превишавани всяка година, за която са представени данни.

    По трите последни процедури страната отново е заплашена от Съда на ЕС и от нови глоби, ако не отговори в изискваните срокове какво прави по решаването на проблемите и какви конкретни действия е предприела.

    http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_...p=0#addcomment


    ПП: И е крайно време ЕК да заведе дело и срещу правителството на ГЕРБ за упражняване на геноцид срещу народа си.
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

    Коментар


    • А Сергей Станишев май не е привърженик на традиционното българско семейство. И след като ни лъга години с Елена, сега си взе нещо втора ръка, ама пак не се жени. А Слави пък им стана пиар. Доживяхме Слави с Първанов, Станишев, Румен Петков, това моме да пее една песен. Само май не смее за покани Румен Овчаров, че там просто няма какво да се хвали и как да се извърти, че червен милионер е нещо в реда на нещата.
      Ама стига! Ето момето!

      Мусака и пиар

      "Майка ми е от СДС. Стана семейна драма, че съм с лидера на БСП. Казах й чак когато чаках дете от него. "Ама как може Станишев? Аз изобщо не го харесвам", ми каза тя
      Макар четвъртият албум на Карла Бруни да беше готов през 2011 г., беше отложен за септември 2012 г. заради президентските избори във Франция през май м.г. - Бруни не искаше появата на албума й да съвпадне с предизборната кампания. Новият албум на съпругата на Саркози се нарича Little French songs ("Френски песнички").
      Въпреки че красивата Бруни роди дъщеричка на Сарко през октомври 2011 г., изтълкувано от някои френски медии като "бебешки пиар" - когато рейтингът на десния политик беше твърде оклюмал и забъркания в секс афера Строс-Кан беше по-харесван от него. Но и бебето не помогна на Сарко да спечели.
      Никой от политиците у нас и в чужбина не се е посвенил да използва всички средства, в т.ч. и най-близките си, ако е необходимо, в спечелване/удържане на властта. Част от това стремление са и появите на сестрата на премиера Борисов, д-р Красимира Иванова често в медиите, което смекчава и хуманизира суровия образ на самодържеца Борисов в очите на народа. Бездруго няма друга жена за показване до него.
      И така в "Шоуто на Слави" вчера се появи Моника Янова, бивша Йосифова - жената до Станишев. Точно в деня, в който Яне Янев извади една порция данни за нейни съвместни участия със социологически фирми и печелене на обществени поръчки. Което неизменно прави от 2001 г. - не просто годината, в която е създадена фирмата й, а тази, в която НДСВ-ДПС взеха властта.
      Защото г-жа Йосифова/Янова влезе там през царските порти. Съветваше министър Николай Василев и почти изцяло беше поела пиара за злополучната магистрала "Тракия" дълго време, включително и при кабинета Станишев. Нали помните - имаше една португалска компания, свързвана с един от царските синове - Кирил Сакскобургготски, която, съвместно с българската държавна фирма "Техноекспортстрой", се канеше да я доизгради и експлоатира за 35-годишна концесия.
      Слава богу, не успяха. Но дълго време ни убеждаваха как всичко е супер и ок, също като при АЕЦ "Белене".
      Все едно. Препускаме през сърцераздирателните мълчаливи потвърждения на пиарските въпроси на Слави Трифонов как е издържала семейството, когато първият й съпруг Венцислав Йосифов, шеф на фалиралата през 1997 г. Първа частна банка (ПЧБ), спестено от водещия, беше в ареста, как обича Станишев (камера, близък план, насълзяване) и прочие, и прочие. С издръжката Трифонов попрекали - предвид нескрито охолния начин на живот, воден от Йосифов и тогава и сега (виж вдясно).
      Впрочем, Моника се запознава с бившия си съпруг по време на предизборната му кампания за кмет на София през 1995-а, той наближава 50-те, тя е репортер в "24 часа", прехвърлила 20-те, отразяващ кампанията. Изданието беше щедро спонсорирано заради кметските избори. (От онзи период е и знаменитият гаф с фалшивата партийна книжка на Софиянски).
      Но сега става въпрос за нещо друго. Участието на дамата започна с въпроса за заменките предвид обвинението, хвърлена от Мирослав Найденов, министъра на земеделието и горите - че e собственик на 140 декара от заменки. "Собствената ми майка ми се обади по телефона и ме попита как съм могла да се занимавам със заменки. Попита ме защо тогава министърът го твърди...", казва Моника.
      Добре, ще повторим отново информация, известна и публична от доста време, която явно е забравила, че е била собственик на земи край морето, но впоследствие просто е продала дела си. По време на управлението на тройната коалиция "Кирови инвест" и "Кава консулт" са купили парцели от Държавната агенция по горите (ДАГ) общо за 1.1 млн. лева, което прави 7.8 лева/кв.м.
      Тогава "Капитал" писа, че от Министерството на земеделието и храните са пояснили, че решението за сделката е взето лично от директора на ДАГ тогава Стефан Юруков.
      После, обявено медийно, двете фирми продават терените на акционерното дружество със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) "Експат бета". Акционери в него са Моника Йосифова (лично и през фирмата й "Актив груп" тя притежава 10%); рекламната агенция "Оксиген" (11.93%); "Експат груп" (3%); адвокатът Иван Тодоров (3.33%); майката (0.67%) и съпругата (1.67%) на Николай Василев (министър и при Сакскобургготски, и при тройната коалиция); главният секретар на МДААР Биляна Дякова (6.07%); "Бенчмарк фонд 2&3" (30%) и др.
      На мястото на Моника Йосифова по-късно е влязла Мария Дивизиева (дясна ръка на Василев в МДААР), с решение на общото събрание на дружеството на 3 юни 2011 г. Така че премиерът Бойко Борисов беше прав, като каза преди десетина дни, че най-голямата грешка на Моника Йосифова ще бъде да съди Цветан Цветанов и Мирослав Найденов.
      Вероятно това ще я посъветват и адвокатите й по случая с Мирослав Найденов. Още не се е допитала до тях, както стана ясно.
      И така от дума на дума, през мъжа и работата та до... референдума за АЕЦ "Белене", който се вмести някакси в разговора с жената до лидера Станишев - и дори 60-те хиляди работни места, рекламирани в клипа на БСП.
      За сметка на тази ядрена конвергенция, добре се позацапаха питането и отговорите за съвместната работа с австрийския лобист Хохегер, представена като публикуване на позитивни материали в западни издания преди членството на България в ЕС с цел подобряване на имиджа.
      Нещо, обяснено като мнооого значима дейност, а всъщност рутинна работа, стига да разполагаш с необходимите средства и подпишеш необходимите договори за броя на публикациите и пресконференциите. И в момента настоящето правителство има договор с "Файненшъл таймс" за популяризиране на България като инвестиционна дестинация.
      Всъщност няма нужда от говорене. Регистърът на обществените поръчки дава къде къде по-пълна информация за дейността и забързаното ежедневие на утвърдената пиар специалистка. Която, удивително, дори намира време да сготви и една мусака.
      http://www.webcafe.bg/id_854695492_Musaka_i_piar

      ПП А момето е било хубаво някога!

      Коментар


      • Хи, хи! Сега Гиговчо като прочете това и ще отиде да гласува с "не". Браво, Гиговчо!

        Гьолът на БСП

        Цветана Георгиева

        Левицата опитва да превърне референдума във вот срещу ГЕРБ
        Не е ясно дали АЕЦ "Белене" е панацея, както ни убеждават социалистите, или пенкилер. Факт, че е гьол - и така и не стана сделка.
        В междуметията между гьола и неслучилата сделка по време на тройната коалиция беше удавен един 1 милиард (лева). За четирите години на ГЕРБ - още няколко десетки милиона, и новите двайсет за всенародното допитване след 3 дни.
        Но сега въпросът е друг. Не този за референдума, а защо и как тройката, предвождана от БСП, изхарчи тези стотици милиони левове, без да има правно основание за това, тъй като договор липсва. А липсва, защото не е подписан - въпреки "панацеята "Белене".
        Редно е преди да употреби толкова пламенни речи, БСП да обясни в чии ръце отидоха милионите, щом така бранят мечтаната си от времето на Байтошова България АЕЦ край Белене. Която, впрочем, България отказва за първи път в началото на 90-те.
        След 27 януари се очаква проектът да стане история - или не... Дължат обяснението поне от уважение към твърдия си електорат, който ще направи репетиция на избори на първия ни демократичен референдум.
        Защото от милиарда ни остана само гьолът. За реактора, произведен преди повече от 30 години и престоял над 16 на дунавския бряг, произведен през 80-те години на миналия век за АЕЦ "Белене", "Атомстройекспорт" плати 205 млн. евро и го откара да работи на Калининградската АЕЦ в Русия. И тези пари отекоха.
        Вместо празната площадка на несбъдналата се АЕЦ, тройната коалиция можеше да построи около 240 км магистрали с този милиард, ако вземем цена от 2.1 млн. евро за километър, както е при "Тракия".
        С други думи трасето между София и Бургас вече можеше да бъде завършено изцяло. Или пък магистралите "Струма" и "Черно море". Кабинетът на Станишев спокойно можеше да построи двата лъча на софийското метро, въпреки че тогава кмет беше Бойко Борисов, или дори да реши проблема с изтребителите, като купи въпросните 9 военни самолета втора ръка, чиято цена се движи между 700 млн. лева и милиард.
        Колко пропуснати първи копки и прерязани ленти.... колко още бюлетини в урната.
        Да си представим, че предишният кабинет беше завършил магистралите, вместо да налива пари в кацата с двойно дъно "Белене"... о, чудо. Та тогава правителството на ГЕРБ щеше да има други приоритети.
        Например здравеопазване - и закупуване не само на апаратура, но и реновиране на болниците, образование - и подкрепа на талантливи деца, нови физкултурни салони в училищата, повече спортни зали, а защо не и по-високи пенсии?
        Така големите приказливци от "Позитано" 20 не само щяха да отнемат едничкото удоволствие на ГЕРБ - да строи, асфалтира и бетонира, но (вероятно) нямаше да загубят и изборите - дори и след ония думи на Доган.
        И сега пробутват на народа уж съдбовен референдум, от който нищо няма да зависи - тъй като няма да достигне изискваната по закон активност и участници.
        Но едва ли вече има здравомислещ човек, който да не е наясно, че АЕЦ "Белене" е политически проект, а не икономическа кауза.
        Затова преди референдума Станишев и компания ни дължат още един въпрос - ще рестартират ли проекта, ако дойдат отново на власт? Както и дали биха се коалирали отново с ДПС? И отговорът трябва да е еднозначен, а не витиеват.
        Важно е да знаем отговорите
        Важно е да знаем тези отговори. Очевидно социалистите започват предизборната си кампания с "Белене". Но само това не интересува избирателите. И няма нужда да се правят на Нострадамус, предричайки непосилно скъп, вносен, чужд (ТУРСКИ, о, боже!) ток, който ще докара още бедност по жиците във всяко българско семейство.
        Прокобите са изпитан маниер да се сащисат още повече и без друго лудналите българи. Доказано е, че най-лесно се манипулират тревожни и несигурни в бъдещето хора.
        БСП се опитва да изнесе целия дебат "за" или "против" АЕЦ "Белене" извън себе си - и извън отговорността за собствените си действия по време на управлението на тройната коалиция.
        Не отчита за какво са изхарчени милионите, изобщо игнорира тези въпроси, както и най-важния - защо не финализира договора за строителството, когато беше на власт.
        Кое е дало основание да се изхарчат толкова много публични средства, без да е ясно дали централата ще се строи или няма да се строи?!
        Значителна част въпросните пари не са налети в българската икономика, а буквално са изнесени в Русия. Поне да бяха останали за български фирми, участващи в проекта.
        Лирически герой с тъмни очила и кожено яке, прототип на мутра, обяснява, че ще внася ток, след като няма втора ядрена. Лайтмотивът е, че внос значи далавера. И това е клипът, с който най-старата ни партия агитира "за" АЕЦ "Белене".
        Цинизмът е очевиден, след като Втора атомна е чиста проба внос от Русия - от реактора до горивото. А клипчето е слабичко и откъм идейни внушения...
        Но отговорът на въпроса ще рестартират ли АЕЦ "Белене", ако дойдат пак на власт, наистина ни го дължат. (Стига преди това да видим публичен отчет къде и за каква цел са изхарчили тези всъщност повече от милиард лева. Мечтайте си!)
        И знаете ли защо - поради факта, че референдумът ще се провали, но вероятно ще има най-много гласове "за", а това би им дало основание да кажат: "Ето, народът така поиска". Или: "Все пак народът не отхвърли "Белене".
        А народът плюска лук, не милиард.
        http://www.webcafe.bg/id_187197538_Gyolat_na_BSP_

        Коментар


        • Поредното доказателство, че Баце е просто една кукла на конци, която не знае на кой бог да се кланя... 'щото преди изборите е подлагал шепичка на всички..Цък > http://www.youtube.com/watch?feature...v=-6YCuZs3Hxo#! .
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

          Коментар


          • Тука не съм се разписал, айде моля аплодисменти !!!
            http://www.youtube.com/watch?v=UDc7b3kKC2E
            Простак съм Азъ - Непобедим !!!

            Коментар


            • Добрев за проекта „Белене”: Струва над 10 млрд. евро, само централата е до 6,3 милиарда

              Оказва се че Калинчо Добрев знаел колко струва АЕЦ Белене.....
              Ама той и Тиквончо е знаел...
              И лъжат, лъжат... кат дърти цигани, пардон, кат дърти индо-българи.

              Ама щял да строи далекопроводи. Далеко, далеко... колко да са далеко? От Белене до Търново са 110-120 км. От Белене до Червен бряг са още толкова. Да ги сложим общо 250 км. Експертът, повтарям експертът Румен Овчаров каза че цената на един км далекопровод е 700 000 лв. Айде, с инфлация и земите да стане 800 000 лв/км. Демек цената на далекопроводите е 250 х 800 000 = 200 милиона ЛЕВА. 100 млн ЕВРО. Една-две подстанции... айде още 100 млн лв. 50 млн евро.
              6,3 милиарда + 100 милиона + 50 милиона = 6,45 милиарда евро. От мен да мине 6,5 милиарда евро.
              Разширяване на хранилището за отработено гориво и туй онуй... стават 7 милиарда.

              И как Боко Тиквата ги докара до 11 милиарда тези седем милиарда?
              Лъжете като дърти цигани герберски подлоги!
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Този дето е нарисувал карикатурата е пропуснал и малката подробност , че СЕГА ще се приемат и всичките предложени преди и силно оспорвани правомощия за нсо ...
                Last edited by iivanoff; 25.01.2013, 07:25.
                Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

                Коментар


                • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                    Някой пак е сгазил лука ЕК ПРИКАНВА БЪЛГАРИЯ ДА СПАЗВА ТАВАНИТЕ ЗА ПРОМИШЛЕНИ ЕМИСИИ НА СЕРЕН ДИОКСИД, АЗОТЕН ОКСИД И ПРАХ

                    24-01-2013
                    Европейската комисия изразява загриженост, че България все още не спазва таваните за емисии на серен диоксид, азотен оксид и прах от промишлени предприятия.

                    Съгласно Договора за присъединяване таваните се прилагат от 2008 г., но досега те са били превишавани всяка година, за която са представени данни, а и прогнозите за 2012 г. показват, че България отново ще превиши таваните за емисии на азотен оксид и прах.

                    Ако не бъде получен удовлетворителен отговор, Комисията може да предяви пред Съда на ЕС иск срещу нея.
                    http://www.europe.bg/htmls/page.php?category=5&id=41132
                    зора е да ни обуят ЯКО !!! обаче ще ни изчакат да гласуваме на спокойствие... и после!
                    Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

                    Коментар


                    • Някой пак е сгазил лука ЕК ПРИКАНВА БЪЛГАРИЯ ДА СПАЗВА ТАВАНИТЕ ЗА ПРОМИШЛЕНИ ЕМИСИИ НА СЕРЕН ДИОКСИД, АЗОТЕН ОКСИД И ПРАХ

                      24-01-2013
                      Европейската комисия изразява загриженост, че България все още не спазва таваните за емисии на серен диоксид, азотен оксид и прах от промишлени предприятия.

                      Съгласно Договора за присъединяване таваните се прилагат от 2008 г., но досега те са били превишавани всяка година, за която са представени данни, а и прогнозите за 2012 г. показват, че България отново ще превиши таваните за емисии на азотен оксид и прах.

                      Комисията направи заключение, че продължаващата липса на структурни мерки за постигане на съответствие показва, че това нарушаване вероятно ще продължи, и изпраща мотивирано становище (вторият етап от производството на ЕС за установяване на неизпълнение на задължения), като дава на България два месеца за отговор.

                      Ако не бъде получен удовлетворителен отговор, Комисията може да предяви пред Съда на ЕС иск срещу нея.
                      http://www.europe.bg/htmls/page.php?category=5&id=41132
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        http://dnes.dir.bg/news/grazhdanska-...-12905493?nt=9

                        Дайте да видим всеки от вас за колко кинта мое купи 260 таблета
                        Сигурно има печатна грешка в цената и са ударили една 0 /нула/ в повече!!

                        Лошото е, че е пак за наша сметка грешката , но както се казва ние и без това сме излишни...
                        Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

                        Коментар


                        • http://dnes.dir.bg/news/grazhdanska-...-12905493?nt=9

                          Дайте да видим всеки от вас за колко кинта мое купи 260 таблета

                          Коментар


                          • http://dnes.dir.bg/news/Parviat-refe...-12908738?nt=4

                            Коментар


                            • http://offnews.bg/index.php/149803/v...zaha-nezakonni

                              Коментар


                              • http://www.glasove.com/i-diplomata-n...ELg6p.facebook

                                Коментар

                                Working...
                                X