Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Армията ни ще се модернизира, но след инфраструктурата!
Collapse
X
-
Бате Пешо,занимавала съм се с топлинната глава на комплекс, Игла до 1987 г.
През 1986 г. в БГ дойде спецификацията на стрелата,чела съм я,но не помня точното наименование.
Американската разновидност на иглата/стрелата/ е комплекс Стингър,почети еднакви бяха.Предполагам,че американците са поискали спирането на производството,не нещо друго.
Ракетите са много добри срещу хеликоптери,колкото до изтребителите са ОК,но не в догон,балестични ракети мисля,че няма да прихванат.
Не си спомням точно,но по спомен след 30 сек. след прихват при положение,че не е унищожена целта,ракетата се самоунищожава.
Не разбирам какво визирате под комуникации,ако говорим за едно и също.Ракетната установка - игла,стрела,стингър не влияе на комуникациите.
ПП: Поправих се,защото се сетих,че наименованията бяха няколко в зависимост от различните разработки в годините.Last edited by Dury; 07.02.2013, 19:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеЧакайте малко,явно тук говорите за ракетата земя-въздух СТРЕЛА.
Цената на топлинната глава на стрелата през 1987 г. беше 20000 $,цената на цялата ракета не знам.
Ракетата се произвеждаше някъде до 1992 г.,ако не се лъжа във ВМЗ-Сопот,топлинната глава се произвеждаше в ОМЗ - София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение"Стършел"
Ама това може да наруши комуникации само на бойното поле. Не може да въздейства на балистичните ракети или на ракетите с лазерно насочване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение"Стършел"
Ама това може да наруши комуникации само на бойното поле. Не може да въздейства на балистичните ракети или на ракетите с лазерно насочване.
Чакайте малко,явно тук говорите за ракетата земя-въздух СТРЕЛА.
Цената на топлинната глава на стрелата през 1987 г. беше 20000 $,цената на цялата ракета не знам.
Ракетата се произвеждаше някъде до 1992 г.,ако не се лъжа във ВМЗ-Сопот,топлинната глава се произвеждаше в ОМЗ - София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнениеПирамидата що са ни тея самолети кво да правим с тях?Трябват ни ракети като тия които нарязахме.И едни устройства оса ли бяха и стрела.Невидимите американски боклуци като им преебеш комуникациите са гола вода.И самолет за 50-60 милиона долара се сваля със стрела за 50 долара.
Ама това може да наруши комуникации само на бойното поле. Не може да въздейства на балистичните ракети или на ракетите с лазерно насочване.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеМен ми се чини, че пари, ако се дават /още/, трябва да се дадат за обучение и тренировка на личния състав. Обучен пилот и на МИГ-29 може да направи чудеса, а нелетял новак и най-модерния F-35 да вземе, ще го разбие. същото се отнася и до пушкалата, и до лодки и до фърчикоптери. За мотивацията - да не говорим. Но, дори мотивиран, ако не си помирисал барут и не си излизал поне веднъж извън района на казармата, си просто пушечно месо. Отделно, за високотехнологична война, се иска и обезпечение - къде го, че не го видя напоследък.
Коментар
-
Мен ми се чини, че пари, ако се дават /още/, трябва да се дадат за обучение и тренировка на личния състав. Обучен пилот и на МИГ-29 може да направи чудеса, а нелетял новак и най-модерния F-35 да вземе, ще го разбие. същото се отнася и до пушкалата, и до лодки и до фърчикоптери. За мотивацията - да не говорим. Но, дори мотивиран, ако не си помирисал барут и не си излизал поне веднъж извън района на казармата, си просто пушечно месо. Отделно, за високотехнологична война, се иска и обезпечение - къде го, че не го видя напоследък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеБългаринът е вече прекалено прост и страхлив, за да води каква да е война. Да се воюва се иска дисциплина и интелигентност. В момента тук са загубени и двете. И споменах долу, няма мотив. И да бях по-млад и не-уволнен от запаса, пак в никакъв случай не бих се отзовал на сбор за мобилизация, за да си оставям червата в някоя гора или баир, за да си пече задника щерката на Р. Овч на Хаваите. Да осакатят или да мре човек за чужди интереси, при това дори без пари, това е само за глупаци. Предпочитам да гледам отдалече циркът който ще стане тук.Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Против съм да се дават пари за самолети.
Предпочитам да ги инвестираме в ракети и калашници.
Комплекс "Ока" беше уникален. Дори и днес той няма конкуренция. "Искендер-С" е едниствената му алтернатива! Мобилните балистичини ракети могат да действат дори и пълно въздушно и технологично превъзходство на противника и са практически неотразими. Всяка държава която има балистични ракети държи в ръката си един голяма "коз". За техническите данни можете да видите тук:
http://militaryrussia.ru/blog/topic-183.html
Според мен трябва спешно да се свържем с китайците и да поръчаме ракетите.
В мирно време на военните се гледа като на бреме но когато започне войната те са единствената надежда!!!
ЧеркезовДа се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Andy`Z Разгледай мнениеПри една външна опасност съм сигурен, че много хора биха дали живота си в бой за свобода!
Бе вий тука съвсем сте си забравили апчетата.
Българина е бил храбър и страшен навремето защото е имало Държава.
И я е ценял.
Такава вече няма аланколу. Ферщейн ?
Който и да дойде да ни "пороби" сега - по-добре ще сме.
Ама не можем ги излъга техната верица поробителска, не искат да идват
Коментар
-
Поствам един материал от блога на гъцкия агент, агента на ПАСОК - Мурутис.
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=9025
Не са били малко и българите, които са служили в редовната турска армия по време на Балканската война. За повечето от тях не се знае почти нищо. Но има една запазена история с Дялко Митрев Съсурков от село Суфлар, сега Аските, Комотинско /Гюмюрджинско/.
Той служил в гарнизона в турския град Кешан. Когато Одрин бил обсаден от българската армия неговата част била вдигната, за да иде на помощ на турската армия. Понеже бил българин и с доста внушителна фигура – бил висок почти 2 метра и тежал към 130 кг, Дялко бил зорко следен, да не би да извърши някаква подривна дейност.
Той обаче нямал никакакво намерение да се бие на страната на османците и си съставил план за бягство. Два пъти обаче командирите му го хващат. На третия път успява. Скрива се в една изоставена воденица край Одрин. След като се уверил, че турците не го търсят, тръгнал към българските окопи.
За беда обаче го вижда турски офицер, който бягал от настъпващата българска армия. Бягай момче, че корбан ще станеш, му казал османецът и отпрашил.
Дялко обаче спокойно дочакал нашите войници, закачил бяла кърпа на пушката си и се предал. Обяснил всичко на българския капитан, а той му дал пет лева и му наредил да се прибере в родното си село.
Дялко Митрев живя до 100-годишна възраст и почина в Кърджали.Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Айде стига бе, българите били страхливи и прости. Дрън дрън, българинът е много смел и интелигентен човек, но е индивидуалист, а за да има боеспособна армия трябва враг, външен враг, как в момента да се бориш срещу брат си? Може ли да биеш някого за да му дадеш нещо? На човек може да му вземеш на сила не и да му дадеш! При една външна опасност съм сигурен, че много хора биха дали живота си в бой за свобода!
Относно армията - според мен трябва всяка година да се прави военно обучение, на всеки мъж от 18 до 50 години (всеки годен мъж) от по една две седмици.
Какво е това да висиш две три години (18-21 години) в казармата, ОК ставаш мъж, научаваш много неща, НООО на 40 години си един тумбак, който разправя какъв велик герой е бил в казармата, а боеспособност никаква!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеГлупости. Византия е съвременен термин, това си е самата Римска Империя, още император Константин прави Константинопол втора столица а след падането на Рим остава единствена.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеБългаринът е вече прекалено прост и страхлив, за да води каква да е война.
Коментар
Коментар