IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
    Само аз съм организирал бойкот на комунистическият референдум с около 20 човека които на изборите ще гласуват за Герб. 2-3 подкрепящи правителството обаче отидоха да гласуват с НЕ. Не успях да ги убедя да не гласуват.
    Долните безскрупулни комунистически манипуланти са изкарали обаче цигани от Варна с обещания за евтин ток.
    П.П. За изборите съм уредил 4 пенсии който и мъртви пак гласуват за БСП да пътуват на почивка. Ще им взема карти за Сандански. В събота следобед преди изборите ще ги извозя и в неделя на процедури. Ако имат пари за билети да се върнат да гласуват.
    Типично геребрско мислене, похвати и действие - рекет, заплаха, подкуп.........

    Коментар


    • Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
      О... мисля че със сигурност на изборите ще излезнат повече хора! Сигурен съм че имат истински и личен повод за това
      Само аз съм организирал бойкот на комунистическият референдум с около 20 човека които на изборите ще гласуват за Герб. 2-3 подкрепящи правителството обаче отидоха да гласуват с НЕ. Не успях да ги убедя да не гласуват.
      Долните безскрупулни комунистически манипуланти са изкарали обаче цигани от Варна с обещания за евтин ток.
      П.П. За изборите съм уредил 4 пенсии който и мъртви пак гласуват за БСП да пътуват на почивка. Ще им взема карти за Сандански. В събота следобед преди изборите ще ги извозя и в неделя на процедури. Ако имат пари за билети да се върнат да гласуват.
      Last edited by 4un4o; 28.01.2013, 12:01.

      Коментар


      • Всеки се писа победител в референдума, а всъщност той се провали
        Георги Николов
        Медиите се оказаха напълно неподготвени и некомпетентни да коментират референдума. По приказките от телевизиите народът реши, че трябва да се строи АЕЦ „Белене”, щото 60% били гласували с ДА.

        Но не е така. Най-напред нямаше въпрос за АЕЦ в „Белене”. Въпросът беше редактиран от ГЕРБ, с което те до голяма степен обезсмислиха референдума. Но, по-важното е, че според закона, приет от предишния парламент, референдумът е валиден, ако на него гласуват толкова хора, колкото на последните избори.

        Последните избори са президентските, на които гласуваха 62% от избирателите. Тоест – сегашният референдум с 21% гласували е сериозен провал.

        Някой ще каже – 62% е твърде висок процент. В повечето законодателства в Европа за валиден се смята референдум с над 50% гласували избиратели. Но и по такъв показател референдумът за АЕЦ у нас е провал. Значително мнозинство е решило, че това е маловажен или безсмислен въпрос, от който нищо няма да последва и не е отишло да гласува.

        Пак според закона, ако участвалите в гласуването са над 20%, поставеният в него проблем трябва да се разгледа в парламента. Но резултатите нямат задължителен характер, в случая от тях не следва задължително решение, че трябва да се строи нова АЕЦ.

        С извинение, политиците

        превърнаха този референдум в мерене на пишки

        Това го опорочи. От БСП обявиха, че референдумът е голямо поражение за Борисов, вот на недоверие и т. н. Да, БСП получи морална победа, но се надценява. Мнозина, които не симпатизират на тази партия, също искат да се строи АЕЦ “Белене”, дори една трета от ГЕРБ. Затова е нереалистично да се очаква, че и на изборите БСП могат да бият ГЕРБ с 60 на 40.

        Борисов също се изказа със самочувствие след гласуването, но не много убедително. А пресконференцията на ГЕРБ се водеше от Цветанов, който трескаво обяви, че БСП не е получила по-голяма подкрепа на този референдум, в сравнение с последните избори и се оплете в сметки за проценти. Също не беше много убедителен като оратор, този т. нар. Цецерон.
        И всички останали партии използваха референдума като аргумент срещу другите.

        А въпросът не е в политически престрелки и кой с какви проценти надделял, а да се строят ли ядрени мощности. Въпрос на безопасност и енергийни сметки. Въпрос, който обаче години наред е политизиран. Затова сега имаше политическо участие в гласуването и непартиен отказ от гласуване.

        Впрочем, ако се смята позицията на партията „България на гражданите” на Меглена Кунева, тя е най-големият победител, защото призова за бойкот на референдума и почти 80 не гласуваха.

        Само че и тя не успя - около 40% от симпатизантите на нейната партия, според социологическите сондажи, са гласували - повечето с ДА, по-малко - с НЕ.

        Референдумът е най-демократичната процедура, но у нас той не беше предшестван от действителна дискусия конкретно по въпроса, а от политически дебати с партийни нападки.

        Години наред

        общественото мнение е манипулирано

        за нуждата от АЕЦ. Медиите са обслужвали т. нар. ядрено и енергийно лоби повече от 15 години. Договори за реклама, финансиране на конкретни журналисти, писатели и др. Финансиране на кампании с руски пари и т. н. Клевети и манипулации, че който е против АЕЦ, работи за „американците”.

        В дискусиите преди референдума не се чуха конкретните аргументи доколко има нужда от АЕЦ – не само в Белене, а и от нов блок в Козлодуй.

        Повечето хора станаха жертва на разпространявани от години заблуди. АЕЦ вече не е равно на евтин ток. Токът от „Козлодуй” може да е евтин, но от нова АЕЦ ще е няколко пъти по-скъп.

        Така на този референдум победи мнозинство от балами, които са излъгани за евтин ток, и от провинциалисти, които си мислят, че е голям технологичен прогрес и национална гордост да цепиш атома с руски топор.

        Те са само около 900 000 гласа, но достатъчно, за да оставят историческо свидетелство, че българите сме по-глупава нация от Германия, Швейцария, Италия, Австрия, Швеция, Латвия, Гърция, Сърбия. И отиваме там, откъдето другите се връщат.

        Защото всички тези страни по една или друга причина са се отказали от АЕЦ. Някъде въобще не са допуснали АЕЦ, другаде са закрили централите си, а в страни като Германия и Швейцария ги закриват постепенно.

        Най-показателен е случаят с Литва. Преди месец на референдум там близо две трети от населението се обяви против изграждането на нова АЕЦ.

        А само преди 4 години в Литва имаше друг референдум - дали да се закрие съществуващата там АЕЦ “Игналина”, по искане на Европейската комисия (както стана и с българските блокове от 1 до 4 в Козлодуй). Това беше условие за еврочленството на Литва. 89% от гласувалите подкрепят идеята централата да продължи да съществува въпреки изискването на Брюксел. Но вотът остава невалиден заради ниска избирателна активност - 48%.

        В България избирателната активност е значително по-малка, а искането за нова АЕЦ е подкрепено с по-нисък процент от литовския.

        И у нас общественото мнение бързо се променя. Само преди няколко години запалянковците по АЕЦ бяха почти 80%. Сега са слезли на около 60%.

        Като се извадят политически мотивираните, които искат да гласуват против Борисов или Костов, реално привържениците на АЕЦ могат да се окажат и по-малко. Въпрос на време е да се чуят още аргументи против АЕЦ и общественото мнение да се раздели съвсем.

        Впрочем, нова

        АЕЦ в Белене е загубена кауза

        Тази централа е замразена още при комунизма. Построеното там седи като паметник оттогава. Правителството на НДСВ размрази проекта не толкова заради нуждата от нова АЕЦ. По-скоро трябваше да отговори на мощното недоволство от закриването на блокове 3 и 4 в Козлодуй. А по този въпрос общественото мнение беше лъгано години наред. Медии и политици представяха нещата така, сякаш това е някакво наказание за България. Едни лоши европейци искат да ни прецакат. Истината е, че ЕК взе решение всички реактори първо поколение да бъдат закрити. Блокове 3 и 4 са точно такива, каквото и да продължават да лъжат лобистите на ядрената енергетика.

        И така, в този референдум имаме политически резултат и партийни схватки, а не прагматично решение за нуждата от АЕЦ.

        В други страни, където гласуват за АЕЦ, водещият мотив да се направи референдум е безопасността. Например в Италия, след аварията в Чернобил през 1987 г., с референдум са затворени 5 ядрени блока и е спрян строеж на шести. След това Италия години наред е чувствала недостиг на ток. В последните години е имало аварийни спирания на тока дори през лятото, заседнали в асансьори и т. н. Но на нов референдум през 2011 г. италианците пак казаха НЕ на ядрената енергетика с 90%.

        В България водещо е не безопасността, а заблудата за евтин ток и партийното боричкане.

        И медиите имат вина. Вместо да поставят въпроси и да насочват към същността, те оставят политиците да водят посоката на дискусията.

        http://e-vestnik.bg/16707
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • http://www.fakel.bg/index.php?t=1853

          Коментар


          • Коментар


            • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              За тези, които мислят, че ГЕРБ няма изгода от цирка (пардон референдума) :

              1. Вчера ясно се видя какво ще се случи при ниска избирателна активност - пенсионери, турци и цигани ще са основния фактор при избор на ново управление на държавата.

              2. Видя се с какво разполагат левите +атакистите + част от турците и без да се купуват роми - реално това е без десните, които така или иначе са малко ( уточнявам, че герб не са десни!)


              Който си мисли, че това не е важно за герб се лъже. Сега ще са наясно, че политиката, която водят нещо обезсърчава техния избирател и не може да го мотивира да иде до урните. Ще са наясно точно колко цигански гласа ще трябва да напазаруват, че да тушират едно 600-700К гласа за БКП и компания

              общо взето с наши пари се направи един цирк.

              за мен извода е един - трябва да гласувам (няма да е за герб, а за някой десен) , защото иначе ще ме управлява правителство назначено от изкуфяли бабички и наивни турци.

              поздрави
              ГЕРБ получи потвърждение за решението си да спре този безумен проект.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                За тези, които мислят, че ГЕРБ няма изгода от цирка (пардон референдума) :

                1. Вчера ясно се видя какво ще се случи при ниска избирателна активност - пенсионери, турци и цигани ще са основния фактор при избор на ново управление на държавата.

                2. Видя се с какво разполагат левите +атакистите + част от турците и без да се купуват роми - реално това е без десните, които така или иначе са малко ( уточнявам, че герб не са десни!)


                Който си мисли, че това не е важно за герб се лъже. Сега ще са наясно, че политиката, която водят нещо обезсърчава техния избирател и не може да го мотивира да иде до урните. Ще са наясно точно колко цигански гласа ще трябва да напазаруват, че да тушират едно 600-700К гласа за БКП и компания

                общо взето с наши пари се направи един цирк.

                за мен извода е един - трябва да гласувам (няма да е за герб, а за някой десен) , защото иначе ще ме управлява правителство назначено от изкуфяли бабички и наивни турци.

                поздрави
                О... мисля че със сигурност на изборите ще излезнат повече хора! Сигурен съм че имат истински и личен повод за това
                Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

                Коментар


                • За тези, които мислят, че ГЕРБ няма изгода от цирка (пардон референдума) :

                  1. Вчера ясно се видя какво ще се случи при ниска избирателна активност - пенсионери, турци и цигани ще са основния фактор при избор на ново управление на държавата.

                  2. Видя се с какво разполагат левите +атакистите + част от турците и без да се купуват роми - реално това е без десните, които така или иначе са малко ( уточнявам, че герб не са десни!)


                  Който си мисли, че това не е важно за герб се лъже. Сега ще са наясно, че политиката, която водят нещо обезсърчава техния избирател и не може да го мотивира да иде до урните. Ще са наясно точно колко цигански гласа ще трябва да напазаруват, че да тушират едно 600-700К гласа за БКП и компания

                  общо взето с наши пари се направи един цирк.

                  за мен извода е един - трябва да гласувам (няма да е за герб, а за някой десен) , защото иначе ще ме управлява правителство назначено от изкуфяли бабички и наивни турци.

                  поздрави
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                  Коментар


                  • „10% повече безработни за година", пише в. "Труд"
                    С почти 10% са се увеличили безработните българи през м.г. В бюрата по труда са били регистрирани 364 573 души - с 31 397 повече спрямо 2011 г., по данни на Агенцията по заетостта.
                    В резултат през 2012 г. без препитание са били 11,1% от икономически активните българи, което е с 1 процентен пункт повече спрямо 2011 г. Въпреки ръста от агенцията отчитат като успех, че "благодарение на адекватни действия" не са допуснати "резки скокове в равнището на регистрираната безработица".
                    В резултат равнището варирало плавно и не е надминало прогнозното ниво от 11,5%.
                    Над 236 000 безработни, минали през бюрата по труда, през миналата година са започнали работа в частния сектор или по програми за заетост, финансирани от държавния бюджет или с евросредства. Броят им е с 20 хил. повече спрямо 2011 г. Увеличили са се и хората, които са повишили квалификацията си - обучения са започнали близо 55 000 безработни и 37 000 заети.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      КОТАР ако дядо ти е бил това което твърдиш ще се обърне в гроба като гледа какъв тоталитарен комунист е внука му и как защитава ГОСПОДАРИТЕ СИ служителите на ДС и тпоталитаРИЗМА
                      А забелязваш ли КОТАРАка как се прави на чужденец, а пък едновременно твърди че някога БКПто вземали нивите на дедо му? И как КОТАРАчето понякога забравя да прави граматически грешки?
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • КОТАР ако дядо ти е бил това което твърдиш ще се обърне в гроба като гледа какъв тоталитарен комунист е внука му и как защитава ГОСПОДАРИТЕ СИ служителите на ДС и тпоталитаРИЗМА

                        Коментар


                        • D
                          Ще умра от кеф.!
                          Във Варна, са измамили циганите да гласуват за по евтин ток!
                          монти, гигов, гаси тока ииииииии гоооо......!
                          чичо и съни бързо да ми извъртят един федерос!
                          Last edited by Amsterdamm; 28.01.2013, 09:46.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            Въпросът е :
                            Успешен ли беше референдума за изграждане на АЕЦ ?

                            ДА, ДА, ДА...( според мене )....
                            Успешен,но не и за мутрата и 40-те разбойници ......

                            А сега сериозно!

                            От политическа гледна точка поведението на Борисоф да се хване на БСП-въдицата "Референдум" ( разчитайки да го спечели с малко,но завинаги .....) дословно копира това на Ф.Д. от 1992 г. ,който под натиск коалиционния си партньор Доган,сам си поиска вот на доверие и всички помним кво се случи...
                            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
                              Монти тебе нете питам защото 100% си личи чеси червено ориентиран....е какъв даси след като живееш до гората....шумкар...тоест марзелив селянин взел власта и нивите на хората на 9 септември....еи Монти дядоми когато е имал 600 декара 50 коня и 200 работника.....дядоти беше шумкар ....е ти какъв даси...от БКП ....вие още от създаването си на партията ....гледате как да национализирате да вземете.....Не да работите и сега ми обяснаваш за политика
                              котара , как е номерологията , астрологията , знахарството и вещогерството....
                              А забравих и хазарта...

                              Коментар


                              • Киро и сам като теб ...против същите. ако търсиш честни то няма такива в Бг....и все пак симпатизант на коя политическа партия си????
                                Животът е огледало.....усмихвай се

                                Коментар

                                Working...
                                X