IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Енергийният експерт Стефан Гамизов:
    Ако построят “Белене”, токът ще скочи с 60% минимум

    http://www.pik.bg/stefan-gamizov-ako...-s-60-minimum/
    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Този същият Wronxmaniak се дъни за втори път във форума на Дневник. Беше забравил да изтрие партийните указания в пост за новия главен прокурор.
      То и в нашия форум очевидно има платени.
      http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphoto...29305849_n.jpg
      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Сладка издънка, доказваща, че партиите ползват платени писачи по форумите и им пращат указания какво и къде да пишат, се разнася из Фейсбук. Сгафилият коментатор е с никнейм Wrornoxmaniak във форумите на “Капитал” и “Дневник”. В коментара си под статията “Борисов освобождава шефа на енергийния регулатор Ангел Семерджиев” той е забравил да изтрие партийните указания, в които пише, че текстът трябва да се публикува под коментар номер 15 и настроението да бъде “разстроено”. Коментарът гласи:
        “България по-добър премиер не е имала и няма да има никога. Само при господин Бойко Борисов администрацията от дъното до тавана бива принуждавана да работи и то да работи качествено. Всички хванати в крачка хванаха пътя. Но, понеже сме много хитри, умни и демократични, ще върнем тройната коалиция (този път БСП, Доган и Кунева). И ще съответно ще се върнем поне 5 години назад.”
        Той е публикуван под номер 42 в 16:49 часа. Предизвикал е 81 отрицателни и 29 положителни оценки.
        Wronxmaniak е бил доста активен из форумите днес. Минути по рано е написал:
        “Ще освободиш уши. Има да управлява и командва точно до 2026 година.”
        “Борисов демонстрира на опозиционерите как се печели 2-ри мандат.”
        “Бойко Борисов пак ще реже баницата. Пак той ще кара влака. Пак той и единствено той е капитанът на кораба. Станишев, чу ли?”
        Wronxmaniak е бил доста трудолюбив. Написал е десетки коментари в подобен стил и е започнал работния си ден в 4:39 часа.
        Още на 12 януари 2012 г. земеделският министър Мирослав Найденов даде 50 000 лева европейски пари със странната цел “да се рекламира програмата за развитие на селските региони по интернет форуми”. Веднага щом се разчу, тръгнаха съмнения, че така с европейските пари ГЕРБ се плаща на платените коментатори под статиите в сайтовете. http://offnews.bg/index.php/151546/h...sach-po-forumi
        Този същият Wronxmaniak се дъни за втори път във форума на Дневник. Беше забравил да изтрие партийните указания в пост за новия главен прокурор.
        То и в нашия форум очевидно има платени.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Който иска може да се запознае със статията на Галя Горанова в "Сега".

          И победителят на референдума е... Джокович!
          Плебисцитът зададе един порочен модел на пряка демокрация, който преглътнахме с престъпно снизхождение
          ГАЛЯ ГОРАНОВА

          Имаше ли смисъл референдумът за ядрената енергетика? Категорично да. И то смисъл, много по-дълбок от дебата за бъдещето на атома. Референдумът бе поучителен с това, че ни разкри неприязънта на политическата класа към пряката демокрация - като се почне от порочните законови правила, та се стигне до култовата фраза на премиера след приключването на вота: "Поздравявам Джокович с победата!" Оказа се, че в йерархията на ценностите, които изповядва Борисов, тенисът стои много по-високо от пряката демокрация. А 20 милиона лева му се струват скъп харч за някаква си там "социология". Стигна се дотам в абсурда, че подгласникът му Цветан Цветанов благодари на българите за тяхната гражданска пасивност! Не че не го знаехме, но след референдума вече сме напълно сигурни -
          управляват ни хора, които хал хабер си нямат от демокрация

          и пет пари не дават за нея. А това може да бъде опасно.
          Плебисцитът бе важен и с това, че зададе модела, по който занапред ще функционира пряката демокрация у нас. Един изключително извратен модел, който ние, гражданите, преглътнахме с престъпно снизхождение. В българския си вариант плебисцитът се явява продължение на представителната демокрация с други средства. Допуснахме политиците да инициират подписки, политиците да формулират въпросите, политиците да водят кампанията и пак политиците да тълкуват резултатите. Свободното волеизявление на гражданите бе притиснато в тежкото менгеме на строго партийния интерес.
          Липсата на гражданска съпротива срещу тази партийна окупация на пряката демокрация насърчи порочния модел. Занапред референдумите в България, ако изобщо се провеждат, ще следват тази матрица. И в това е зловредният принос на допитването. Веднъж приели този модел, ние винаги ще сме губещи. Защото харизваме на "политическите интерпретатори" версията за нашите намерения. А те вече се доказаха като вещи алхимици, способни да превърнат "да"-то в "не" и ниската активност в електорално доверие.

          Примерите за това не закъсняха. Веднага след допитването Цветанов разтълкува пасивността на българите като подкрепа за ГЕРБ. По метод, който може да бъде наречен "социологията на Цецоу". Той следва перверзната логика, че щом 78% от гражданите не са си направили труда да отидат до урните, значи не искат "Белене", ерго подкрепят властта. Ха сега де! Иди доказвай, че въздържалите се всъщност биха шута на целокупната политическа каста и бойкотираха тъпия герберски въпрос! Но така е, когато си позволил на друг да разчита мислите ти.

          Пасивността на вота не е активна гражданска позиция

          Не и в случая. Активната гражданска позиция изискваше незабавна реакция срещу изопачаването на въпроса за допитването. Не биваше да се позволява на ГЕРБ да изземе инициативата от гражданите. Още на този завой се предадохме. Редактираният въпрос хвана гражданите в капан. Както и да бяхме отговорили, от ГЕРБ щяха да го изтълкуват като картбланш за 7-и и 8-и реактор в "Козлодуй", понеже това, изглежда, е вече договорено. Ниската активност само ги улесни. Тя ще легитимира повторното решение на мнозинството в парламента за спиране на проекта "Белене". Но и висока да беше, отговорът "да" отново щеше да намери повратна интерпретация - "ето, хората искат да се развива ядрената енергетика, затова правим 7-и и 8-и блок на "Козлодуй". Няма мърдане!
          Същевременно кампанията бе фокусирана само върху дефектите на "Белене", но не и върху предимствата на новото предложение. Ще бъдат ли блоковете в Козлодуй по-евтини, кой ще ги строи, колко ще струва токът, какво ще е участието на държавата? Гражданите се задоволиха само с половината от истината.
          Референдумът увреди тежко, ако не и непоправимо, пряката демокрация още при прохождането й. Заслугата за това не е само на ГЕРБ, но основно тяхна. Вярно, че нескопосаният закон за прякото участие на гражданите в управлението бе приет от тройната коалиция, но нищо не пречеше да бъде променен. Освен нежеланието. Пороците му обслужиха конюнктурния интерес на властта.
          Иначе зад референдума протече тежко икономическо и геополитическо противоборство, което ГЕРБ разреши в ущърб на Русия и проекта "Белене". В тази битка на лобита българите можеха да видят и защитят своя национален интерес, ако бяха достатъчно прозорливи, но се страхувам, че пропиляха шанса.
          Сега тече някакъв радиоактивен пехливанлък за политическата интерпретация на вота. И нали сме нация от юначаги, всяка партия се закичи с успеха. Всъщност всички загубиха, с изключение на ДПС. Инициаторът на плебисцита БСП така и не успя да подобри резултата от подписката и влезе в съмнително сътрудничество с пишман националистите, което би дало формално основание на ДПС да си потърси нов партньор. Макар и стратегически да спечели, ГЕРБ загуби от повратливата си позиция и от разминаването между неговото "не" и народното "да". Сините са направо комични в опита да си присвоят всичките 550 000 гласа "не". След Джокович другият голям победител на референдума е Доган, който бутна приятелско рамо на Борисов с тихия си "пас", като едновременно обслужи и турския ядрен интерес. Все активи, които може да осребри следизборно.
          И аз се втрещих, когато българският премиер (с извинение) вместо за референдума заразправя за победата на Джокович. и след това в познатия си комплексарски стил заприказва за ...Станишев. Всеки психиатър ще ви каже, че Бойко има огромни комплекси на тема "Станишев". И то е разбираемо.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Сладка издънка, доказваща, че партиите ползват платени писачи по форумите и им пращат указания какво и къде да пишат, се разнася из Фейсбук. Сгафилият коментатор е с никнейм Wrornoxmaniak във форумите на “Капитал” и “Дневник”. В коментара си под статията “Борисов освобождава шефа на енергийния регулатор Ангел Семерджиев” той е забравил да изтрие партийните указания, в които пише, че текстът трябва да се публикува под коментар номер 15 и настроението да бъде “разстроено”. Коментарът гласи:
            “България по-добър премиер не е имала и няма да има никога. Само при господин Бойко Борисов администрацията от дъното до тавана бива принуждавана да работи и то да работи качествено. Всички хванати в крачка хванаха пътя. Но, понеже сме много хитри, умни и демократични, ще върнем тройната коалиция (този път БСП, Доган и Кунева). И ще съответно ще се върнем поне 5 години назад.”
            Той е публикуван под номер 42 в 16:49 часа. Предизвикал е 81 отрицателни и 29 положителни оценки.
            Wronxmaniak е бил доста активен из форумите днес. Минути по рано е написал:
            “Ще освободиш уши. Има да управлява и командва точно до 2026 година.”
            “Борисов демонстрира на опозиционерите как се печели 2-ри мандат.”
            “Бойко Борисов пак ще реже баницата. Пак той ще кара влака. Пак той и единствено той е капитанът на кораба. Станишев, чу ли?”
            Wronxmaniak е бил доста трудолюбив. Написал е десетки коментари в подобен стил и е започнал работния си ден в 4:39 часа.
            Още на 12 януари 2012 г. земеделският министър Мирослав Найденов даде 50 000 лева европейски пари със странната цел “да се рекламира програмата за развитие на селските региони по интернет форуми”. Веднага щом се разчу, тръгнаха съмнения, че така с европейските пари ГЕРБ се плаща на платените коментатори под статиите в сайтовете. http://offnews.bg/index.php/151546/h...sach-po-forumi
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

            Коментар


            • Сега оставям Киро да излива каквото може и му пожелавам спокойна нощ.

              Коментар


              • Много ме забавлява хленченето ти и обясненията ти- пфу 15000 поста от 2008г. тъп, но упорит- ха-ха

                Коментар


                • Тази новина, направо си заслужава поливане

                  Шефът на ДКЕВР напуска поста си

                  дано, заместникът му не се заиграе в тангото на монополистите - 2 напред 1 назад

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    консултацията е само за твое добро
                    не отлагай
                    Благодаря ти за съвета! ... който ще запомня.

                    П.П. В края на вечерта не ми се отваря втори фронт. Стига ми и този с хлебарките.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от anon6706

                      Защо се буташ между шамарите?! Тъкмо те похвалих.

                      Написал съм "в тази ТЕМАААА", не ФОРУУУМ!!!

                      Между другото, май и с Гигов и Монти съм се подкачал, но те са мъжкари и ще си премълчат.
                      консултацията е само за твое добро
                      не отлагай

                      Коментар


                      • От една година чета постовете....несам видял анона67 дасе е заяждал с някого....лично аз съм о захапвал....интелигентен и спокоен....Вие червените всичко обръщате на политика....а герберите сави трън в очите.......ама вие сте кьормусун суратлии.
                        Животът е огледало.....усмихвай се

                        Коментар


                        • Гигов гигов щом играеш карти значи и ракия с бахур обичаш.....тиси ми ясен ....карти играех до 15г .....от тогава съм в купона
                          Животът е огледало.....усмихвай се

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            ами обиждаш и хулиш пишещите във форума.
                            Гигов, не си коректен. Прочети ми постовете към Киро и после неговите към мен.
                            Кажи дали съм го обидил лично? И кажи дали той не ме е обидил многократно.

                            Ще ми е интересно мнението ти.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Защо се буташ между шамарите?! Тъкмо те похвалих.

                              Написал съм "в тази ТЕМАААА", не ФОРУУУМ!!!

                              Между другото, май и с Гигов и Монти съм се подкачал, но те са мъжкари и ще си премълчат.
                              И ти като всички гербери, не защитаваш политика, решения на правителството или парламента и изобщо политическата сила, ами обиждаш и хулиш пишещите във форума.
                              Това ви е метода за потискане на инакомислещите. Дерзай. Мен хулите не ме стряскат. И когато Бойко Борисов поеме към Ловешкия затвор ще дам за всички герберчета от форума банкет. И ти ще си между поканените. Да вдигаш тост за "много години" на Бойко в затвора.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro
                                познах че си чиновник нали..ха-ха. Много се забавлявам с тебе
                                Да, чиновник съм. Седя на бюро и пиша на разположена върху бюрото си клавиатура, а не от мобилно устройство.

                                Страхотен познавач си.

                                Дай още прозрения.

                                Коментар

                                Working...
                                X