IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://www.capital.bg/politika_i_iko..._dzen_vuprosi/

    Коментар


    • Нормално .След Великобритания и Германия се надигна срещу българи и румънци
      Имиграцията от Югоизточна Европа в Германия значително се увеличава през последните години и общините се мъчат да поемат този наплив. Сега германските градове внимателно следят проблема и може да поискат помощ от федералното правителство или дори от Европейския съюз", пише сп. "Шпигел", цитирано от БТА.
      Според последните данни на имиграционните служби, около 1 милион души са пристигнали в Германия през 2011 г. Около 43% от тях идват от новите страни-членки на ЕС – Полша, Румъния и България. За тях все още са в сила ограничения за пазара на труда. Германия и Англия са сред страните, които трябва да свалят ограниченията за всички европейски граждани от 1 януари 2014 г.

      Германските градове са разтревожени от растящия брой румънци и българи, мигриращи в Германия през последните години. "Социалният баланс и социалният мир са крайно застрашени", се казва във вътрешен документ на Германската асоциация на градовете.

      В документа се отбелязва, че много имигранти от Югоизточна Европа се настаняват в градски райони, където вече има висока безработица. Посочва се, че проблеми с поемането на големия брой новодошли имат по-специално Берлин, Дортмунд, Дуисбург, Хамбург, Хановер, Мюнхен и Офенбах.
      В някои градове имиграцията от България и Румъния се е увеличила шест пъти от 2006 г.

      Особена тревога според документа буди фактът, че много от имигрантите от Югоизточна Европа са финансово нестабилни и недобре образовани, което прави буквално невъзможно за тях да си намерят работа, когато пристигнат в Германия, добавя "Шпигел".
      В него се отбелязва, че напливът от роми представлява особено тежко предизвикателство, като се има предвид, че те често заживеят в мизерни условия.

      Според документа германските общини са изправени пред "значителни разходи в резултат на тази миграция на бедността".

      "Очакваме сериозна подкрепа от федералното правителство", каза Детлеф Шееле, който отговаря за социалната политика на Хамбург.
      Той призова проблемът да се разгледа тази седмица на среща на работна група, представляваща германските провинции.

      Не само в Германия има тревога от увеличаването на имиграцията от България и Румъния, пише списанието.
      В документа на асоциацията се посочва, че градове в други европейски страни също изпитват затруднения да поемат имигрантите.

      Гражданите на България и Румъния имат право на достъп до здравеопазване и социални помощи в Германия, дори и да нямат валидно разрешение за работа, реши преди дни Федералният социален съд в Германия. Решението може да принуди властите да отменят рестириктивните мерки към българи и румънци. Делото бе заведено по жалба на 24-годишната Лазаринка Р., която е дошла в Германия, за да живее с приятеля си – грък с германски паспорт. Той се разделил с нея, когато била бременна. Жената подала документи за разрешение за работа, но била отхвърлена, била и отказана и здравна помощ.

      От няколко месеца във Великобритания има негативна кампания срещу българите и румънците, за които се твърди, че ще залеят трудовия пазар от 1 януари 2014 г.
      "Не е редно новодошлите имигранти от самото начало да имат достъп до социалните помощи във Великобритания. Тази възможност трябва да им се отваря чак след 5-годишен престой, по време на който те ще са си плащали данъците в тази държава", заяви днес Найджъл Фарадж, лидер на Британската партия за независимост ЮКИП (UKIP), който стана известен след изказванията си, че българите ще се преселят масово в Англия и ако самият той бил българин, веднага щял да си стегне багажа.

      Великобритания не е съобщавала на Европейската комисия за свои намерения за налагане на ограничения за работа на българи и румънци след края на тази година, обяви председателят на ЕК Жозе Барозу след среща следобед с румънския премиер Виктор Понта, предаде БНТ.
      След разговорите в Брюксел, Понта съобщи, че ще иска от всеки европейски лидер поотделно през март Румъния и България да получат яснота кога ще бъдат приети в Шенген.

      Председателят на ЕК даде да се разбере, че заканите на Лондон за ограничаване правата на източноевропейците засега нямат документално покритие.
      "Няма да отговарям на хипотетични въпроси. Мога отново да кажа, че по този въпрос от Великобритания не сме получавали никакви писма. Другото, което мога да кажа е, че правилата трябва да се спазват от всички страни в ЕС. Това е много важен принцип на съюза - спазване на договорените правила, които са обвързващи за страните", заяви Барозу. http://dnes.dir.bg/news/balgari-Germ...-13009410?nt=4
      ................
      пп: Като допълнение Швеция също затяга законите за търсещите убежище и други потенциални емигранти, за да намали броя на лицата, влизащи в страната им
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • "Българите - новите каторжници във Франция" е водещo заглавиe на „Tpyд"
        Работливи, непретенциозни и много ниско платени португалци, поляци и българи са манна небесна за строителните бизнесмени във Франция. Репортажът, озаглавен "Новите каторжници на строителния бизнес" и подготвен от продуцентска къща "Линя дьо Мир продюксион", бе излъчен в предаването Envoye special по двете големи френските телевизии France 2 и TV5Monde през януари. Разследването на френската топ репортерка Линда Бендали разкри една от многото почти легални далавери в строителния бизнес във Франция. В порочната схема попадат и редица бедни българи от родопски села.

        Френският предприемач Алексис Г. участва в 6 фирми, регистрирани в България. Собствеността или управата в тях той дели с българина Николай С. Една от фирмите им наема работници за инсталация на фотоволтаични пана по обекти в Южна Франция. В обявите за работа са обещани заплати между 1200 и 1400 евро на месец. Дотук всичко е наред, парите си ги бива, възкликват работниците.

        Коментар


        • Въвеждат такса мощност за тока: Цък
          Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            сега ще видите като ви налазят будистите (чунчо, дилетанта, стамболов и сие)
            Ще лазят докато има манги.А те май свършват.Никой не ще да дава за бита карта, а пък Буда е много стиснат, на него целия свят му е длъжен.Така че будистите да се готвят за яки пости.Амин

            Коментар


            • Кире кога ти остава време та и книга да напишеш.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                сега ще видите като ви налазят будистите (чунчо, дилетанта, стамболов и сие)
                Не знам кой кого ще налазва, но според настроенията тук в тази тема очаквам завръщането на Гея на бял кон.

                То май това е и целта на всички "безпартийни" тук.

                Коментар


                • Grigor Lilov
                  Досието "Буда" се разраства!
                  Сайтът "Биволь" пусна нова порция документи за досието "Буда". От тях се вижда, че премиерът е бил разработван за връзки с организираната престъпност от службата за борба с организираната престъпност и че вероятно е бил доносник на ДС - Шесто управление. (според моята книга стартира като доносник, после като пожарникар участва в мръсна операция на ДС за прикриване на корупция по високите властови етажи, а за награда е произведен в офицерски чин от ДС и назначен за преподавател във факуртет "Държавна сигурност".)
                  Считам, че тепърва ще излизат нови и нови документи за престъпното минало и настояще на Борисов, които за разлика от книгата ми "Тайният проект Бойко Борисов" този път ще получат широка гласност у нас. Вярвам, че ще се появи и истината за участието му във въоръжена престрелка с трупове покрай перач на мръсни пари (Деспотов) и спряното следствие за куршума-убиец от неговия пистолет може и да се възобнови.
                  Личи си, че пожарникарят-мутра-властник е зачеркнат решително от света след атентата на летище Бургас като съучастник на терористи (мисля, че го доказах в книгата си "Дуел") и тукашната олигархия не смята, че е полезно за интересите й да продължава да крие истината за него.
                  Една от причините е, че онзи ден Ръководството на Европейския парламент е одобрило включването в програмата на сесията в Страсбург следващата седмица на темата за върховенството на закона в България и организираната престъпност. Точката е заложена в дневния ред за 6 февруари. Засега не се предвижда резолюция, но със сигурност ще има много коментари в световните медии.
                  https://bivol.bg/buddah2.html

                  Коментар


                  • сега ще видите като ви налазят будистите (чунчо, дилетанта, стамболов и сие)
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                    Коментар


                    • http://www.dw.de/%D0%BF%D1%80%D0%BE%...%80/a-16573303

                      Коментар


                      • Nelko Nachev
                        Службите, изглежда малко са се престарали с внедряването на информатори в групировките.... Дотолкова, че май повечето бандитски групировки, вече се състоят изцяло от служители на МВР, ДАНС и военното контраразузнаване!?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                          След 1990 г. по инструкция не се е изисквало вербованите сътрудници задължително да подписват Декларация за сътрудничество, а това се правело по преценка на вербоващия. Още повече: не се е изисквала Декларация за отказ от сътрудничество. В старата инструкция е имало текст, че при отказ от сътрудничество са подписва декларация за неразгласяване на вербовачната беседа.
                          Обратното е, предвид, че още ги подписват При бай Тошо е било, няма не искам , няма недей. Ех пак комунягите се опитвате да се изкарате по-демократични!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                            Права си Коки, тука му хванаха цаката на шефа, не може да се разработи ДОН , без да е подписал документ за сътрудничество!
                            След 1990 г. по инструкция не се е изисквало вербованите сътрудници задължително да подписват Декларация за сътрудничество, а това се правело по преценка на вербоващия. Още повече: не се е изисквала Декларация за отказ от сътрудничество. В старата инструкция е имало текст, че при отказ от сътрудничество са подписва декларация за неразгласяване на вербовачната беседа.
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                              Нормално явление за МВР Они излъгаха , че папката "Буда" съдържа само два документа. Много повече са... Досието "Буда" Част IIЦък >https://bivol.bg/buddah2.html
                              Според антимафиотите ИПОН е криминална групировка подобна на СИК, ВИС, ТИМ, и други, за които също са заведени разработки, общо 17 на брой. Особено внимание в разработката е отделено на две убийства свързани с ИПОН, останали неразкрити и до момента.

                              преди време, разказах за потуленото убийство на една директорка(собственик) на частно училище
                              охраната на у-щето беше в ръцете на ипон
                              слуховете - че хора от групировката имат пръст в преждевременното й напускане на земята
                              месеци преди това, мъжът й беше доведен до инвалидна количка при странни обстоятелства
                              познавах двамата от годините, в които бяха живи и здрави
                              А директорката беше най-усмихнатият човек, който озаряваше децата
                              Мир на праха ти, Белла
                              Last edited by съни(тя); 04.02.2013, 22:27.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                Това си бе пределно ясно.В час съм .Много преди он да посте инфото ,бях писала да се очаква от него продължението на Буда 2
                                Права си Коки, тука му хванаха цаката на шефа, не може да се разработи ДОН , без да е подписал документ за сътрудничество!
                                Last edited by Лорда; 04.02.2013, 22:25.

                                Коментар

                                Working...
                                X