IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво става със системата на бизнес ангелите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Пирамиде,
    Защо просто не приемеш, че твоят продукт не е точно това, което се търси като стартъп бизнес. В България основно се търси ИТ , защото там е възможно с малко вложени средства, добра идея и малък квалифициран екип да се създаде толкова добавена стойност, колкото не може да създате предприятие с 500 човека персонал.

не трябва да търсим вината, че нещо не се случва винаги само и единствено извън нас..
    Хората са казали 'който търси намира'.

Ти се опитваш да намериш едно сравнително скромно финансиране вече ще станат 2-3 години... Знам, че не съм този дето може да ти дава акъл, но си мисля, че на твое място щях да се опитам сам да набера въпросната сума...Ще кажеш как ? В България ясно, че е спек, но 2-3-4 години гурбет..ако ще като общ работник .. могат да ти осигурят капитала, за да си си сам шеф.

Един мой познат в момента стабилен адвокат в немска фирма преди време бачка няколко години в САЩ като сервитьор, за да си купи апартамент.. и си купи. после се дипломира и сега е адвокат дето сигурно и в леглото е с костюм.

поздрави и успех
    не се заяждам .. а се опитвам да се поставя на твоето място.
    Берти, не ти се обиждам. Приятел си и уважавам мнението ти. Просто, не съм на тези години /минах 45/та, пак по гурбети да ходя. Много неща има за правене та, да се разсейвам, а и физическият ми капацитет е ограничен, а средствата, необходими за стартъпа не са малки, че да си свиеш гъза за три месеца, па да тръгнеш. Продуктът ми сега е актуален но, светът се развива многопластово, и друг би могъл да сътвори нещо подобно и само след година-две, да са се настанили безпрепятствено дръпнатите оризчета...
    Освен това, като казвам, че ангелите не струват имам предвид, доста фактори:
    1.Светът не е само интернет и IT.
    2.Проектът ми е за скромен /ти си видял това-онова/ брой хора но, ефектът може да бъде поразителен
    3.Имат пари още да се натискат с тъпотии /например, НИ в обстановка на демографски проблем, във /преекспонираното/ ВЕИ-поприще, дори след всички регулативни притеснения,
    4.Не подминават /за мен, скучната и тъпа/ търговия, която де факто, също е ограничена като потенциал, нишите-пренаселени, разходите-огромни
    5.И...нула внимание а, ако някой /случайно, веднъж на 12 месеца/ се яви, се оказва, че и той мисли със същите, изчерпани шаблони и т.н.
    Който наистина познава нещата по-отблизо, знае, че си заслужава но...Ама вече се уморих да говоря на този или онзи.
    Бъдете здрави всички във форума, дори Дохтурът.
    Last edited by Pyramid; 08.11.2012, 14:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      В България интелигентен и търсещ ангел за стартъп едва ли ще намериш. Уплашени са, страхът ги контролира...Определено, правилно си почувствал преобладаващите нагласи из "хвъркатото" братство /или "фамилия"? / На път са сами да изтощят слабите остатъчни сокове в това, от което сами възнамеряват да цицат, това става.
      Виж, как точно да постъпиш - не знам, вече и аз не вярвам в приказки.
      Пирамиде,
      Защо просто не приемеш, че твоят продукт не е точно това, което се търси като стартъп бизнес. В България основно се търси ИТ , защото там е възможно с малко вложени средства, добра идея и малък квалифициран екип да се създаде толкова добавена стойност, колкото не може да създате предприятие с 500 човека персонал.

не трябва да търсим вината, че нещо не се случва винаги само и единствено извън нас..
      Хората са казали 'който търси намира'.

Ти се опитваш да намериш едно сравнително скромно финансиране вече ще станат 2-3 години... Знам, че не съм този дето може да ти дава акъл, но си мисля, че на твое място щях да се опитам сам да набера въпросната сума...Ще кажеш как ? В България ясно, че е спек, но 2-3-4 години гурбет..ако ще като общ работник .. могат да ти осигурят капитала, за да си си сам шеф.

Един мой познат в момента стабилен адвокат в немска фирма преди време бачка няколко години в САЩ като сервитьор, за да си купи апартамент.. и си купи. после се дипломира и сега е адвокат дето сигурно и в леглото е с костюм.

поздрави и успех
      не се заяждам .. а се опитвам да се поставя на твоето място.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        В България интелигентен и търсещ ангел за стартъп едва ли ще намериш. Уплашени са, страхът ги контролира...Определено, правилно си почувствал преобладаващите нагласи из "хвъркатото" братство /или "фамилия"? / На път са сами да изтощят слабите остатъчни сокове в това, от което сами възнамеряват да цицат, това става.

В крайна сметка всеки проблем си има решение, нали така. Явно каквато ни държавата, такива ни и бизнес ангелите. Все си мислех, че съществуват и у нашенско, ама не би.

Честит им имен ден на бизнес ангелите, междувпрочем

Коментар

• Първоначално изпратено от Ganchef Разгледай мнение
          В търсенето си на инвеститор през Интернет, стигнах единствено до голяма бройка крадци на ноу-хау Как пък един не пожела да каже кой е и какво е... Как да пратя 10 страници бизнес план на имейл в АБВ, дето е регистриран специално за такива случаи, еми няма как да стане.

Аз влизам с имена, кратка информация с какво съм се занимавал, телефони и всичко, отсреща - прати материалите на този мейл

Явно ще търсим на друго място

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
            Пирамиде, за 2 години никой ли не успя да заблудиш поне?!

Ангели има и във България, но става с лични контакти.
            Ако имате проект мога да го разгледам и дам становище?
            Виж какво, к*ре сплескан, м*йната ти. Кого да "заблудя", при положение, че дори нямам заявен контакт оттам? Който от приятели и познати ми е гостувал, е видял "играчката", пипнал е, знае, че работи... Иначе, задочно се "срещнах" (тоест, разменихме около 15-20 писма) с някакъв джентълмен /засега, ще спестя името му/ който твърдеше, че имал "много предложения" от "разни хора, включително и от мрежата на бизнес ангелите", и, който уж прояви интерес. "Хареса" проекта, изпратих му определен обем информация, разтакава ме около три месеца, след което, заяви, че имал възможностите но...интересите му били насочени другаде та, щял да се въздържи, като, уж, щял да препоръча на свой познат, който имал интереси в индустрията и т.н...и се покри. Лично, не съм го срещал. Срещнах друг един чичко, от Южна България, поговорихме, така и не дойде да види нещото на място. И двамата бяха "впечатлени" и...нищо по-нататък. С тях, поне, общувах. А ти си - как да го кажа - въздух под налягане, че*ия на мокър пясък...и ТОЧНО ТИ да кудкудечиш за заблуда, е направо нонсенс. Ангели може и да има но, ако са такива като тебе, все едно, че ги няма. Празни приказки са твоите, Дохтуре.
            Духай супата.
            Last edited by Pyramid; 08.11.2012, 13:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ganchef Разгледай мнение
              В търсените си на инвеститор през Интернет, стигнах единствено до голяма бройка крадци на ноу-хау Как пък един не пожела да каже кой е и какво е... Как да пратя 10 страници бизнес план на имейл в АБВ, дето е регистриран специално за такива случаи, еми няма как да стане.

Аз влизам с имена, кратка информация с какво съм се занимавал, телефони и всичко, отсреща - прати материалите на този мейл

+1 Дори пресконференциите имат същия ефект в дадени моменти. Най-сигурното е малко информация за начало, още малко в напреднал етап, И ако се окаже сериозен събеседник/инвеститор и т.н - останалата част
              They didn't have your name

Коментар

• В търсенето си на инвеститор през Интернет, стигнах единствено до голяма бройка крадци на ноу-хау Как пък един не пожела да каже кой е и какво е... Как да пратя 10 страници бизнес план на имейл в АБВ, дето е регистриран специално за такива случаи, еми няма как да стане.

Last edited by Ganchef; 08.11.2012, 12:41.

Коментар

• машинка

И аз имам готов проект. Става въпрос за машина, която за удобство и по вярно може да се нарича машинка. Тези които искат да участват трябва да се свържат с мен и аз ще им изпратя по пощата в писмо запечатан плик с тех. документация на машинката. От тях се иска да ми го изпратят обратно без да отварят плика , пък аз ще им пратя друг комплект техническа документация - описание , подписано лично от мен и него могат да си го запазят и примерно предават на децата, като реликва и доказателство за участие в проекта. С тяхно съдействие целя да се сдобия с доказателство за моето авторство по отношение на машинката.
                  Понеже винаги става въпрос за пари , да не забравят да сложат и 5 лева в плика. Шегувам се !
                  Това за авторството го предпочитам пред патентите, последните са някаква форма на лудост и желание за монопол. Не ми допада. Всеки с разбиранията си, със сигурност трябва да има и такива като мен.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Пирамиде, за 2 години никой ли не успя да заблудиш поне?!

Ангели има и във България, но става с лични контакти.
                    Ако имате проект мога да го разгледам и дам становище?
                    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Какви ти "ангели", като е пълна с гяволи? Лично мой, на техният сайт, е възможно най-посещаваният проект. Един потенциален инвеститор, даже, който уж бил имал контакти "там", се свърза с мен юли месец, даже дойде в моя град. И пихме кафе и кола. И...нищо. Нищичко. Човекът /засега, ще спестя името му/, въпреки всички приказки, така и не дойде да види действащите прототипи, макар че срещата беше на 200 м. от дома ми. Той издума ред приказки за "проучване и превръщането на Нещото в актив" ...и се изнесе. След така наречените "проучвания", същият човек ми заяви, че заявките в патентно ведомство не били качени на сайта на държавния регистър за патенти и полезни модели и се изниза съвсем. А заявките се намират там...с една разлика, че, преди завършване на процедурата по патентоване, не се изнасят схеми, чертежи, претенции. Стигам до извода, че човекът е целял да получи, заобикаляйки мен, и да ... Накратко, трябва да се лекуваме от илюзиите - хората, основно, са настроени да гепят и да бягат, в сметките им не влиза да съдействат за нещо извън бедните им, хунски представи.
                      Загубена работа.
                      Last edited by Pyramid; 30.10.2012, 13:13.

Коментар

• Какво става със системата на бизнес ангелите

От известно време се опитвам да намеря човек или организация, които да ми финансират проект, но нещо не се получават нещата. Първото за което се сетих беше системата на бизнес ангелите, но за съжаление, май не функционират и проекта е зарязан. Писах на имейлите, търсих отделните представители ... никакъв резултат. Отделно не са си платили секюрити сертификата на сайта, което значи, че сайта няма да се развива.

Та има ли някой инфо какво става с тях?

Ако някой техен представител, потенциален инвеститор или някой друг желание да инвестира не много голяма сума в следното:

Изключително устойчив и перспективен проект търси финансиране срещу дялово участие. Проекта е симбиоза между офлайн и онлайн бизнес, като се залага на изграждане и утвърждаване на собствен бранд. Екип от специалисти в продажбите, онлайн маркетинга и финансите. Локацията е във Варна, затова е желателно инвеститора да има представител в този град, за по-удобна комуникация.

Разбира се може да ми пише всеки заинтересован. Очаквам вашите имейли на лично съобщение за да ви изпратя информация относно продукт, пазар, анализ на конкуренцията, планове за развитие и тн.

И последно, но не по значение - всякакви насоки за това как да стигнем да заинтересованите лица ще са ми добре дошли. Вярвам, че тези въпроси вълнуват и други, затова мисля, че темата ще е интересна за голям кръг от хора.

Поздрави
                      Working...
                      X