IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://www.youtube.com/watch?v=ENhMSUxYeDI

    Коментар


    • Ти да видиш.... ...избрали Георги Гергов да рекламира Пловдив като културна столица пред Европа...> http://www.plovdiv-online.com/plovdi...ostolitz%D0%B0


      колажа е на Влади Дойчинов
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
        ....
        Ти си криминален престъпник
        .
        Я отговори;


        Защо Бойко Борисов е имал общи фирми с известни мафиоти?

        Как така Бойко е въртял общ бизнес с престъпници? И какъв общ бизнес може да е имал с престъпници освен престъпен?
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • ПОЗДРАВИ НА ЛЪЖЛИВИЯ КОМУНИСТ гигов-старшинката

          Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          И естествено желая хората, които подпомагат престъпниците да отидат в затвора. А затвора с лек режим в Белене ще е подходящ за тях.
          Ако не са извършили по-тежки престъпления естествено.
          Българската гилотинa*: 68 години от масовия разстрел на държавници от т. нар. народен съд

          На тази стена от черен мрамор до НДК в центъра на София са изписани имената на жертвите на комунизма, за които са открити данни. Пред мемориалната стена и тази година ще бъде отбелязан 1 февруари - денят в тяхна памет.

          За трети път тази година 1 февруари се отбелязва като ден в памет на жертвите на комунистическия режим. Предложението беше направено през 2011 г. от президентите Желю Желев (1990 - 1997) и Петър Стоянов (1997 - 2002) и беше прието от правителството на ГЕРБ.

          Вицепрезидентът Маргарита Попова ще присъства днес от 11 ч. на възпоменателна церемония с молебен пред Мемориала на жертвите на комунистическия режим в България, който се намира до НДК.

          "Гражданска инициатива ЗА демонтиране на паметника на съветската армия в София" в свое съобщение информира, че ще проведе мълчаливо бдение от 14 ч. пред монумента. "Елате и бъдете с нас от 14 ч. пред паметника на съветската армия в Княжеската градина, издигнат в чест на съветската окупация в България, позорно наричана освобождение. Да разоръжим лъжата за "благодарността" ни за насилствената съветизация на България пред нейния главен паметник на българска земя, защото освобождението от мита за освобождението е дело на свободни", призовава инициативният комитет .

          Денят 1 февруари беше посочен неслучайно за Ден в памет на жертвите на комунистическия режим. На тази дата през 1945 г. първи състав на тъй нареченият народен съд обявява смъртните присъди на 67 депутати от 24-ото Народно събрание, 22-ма министри начело с министър-председателите акад. Богдан Филов, Иван Багрянов, Добри Божилов на правителствата от 1941 до 9 септември 1944 г., 47 генерали и висши офицери, 8 царски съветници и на регентите на малолетния цар. Спасява се от смърт само последният премиер Константин Муравиев с присъда от 15 години затвор.

          Смъртните присъди са изпълнени в нощта на 1 срещу 2 февруари.

          Близките са предварително изселени и така са лишени от възможност да се простят

          Навързани на вериги, осъдените са откарани с камиони до яма от паднала бомба до Централните софийски гробища. Разстрелвани са един по един с куршум в тила над ямата. Проф. Александър Станишев – хирург с европейска известност, който е бил министър на здравеопазването в два кабинета, е оставен последен за разстрел, тъй като е бил принуден да констатира смъртта на разстреляните. Труповете са зарити със сгурия.

          ............................
          Last edited by X_Y; 01.02.2013, 13:59.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Краварите винаги са били по-добре от кравите
            Мнението не е препоръка за търговия.

            Коментар


            • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

              Коментар


              • Дениса Д.
                ВИФ е време да сдадат мандата, да се готвят НАТФИЗ!
                С ОБИЧ ОТ НАРОДА

                Коментар


                • http://worldtodaybg.com/2013/02/01/%...2%D1%8A%D1%80/

                  Коментар


                  • Plamen Darakchiev
                    Започне ли даскала по физическо да се прави на полицай, със сигурност престъплението няма да бъде разкрито. И в това българско разследване, както винаги има две неизвестни: кой е стрелял и кой разследва престъплението. Имамме бъбрив министър, имаменаблюдаващ прокурор, но не и полицейски служител, пряко оттоворен за разследването. Като гледам, че на запад от нас, винаги при раследване редом до прокурора пред медиите и е разследващия полицаи, започвам да се питам, защо у нас нещата са с краката нагоре. И нямам друг отговор, освен, че така би трябвало да бъде винаги, когато мутри разследват мутри. И въпросът е повче "политически", отколкото криминален.

                    http://www.mediapool.bg/%D0%B8%D0%B7...ews202332.html
                    Излизали интересни неща от разпитите за стрелбата срещу Златко Баретата - Mediapool.bg
                    www.mediapool.bg
                    Излизали интересни неща от разпитите за

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                      ББ ще остане в историята като най-неразбрания вожд, според самия него.
                      Ъхъ, той не разбира нищо, и хората му не разбират нищо, и народа не го разбира, щот се прави, че разбира, по друг начин казано яко лъже

                      Коментар


                      • И накрая като Костов ще се разсърди на все по- бедния народ, че не го харесва

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Ще има ли някой, който да се учуди ако пожарникарят направи пореден пирует?
                          Ние всички знаем за последователната политика на ГЕРБ. Последователно да следва криволичещата линия бойкова...
                          Какво им пречи утре да кажат, че са за АЕЦ "Белене", ама народът не ги е разбрал!
                          ББ ще остане в историята като най-неразбрания вожд, според самия него.

                          Коментар


                          • ГЕРБ може отново да размрази проекта за АЕЦ „Белене"
                            "ГЕРБ може отново да размрази проекта за АЕЦ „Белене“, ако се намери стратегически инвеститор", изненадващо заяви изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“, доскорошен депутат от ГЕРБ Валентин Николов, запитан в сутрешния блок на БНТ какво ще прави Народното събрание с резултатите от референдума. „Ами не изключвам, че ще има нов тренд за АЕЦ „Белене“, призна Николов. Според него ГЕРБ не са се отказали завинаги от проекта, а са го замразили поради липса на инвеститор.

                            „Проблемът е с цената на проекта. Не е изяснено и колко ще струва хранилището за ядрено гориво. Нали знаете, че по нова евродиректива вече няма да може да изнасяме отработеното гориво в Русия“, поясни той.

                            Според Валентин Николов трябва да се обърне внимание, че дори от малкото гласували на референдум повечето са „за“ нова централа: „Повечето казват, че трябва да се развива VII блок на “Козлодуй”, по-малко – че и „Белене“.

                            Отговорът на запознатия с икономическата политика на управляващите Николов е в разрез с реториката на премиера Бойко Борисов напоследък, който вече не само “замрази”, а направо “погреба” проекта покрай споровете си със Сергей Станишев и БСП. Думите на Валентин Николов означават, че слуховете за поредни преговори със съмнителния американски инвеститор „Глобал пауър“ могат да се окажат истина. Според запознати, американците чакали как ще мине референдума у нас, за да стартират поредни разговори по проекта.

                            Откакто министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев доведе техните представители в парламента, минаха няколко месеца. В края на лятото премиерът Бойко Борисов поиска от тях 200 млн. долара капаро, ако искат проекта.

                            Валентин Николов обаче навреме се сети, че ако проектът „Белене“ не бъде размразен, „нищо не пречи готовият руски реактор да бъде поставен в „Козлодуй“. „Когато има политическа воля, всички процедури могат да минат по максимално бърз път“, заяви той за многобройните лицензи на Агенцията по ядрено регулиране (АЯР) и други за площадката и проекта за VII блок.

                            Според него важното на АЕЦ „Козлодуй“ е, че генерира приходи. „След като получим лиценза за удължаването на действащите блокове, ще можем да финансираме дейностите за VII блок. Разбира се, имаме нужда от нов реактор“, каза Валентин Николов. „Категорично мисля, че това ще се случи – никой досега не е обявил, че няма да се развива ядрената енергетика у нас“.

                            Бившият депутат бе запитан за критиките към него, че е първият директор в историята на „Козлодуй“ без подходящо образование. „Така е, за първи път“, призна той.

                            Валентин Николов обаче даде пример с руските подизпълнители за „Белене“, които са и доставчици за „Козлодуй“ – с „Ижорските заводи“ и с „Росатом“, където също експерти съвсем в други области управляват компании от ядрения сектор.
                            Ще има ли някой, който да се учуди ако пожарникарят направи пореден пирует?
                            Ние всички знаем за последователната политика на ГЕРБ. Последователно да следва криволичещата линия бойкова...
                            Какво им пречи утре да кажат, че са за АЕЦ "Белене", ама народът не ги е разбрал!
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Бонуси за администрация и мизерстващо общество
                              1 Февруари 2013
                              Парадокс: администрация, която работи много добре за държавата, но в същото време не работи за обществото и за хората

                              Имаме една странна държава с добре работещ чиновнически апарат и всички останали сфери, които са зле.

                              Единственото, което работи в България, е администрацията. Остава въпросът как изглежда нейната добра работа при положение, че всички останали отрасли са зле. Очевидно тя работи за себе си. В този смисъл явно се оценява добре и си раздава бонуси.

                              Тук въпросът е в това кой оценява тази работа. Ако я оценяваше обществото и ако зависеше от него, то със сигурност би намерило по-добри начини за разпределението на тези пари. Но тук става дума за оценка на самата администрация. А тя казва: в крайна сметка няма никакви скандали, ние сме чудесни и работим прекрасно и съответно имаме право на тези пари. В резултат на това се получава и противоречието: добре работеща администрация и мизерстващо общество.

                              В условията, когато нищо не работи добре и не е наред - безработицата расте, икономиката стагнира, здравеопазването е зле, образованието изпитва сериозни проблеми – на кого може да се разчита в един вече предизборен период? На чиновническия апарат. Създава се едно усещане, сходно с това на старата поговорка: цялата рота не марширува в крак, само старшината марширува в крак. Нищо не е както трябва, но вижте администрацията, тя поне е много добре. От това още веднъж следва парадоксът: администрация, която работи много добре за държавата, но в същото време не работи за обществото и за хората. /БГНЕС



                              Коментар на социолога Кольо Колев, директор на агенция "Медиана"

                              Коментар


                              • http://www.dw.de/%D0%BD%D0%B5%D1%89%...%8F/a-16568312

                                Коментар

                                Working...
                                X