IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Армията ни ще се модернизира, но след инфраструктурата!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
    Как искам да имам една такава ракета на вилата ми в попово.
    Няякой знае ли къде се продавата и каква им е цената?
    В Карлуково!!!
    Ето и координати:

телефон: 06987 5035

Близко ти е
    Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
      Aз като се поразрових из тубата си харесах хеликоптер Апачи.Като стана едър земевладелец ще си купя един и от въздуха ще требя мангалите с ракети.Бам и се рахвърчават мангусти коньове амуниции каруци.
      ЕЕЕЕ ти пък нали сме демократична държава, но въпреки това да живее производството на ракети и гранати...

Коментар

• Aз като се поразрових из тубата си харесах хеликоптер Апачи.Като стана едър земевладелец ще си купя един и от въздуха ще требя мангалите с ракети.Бам и се рахвърчават мангусти коньове амуниции каруци.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
          Т

ПП : Намерих в youtube това :
          http://www.youtube.com/watch?v=PaJT1dr7ZFc
          Доста по-нова разработка на ракетния комплекс Игла,който знам.
          Гледайте го,ако ви е интересно
          Как искам да имам една такава ракета на вилата ми в попово.
          Няякой знае ли къде се продавата и каква им е цената?
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Аз съм пълен лаик по темата.Бях въоръжен с мистрия и канап зидарски чук и отвес.Това ми беше личното оръжие а като командир на зидарите отговарях и за кофражите бетона и няколко ръчни колички.Ами под комуникации разбирам следното нещо.Тази ракета дето си лети нали някой или нещо я насочва накъде да лети и кога да гръмне.Ей това да прецакаме.
            То и аз не съм се занимавала от 25 год. с разработки от този род,но самата ракета не е кой знае колко сложна като електроника.Оптиката на топлинната глава е по-прецизната част,състои се от жироскоп,магнитно огледало,корпус затворен с обтекател и доста лещи,всичко това е пълно с азот.
            Топлинната глава на ракетата прихваща топлината от двигателите на хеликоптери и самолети,и се самонасочва.Тя ще следи и насочва ракетата,независимо от резките движения / пикиране/ на самолета.Оператора на установката,първо трябва да я стартира и да е сигурен,че тя е прихванала целта,след това само я пуска.Пилота веднага ще бъде известен за това от неговата навигационна система.По спомен, при положение,че е близо може да "излъжеш" топлинната глава като изпусне метален или магнезиев прах и да пикира рязко/ никога не съм се интересувала това дали е истина/,ако има военнен пилот във форума нека да каже.
            "Живота" на ракети от този клас е доста кратък,защото при близак бой,може да прихване и машина от своята армия и се самоунищожава доста бързо.
            Колкото до това как да прецакаме електрониката /каквато и да е/ на първо място се сещам за електромагнитен пулс.
            Това което го пиша имайте впредвид,че е за бойни ракети земя-въздух,създадени преди повече от 25 год.,от тогава до сега съм сигурна,че нещата са стигнали много напред.
            И другото е,че аз съм се занимавала само с топлинната глава,не с електронните блокове-4 бр от които единия беше автопилот.

ПП : Намерих в youtube това :
            http://www.youtube.com/watch?v=PaJT1dr7ZFc
            Доста по-нова разработка на ракетния комплекс Игла,който знам.
            Гледайте го,ако ви е интересно
            Last edited by Dury; 07.02.2013, 23:06.

Коментар

• е дано не се налага, че
              фесовете имат втората по големина
              армия в нато, пр знаеш във варшавският
              договор каква е била ролята на бг-солджъра...
              да удържи фесовете при евентуална атака
              10мин , докато дойдат "братушките"
              а сега каква е наща роля, знае лЕ некой ???
              Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
              Ей, ако имахме половин милион подобни базуки с лекота бихме сринали Истанбул ако се наложи, а то рано или късно се налага

Коментар

Бате Пешо,занимавала съм се с топлинната глава на комплекс, Игла до 1987 г.
                През 1986 г. в БГ дойде спецификацията на стрелата,чела съм я,но не помня точното наименование.
                Американската разновидност на иглата/стрелата/ е комплекс Стингър,почети еднакви бяха.Предполагам,че американците са поискали спирането на производството,не нещо друго.
                Ракетите са много добри срещу хеликоптери,колкото до изтребителите са ОК,но не в догон,балестични ракети мисля,че няма да прихванат.
                Не си спомням точно,но по спомен след 30 сек. след прихват при положение,че не е унищожена целта,ракетата се самоунищожава.

Не разбирам какво визирате под комуникации,ако говорим за едно и също.Ракетната установка - игла,стрела,стингър не влияе на комуникациите.

ПП: Поправих се,защото се сетих,че наименованията бяха няколко в зависимост от различните разработки в годините.
                Аз съм пълен лаик по темата.Бях въоръжен с мистрия и канап зидарски чук и отвес.Това ми беше личното оръжие а като командир на зидарите отговарях и за кофражите бетона и няколко ръчни колички.Ами под комуникации разбирам следното нещо.Тази ракета дето си лети нали някой или нещо я насочва накъде да лети и кога да гръмне.Ей това да прецакаме.

Коментар

.........Без да имам някакви претенции искам да питам в какъв диапазон действа този стършел?Колко квадратни километра покрива.Може ли да прецака комуникацията между войниците и танковете както и връзката между ръководител полети и пилотите?.......
                  "
                  Ето и малко информация за "Стършел"-а

Коментар

Не знам какво да отговоря на тази дивотия.
                    На кратко,това не е каквото си мислиш.
                    Спирам да пиша в темата.
                    Хей момиче, не се бъзикай с мен, не съм работил във военни заводи. Аз съм земеделец. Тези ракети са с топлинно насочване и са направени само за самололети нали?
                    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Е ако я насочиш направи или надолу под ъгъл, пак ли ще лети на горе?!
                      Черкезов, най-добре да я насочиш направо към земята. Така ще имаш възможност да поразиш цел на отсрещната страна на Земята. Направо няма да усетят от къде им е дошло

Коментар

Е ако я насочиш направи или надолу под ъгъл, пак ли ще лети на горе?!

Не знам какво да отговоря на тази дивотия.
                        На кратко,това не е каквото си мислиш.
                        Спирам да пиша в темата.

Коментар

• Хора, балистичните ракети основно се правят с инерциални насочващи системи. Изобщо не се влияят от електромагнитни смущения.

Коментар

• Е ако я насочиш направи или надолу под ъгъл, пак ли ще лети на горе?!

Коментар

Ей, ако имахме половин милион подобни базуки с лекота бихме сринали Истанбул ако се наложи, а то рано или късно се налага

Черкезов,това е ракетка земя-въздух,не може да сринеш нищо с нея,камо ли Истанбул.

Коментар

Коментар

Working...
                                X