IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    http://www.segabg.com/article.php?id=636458
    ОРТАЦИ, КУМЦИ..ИЗЕДНИЦИ..
    Kире, в стария Несебър трябваше никога нищо да не се строи. Трябваше да е автентичен. Сега вече всичко е отишло по дяволите.
    А това което показваш е просто поредната простотия. Една от многото сътворени последните 20 години.

    Коментар


    • Абе, Кирчо, ама и тия от Евростат никак не те слушат. Абе ББ ги е подкупил. Зная това от сигурен източни от опашка в Била. Мамка им!


      Индустриалното производство у нас със сериозен ръст през декември

      Индустриалното производство в България се е повишило с 2.3% на месечна база през декември, посочиха изнесени днес данни на Евростат.
      Резултатът продължава тенденцията на подобрение от предходния месец, когато показателят е регистрирал ръст от 1.8%.
      За сравнение, през октомври и септември индикаторът регистрираше понижения на месечна база съответно от 0.4 и 3.4%.
      Средното повишение на страните от еврозоната на индустриалното производство възлиза на 0.7% през декември, докато в страните от ЕС повишението е 0.5%.
      На годишна база индикаторът е отбелязал ръст от цели 4.2% през декември, на фона на спад от 2.1% през ноември и 4.4% през октомври. Отрицателен ръст е регистриран и през септември и юли на миналата година.

      Латвия и Малта са лидери по ръст на индустриалното производство през декември на годишна база с повишения от по над 10%. Сериозен ръст от над 9% е регистрирал показателят и в Литва.
      На годишна база индустриалното производство в ЕС се понижава с 2.3% през декември, докато понижението за страните от еврозоната е в размер на 2.4%.

      http://profit.bg/news/Industrialnoto...id-102658.html

      Ама и тия от Профит са подкупени от ББ, нали, Киренце!

      Коментар


      • http://www.segabg.com/article.php?id=636458
        ОРТАЦИ, КУМЦИ..ИЗЕДНИЦИ..

        Коментар


        • Значи ги подкрепят като ги бият и арестуват..Те и бащите ви комунистите така ги подкрепяха, ама и с концлагери..Аз казах ли ти Дилетанчо преди няколко месеца какво ще направи с изедниците народа..Бързо смени господарите си да не те търка и тебе народа, че много е гневен

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            http://offnews.bg/index.php/158496/p...-vodni-oradiya
            Дилетанчо иди във Варна да помагаш на господарите си- да давите народа, нали досега го морихте с глад..
            Кирчо, Кирчо, веднага отлетях за Варна и заповядах на полицията да подкрепи протестите. Сега доволен ли си?

            Варненската полиция подкрепя гражданите в протестите им срещу сметките за ток
            "Варненската полиция и всички нейни служители подкрепят гражданите в протестите им срещу високите сметки за електроенергия през последния месец, защото те са основателни, и всякакво друго отношение на полицаите към протестиращите е невярно", заяви директорът на Областната дирекция на МВР-Варна комисар Тодор Иванов, цитиран от „Фокус”. Той опроверга информациите, че снощи варненски полицаи са извършили насилие срещу част от протестиращите. „Това нито по дух, нито по съдържание отговоря на истината и на общите цели, които имаме за охрана на обществения ред”, подчерта той. Варненската полиция е проявила огромно търпение и толерантност при охраната на протестите до сега. „Първите два дни протестните действия не бяха разрешени. Въпреки това, макар такова право да съществува, варненската полиция не предприе действия по прекратяване на протестите. За вчерашния ден беше издадена заповед на кмета, в която се разрешава провеждането на протестни действия от 17.00 до 20.00 часа без да е посочено допълнително краен ден. Там е написано всеки ден. В тази заповед обаче има определени маршрути. По време на протестните действия вчера тези разпоредби в заповедта на кмета бяха тотално нарушени”, подчерта комисар Иванов. И в този случай варненската полиция е проявила толерантност и не е разпръснала протеста. „Не можем при това положение да бъдем обвинявани в лично отношение или в нещо различно освен да опазим обществения ред”, допълни Тодор Иванов.
            Петима души бяха арестувани във Варна след поредния протест снощи. Тогава жандармерията подгони демонстрантите, опитващи се да блокират Аспаруховия мост. От полицията заявиха, че нарушителите са хвърляли в множеството пиратки с голям заряд или са възпрепятствали служителите на МВР. " Най-агресивни и с провокативно поведение са привържениците на футболни клубове. В преобладаващата си част това са малолетни и непълнолетни младежи, идентифицирани и известни на МВР, чиито действия нямат нищо общо с целта на протестите" , заявиха още от полицията. Очаква се демонстрациите да продължат поне до края на седмицата.

            http://www.segabg.com/article.php?id=636460

            Кирчо, Кирчо, аз ти отговарям, ама ти не? Защо бе, Кирчо?

            Коментар


            • Ами плещи ги..То за вас всички , които искат да живеят нормално са цигани и врагове..Сега започнете да ги биете и убивате , защото вече не искат да плащат и да ви избират... Сега се демаскирахте какви демократи сте..

              Коментар


              • http://offnews.bg/index.php/158496/p...-vodni-oradiya
                Дилетанчо иди във Варна да помагаш на господарите си- да давите народа, нали досега го морихте с глад..

                Коментар


                • Кирчо, Кирчо, виж този какви ги плещи! Не го е срам да лъже, нали Кирчо?

                  Национализация и циганизация
                  От протестите до анархията има само една крачка

                  Белчо Цанев

                  Вместо да стихват, протестите срещу високите сметки за ток с всеки ден се разрастват. С тях вече се ангажират не само отделни министри и държавни институции, но и цели полицейски батальони, които охраняват централите на ЕРП от разярените граждани.
                  До какво ще доведат тези протести? Това е въпросът, който би трябвало да си зададем като отговорни граждани на България. А всъщност до какво искаме да доведат? До национализация на енергоразпределителните компании, както предлагат някои от БСП? Добре, но кой и какво ще спечели от това? Да припомним, че договорите за приватизация на ЕРП бяха подписани от кабинета на НДСВ така, че тяхното разваляне би ни създало много повече проблеми, отколкото ползи.
                  Невъзможни неща няма, така че бихме могли да развалим договорите със собствениците на трите ЕРП - CEZ, EVN и ENERGO-PRO.
                  Въпросът е - на каква цена?
                  Като начало сериозният дипломатически скандал с правителствата на Чехия и Австрия ни е в кърпа вързан. След което върху бедната ни държавица ще завалят финансовите санкции. Освен това веднага след евентуалната национализация абсолютно всички кредити, които собствениците на ЕРП са взели, стават незабавно изискуеми. Веднага срещу държавата ни ще бъдат заведени дела със солени финансови искове, и то - съвсем основателни. На практика национализацията би извадила от бизнеса "електроразпределение" у нас CEZ, EVN и ENERGO-PRO, на база на което те биха си начислили колосални суми под формата на "преки загуби", "пропуснати ползи" и пр. В резултат България, която преди 8 години взе от приватизацията на 7-те енергийни дружества 693 млн. евро, ще трябва да извади няколко милиарда евро, за да си ги върне. Говорим за България, а не за Венецуела на Уго Чавес с нейните несметни запаси от нефт и газ, която може да покрие и най-солидния иск с няколко хиляди барела. А ние с какво ще покрием исковете от собствениците на ЕРП? С домати и череши?! Или ще национализираме и продадем на търг имотите на Станишев и Овчаров?
                  Но - да оставим това. Да речем, че национализацията мине по мед и масло. Е, и? Нима забравихме какво значи "държавно управление". Не, все още помним
                  докъде докара то "Балкан" и "Кремиковци"
                  виждаме днес на какъв хал са 100% държавните ВМЗ и БДЖ, за които всеки ден ни обясняват, че единственият лек ще бъде приватизацията.
                  Накрая - нека не забравяме как би се отразила една национализация на необратимия процес на либерализация на енергийния пазар у нас. Брюксел вече ни заплаши с глоби само защото още не сме отделили реално капитала на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) от НЕК. А какво ли би предприела Еврокомисията, ако национализираме ЕРП?
                  Така че думата "национализация" може да витае само в главите на хора, които искат да съберат електорат, без да мислят за утре. Може би протестиращите тайничко се надяват сегашното спонтанно недоволство да доведе ако не до сваляне на цената на тока, то поне до опрощаване на декемврийските сметки.
                  Гладна кокошка просо сънува!
                  Кой може да помисли, че цената на тока ще падне, при положение че тя изостава от реалната и ако днес все още е сред най-ниските в Европа, то е единствено заради двата хилядника в АЕЦ "Козлодуй" и заради изстисканите като лимон финанси и опоскани активи на НЕК и ЕСО! Крайно време е всички да разберат, че през следващите 10 години цената на тока в България ще върви само нагоре - докато се изравни с тази в Германия. Това е истината, каквото и да ви говорят друго!
                  Далече от реалността са и надеждите да се опростят декемврийските сметки. Извинявайте - ама сравнете фактурите си с електромерите! Ако сте изразходили посоченото количество ток, просто трябва да си го платите. А ако установите, че са ви надписали 100-200 кВтч, настоявайте да ви ги коригират. Другият вариант е да ви разсрочат сметките. Но да ви ги опростят - никога! Нима някой ви опрощава бучката сирене и щафетата салам, които купувате в магазина?! Електричеството е стока със съответна цена, която трябва да се плаща. Другият вариант е да спрем да плащаме, както правеха мургавите ни сънародници от "Столипиново" и "Факултето". Е, и какво ще се получи? Ще фалираме ЕРП, а заедно с тях ще ликвидираме и ЕСО и НЕК. Крайният резултат ще е, че вместо лампи вечер ще палим борини и вместо телевизора ще слушаме воя на зимната фъртуна в комините си.
                  Да, уважаеми сънародници, хубаво е да искаме засилване на обществения контрол над ЕРП и останалите монополисти, но не и да очакваме да потребяваме, без да плащаме! Така щеше да е при комунизма, но си остана химера! А химерите са само в приказките!

                  http://paper.standartnews.com/bg/art...article=441004

                  Коментар


                  • http://images.askmen.com/top_10/ente...-hotties_3.jpg

                    Коментар


                    • http://thechive.files.wordpress.com/...pg?w=500&h=803

                      Коментар


                      • http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1768870

                        Коментар


                        • http://www.pik.bg/buda-vtsepeni-deputatite-ot-gerb/

                          Коментар


                          • Герберасткият директор на общинската фирма по нищо не отстъпва на Вальо Топлото.

                            Екстрите на новия шеф на “Софийски имоти” като на Вальо Топлото
                            Кадиев изнесе данни за нови злоупотреби в скандалната общинска фирма, ръководството й отрича

                            Козметика от “Есте Лаудер” за 164 лв., два костюма, кожено яке и риза от Peek&Cloppenburg за 444 лв., уиски “Дъмпъл” и “Джони Уокър” за 148 лв., дамско портмоне за 49 лв., книга “1000 причини да се гордеем, че сме българи” за 49 лв. и т.н. Това са само част от представителните разходи, направени от изпълнителния директор на скандалната общинска фирма “Софийски имоти” Диян Цветков в края на 2012 г.

                            Тоталът на сметката, ако се използват думите на премиера, възлиза на 4486.89 лв. Данните бяха изнесени от общинския съветник от БСП Георги Кадиев на личния му блог, където е качил и фактурите на сметките. Той е отправил питане към столичния кмет Йорданка Фандъкова за това как се изразходват средствата в общинските фирми. То обаче не е в дневния ред на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък.

                            Според Кадиев “очевидно е, че тези разходи не могат по никакъв начин да се оправдаят като разходи за служебни нужди за дружество в публичния сектор, и най-вероятно става дума за финансови нарушения спрямо “Софийски имоти”.

                            “Тези средства действително са похарчени, но интерпретациите са далеч от истината”, заяви изпълнителният директор Диян Цветков пред Mediapool. Той обясни, че е купил вещите за лична употреба в рамките на годишния му лимит от 1000 лв. за представителни нужди. За оперативната дейност на компанията е купена и техника, посочи Цветков.

                            По случая ще бъде направена проверка, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя напомни, че всеки получен от нея сигнал за злоупотреби винаги се проверява. Ако при проверката се установи, че са направени неправомерни разходи, изпълнителният директор на дружеството ще си понесе отговорността, заяви Николай Стойнев, зам.-председател на Столичния общински съвет от ГЕРБ.

                            Празнично пазаруване

                            Деян Цветков е пазарувал от талони за синя и зелена зона, закачалки, тигани, сокоизтисквачка, кафемашина, компютър, фотоапарат до надуваеми дюшеци и лекарства. Общо за дрехи шефът на “Софийски имоти” е похарчил 734.16 лв, за лични разходи и такива за домакинството – 1513.77 лв, за техника и аксесоари – 2238.96 лв. Това показват фактурите, които са издадени в периода от 9 юли 2012 г. до 23 януари 2013 г. По-голямата част от разходите са направени в края на годината - около коледните и новогодишни празници.

                            Кадиев допуска, че в “Софийски имоти” може да има и други нарушения. В сигнала, който е получил, има информация за започнали непрозрачни ремонти на дружеството, както и за неправомерно уволнение на служители, което е потвърдено от инспекцията по труда. Даден е пример с отдаването на почивната база на “Софийски имоти” в морския курорт Китен и извършения за сметка на дружеството цялостен ремонт на базата за 118 213 лв.

                            Общинският съветник от БСП припомня в питането си до Фандъкова, че това не е първи случай на съмнения за злоупотреби в това дружество. Затова той иска столичният кмет да разпореди цялостна проверка на скандалната фирма.

                            Всичко е по правилата

                            “Който иска може да дойде в дружеството и да провери всичко. Мисля, че няма да открие нередност”, каза изпълнителният директор Диян Цветков пред Mediapool. Той допусна, че атаката идвала, защото “може би не му харесват някои мои действия на г-н Кадиев”, но не конкретизира какви.

                            Диян Цветков пое скандалната общинска фирма в началото на 2012 г. след като бившият председател на Столичния общински съвет Андрей Иванов сдаде председателското място. Дотогава дружеството се ръководеше от неговия човек Камен Манев. Заедно с Манев по лични причини тогава си тръгна и още един от директорския борд Георги Гегов, който в момента оглавява дружеството за строежа на газопровода “Южен поток“ през българска територия.

                            Така на тяхно място дойдоха Диян Цветков и Полина Витанова, които влязоха в управлението официално от 1 февруари 2012 г. Двамата са от квотата на кмета Йорданка Фандъкова. Цветков дойде в общинската фирма от Министерството на образованието, където беше директор на дирекция "Държавна собственост и обществени поръчки".

                            Третият в директорския борд на “Софийски имоти” е Добромир Бориславов, който е там от 2008 г.

                            Цветков пое ръководството на скандалната фирма с амбицията да оптимизира финансовите й резултати и да подобри репутацията на “Софийски имоти” в обществото.

                            През последните години дружеството трупаше загуби заради забраната да продава имоти и свития пазар, според обясненията на шефовете му.

                            Печалба от 551 000 лв. за 2012 г.

                            За 2012 г. “Софийски имоти” е реализирало печалба от 551 хил. лв., показва предварителният отчет на дружеството. Натрупаната загуба от предишни години възлиза на 1.329 млн. лв., като от тях 784 хил. лв. е невнесеният дивидент в Столична община, уточни Цветков.

                            Според промяната във финансовото състояние на общинското дружество се дължи на направените три пъти повече публични конкурси за намиране на наематели и продажбата на имоти.

                            През 2012 г. са направени 13 конкурса за отдаване на 56 имота под наем. От тях 21 са намерили наемател, а за другите не е имало кандидати. От разрешените за продажба 12 апартамента “Софийски имоти” е успяло да продаде 4, а от три гаража, пуснати за продан, е реализиран един. Приходите от тези продажби възлизат на малко над 1 млн. лв. С триста хиляди лева от тях е платено увеличението на дела на “Софийски имоти” в капитала на Общинска банка, отчете Цветков.

                            Той не пожела да разкрие какви бонуси и заплата получава, позовавайки се на “лични данни”. Според последните публични данни от финансовия отчет на компанията за 2011 г. 32-мата служители в “Софийски имоти” получават средна заплата от 2185 лв.
                            Герберът НЕ ПОЖЕЛАЛ да каже какви бонуси и заплата получава. Това били ЛИЧНИ ДАННИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

                            Какви лични данни бе плъх! Щом ти плаща НАРОДЪТ НЯМА ЛИЧНИ ДАННИ!
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Новата шефка на ДКЕВР погна скъпия ток



                              Юлиана Иванова се е занимвала с интернет търговия с хранителни стоки

                              http://novini.dir.bg/news.php?id=13093804

                              Още една калинка във властта!!! Запазена марка на ГЕРБ

                              Коментар


                              • Доста точно.
                                Какво става в държавата, или управлението "ако мине"

                                Едва ли някой вече би могъл да каже какво става в държавата България. Нека направим все пак уговорката, че държава стана условно понятие в последно време, тъй като (друга) такава "държава" няма.

                                Да кажем също, че от самото си начало управлението на ГЕРБ е съпътствано от скандали – къде режисирани или предизвикани от самите управляващи, къде спонтанни. Но от началото на тази година – празно няма.

                                Те не само се застъпват, припокриват и натрупват едни върху друг, но и се преплитат, така че в един момент нормалният човек просто губи ориентация, отказва да се опитва да проумее случващото се, махва с ръка и се вглъбява в сивото си мизерно ежедневие. И по стар навик казва: "Абе, остави ги, да правят каквото щат!" И може би точно в това е проблемът – че властимащите не трябва да бъдат оставяни да правят каквото си искат, но за съжаление, повече от 20 години бяха.

                                Сещам се един стар виц за една сервитьорка в кръчма, която, като изготвяла сметката на клиента, винаги вписвала и артикул "ако мине – 3 лв". По-често минавало, защото клиентите били подпийнали. Но ако случайно някой се загледал и питал какво е това, тя просто го задрасквала и казвала: "Е, не мина..." Та искам да кажа, че през последните малко повече от две десетилетия нас ни управляват на принципа "ако мине". И минаваше.

                                В мандата на ГЕРБ похватът "ако мине" стана любим и водещ – зад гърба на обществото в полза на определени хора, които явно се изживяват като първа ръка или елит за сметка на всички останали. Пробваха, но не мина поправка в закона за наркотичните вещества, поправка в закона за лова, за горите, за ГМО, за шистовия газ и т. н. Не мина благодарение на посъбудилото се вече младо поколение на България, което започва да си задава въпроса защо трябва да емигрира от собствената си страна и да търси реализация и по-добър живот в чужбина, вместо да работи и ражда децата си в родината?

                                Арогантността и цинизмът, с които това управление пробва дали ще "мине", изчерпаха търпението на хората и ги събудиха за граждански протести. Началото бе дадено на Орлов мост (случайно или не от там тръгна възходът на някогашния СДС ). И събудените граждани започнаха да следят под лупа действията на властта

                                Както и трябва да бъде.

                                Лошото е, че докато обществото се занимава с един скандал, предизвикан от някое "ако мине", управляващите се опитват да прокарат друг такъв "артикул" и вероятно някои неща минават. Но това ще го разберем по-късно. Докато се вихреше "Дюнигейт" и се занимавахме с инспирираните протести в Банско, и проблемите със ски сезона на Витоша, се опитаха да застроят Иракли и на дневен ред пак излезе "Корал". Очевидно бързат, няма време, идат избори, а над така лелеяния втори мандат на ГЕРБ се трупат все повече облаци.

                                Паралелно със скандалите за унищожаването на природата по Черноморието и планините, вървеше и разправията за референдума. Т. нар. кампания за разясняване се изроди в безочливо надлъгване с някакви цифри и прехвърляне на вини, от което хората не само още повече се объркаха, но и загубиха желание да участват в каквото и да било.

                                Гладните работници от ВМЗ-Сопот не издържаха повече на мизерията и безпаричието, и излязоха на стачка. Която осветли за пореден път безхаберието и некадърността на тези, които трябва да управляват държавата и държавните предприятия. И не само това – но и социалната им нечувствителност към съдбите на хората, както и моралната закърнялост на най-високо ниво. И най-странното е, че когато и този скандал се разрастна, изведнъж от някъде изскочиха 4 млн. лв. за заплатите на работниците. Обяснението беше, че са от платена поръчка по сделка. И как така бяха платени в най-критичния момент? Дали не са били платени по-рано, пък някой да си е мислел, че може тихомълком да ги прилапа в бюджета примерно за неотложни пиарски акции на правителството? Пък работниците ще се оправят все някак, както и до сега...Ама, не мина...Защото те бяха твърди и неотстъпчиви, тъй като бяха притиснати вече до стената. Да не говорим за поредния безочлив пиар който си направи премиерът на гърба на работниците и изстраданите им заслужени заплати.

                                Не минаха поне засега и безобразията, които управляващото мнозинство в парламента поиска да заложи в Изборния кодекс. Не минаха, защото опозицията също се събуди предизборно и започна да си върши работата. А на помощ бяха повикани и посланиците на европейските страни у нас. Макар че ГЕРБ безпардонно демонстрира, че не желае да се съобразява с препоръките на ЕК, особено що се отнася до изборните длъжности в съдебната система. Е, Венета Марковска не мина за констутуционен съдия, но пък Сотир Цацаров мина за главен прокурор. Чрез една напълно формална, буквоядска процедура, напълно прозрачна по форма, но порочна по съдържание.

                                Дали "мъртвите души" от избирателните списъци ще минат за пореден път и ще си останат там или ще бъдат изчистени най-сетне за тези избори предстои да видим. Но като се има предвид колко усилия се хвърлиха да се обяснява на обществото от къде идвало разминаването между данните на НСИ и на ГРАО, и че мястото им си е там, в списъците, е ясно, че ще бъде направено всичко възможно и този номер да мине. За да бъде изкривен за пореден път вотът на избирателите.

                                Капакът на всички сканадали обаче беше опитът за покушение над лидера на ДПС Ахмед Доган и стрелбата по знаков подземен бос пред още по-знаково място – Съдебната палата в столицата. Тези събития станаха в рамките на десетина дни, което също е показателно. Отделен въпрос е кой има полза от посегателство върху една от най-знаковите фигури на т. нар. преход и кой какви криви сметки си е правил. И дали стрелбата по Златко Баретата не беше мощен поздрав за силовия ни вицепремиер, който в същия ден се намираше на червеното килимче в Брюксел, заедно с новоизбрания (или новоназначения?) главен прокурор. За кого и за какво бяха знак или предупреждение тези два инцидента тепърва ще се гадае и предъвква до изборите. Факт е, че първият все пак не "мина", вторият почти "мина".

                                Основното послание от тези два случая обаче беше да се демонстрира безпощадно ясно, че сигурността не само на политиците, но и на гражданите е под всякаква критика в тази държава. Всъщност я няма въобще, независимо от напоителните уверения на висши представители на управляващите, че сме изпълнили всички критерии за членство в Шенген. А като прибавим и терористичния атентат в Бургас, ще бъде най-добре за Шенген да замълчим за дълго, както млъкнахме за Еврозоната. Защото ако работа се вършеше само с ходене по телевизионните студиа и безспирно приказване, безпочвени хвалби, разказване на криминални романи и утопии, представяне на желаното за вече свършено, щяхме да бъдем най-проспериращата държава в света. Но, уви, не сме.

                                Да, идват избори и в оставащите 6 месеца в държавата България ще бъде все така – скандал след скандал за поредното "ако мине" на управляващите от ГЕРБ.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X