IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Бабикян: "Производителите" на Борисов си прибират "стоката"

    Изказването на Бойко Борисов, че още през 1997-а година той е бил подготвян за премиер, e хитът на деня
    08 Февруари 2013 16:35

    1


    принтирай | текст

    Снимки

    Снимка: БГНЕС
    по темата

    Бойко Борисов: Аз, престъпен елемент? Чувате ли се какво ме питате?
    08 Февруари 2013 16:34

    Обвързаността на политиката в България с мутренско-милиционерските кръгове кристализира именно през днешното управление и дойде ред Борисов да си го признае, може би защото той осъзна, че тези, които му помогнаха той да се окаже на тази позиция, днес се обръщат срещу него и започват да вадят документи. Това коментира по БНР политологът Арман Бабикян.

    "В случая с досието "Буда" е очевидно, че се вадят документи, които трябва да свалят на земята настоящия министър-председател. "Производителите" му като министър-председател очевидно са решили да си приберат "стоката" от пазара", каза той.

    Относно изказването на Бойко Борисов, че още през 1997-а година той е бил подготвян за премиер и затова са му спретнали досие, Арман Бабикян коментира: "Това е хитът на деня. Борисов става автор на теорията за това, че водещите политици в страната, особено тези, които ни управляват, отдавна се отглеждат в средата на специалните служби, за да могат някой ден те да поемат руля на управлението на държавата и организирания бандитизъм. Мисля, че с това изречение Борисов даде особен принос към демократичните характеристики на българската държава – принос, сравним с обръчите на Доган и порциите, които се раздават, защото по своята циничност и откровеност по нищо не отстъпва".

    "В случая с "Хизбула" при всички положения бих направил това, което направиха управляващите, но малко по-рано, тъй като сериозна част от данните, които с половин уста бяха изнесени, бяха известни и преди около два месеца, за да не се налага да се четат в западни вестници и след това да ги чуваме от устата на вътрешния министър. Това може би щеше да направи българската позиция малко по-сериозна", изказа мнение Бабикян.

    Той добави още: "От друга страна, беше логично да се проведат закрити консултации при държавния глава, да бъде представена достъпната фактология – тази, която не би попречила на хода на следствието, на останалите участници в КСНС и оттам нататък страната ни да излезе с единна позиция, независимо дали някой е на власт или в опозиция, а не да се случи това, което сега стана – държавата обяви кого подозира за извършител на атентата и веднага в хор наскачаха опозиционни лидери, които обясняваха, че така не се правело, че страната е в опасност, пазете се по подлезите и всякакви други неща, които разклатиха авторитета на страната изключително сериозно и поставиха под въпрос въобще способността на България да произнася послания в международен план.

    Това дали "Хизбула" стои, или не зад атентата, в случая остава на второ място. На първо място идва въпросът дали България въобще може да изглежда сериозна. Тогава нямаше да се окажем в комичната ситуация, да не кажа и срамната ситуация – председателят на ПЕС да е на сайта на "Хизбула", което е доста унизително, и косвено да се опитва да адвокатства на една терористична, за по-голямата част от света, организация. Също така надомни националисти, които с изключително внимание тършуват из Родопите за някой с по-дълга брада и със забранени книги, а в същото време проявяват изключителна търпимост към взривове на автобуси с човешки жертви на българска територия", каза Бабикян.

    Коментар


    • ЖУРНАЛИСТИКА В ЛАЙНА УВИТА


      Баба ми, Бог да я прости, имаше такъв израз: „Сърцето му в лайна увито”. Казваше го за човек, чието сърце не трепва при несправедливост, човек, който брониран с апатия, умствена флегматичност и всякаква липса на достойнство и чест, отминава безразлично онова, срещу което иначе трябва да заяви категорична позиция. Въпреки всичко и въпреки всеки. Скандалът с документите „Буда”, уличаващи премиерът Бойко Борисов, публикувани от сайта Биволь, скалпелно отвори гноясялата рана, наречена „българска журналистика”.

      Не, че не се е случвало и друг път. Не, че не се е случвало всеки път.

      Този път обаче журналистиката на България, в лайна увита, надмина себе си в падението на позора.

      Дори и зловещата заплаха на Бойко Борисов, отправена към журналистите, че на всеки, когато ТОЙ си поиска може да направи „такова дело”, не стресна намиращите оправдание изобщо, че са „журналисти”, вместо да продават някъде семки.

      След позорното мълчание в първите два дни на скандала с делото „Буда”, лакеите, прислужниците, измекярите, будоарните плескавици, жартиерните маНдамички, плазмодийните „водещи журналисти” хукнаха трескаво да бранят Бащицата, срещу когото „някакви последни издихания на мафията” си позволявяли „да клеветят държавата”.

      Ама точно кой бил подал „компромата”, въпреки че и за уличните кучета стана ясно, че това не е компромат, а ИСТИННИ ДОКУМЕНТИ.

      Ама, кой стоял зад „Буда”, ама как така, моля ви се, точно на Биволь ги дали, ама може ли такова нещо, премиерът се борел срещу мафията и какво лошо имало в това да бъде вербован…

      Ама тия, всичките мръсни гадове, които продължават да нищят и да анализират „Буда”, са просто платени от червените, от Путин, от Кремъл, от Румен Петков, от Костов, от ген. Атанасов, от Алексей Петров, а „ние не сме от тях”…

      Евтиното жалко мяучене и подлия опит да се отклони вниманието от истинската същност на документите „Буда” показа единствено колко некадърни са пиарите и слугинските „журналя” на Борисов и правителствената му кохорта.

      Журналистическата гилдия е мръсна история. В нея никой никого не обича. Всички са велики, а най-„велики” са най-некадърните. И най-корумпираните.

      Впрочем, изобщо не е задължително да обичаш някого от колегите си. Аз също СЕ СРАМУВАМ ДА ХОДЯ ПО ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ И ИЗБЯГВАМ ДА ПРАВЯ ТОВА, защото е истински потрес да попаднеш сред гъмжило от безпросветни дръжки на микрофони, които ги е шубе да дишат, ако изсъска властника срещу тях. Имам своите несъгласия и не особено доброжелателно отношение към определени колеги, но това не означава, че няма да застана с позицията си зад тях, когато са направили нещо, което заслужава адмирации за куража.

      Можем да не се харесваме, можем да се плюем зад гърбовете си, но когато един министър – председател застане срещу ЦЯЛАТА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ГИЛДИЯ И ИЗРЕЧЕ, ЧЕ ВСЕКИ, КОЙТО КРИТИКУВА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ Е ОТ МАФИЯТА, И ЧЕ НА ВСЕКИ ОТ НАС БИЛ МОГЪЛ ДА НАПРАВИ ПО ЕДНО „ТАКОВА ДЕЛО”, всички ние – и приятели, и противници, и съмишленици, и „врагове” в професията, трябва да дадем отпор в един юмрук.

      И да го забием в мутрата на ВСЕКИ ВЛАСТНИК, ВСЕКИ УПРАВЛЯВАЩ, ВСЕКИ ПОЛИТИК, който си позволи да се изгаври с най-свободната по призвнание и по дух професия – журналистиката.

      Омерзена съм от подлизурковските коментари, в които някакви изживяващи се като „топ” журналисти – анализатори клеймят другите – „неправилните”, само защото са показали истината за уродливото лице на онзи, който върти държавата и всички нас на пръста си.

      Щедротото заплащане на клакьорите на правителството вероятно е една от причините за да плюеш на честта и достойнството си. Но не е достатъчно. Трябва душичката ти е дребна, за да храчиш върху истината само за да угодиш на Диктатора.

      Само журналист, който истински обича професията си, само такъв, който я приема като любов и призвание, а с това е поел и всичките и жестоки рискове, може да заяви ярко, гласно и остро позицията си. Въпреки, че ще остане без работа, въпреки, че ще тръшне вратата и сам, и самотен като единак ще си ближе раните, въпреки че ще бъде низвергнат, обруган, оплют и обявен за луд, пияница, психопат, бандит, мафиот и чепата тояга.

      Всеки, който е тръгнал в този занят със сърце е трябвало да бъде наясно, че когато казваш истината те чака сопата.

      Истинският журналист никой никога не го обича. Той е ненавиждан. Радват му се единствено хората, онези, които нямат нищо общо с Властта и нямат нищо общо с шефовете в медиите, подлоги на същата тази Власт.

      Премиерът Бойко Борисов обича лицемерно фалшиво да демонстрира, че в България имало изключителна свобода на словото и призовава всеки журналист, който е под натиск да се обади.

      Прави го, защото знае, о, той прекрасно познава гърчещата се порода на купените „журналя”, които псуват единствено под юрганите си, а на следващата сутрин пишат хвалебствените си поръчкови дописки.

      Останалите? Шепата „луди”?

      Тях премиерът ги хвърля не на друг, а точно на верните си „журналя –кучета” – за да бъдат оглозгани и обезкостени “лошите”, и за да бъдат превърнати в оклеветени и омаскарени „помияри”.

      Това, което пиша не е зов за обединяване на журналистите, както направи преди дни мой колега от друг сайт.

      Нямам илюзии, че охлюви и орли могат да са в братска прегръдка в битка за свобода и истина.

      Така се случи в моята професионална съдба, че подобно „разграничаване” преживях и при едно командирско време – като единак, „смачкан с всички начини и средства”, заповядани от Властта – когато „колегите” дори не смееха да ме поздравят на улицата, защото си бях позволила да бъда „против” криминалните приватизатори. И не само против, но даже си бях позволила и да пиша яростно, докато не ме сложиха до стената без право да го правя.

      Сега е още по-страшно. Още по-префинено злокобно. Още по-мракобесно.

      И просто се моля, поне още един, не цялата гилдия, поне още един да има, който да каже „Дотук бях! Майната ви! Баста!”. И да вдигне гордо глава, за да я отсекат.

      Защото този живот е за смелите.

      А в журналистиката – ако сърцето ти е в лайна увито, името ти ще остане завинаги просто като марка презерватив за министър – председателя.

      Веселина Томова
      http://afera.bg/pozitsia/36678.html
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Последни модели бърсалки от запазена марка "Буда". цък> http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphoto...90032925_n.jpg Поствам видео http://play.novatv.bg/play/298562/ за тия които не са гледали вчерашното предаване ,,Пълна лудница'' с главно действащо лице плямпалото Културкова .Видно е ,че на героинята пишеща се за журналистка и липсват първите седем години .
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          Ти, агент Стамболов ли си....
          Не бе! Той е агент Буда 232.
          Името на шефа и после ранга.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
            България е най-големият нетен бенефициент сред държавите от ЕС като процент от брутния

            Дано червените не дойдат на власт, защото крадат и пак ще ни спрат парите.
            Агент Буда ,защо застана до Франция ,която искаше повече пари а не подкрепи Германия която искаше орязването ... Защо четири години ни третират като етиопци...
            Ти, агент Стамболов ли си....

            Коментар


            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Честността на оперативно интересното лице "Буда" не буди никакво съмнение в българските граждани.
              Те знаят, че щом Буда им казва добро утро, то в Австралия изгрява слънцето.
              Конституция на Република България сега:

              Чл. 13.
              (1) Вероизповеданията са свободни.
              (2) Религиозните институции са отделени от държавата.
              (3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
              (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

              БУДА поръчал на депутатите си да се промени незабавно Конституцията :
              Чл. 13.
              (1) Вероизповеданията са свободни.
              (2) Религиозните институции са отделени от държавата.
              (3) Традиционна религия в Република България е БУДИЗМА
              (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Добрата новина е, че допълнителните средства за борба с младежката безработица у нас са 75 милиона евро, посочи министърът, цитиран от БТА.

                Този бъзика ли се Със 75 мио еврака здраво ще я сборят младежката безработица
                България е най-големият нетен бенефициент сред държавите от ЕС като процент от брутния национален доход с нетен баланс около 4 процента и от това сме много доволни.

                Това заяви пред български журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов след края на двудневното заседание на Европейския съвет, на което бе утвърден бюджетът на ЕС за следващите седем години.

                Това е първият бюджет на ЕС, който намалява парите за държавите от Общността, отбеляза министър-председателят. При съкращаването на средствата по политиката на сближаване в новия бюджет с около 24 млрд. евро спрямо досегашния програмен период, България е една от четирите държави, които получават повече средства, в сравнение с досегашните бюджетни параметри.

                Нашата страна получава около седем милиарда евро по структурнитефондове и по фондовете за сближаване, спрямо 6,85 млрд. евро по досегашния бюджет, съобщи той.

                При общото намаляване на бюджета за общата селскостопанска политика, България се очаква да получи за преки плащания и за развитие на селските райони около 7,5 млрд. евро (при 5,8 млрд. евро досега). В реално изражение преките плащания на хектар у нас ще продължат да нарастват, като се предвижда от 184 евро през 2014 г. те да достигнат 228 евро през 2020 година.

                Осигурено е допълнително европейско финансиране от 260 млн. евро (увеличение със 75 млн. евро спрямо първоначалното предложение на Европейската комисия) за безопасно извеждане от експлоатация на спрените реактори в АЕЦ "Козлодуй".

                Изключително важно е и съм много щастлив, че освен средствата, които пряко ще получи нашата страна, бе договорена общоевропейска програма за преодоляването на последствията от младежката безработица, заяви премиерът. По тази програма България получава за следващите седем години общо шест милиарда евро, уточни той.

                Премиерът Борисов отбеляза, че заседанието на държавните и правителствените ръководители от ЕС е продължило над 40 часа без почивка, при много твърди позиции.

                Накрая общата европейска солидарност и направените компромиси доведоха до резултат, добави той. Има държави с по 7-8 млрд. евро по-малко в новия бюджет, отбеляза премиерът. Той изрази надеждата Европейският парламент да ратифицира днешното решение, защото би било добър сигнал към пазарите и наблюдаващите обстановката в Европа.

                Премиерът поздрави председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Херман ван Ромпой и Жозе Барозу за това, че са успели да обединят интересите на всички държави. Това беше невероятен труд, невероятно напрежение и е голям успех за Съвета, коментира премиерът.

                Той изказа своята благодарност към Ван Ромпой, тъй като постигнатите резултати са добри за България.

                http://www.investor.bg/evropa/334/a/...chavat,146655/

                Инвестора е по-добър източник. Дано червените не дойдат на власт, защото крадат и пак ще ни спрат парите.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                  Борисов: .....
                  Честността на оперативно интересното лице "Буда" не буди никакво съмнение в българските граждани.
                  Те знаят, че щом Буда им казва добро утро, то в Австралия изгрява слънцето.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                    Борисов: Според Меркел и Ромпой България ще получи най-много от бюджета на ЕС
                    http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_..._shte_poluchi/

                    Резервът падна под законовия минимум


                    Резултатът е, че на 31 януари 2013 г. във фискалния резерв са останали 4,378 млрд. лв., заявиха пред 19 минути официално от Българската народна банка.

                    http://19min.bg/news/8/42370.html

                    Коментар


                    • Стамба няма да ги получи Борисов, защото ще падне от власт

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                        Борисов: Според Меркел и Ромпой България ще получи най-много от бюджета на ЕС
                        http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_..._shte_poluchi/
                        Добрата новина е, че допълнителните средства за борба с младежката безработица у нас са 75 милиона евро, посочи министърът, цитиран от БТА.

                        Този бъзика ли се Със 75 мио еврака здраво ще я сборят младежката безработица

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Мъстта на „роднините” е най-жестока!
                          07.02.2013, 13:52 (обновена 07.02.2013, 13:53)
                          Евгений Еков
                          Киро бля бля
                          Борисов: Според Меркел и Ромпой България ще получи най-много от бюджета на ЕС
                          http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_..._shte_poluchi/

                          Коментар


                          • Янко Янков
                            Дали Б.Б.Буда ще бъде убит, поне според мен е слабо вероятно, но не е изключено,
                            а ако това стане, ще стане съвсем не по нареждане на Трактора,
                            а по нареждане на Биг Бос (Господаря и на двамата!!!),
                            макар че може и Трактора да опере пешкира.

                            Пред мен, обаче, ОТ НЕКОЛКО ДНИ
                            е абсолютно категорична една друга канстатация
                            - ВЕЧЕ ПОНЕ НЕКОЛКО ДУШИ СА МИ КАЗАЛИ, ЧЕ ПО ЕЛЕГАНТЕН, НО ПРЕДЕЛНО ЯСЕН НАЧИН И ФОРМА СА ПРЕДУПРЕДЕНИ ДА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ В "КАМПАНИЯТА" СРЕЩУ Б.Б.БУДА,
                            защото ще пострадат;
                            а фактът, че Димитър Иванов-Гестапото е активирал своите ЗНАКОВО ИЗВЕСТНИ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА 90-ГЕ ГОДИНИ агентурни копой
                            (нека не споменавам имената им, но те вече сами са се самодемаскирали с официални изявления включително на страниците на Фейсбук),
                            Е ФАКТ, който заслужава внимание,
                            тъй като за да предизвика напрежение Биг-Бос може да посегне върху политически абсолютно незначими, но все пак известни аустайдери.
                            http://www.pik.bg/nikolaj-kolev-bosi...-ubiyat-bojko/
                            Николай Колев - Босия: Ще убият Бойко!
                            www.pik.bg
                            - Г-н Колев, как ще коментирате скандала с досието "Буда"? - Скандалът едва сега започва и тепърва ще се разраства.

                            Коментар


                            • Мъстта на „роднините” е най-жестока!
                              07.02.2013, 13:52 (обновена 07.02.2013, 13:53)
                              Евгений Еков
                              Коментари (23)

                              От няколко дни Бойко Борисов е с поне една идея по-малко „божествен". Причината за това е леко изненадваща за привържениците му - от архива на МВР изведнъж изплува досието за вербовката му като агент с многозначителното название „Буда".

                              Явно предложилият го тогава за информатор на ЦСБОП офицер е имал проницателното чувство, че един ден неговият избраник публично ще декларира, и то многократно, че има само един началник - този, който бди над нас от небесните висини.

                              Типично по каноните на криминалния жанр обаче само за два дни делото съдържащо според шефа на ГДБОП Станимир Флоров само две странички (?!) взе, че се „клонира" и от сайта „Биволъ" изтече доста по-обемна информация за второ „Дело за оперативно наблюдение" (ДОН), което също носи името „Буда". Именно то и сложи точка на шикалкавенията не само на първия ни министър, но и на активираните му фенове около спора защо е представлявал специален интерес за службите Борисов?

                              Според основателят на сайта "Биволъ" - Атанас Чобанов, „ДОН"-ът свидетелства за провал на вербовката и за "криминализиране на темата". Или, както цитира думите на журналиста „Медиапул": "От тази дата нататък Бойко Борисов не е разглеждан като потенциален информатор, а като участник в тази среда".

                              Пак от същия сайт изтече информация и за възможен интерес към Борисов още през 1988 г., произлизащ от така люто мразената от него Държавна сигурност (ДС). Това впрочем, наред с неуспеха му да бъде приет във факултет „ДС" на специалната школа в Симеоново, може би обяснява и „крайните му чувства".

                              Разбира се, избухването на скандала веднага породи въпросът: Кой свали ореола на „Буда"? Отговорът му не само би разкрил кои са режисьорите на ставащото в България, но би дал обяснение и на много други събития, свързани с управлението на Борисов, които така и останаха енигма за българското общество.

                              Естествено, както и при други подобни случаи, веднага като отговорни за ставащото бяха посочени „дежурните заподозрени" от рода на стоящи в сянка центрове на бившата ДС, неполучили обещаното „близки" до премиера кръгове, тинк-танк институти на социалистите и какви ли още не.

                              По думите на самия Борисов, цитирани от „Биволъ", този документ излиза сега, за да "изкара нещо, което, дори и да е положително, да излезе лошо". "Слави Бинев и кръгът "Банкя", са в основата на това", смята премиерът.

                              Съвсем срамежливо обаче бе дебатирана възможността атаката срещу шефа на ГЕРБ да идва не отвътре, а отвън. А основанията за едно подобно съмнение се множат все повече, и повече. Последната публикация, която накланя силно везните в тази насока е обширният анализ по темата, който бе поместен от френското издание "Фигаро" със заглавие: "Агент Буда, който стана премиер".

                              Включването на тежката артилерия на десния печат в Париж в кампанията срещу Борисов говори само едно - зад нея стоят висши кръгове на френските консервативни среди. Иначе „Фигаро" едва ли би отделил толкова голямо внимание на тема от иначе дълбоко неинтересуващата го България...

                              Разбира се, за всички запознати с разположението на силите в днешна консервативна Европа е ясно, че френското издание едва ли би си позволило да отправи този топовен гърмеж срещу българския премиер, ако преди това издателите му не бяха получили „санкцията" на християн-демократическа Германия.

                              Защото публична тайна е, че партията на сегашния премиер е именно германски проект - планиран, организиран и направляван доскоро от официален Берлин чрез фондацията „Конрад Аденауер". И, че европейска кръстница в политиката на Бойко Борисов е не коя да е, а лично германският канцлер Ангела Меркел!

                              Впрочем, както стана ясно от последното предаване „Неудобните" по Канал З, в Германия също не стоят със скръстени ръце след „предателството" на Бойко Борисов. Баварското следствие, което е част от немската правосъдна система, е възобновило разследването на твърденията на излежаващ присъда за наркотрафик в германски затвор българин, че Борисов е замесен в бизнеса с дрога.

                              Явно, гневът, който е обхванал „роднините" на лидера на ГЕРБ от Европейската народна партия (ЕНП) е повече от божествен. Страшен е!

                              И тук възниква резонният въпрос: С какво българският министър-председател е успял да разгневи консерваторите във Франция и Германия до степен, че те да сипят върху главата му цялата тази несекваща серия от компромати?

                              По всичко личи - с изборът, който той направи! Твърде дълго време, всъщност почти целият негов мандат, Борисов се стараеше да прави невъзможното - да бъде слуга на двама господари. И на Евросъюза, и на Америка! И къде успешно, къде не, съумяваше да го върши до края на миналата година.

                              Срещата му с Барак Обама във Вашингтон обаче явно е сложила край на това негово типично балканско шикалкавене и той, както показаха събитията, твърдо се е врекъл във вярност единствено на Вашингтон.

                              Че това е така пролича и от трите му „Не"-та за строежа на нова ядрена централа в България и от подкрепата му за изграждане вместо това от американска фирма на 7-ми и 8-ми блокове на АЕЦ „Козлодуй".

                              Пролича също така и, когато управляващите публично капитулираха под американо-израелския натиск и на заседанието на КСНС обявиха принадлежността на „Хизбула" към атентата в Сарафово. С което, ако трябва да употребим думите на един велик българин - Гоце Делчев, казани по друг повод и в друг критичен за страната ни момент, вкараха България боса в огъня!

                              С което ГЕРБ превърна всички нас в потенциални жертви на ислямския тероризъм! И заслугата за това основно е на четирима души - Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Николай Младенов и Росен Плевнелиев.

                              Разбира се, преминаването на Борисов от разкрачено положение в стойка мирно пред САЩ не можеше да мине безнаказано от страна на ЕС, и по-точно на силните в него - Франция и Германия и контраударът не закъсня!

                              Кампанията „Буда" показа силата на отговора им. Усетил тази сила сега, Борисов се опитва да успокои германските и френските си „роднини" с опит за обратен завой, обявявайки чрез свои приятелски медии (колкото и да твърди, че няма такива!), че изваждането на досието „Буда" ден преди заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност е, за да се затвори устата му.

                              „Защото, както пише една от неговите най-горещи поддръжнички в неголям столичен ежедневник, въпреки външния натиск, той мъжки се бореше да не се набутваме в шамарите и да не обявяваме Хизбула без ясни доказателства за виновник за атентата. Но израелските и американските служби подшушнаха друго на Младенов и Цветанов и затова Бойко трябваше да бъде неутрализиран!"

                              Видите ли, г-жо Меркел, какъв титан, какъв герой е нашият премиер? А Вие, заедно с френските Ви съидейници, му правите лоши номера и сигурно му отнемате съня! Не, не бива така! Бойко не е отстъпник, Бойко е застъпник! И то не на американските, а на Вашите, на германските интереси. Точно, както Ви се кълнеше - каквото каже Ангела, го изпълнявам. Пожалете го и спрете кампанията!

                              Ако му повярвате и този път, разбира се! Защото, както точно го е описал в грамата си бившият американски посланик в София Байърли, Борисов не е от хората със силна воля и изявена борбеност и именно затова е удобен на САЩ.

                              Затова и ще излети по допирателната от този завой, който сега се опитва да направи в опит за политическото си оцеляване. Но едва ли ще успее, тъй като отдавна е известно, че мъстта на „роднините" е най-жестока!!!

                              Коментар


                              • 05.02.2013 16:51
                                Резервът падна под законовия минимум
                                Видян 757 пъти | Коментари 0
                                Гласували 6 рейтинг: 4.8333
                                На 1 февруари Министерството на финансите трябваше да оповести, че към 31 януари фискалният резерв на България ни е стопен под сваления от това правителство от 6 на 4,5 млрд лв. законов минимум.
                                В началото на всеки месец ведомството дава информация по въпроса. Този мълчи. За да не се разкрие тайна, която обаче няма как да бъде опазена.
                                Защото, както е казал Буда, има три неща, които не могат да бъдат скрити: слънцето, луната и истината.
                                Въпреки многократните изявления на вицепремиера, че изпращаме 2012 г. със 7 милиарда резерв, оказва се, че по официални данни на БНБ към 31 декември 2012 г. в нея са едва 5,8112 млрд. лева. Според финансовото министерство пък сумата е 6,081 млрд. Което във всеки случай е доста под 7 милиарда и далеч под оставените от Тройната коалиция 8,2 млрд. лв. за черни дни.
                                Това, което се спестява на публиката е, че в тази сума влизаха парите от новата емисия облигации на България от 2012 г., която вкара в хазната близо 2 милиарда лева.
                                През януари 2013 г. обаче държавата плати дължимото по заема, взет по време на царското правителство за предсрочно изкупуване на облигации. Става дума за 1,7 млрд лева. За погасяване отидоха точно взетите назаем миналата година чрез продажба на нови облигации пари. Това и стопи резерва на държавата.
                                Резултатът е, че на 31 януари 2013 г. във фискалния резерв са останали 4,378 млрд. лв., заявиха пред 19 минути официално от Българската народна банка.
                                Още в края на миналата година икономически анализатори предупредиха Дянков, че в първото тримесечие държавата прави най-сериозните си разплащания и трябва да ги посрещне подготвена. Подобна криза с парите имахме и миналата година. За да свържем двата края, бе теглен облигационният заем. Държавата пласира облигации за 950 млн. евро. Както разбрахте, основната част отиде за погасяване на предишните облигации, а друга незнайно къде.
                                Голям плюс е, че тази година нямаме и земеделски разплащания, защото иначе съвсем щяхме да бъдем за мустака, коментират експертите. Миналата година за това отидоха над 700 милиона лева.
                                Напомняме, че фискалният резерв съдържа в себе си резервите от НОИ, НЗОК и фонд Козлодуй, които законът забранява да се харчат по други пера, което пък значи, че в момента свободната му част фактически е нищожна.
                                Напомняме също публикуваната от нас още в петък информация, че 10 от 30-те банки в България за първи път от 10 години показват загуби. Сред тях са и някои големи трезори, включително водещи гръцки, които обаче на нашия пазар играят с български пари.
                                Какво друго е това, освен финансова стабилност?

                                Коментар

                                Working...
                                X