IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 22.02.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    А ти защо държиш толкова много българите да не сме велики. Щото си еврейче нали ??? Пропищяхте орталъка с тъпия си холокост. Колко германски и швейцарски учени лежат по затворите заради терора ви ???
    А сега, и холокостът ли е измислен? Ей, ти прекаляваш много.

    Коментар


    • А спукването на магистралния герберски балон ще бъде наистина оглушителен шамар за височайшата Тиква!

      Д. Михалевски: Най-рекламираният приоритет е пред мощен провал


      Премиерът Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ вървят към мощен провал на най-рекламирания си приоритет – строителството на автомагистрали.

      Наистина европейските фондове са важни, но за съжаление през последните две години и половина те станаха почти единствените средства, които държавата ни влага в капиталови разходи и въобще в публични инвестиции, което е много лош показател. Ще ви дам едно сравнение: през 2008 г., когато усвоихме близо 1 милиард лева от европейски средства, имахме и още 3,3 милиарда национални средства. Тогава бяхме направили капиталови разходи, общо държавни и европейски, за около 4,3 милиарда.

      Сега при неимоверно по-големи възможности на европейските фондове през 2012 след година, в която усвояването беше значително повече от предходните години, едва успяхме да стигнем 3,6 милиарда лева капиталови разходи на консолидирана основа, от тях 2/3 са европейски. Когато говорим за проценти, трябва да бъдем наясно, че резултатът, който имаме до края на 2012 г., 34%, е малко раздут, защото в него са включени средствата, които са по Програма конкурентоспособност и по инструмента ДЖЕРЕМИ, а те са от порядъка на близо 400 милиона евро. Те са прехвърлени от една сметка в друга. Това не е много добър показател, защото има голям риск в крайна сметка ние да не успеем да усвоим повече от 85% от всички средства по европейските програми. Това е абсолютно реалистично да се случи, нищо, че премиерът казваше, че ще усвоим 100%, ще усвоим 99%...това са несериозни твърдения. До момента ние не вървим с достатъчно добър темп и тук не е виновен друг освен сегашното управление, което не можа да създаде система, която едновременно да дава свобода на чиновниците и на бенефициентите по проекти и да гарантира националното финансиране. Твърдя, че националното съфинансиране е ограничено и това е една от спирачките, която в момента пречи на изпълнението на маса проекти, на които държавата е възложител, в това число и на европейските проекти.

      Тепърва ще видим качеството на магистралите, които в момента са пуснати в експлоатация. Най-малкото трябва да минат една-две зими, за да бъдат достатъчно добре натоварени и да видим тяхното качество. Но заявявам със съжаление, че това правителство и лично премиерът върви към мощен провал на главния си рекламиран приоритет – строителството на магистрали. Простата сметка показва, че предното правителство е пуснало в експлоатация без много шум и без излишен пиар принос от негова страна 135 километра магистрални участъци в България. Това правителство завари изключително добре подготвен пакет от много лотове на магистрални участници по "Тракия", "Струма", "Марица", "Хемус" и по Южната дъга, от които до момента е успяло да пусне в експлоатация 111 километра. В момента има огромен риск за Лот 4 на "Тракия". Премиерът и министърът на регионалното развитие бяха на оперативка в събота и са видели, че на този Лот не се работи.

      На този Лот днес стачкуват всички неофициални подизпълнители и този Лот, ако не се намеси държавата с някаква извънредна схема, която не знам колко е допустима по правилата на Европейския съюз, не може да бъде изпълнен до края на мандата на това правителство. Тоест голямото обещание на премиера Борисов да завърши магистрала "Тракия" е пред провал. Това означава, че правителството не си е свършило работата три години след като подписа договора и стартира изпълнението. Сега най-вероятно ще предприемат някакви извънредни мерки да вкарват неофициално други фирми, за да могат те по някакъв начин да закърпят имиджа на премиера.

      Но това не е всичко. Дори при пускането на този Лот, което е с голяма въпросителна, с тях това правителство в крайна сметка ще изгради в най-добрия случай 177 км. магистрали. Това е с 44 км. повече от предходното. Но забележете републиканската пътна мрежа не е само магистрали, те са между 2,5% и 3% от нея. Провалът на правителството тук ще е тотален, тъй като то няма да може да надхвърли 1600 – 1700 км реконструирани и рехабилитирани участници от 19 000 км републиканска пътна мрежа, докато предното правителство направи почти 7000 км . Не искам да се сравняваме и да се хвалим. Въпросът е, че това правителство много говореше и в крайна сметка много малка работа свърши по тази инфраструктура.

      Има един цялостен проблем в оперативните програми. Да вземем например Оперативна програма Околна среда, тъй като тя също е пред провал. Там в основния приоритет ВиК-тата всъщност е заложена една огромна бомба, която ще гръмне следващите месеци до една година. Там след като се намали ресурса от 2,5 милиарда лева, той се пренасочи панически към купуване на автобуси, тролейбуси, пожарни коли, въртолети. В момента правителство прави именно това, а то няма нищо общо със заложените цели на програмата. То се опитва да ни обясня как опазването на въздуха било много важен приоритет. Но аз твърдя, че приоритетът във ВиК е много по-важен, защото може да ни донесе стотици милиони санкции в следващи години, заради неизпълнението на задълженията към ЕС за изграждане на пречиствателни станции. Там в момента срещу останалите 1,9 милиарда лева по приоритет 1 изграждане на ВиК инсталации в градовете на България са сключени договори за 4 милиарда лева. Това означава, че имаме парекселанс за над 2 милиарда лева необезпечени договори в момента, които трябва да завършат до края на този програмен период до 2015 г. и за които липсват над 2 милиарда лева. Отделен е въпросът, че и останалите проекти, дори да имат осигурено финансиране, не се движат поради абсолютно безхаберие и неразбиране на прилагане на законодателството във ВиК сектор. Това правителство е виновно, че не го приложи и общините са изправени пред трудни задачи откъде да осигурят достъп до финансиране. Тази програма в момента е със 17% усвояване от началото на мандата и най-вероятно няма да надхвърли до края му 30%, което е тотална загуба на средства за България.

      Всички програми обаче имат един друг глобален порок, че България независимо от прокламирането на доброто усвояване на средства, трупа негатив, който е скрит за очите на масовия зрител. Той е следният - България финансира със собствени средства плащането по тези програми, но се получава все по-голяма разлика между платените от държавата и възстановените от ЕК средства. Ако през 2010 г разликата между платените от България средства на бенефициентите по програмите и получените средства от ЕС, беше около 440 милиона лева, към края на миналата година тя е 1,9 милиарда лева. Т.е. ние плащаме с национални средства, но все повече се забавя възстановяването на средства от ЕК, независимо от прокламираното от премиера плащане на близо 800 милиона в края на миналата година. Ако и те не бяха платени, разликата щеше да е още по-голяма. България вече е изчерпала оперативните възможности да ползва фискалния резерв за такива нужди и нищо чудно през следващите месеци да се изправим пред един нов проблем – да забавим изпълнението на проекти, поради липсата на ресурс. /БГНЕС
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
        Меченце, усещам в теб някакво недоволство от историците. Защо бе, Мечо, кажи бе, пиле шарено! Да четеш история трябва да си понапрегнеш мозъка. А не само да повтаряш - българите са велики, българите са велики. И други велики има на света. А българите не са били толкова велики, както би ни се искало. Пък и какво е да си велик - да си опожарил градовете на противника, да опустошиш земите му, да избиеш населението и да се върнеш вкъщи с плячка. Това не е величие, а варварство!
        А ти защо държиш толкова много българите да не сме велики. Щото си еврейче нали ??? Пропищяхте орталъка с тъпия си холокост. Колко германски и швейцарски учени лежат по затворите заради терора ви ???
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

        Коментар


        • ПРОДЪЛЖЕНИЕ ЗА ДИЛЕТАНТА-

          да увеличат още малко дългия списък



          с грехове на лошата тройна коалиция, но забравиха, че Станишев получи двойно наказание - първо му спряха еврофондовете, а после избирателите оцениха подобаващо работата му на вота преди 4 г. Затова Борисов бе припознат за новия спасител. Номерът с лошата тройна коалиция беше много успешен през 2009 г. и вършеше хубава работа на ГЕРБ доста време, след като властта вече беше тяхна. На предстоящия парламентарен вот обаче номерът им със сигурност няма да мине. Напротив, сега българите ще гласуват, след като са направили ясна оценка между двата последни управленски мандата. Доказателство за това, че подобна техника няма да сработи, е скъсяващата се дистанция между ГЕРБ и БСП, колкото и на управляващите да не им се ще да го признаят. Ако в оставащите няколко месеца те залагат единствено на допълнителното демонизиране на предходното правителство, това със сигурност няма да им помогне отново да дръпнат напред.

          Управляващите обаче все още имат едно сериозно предимство - нефелната опозиция, която стои срещу тях. Ръководството на БСП изпадна в делириум от историята около досието на агент Буда. Беше изключително интересно да се наблюдава как соцдепутати говореха за влиянието, което службите, включително тези отпреди 1989 г., са оказали на българския преход и как този въпрос трябва да бъде изяснен докрай от парламента. Това е все едно Андрей Слабаков да говори за вредата от тютюнопушенето. А обяснението на БСП, че агент Гоце само е написал една рецензия и после е спрял да сътрудничи, докато агент Буда може би все още работи под прикритие, не е нищо друго, освен нескопосан опит да замажеш собственото си лицемерие. По-важното за БСП е, че тази история няма как да им помогне да убедят обществото колко лош е Борисов и колко свестни са онези среди в соцпартията, които продължават да дърпат конците в държавата задкулисно. Това, че настоящият премиер има съмнително минало и е свързан с МВР, се знаеше под една или друга форма още през 2009 г. и



          съвсем не попречи на хората да гласуват за него



          Извън нападките срещу опонента дейността на управляващите и опозицията също няма как да ги издигне особено в очите на обществото. Във вътрешнополитически план цялата история около признанието на правителството, че в дъното на атентата в Бургас стои "Хизбула", донесе само негативи за ГЕРБ. Съмненията за рисковете за националната сигурност се превърнаха в убеденост. А мнозинството не даде никакви убедителни доказателства, че изявлението не е направено под външен натиск. Остана и горчивият привкус, че ГЕРБ жертва доверието на гражданите, за да угоди на европейските и натовските си съюзници. Без дори да извлече някакви дивиденти за България. Визовият режим със САЩ продължава да е непокътнат, а във Великобритания политиците не спират да представят българите за по-страшни от армията на Уилям Завоевателя, завладяла острова преди хиляда години.

          Възторгът на БСП от 60-те процента "за", които събраха на ядрения референдум, също не им върши особена работа и може единствено да отприщи обществена реакция срещу тях на изборите. Социалистите би трябвало да са по-скромни, когато говорят за вота на недоверие, който българите са гласували на правителството чрез допитването. Защото зад тези 60% стои само най-твърдото ядро на БСП.

          Ако продължат да поддържат настоящата линия на поведение, партиите ще имат една- единствена полза. Избирателната активност ще спадне, което ще означава, че те ще спечелят повече мандати в парламента от тези, които реално им се полагат. А отвращението на хората към политиците само ще се задълбочи.

          Коментар


          • Класика
            Предизборните маневри на управляващи и опозиция са отчайващо вехти
            Важните обществени въпроси както винаги са извън полезрението на партиите
            ЛЮБЕН ОБРЕТЕНОВ
            Христо Комарницки
            ----
            Неформалният старт на предизборната кампания, който вече беше даден, не чертае особено светли перспективи за дебати по истински важни обществени въпроси. Няма и нищо ново, което да предлагат и управляващите, и опозицията. Те предпочитат да залагат най-вече на познатите стратегии с ваденето на кирливите ризи на опонента, а подобен подход обикновено не дава добри резултати. При това предлаганите нови интриги приковават вниманието на публиката временно.

            Наскоро премиерът Бойко Борисов предупреди западните посланици, че ако загуби изборите, ще се върнат Батко и Братко. Малко след това ГЕРБ чрез своя неформален говорител Яне Янев, иначе лидер на РЗС, съобщи, че докато е бил премиер, Сергей Станишев е вършил разни лоши работи зад гърба на ЕС и в полза на Русия. С това съобщение управляващите очевидно се надяваха

            Коментар


            • http://www.segabg.com/pic/11055/636538-l.jpg

              Коментар


              • Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                Само, че става дума за Волжска Булгария. (Идел). Фадланов не се е вясвал тъдява...
                А Дилетантов въобще не се е вясвал покрай рафтове с историческа литература. Факт.
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Ти какво знаеш за него Дилетанчо нали сте от една черга и се правиш на историк. А какво знаеш за Мечката нали и с него сте духовно много близки
                  Кирчо, я се стегни! Бъди малко по-умен, като спориш!

                  ПП Ама то може и така! По-забавен си, като не се преструваш.

                  Коментар


                  • http://alterinformation.wordpress.co.../16/27548967/:)
                    Дилетанчо, а да доносничиш и да предаваш много ли е цивилизовано

                    Коментар


                    • Скоро герберските плъхове ще се крият в дупките!
                      Жителите на Девин подновяват протестите си заради закритата болница

                      Жителите на общините Девин, Борино и Доспат подновяват протестите за решаването на проблема с местната болница, съобщи "Фокус".

                      Протестите започват на 15 февруари от 12 часа и ще бъдат безсрочни до решаване на проблема с отварянето на болницата в Девин, коментира председателят на инициативния комитет "Здраве за общините Девин, Борино и Доспат" Валентина Павлова. "Искаме да не ни лъжат повече, искаме справедливост и държавност. Искаме държавата да се намеси в тази ситуация, защото ние не сме хора втора ръка и не искаме болницата да е дъвка в устата на някои управляващи", заяви още Павлова и каза, че само през месец януари в Девин има 12 смъртни случая, а 557 са смъртните случаи от 2010 година насам.

                      Според гражданите не е нормално в 21 век жителите на три общини да се обслужват по спешност само от две линейки. "Това не е градска болница, а междуобщинска болница, която обслужва 27 000 жители", каза Павлова и посочи, че ако едната линейка отиде в Доспат, а другата в Борино, като има случай в Девин, няма кой да реагира. В болницата няма скенер. Няма и лаборатория, вземат се кръвни проби, които изпращат в София и резултатите идват след три дни", каза Павлова.

                      Общинската болница в Девин не работи от 2011 г. заради натрупани големи задължения, а след протести на жителите срещу закриването й министърът на финансите Симеон Дянков предложи тя да възстанови работата си като филиал на друга държавна болница. Според министъра на здравеопазването Десислава Атанасова най-удачният вариант е това да бъде филиал на болницата в Смолян.
                      Герберастите УБИВАТ народа! Тъй че да очакват разплата!
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Ние баш арно знаем кой е Димитър Общи. Ама ти не знаеш. Но ти прощаваме, щото си историк. Вие знаете само да фалите и плюете, не да четете.
                        Меченце, усещам в теб някакво недоволство от историците. Защо бе, Мечо, кажи бе, пиле шарено! Да четеш история трябва да си понапрегнеш мозъка. А не само да повтаряш - българите са велики, българите са велики. И други велики има на света. А българите не са били толкова велики, както би ни се искало. Пък и какво е да си велик - да си опожарил градовете на противника, да опустошиш земите му, да избиеш населението и да се върнеш вкъщи с плячка. Това не е величие, а варварство!

                        Коментар


                        • Ти какво знаеш за него Дилетанчо нали сте от една черга и се правиш на историк. А какво знаеш за Мечката нали и с него сте духовно много близки

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            "След едномесечно пътуване стигнахме до страната на българите. Преживяхме още много премеждия - минахме през страната на печенезите1 и земите на кръвожадните башкирци2. И двата народа са подчинени на българите."

                            Ибн Фадлан
                            Само, че става дума за Волжска Булгария. (Идел). Фадланов не се е вясвал тъдява...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                              А вие какво знаете за Димитър Общи? Някой да не би да ви е казал, че е предал Левски?
                              Ние баш арно знаем кой е Димитър Общи. Ама ти не знаеш. Но ти прощаваме, щото си историк. Вие знаете само да фалите и плюете, не да четете.
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

                              Коментар


                              • Миро Найденов – ветеринарят комбинатор

                                Миро Найденов – ветеринарят комбинатор
                                Куп далавери и шмекерии съпътстват политическата кариера на настоящия земеделски министър

                                http://www.mignews.info/miro-najdeno...at-kombinator/

                                Коментар

                                Working...
                                X