IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Някой знае ли каква е причината да отменят понеделнишния търг за следващата седмица на ДЦК-та? Нали трябваше да се пускат 3-годишни, а сега дочувам че май няма да има търг.
    Някакви новини?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Алтернативата е гражданското общество.

      Няма ли пряка демокрация - няма демокрация !!!
      Е, да, де ти не си ли част от гражданското общество. Виждам, обичаш да се изказваш, чел си повече от "Винету".
      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

      Коментар


      • http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5545651

        Коментар


        • От 22 години искат да ме убеждават,че този безцеремонен грабеж,е пазарната икономика.Този фатален дефицит на политици,които мислят само за джоба си, е все още доста голям. Това не е протест срещу високите сметки,а е протест и всеобщо недоволството на гражданите срещу това крайно неприемливо устройство на обществото и крайно неприемливата роля на държавата ,която не само покровителства,но и участва в ограбването на гражданите на България. Този несъстоял се "преход" трябва да бъде щателно преразгледан!!!!Във нормалните държави демокрацията означава,че тези ,които са избрани да управляват ,са ОТГОВОРНИ ПРЕД ГРАЖДАНИТЕ!...

          Коментар


          • http://asenov2007.wordpress.com/2009...1%89%D0%BE-24/
            Нато вън! Изкам да сме Съветска република! Да живеят братушките!
            Не искаме лайф искаме жизнь!
            Last edited by KomuNiska; 21.02.2013, 11:30.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
              Сега е редно да туриш и алтернативата - товя снимка
              Алтернативата е гражданското общество.

              Няма ли пряка демокрация - няма демокрация !!!
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

              Коментар


              • Първоначално изпратено от KomuNiska Разгледай мнение
                Ето, за това писах преди малко.
                Поредният трол, който ни облъчва с посланията на партията.
                Интересно защо, на фона на протестиращите и гневни хора, не ни облъчвате с успехите на управлението Му (завършило безславно и преждевременно).
                Вместо това ни се внушава мита, че големият Той е най-малкото зло.
                Вместо измислени колажи, бихте ли се аргументирали -Защо тройна коалиция като тази от колажа ще е ПО-ГОЛЯМО зло от по-малкото зло

                Коментар


                • Сега е редно да туриш и алтернативата - товя снимка
                  Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

                  Коментар




                  • 1. Снахата Присъединителка
                    2. Гейчето Мазно
                    3. Турчина с Фес
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Най Малкото Зло
                      http://www.facebook.com/home.php#!/p...type=1&theater
                      ‎1990 -Александър Лилов
                      1991 -Александър Лилов
                      1991 - Жан Виденов
                      1996 - Жан Виденов
                      1996 - Георги Първанов
                      2001 - Георги Първанов
                      2005 - Сергей Станишев
                      2009 - Сергей Станишев
                      Обичам Ви! нека да ми е ниска пенсията. Обичам Ви!
                      Last edited by KomuNiska; 21.02.2013, 11:03.

                      Коментар


                      • Изходът от хаоса след падането на Тялото Борисово е възстановяване на Тялото Политическо

                        Няма нищо по-опасно от събирането на всички власти в една. А още по-опасно е събирането на всички власти в едно човешко тяло. И няма по-грозна и стряскаща публиката гледка от падането на такова тяло. Това видяхме с оставката на Тялото Борисово. Властта, овеществена в едно – макар огромно – тяло счупи тялото. С което отново се убедихме в правотата на тезата, изказвана от всички прозорливи мислители от Марк Аврелий до Лорд Актън – че тежестта на властта е прекалено голяма, за да бъде носена от един човек. Счупва човека и така счупва себе си. Счупвайки себе си, счупва реда в обществото.

                        Точно това счупване усетиха всички; и затова на практика не виждаме триумфиращи физиономии, както беше в предишните пъти, с падането на Живков, Младенов, Луканов, Виденов. Напротив – доминиращото обществено настроение след оставката на Тялото е:

                        "Ами сега?"

                        За да има траен ред, властта в модерните страни е максимално разпръсната из обществото. Не само трите основни власти са разделени. Парчета власт има и другаде – в медиите, гражданското общество, местните общности, партиите, църквата, финансовите борси и пр. При тази конструкция властта е изградена като къщичка от Лего – от много парченца, всяко от които си има собствена форма и граници, и влиза на определено място в общата конструкция. Всяко парченце си върши работа в крепежа на цялото, а когато някое парче се счупи, това не срутва всичко. Парченцето се вади, ремонтира – или заменя с ново – и се слага обратно в конструкцията. Тя остава.

                        За да съществува такава стабилност са направени институциите, процедурите, правилата, протоколите и ритуалите, чрез които се упражнява властта. Всички те са без-личностни и без-телесни – спрямо тях всички индивиди са еднакви и те се отнасят към всички еднакво. Всичко е без-лично; и всяко действие се обяснява не със замесените личности, а с прилаганите правила.

                        Властовата конструкция, изградена от Бойко Борисов бе във всичко противоположна на това. При него всичко беше лично – ще рече, действията на властта зависеха лично от него и бяха различни според личностите, към които се отнасяха. Ако си Мишо Бирата – не те проверяват. Ако не си – проверяват те. Ако си Цеко Минев – подаряват ти Пирин; ако не си – и ливада няма да видиш. Независимо от това, какво пише в законите, правилата, процедурите и протоколите.

                        Принципът "всичко е лично" ликвидира институциите

                        От инструменти на без-личностните правила, те бяха превърнати в инструменти на личната воля на Бойко Борисов и на неговото обкръжение. Така се разпадна редът в обществото – и всеки възможен ред зависеше само от намесата на Тялото. Ако не ти плащат заплати – идва Тялото и ти ги носи. Ако са ти височки цените на тока – идва Тялото и уволнява ценовия регулатор.

                        В крайна сметка, след като обсеби и президентската, и съдебната, и медийната, и икономическата власт, Тялото Борисово пое в себе си цялата възможна власт. Отстрани това изглеждаше като непреодолима сила. А всъщност беше непреодолима слабост. Защото от този момент нататък се оказа, че всички проблеми в страната и извън нея стават проблем на Тялото – влизат в него като заболяване на някакви негови органи. И всеки възникнал проблем поставяше под въпрос цялото Тяло – нещо, напълно невъзможно при конструкция на властта като къщичка от Лего, в която всяка счупена част се вади и поправя без рухване на всичко останало.

                        Затова

                        за огромно изумление на самия Борисов

                        не сработи тактиката на хвърляне на глави в тълпата. Никакви министерски глави не впечатлиха никого, защото всички бяха свикнали, че има само едно Тяло. И се разсърдиха именно нему. Отнеха му правото да ги въплъщава в себе си. Докато правиха това – миналата неделя – Борисов ритал мачле... А можеше, ако беше онова, което дълго време изглеждаше, да излезе на площада и направи поне опит да убеди хората да останат въплътени в Тялото Борисово.

                        Хората напуснаха Тялото и всичко рухна. Институциите, чрез които властта по принцип поддържа реда, вече отдавна не съществуваха, тъй като бяха смлени от стомаха на Тялото. И докато Тялото си мислеше, че с отпадането на институциите цялата власт е отишла в него, тя бе отишла съвсем другаде. Беше се върнала в хората. И когато те си тръгнаха, си взеха властта.

                        Тялото рухна, тъй като вече нямаше нито институции, нито хора, които да му дават власт.

                        А останал без власт, Бойко Борисов се разкри като онова ограничено човешко същество, което винаги е бил – неуверено, но наперено; боязливо, но фукливо; неграмотно, но пък по махленски симпатично. В комбинация с властта, тези му качества го правиха да изглежда като Крали Марко. Лишени от власт, те се превърнаха само в минуси.

                        Връщане назад няма. Защото, докато има демокрация, такова връщане може да стане само с помощта на една от нейните институции – политическата партия. А докато Борисов унищожаваше институциите на властта, той не успя да направи от ГЕРБ институцията "партия". ГЕРБ бе конструиран на феодален принцип – големите барони дават надолу по веригата на по-малките, за да стигнат трохи и до крепостните селяни.

                        Това нещо може да съществува само докато е във властта – т.е. докато имат достъп до ресурси за разпределяне надолу. Затова

                        ГЕРБ не съществува

                        от момента, в който Тялото падна. И няма как да се превърне в основа на оставане на Борисов на върха на властта или дори – на политиката.

                        Онова, което предстои в близките седмици е точно обратното на политиката –

                        гигантска вакханалия от разграбване

                        на последното, което може да бъде разграбено по линия на ГЕРБ. Няма институции и няма власт. Има Министерски съвет, който раздава последните порции без контрол от когото и да е, защото бидейки в оставка вече не е под контрола дори на парламента.

                        Едно истински варварско средновековие ни гледа право в очите и дори не мига.

                        Единственият изход от хаоса, породен от падането на Тялото Борисово е – възстановяването на Тялото Политическо, ненапразно наричано Body Politic.

                        На ход са президентът и политическите партии. Тяхна е задачата да убедят протестиращите, които не искат да бъдат управлявани от партии – и следователно искат някаква нова версия на Тялото – да не се държат като деца. Да искат не ново Тяло, а нова политика, стъпила върху напълно лишени от телесна маса институции.


                        http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/0...ction_ref_map=[]

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Най Малкото Зло

                          http://www.facebook.com/home.php#!/p...type=1&theater

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Vladislavvv Разгледай мнение
                            От близо година се създава легендата, че ГЕРБ и Борисов са най-малкото зло. Усетили, че хората са настроени апатично и мислят, че всички са маскари, управляващите сами създадоха и поддържат този мит.
                            ГЕРБ били такива, били онакива, но все пак били най-малкото зло. Обикновено, когато попитам някой изказал тази теза защо са най-малкото зло, отговорите се свеждат до лайтмотивите на Борисов.
                            Моето мнение - Борисов и ГЕРБ са най-голямото зло в момента. Ето малка извадка от това защо:
                            - ширеща се корупция в размери надминаващи всичко познато за последните 16 години;
                            - липса на управленска визия, политики, капацитет (управлението се свежда до магистрали, спортни зали и градинки)
                            - повсеместна институционална криза;
                            - геноцид срещу малкия и среден бизнес;
                            - утвърждаване на монополите.
                            Борисов в типично мутренския си стил на поведение не може да си представи, че управлението на икономиката може да се осъществи чрез създаване на правила, на среда, на условия... За него е важно във всеки сектор да има един или няколко души, с които да могат да се разберат.
                            Той, с цел благоразположението на суверена, с лека ръка уволнява министри, бърка в резерва, отнема лицензи, намалява цени, увеличава доходи (забележете с 50%). И всичко е Аз, Аз, Аз.
                            Най Малкото Зло
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              По-малкото зло от дяволът ли, или от Ким Чен Ир ??? Ако погледнем последните 16 години и четири правителства, от бойкоборисов по-голямо зло няма.
                              От близо година се създава легендата, че ГЕРБ и Борисов са най-малкото зло. Усетили, че хората са настроени апатично и мислят, че всички са маскари, управляващите сами създадоха и поддържат този мит.
                              ГЕРБ били такива, били онакива, но все пак били най-малкото зло. Обикновено, когато попитам някой изказал тази теза защо са най-малкото зло, отговорите се свеждат до лайтмотивите на Борисов.
                              Моето мнение - Борисов и ГЕРБ са най-голямото зло в момента. Ето малка извадка от това защо:
                              - ширеща се корупция в размери надминаващи всичко познато за последните 16 години;
                              - липса на управленска визия, политики, капацитет (управлението се свежда до магистрали, спортни зали и градинки)
                              - повсеместна институционална криза;
                              - геноцид срещу малкия и среден бизнес;
                              - утвърждаване на монополите.
                              Борисов в типично мутренския си стил на поведение не може да си представи, че управлението на икономиката може да се осъществи чрез създаване на правила, на среда, на условия... За него е важно във всеки сектор да има един или няколко души, с които да могат да се разберат.
                              Той, с цел благоразположението на суверена, с лека ръка уволнява министри, бърка в резерва, отнема лицензи, намалява цени, увеличава доходи (забележете с 50%). И всичко е Аз, Аз, Аз.

                              Коментар


                              • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

                                Коментар

                                Working...
                                X