IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/..._se_v/?ref=rss
    Лягам си в "*батидържавата", събуждам се в "немаядържавата" (реакциите в социалните мрежи)

    Коментар


    • http://www.blitz.bg/news/article/183593
      ДАЛИ Е СПОДЕЛИЛ ИЛИ СА ГО ПРИНУДИЛИ

      Коментар


      • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Може ли някой от раз да ми каже имената на премиерите или изявен лидер в
        - Швейцария
        - Норвегия
        - Швеция
        - Сингапур
        Сингапур е пример за изявен лидер, надминал Т. Живков. Мисля, че синът му го наследи.
        Подобно беше и във Финландия.

        Коментар


        • Няма нито един полицай на Орлов мост при протестиращите в този момент

          Коментар


          • Нека да направя едно предсказание. Може да е малко мрачно но ми се струва съвсем реалистично.

            Протестиращите сега се чувстват силни. Смятат че могат да променят България. Но вече осъзнават че за това трябва всъщност да направят някаква своя институция. Май към някакво сдужение накланят идеите. Та ще започнат да правят сдружение. На него му трябва някакви правила, някаква програма. Няма проблеми ще наблъскат една камара идеалистични глупости. Звучащи добре за тях, но всъщност ще бъде малко крайно, доста емоционално, далеч от юридически съвършено и всъщност няма да покрива и 10% от проблемите с които след това ще се сблъскат. Но в този процес ще загубят част от привържениците си - дори само заради това че вече ще придобиият някаква структура.

            След това им трябват лидери - и тук ще започнат истинските проблеми. В момента е лесно нямат форма, нямат лидери, всичко е стихиино, захранвано от силни емоции - предимно на гняв и на подобрено самочувствие, заради вярата че са постигнали нещо. Но след това ще трябва постоянство, рутина, скука, процедури. най-запалените ще почнат да отпадат. На едни ще им е скучно, други ще си намерят по-интересни занимания, на трети просто ще им се стопи ентусиазма.

            Ще останат същия тип хора които обикновено влизат в политиката. Тези които търсят издигане, кариера, хора с високо самочувствие но до момента не покрито с нищо. Комплексари с други думи. До едно време ще могат да го крият от останалите, но след това ще се почне дребното заяждане. кой да говори, кой да се показва по медии, кой да има тежката дума. Ще се опитат да го направят демократично. И това ще създаде хаос. някой все пак ще трябва да носи отговорността.

            И тези които остонат накрая ама по съвсем нищо няма да се отличават от останалите политици. Ако имат късмет ще има няколко отговорни, честни хора. Но и това ме съмнява, мръсната пяна в края на краищата ще излезе отгоре, както се случва с всяка друга партия имаща претенции да управлява. И това ако всъщнос вече вътре не са се намърдали достатъчно политически въртиопашки, които са решили че това е новия самолет който има шанс да ги вкара в мечтаната политическа кариера.

            Ако въпреки това успеят да запазят поне идеите си ще е прекрасно. Но и това трудно ще стане. не са достатъчно много че да се налагат със сила над останалите. ще трябва да правят компромиси. А всеки компромис ще убива емоцията на тези които са останали в това движение макар и без желание да са на върха - истинските привърженици на идеите им.

            И от компромис към компромис, ще се превърнат в поредната партия търсещи всякакви пътища да бъде във властта. Дори и само като уважавана опозиция. Или по-скоро ухажвана опозиция.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              http://www.blitz.bg/news/article/183359
              Еее, може ли такова нещо
              Как ша бий баджанака си бе? Може ли тъй?
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Антоанета Цонева
                имам една сепла идея - преди да се е разпуснал парламентът, да върне преференциите за парламентарните избори, които отмени тихомълком по предложение на ГЕРБ и при висок консенсус сред останалите партии - прагът да е не по - висок праг от 5 % - така ще се отговори на очакванията на хората да избират все пак нещо, когато ходят на избори - ето, това е напълно изпълнимо - цената на тока не може да се намали, но това може да стане веднага - нужни са само 2 - 3 дни, докато си чешат езиците по телевизиите някой да внесе предложението и да се гласува; така може да се разчита да се появят в следващия парламент повече хора, които се интересуват от обществения интерес, които да направят кампании на регионално ниво, чрез които да привлекат гласове и да се класират напред в листите - това ще попречи поне малко на олигархията да си купува първите места в някои листи и ще се раздвижи кръвоносната система на партиите, ще се настърви здравословно вътрешнопартийната конкуренция - нали всички казват, че искат да се вслушат в хората - да го направят - президентът чрез вето трябваше да върне тази част от Изборният кодекс, чрез която се отне правото на избирателите да пренареждат листите, но и сега не е късно някоя парламентарна група да внесе предложение от 1 ред в парламента - хайде, да видим; могат също да премахнат възможността един депутат да се кандидатира от две места и така малко поне да отпушат затлачената политическа система - т.е. стана законопроект за изменение на Изборния кодекс от около 2 абзаца
                ИНТЕРЕСНО

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  http://www.blitz.bg/news/article/183584
                  Диана Ковачева плакала за Бойко
                  ХА-ХА
                  Ша плачи ами. Сега няма да я вземат и в онази нейната "Трансперънси нещоси"
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • http://www.blitz.bg/news/article/183359
                    Еее, може ли такова нещо

                    Коментар


                    • Герберите да не се притесняват, че ще останат без работа. Картофите на пазара са вносни, време е да се насочат към садене По препоръка на шефа.

                      Коментар


                      • Plamen Darakchiev
                        Пак тази вечер, пред парламента, дочух разговора на група, сред която бяха и някои от организаторите на протеста. Говориха за това колко е важно да се намерят добри юристи за новата Конституция. Попитаха ме какво мисля,но замълчах. Как да им кажа с две думи, че юристите в този случай са последната грижа. Как да им разкажа следната приказка, която преди няколко години публикувах в моя блог. (http://www.plamski.net/parable
                        ) Ето я:
                        -----------
                        В един малък български град, един малък български Гражданин се прибирал угрижен у дома. Пред входната врата срещнал Учителя, подпрян на бамбукова пръчка.
                        -- Защо си тъжен ? попитал го той.
                        -- Цял ден ме занимават с Конституцията – отвърнал Гражданинът. -- Почват от сутрешните блокове по телевизията, после вестниците, а сега и на партийното събрание откъдето идвам.
                        -- Че какъв проблем е това – попитал Учителят ?
                        -- Защо трябва да мисля за толкова сложни неща. Не съм учил за това.. Има си хора в София за тази работа – юристи, политолози, въобще умни глави. Аз нищо не разбирам.
                        -- Не ти вярвам – отвърнал учтиво Учителят.
                        -- Така е, настоял – Гражданинът. Аз не съм юрист, а съм хладилен техник.
                        -- Пак не ти вярвам – настоял Учителят и попитал: Тази прекрасна къща твоя ли е ?
                        -- Моя е. --
                        Сега пък съвсем не ти вярвам – казал спокойно Учителят ? -- Как така ? Имам си нотариален акт!
                        -- Това още не значи, че е твоя – промълвил равнодушно Учителят.
                        -- Защо – попитал вече почервенял от яд Гражданинът ? -- Защото не си учил за това. Тук има много науки – геодезия, проектиране, архитектура, строителство, електротехника, топлоинженерство... Не разбирам, как си се оправил. ?
                        -- Защо не ?! – разпалил се Гражданинът. – Има си хора за всичко, платих си на проектант, на майстори, на водопровидчик, не елтехници... Аз само избрах мястото, изложението, казах колко етажа искам, колко да ми е широко...
                        -- Сега ти вярвам. Твоя е къщата, наистина. Но не заради това, че си платил, а за това, че си направил най-важното – изборът ! – отвърнал Учителят.
                        След туй се огледал за камфорово дърво, за да се подпре и почине и като не видял поел по пътя си.

                        Коментар


                        • Има умни глави тук. Предлагам да си направим една партия съфорумците. Какво са 5000 човека? Нацията ни е политически и икономически гладна. Няма да ни трябва много за парламента. А?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                            разбрах ти отговора или въпроса по точно
                            но повярвай.тук без лидери не става.иначе отговорността се размива.а нямаме толкова съвестни и отговорни хора,като в изброените държави.от раз мога да кажа за Русия и Германия
                            не пиша,че трябва да има партийни лидери.трябва да има ЛИДЕР.
                            Хората търсят идеи и позиции. Търсят и сила да бъдат наложени, но не е водещо, ако са убедени в идеята.
                            Затова избраха Симеон, после Борисов - вярваха в заканата му да накаже цялата шайка крадци, затова и сега ще го намразят по-силно.

                            Коментар


                            • http://www.investor.bg/na-fokus/441/...pni-go,147206/

                              Коментар


                              • http://www.blitz.bg/news/article/183584
                                ХА-ХА

                                Коментар

                                Working...
                                X