IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ЦИФРЕН сте?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Излиза че, ако се абстрахираме от /излишните/ раздувки на Кийосаки, 4-те квадранта изобщо не са просто теория, а яко, основано на факти обобщение...И, откак бях светнат, много лесно филтрирам и информация, и контакти, и преценявам перспективите на едно, друго или трето предвид настройките на носителя. И, вярно, виждам ПРЕЗ купчините приказки, които хората са склонни да изговорят, за да се скрият от себе си.
    И, да, често ме хваща страх за тях. Но, да не се увличаме
    Last edited by Pyramid; 08.12.2012, 23:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
      И тoва е истина, но има и други: Никога не знаеш какво да очакваш от човек, който сам си е изкарвал парите. Всъщност не е толкова трудно - познавам доста богати на преклонна възраст -едни са живели след войната в САЩ, други - в Германия, най-богатите държави днес, може би най-богатите хора познавам (а както казваше един в Оуклънд - ние бяхме, може би, най-щастливото поколение). Въпреки това повечето си броят стотинките и до днес - "дисциплина", която е останала за цял живот, не знам за добро или лошо. Знам, също, че повечето забравят за стотинките, когато се сетят, че харчат в своята си държава и икономика, в която са натрупали и държат състоянието си. Е, това със сигурност е хубаво и със сигурност отсъства в БГ!
      Защото притежанието на пари при тях все още е само богатство, а не манталитет. Трябва да минат няколко поколения, да има приемственост, за да се формира това поведение и подход към парите, имотите ... и образованието/което само по себе си също е вид богатство/

П.П. Весела тема. Много се забавлявам като я чета
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        фалира си фирмата, че едни го осъдиха за част от приходите дето си ги е спестил да ги делне с тях. като частно лице има към 80 милиона, но те са основно от книгите и курсовете дето такива като лорда полудяха по тях.

имам няколко книги на киосаки, много ми хареса началото на беден татко богат татко, но си признавам втората я четох до средата, а третата и четвъртата са в някой шкаф и не мисля да ги чета.

цялата му философия на тоя може да се напише стегнат в 4 макс 5 страници,а всичко останало го прави за пари.

лорда като се появи в инвестора ми беше ясно, че е се дрогира с книги на Киосакни, но в българската реалност това няма да го доведе до там където си мисли.

това не го пиша, че да се заяждам!
        Така е. Чел съм всичко на Кийосаки. Много раздува излишно и това е търговски трик за да си продава книгите, но четирите потока на парите наистина е гениялна идея!
        Напиши в нета cashflow quadrant и да видиш какво ще ти излезе. Аз печеля доходите си в два квадранта- "Н" и "И", голям недостатък ми е, че нямам в "Б", но работя по въпроса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
          Ама аз въобще никога не съм писал, че съм голяма работа! Голям е Бертрамчо , който от дребен бизнес прави ШЕСТЦИФРЕНИ числа във всички активи които познава историята.
          Аз дори съм толкова дребен, че чак щях да ти пращам ново съобщение на лични за онова под мивката да те питам дали е усъвършенствано та да си купя две-три за квартирантитье! А ти пък реши да ми ставаш поредния враг
          Недей, Музий. Не съм ти враг. Ама, като започнеш да се дуеш, ми е трудно да се удържа, идва ми отвътре да те спихна. боя се за теб, да не се спукаш Иначе, кой казва че, ако един бизнес е малък, и приходите му трябва да са малки? Виж, направи си справките, кое се брои за микро, кое-за малък и изобщо, дали ТОВА има някаква корелация с приходите, печалбите и т.н. За бизнеса ти, дали е малък и голям, в света броят не продажбите, а пряко заетите в него та, и с малък може да си 8-9 цифрен...стига да знаеш, какво правиш. Иначе, за "играчката" ми - не съм я повече усъвършенствал. Тя е почти съвършена. Засега, проблем са ми средствата да стартирам производството, обаче. Кофти тръпка, резултат от среща с нечист бизнес-партньор преди 4 години. Още ми е трудно да се съвзема.
          Както и да е, и това ще мине - плановете тук за екип от 20 човека са да станем 8-цифрени за около 5 години, ама знае ли човек, може и за по-кратко да стане
          Такива работи

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
            Искате ли да ви разкажа един мухабет, дали е истина нез нам, но ми звучи като притча ...

Но за разлика от други ... тоз тип хора мишкуват в панелката временно ... идва някога и видов ден. ... А пък и да живееш в голям апартамент ... да си го чистиш сам, не е работа!
            И тoва е истина, но има и други: Никога не знаеш какво да очакваш от човек, който сам си е изкарвал парите. Всъщност не е толкова трудно - познавам доста богати на преклонна възраст -едни са живели след войната в САЩ, други - в Германия, най-богатите държави днес, може би най-богатите хора познавам (а както казваше един в Оуклънд - ние бяхме, може би, най-щастливото поколение). Въпреки това повечето си броят стотинките и до днес - "дисциплина", която е останала за цял живот, не знам за добро или лошо. Знам, също, че повечето забравят за стотинките, когато се сетят, че харчат в своята си държава и икономика, в която са натрупали и държат състоянието си. Е, това със сигурност е хубаво и със сигурност отсъства в БГ!
            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
              Ама той не живее скромно, защото така е решил, а защото е ПРИНУДЕН, в резултат от "успешното" инвестиране в имоти.
              Ох все на притчи ме избива тази вечер, дано да не ви дотегнах.

... наистина човек може да инвестира неправилно, да фалира, да обеднее.

... но разликата от бедняка и фалиралия човек е ... че при бедняка положението му е за цял живот, докато при фалиралия ... беднотията му е временна.

Скромния живот е начин на мислене, а не принуда. Не виждам Не-скромния живот да е гаранция за щастие, ... поне около мен
              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Ама той не живее скромно, защото така е решил, а защото е ПРИНУДЕН, в резултат от "успешното" инвестиране в имоти.
                Точно така е! При мен има отложено потребление, което с всяка година избуява и семейството ми се изумява какво мога да им позволя, без да се усещат, че това е от иомтните ми игри. Като малък много обичах приказки с хепи енд и гледам сега семейството ми да ги обгрижвам основно с такива. За първи път го пробвах с жена ми, като и казах , че в една дърта тенджера ще сложа 10 000лв. за капаро. Тя се изцъкли предвид, чесе хранехме с боклуците на маги, ама понеже е малко скрита лимонка запази самообладание. След това като видя какво купих, реши, че няма да ме смени с никой друг за следващите 50 години.

Коментар

Да отговоря на javcho. Javcho това е начина, ... за да притежаваш многостайни апартаменти и къщи ... трябва да си натискаш парцалите, да живееш скромно и да мишкуваш с жена си и дъщеря си в двустайна панелна хралупа.
                  Но за разлика от други ... тоз тип хора мишкуват в панелката временно ... идва някога и видов ден. ... А пък и да живееш в голям апартамент ... да си го чистиш сам, не е работа!

Коментар

Искате ли да ви разкажа един мухабет, дали е истина нез нам, но ми звучи като притча ...

Та ... един търговец продавал на пазара луканки, на обяд всички търговци седнали да хапнат. Извадели си от торбата кой какво има и започнали да ядът. Нашия търговец си извадил хляб и салам кучешка радост /по младите не го помнят/.
                    Всички около него зейнали и започна ли да го подиграват, ... а бе ти продаваш луканки пък на обяд хапваш прост салам, ... май не си вред.
                    Знаете ли какво му отговорил търговеца ... "Е ... все още не съм толкоз богат, че да си позволя да ям луканки"

Да отговоря на javcho. Javcho това е начина, ... за да притежаваш многостайни апартаменти и къщи ... трябва да си натискаш парцалите, да живееш скромно и да мишкуваш с жена си и дъщеря си в двустайна панелна хралупа.
                    съгласен съм с теб.

Едно време имаше една приказка скромността краси човека, но в последно време всички станахме капиталисти и я позабравихме....а не трябва.
                    Проблемът на лорда е не, че живее скромно, а че е арогантен и обявява всички за мизерници. Той е на принципа - щом аз не съм го постигнал това, значи е невъзможно някой друг да го постигне, което е доста грешен подход.
                    Явно много е препатил и много майтапи е отнесъл, а и вкъщи предполагам не му е лесно и затова си мисля, че поведението му е един вид защитен рефлекс.
                    Понякога се укорявам, че му бием контрата толкова много тук..той явно си има проблеми и не може да ги надмогне. Не е редно да му влизаме в тона, защото ебаваме мамата на инвеститорското в този форум (да ме прощават дамите за грубия език). Мисля да се самоцензурирам що се касе до особата на Лорда.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Няма да дочакаш.
                      Питаха го и в друг форум, защото много се хвалеше как луксозно бил ремонтирал.

Голям е инвеститор и собственик на многостайни апартаменти и къщи, пък мишкува с жена си и дъщеря си в двустайна панелна хралупа.

Та ... един търговец продавал на пазара луканки, на обяд всички търговци седнали да хапнат. Извадели си от торбата кой какво има и започнали да ядът. Нашия търговец си извадил хляб и салам кучешка радост /по младите не го помнят/.
                      Всички около него зейнали и започна ли да го подиграват, ... а бе ти продаваш луканки пък на обяд хапваш прост салам, ... май не си вред.
                      Знаете ли какво му отговорил търговеца ... "Е ... все още не съм толкоз богат, че да си позволя да ям луканки"

Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                        Абе Щурчо, нали ти предложих тогава снимки, и ти каза, че не искаш от панеляк щото еди кво си. Знаеш ми адреса , ако искаш на лични ще ти дам и телефона да ми се обадиш и да те поканя да те почерпя от това което пиеш , ядеш та да го видиш лично.
                        Толкова си се алкохолизирал, че забравяш вече.
                        Не съм те питал аз, а друг.

Като те знам, как цяло семейство издържаш с ТРИЦИФРЕН месечен бюджет, мога да преценя с какво ще черпиш и поканата се отхвърля категорично. Все пак здравето е висок приоритет.
                        Last edited by javcho; 05.12.2012, 23:30.

Коментар

Няма да дочакаш.

Голям е инвеститор и собственик на многостайни апартаменти и къщи, пък мишкува с жена си и дъщеря си в двустайна панелна хралупа.
                          Абе Щурчо, нали ти предложих тогава снимки, и ти каза, че не искаш от панеляк щото еди кво си. Знаеш ми адреса , ако искаш на лични ще ти дам и телефона да ми се обадиш и да те поканя да те почерпя от това което пиеш , ядеш та да го видиш лично.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty
                            Очакваме с нетърпение снимките ти...
                            Няма да дочакаш.

Last edited by javcho; 05.12.2012, 22:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty
                              Това за офертните цени е ясно, но тук много бихме желали да видим снимки от вътрешността на твоята панелка струваща шестцифрена сума.
                              Също качи няколко снимки и от вътрешността на имота в който живееш ти самия - много ни се ще да видим в какъв лукс живее такъв крупен собственик на имоти като тебе, който притежава шест-цифрени активи.

Очакваме с нетърпение снимките ти...
                              Прости, извинявай, пак те обърках Фрости,
                              както вече ти писах, всички панелки сами 5-цифрени. Имам един единствен имот който се води земя и сграда и е 6-цифрен. Или си много тъп или се правиш на такъв, в имоти отвсякъде съм си шестцифрен ако ще и да намаля офертата с 50%
                              На теб само четирицифрени ли са ти имотите, та имаш такива грандиозни комплекси?

Коментар

Kiyosaki тази година БАНКРУТИРА - http://www.digitaljournal.com/article/334777
                                фалира си фирмата, че едни го осъдиха за част от приходите дето си ги е спестил да ги делне с тях. като частно лице има към 80 милиона, но те са основно от книгите и курсовете дето такива като лорда полудяха по тях.

имам няколко книги на киосаки, много ми хареса началото на беден татко богат татко, но си признавам втората я четох до средата, а третата и четвъртата са в някой шкаф и не мисля да ги чета.

цялата му философия на тоя може да се напише стегнат в 4 макс 5 страници,а всичко останало го прави за пари.

лорда като се появи в инвестора ми беше ясно, че е се дрогира с книги на Киосакни, но в българската реалност това няма да го доведе до там където си мисли.

това не го пиша, че да се заяждам!
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X