IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    ...
    Та само това обикаляне със хеликоптера и антуража от охрана и министри ,журналисти да се режат ленти на пешеходни пътеки е престъпление към мизерстващите пенсионери и безработни....
    Цял антураж всеки божи ден с държавни пари........
    няма по-голям популист от Борисов в политическата ни история

Коментар

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
      Не те знам какво си приготвил,но не е зле да научиш правописа.
      А това,което аз знам,е от лични наблюдения върху приятелите и колегите ми от университета,плюс техни роднини.
      Правописът, съм го научил доста преди такива лузъри като теб да емигрират като черноработници
      Жив и здрав и ти!, колкото и да си нисш като квалификация рано или късно да си дойдеш на БГ. Иначе пак ще си си никой, но на чужда територия!
      Добре дошъл!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        [

Това ли имаш предвид?
        http://paper.standartnews.com/bg/art...article=424053

П.П. Колко консерви съм приготвил за таквиз като теб
        ЦЯЛА ТЕМА!
        Не те знам какво си приготвил,но не е зле да научиш правописа.
        А това,което аз знам,е от лични наблюдения върху приятелите и колегите ми от университета,плюс техни роднини.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
          Мунти, по голяма простотия, от тази изречена от руският шпионин Сергейко и повтаряна от теб като папагал , не съм чувал. Точно наливане на европейски пари в нашата икономика дава хляб в кризата на минимум 10000 души. Видя комунистите като печатаха и раздаваха пари на калпак през 1996-1997 какво се случи. хиперинфлация. Пари не се раздават а се заработват. Именно тук е голямата ви грешка в комунистическата идеология.
          Не знам как може да сравняваш Виденов със Станишев...
          Та Станишев е по десен и от Меркел с този плосък данък и богатиге да плащат колкото бедните ....
          Та само това обикаляне със хеликоптера и антуража от охрана и министри ,журналисти да се режат ленти на пешеходни пътеки е престъпление към мизерстващите пенсионери и безработни....
          Цял антураж всеки божи ден с държавни пари....Ти си престъпник щом защищаваш един хаймана борчага и нервно болен човек....
          Такива тикове не съм виждал скоро от нормален човек....ама лудите се събират....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Давай си му ти шанс....
            С какво право искаш да се подкрепя едно антинародно правителство.....
            За което човешкият живот струва по малко от парче асФалт....
            Мунти, по голяма простотия, от тази изречена от руският шпионин Сергейко и повтаряна от теб като папагал , не съм чувал. Точно наливане на европейски пари в нашата икономика дава хляб в кризата на минимум 10000 души. Видя комунистите като печатаха и раздаваха пари на калпак през 1996-1997 какво се случи. хиперинфлация. Пари не се раздават а се заработват. Именно тук е голямата ви грешка в комунистическата идеология.

Коментар

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
              Имаш ли си идея що народ е емигрирал в последните години ?
              [

Това ли имаш предвид?
              http://paper.standartnews.com/bg/art...article=424053

П.П. Колко консерви съм приготвил за таквиз като теб
              ЦЯЛА ТЕМА!
              Last edited by LANDLORD 31; 17.09.2012, 21:08.

Коментар

Имам един призив.
                Дайте шанс на Борисов, само заради факта, че се опъна здраво на руснаците!
                Колкото и да сте червени, колкото и да сте провалили се сиви бизнесмени и да сте изгубили много кинти заради силния ГЕРБ, все пак трябва да бъдем националноотговорни и независими и преди всичко българи! Дайте шанс на Давид VS Голиат!

П.П. Не намеквам на инвестора да се раздели с най-силните си антиправителствени пропагандни машини като мсимов, гигов, кат1,2,3, коки и други. Просто апелирам самите "машини" да бъдат малко по-толерантни в случая!
                Давай си му ти шанс....
                С какво право искаш да се подкрепя едно антинародно правителство.....
                За което човешкият живот струва по малко от парче асФалт....

Коментар

Имам един призив.
                  Колкото и да сте червени, колкото и да сте провалили се сиви бизнесмени и да сте изгубили много кинти заради силния ГЕРБ, все пак трябва да бъдем националноотговорни и независими и преди всичко българи! Дайте шанс на Давид VS Голиат!

П.П. Не намеквам на инвестора да се раздели с най-силните си антиправителствени пропагандни машини като мсимов, гигов, кат1,2,3, коки и други. Просто апелирам самите "машини" да бъдат малко по-толерантни в случая!

Имаш ли си идея що народ е емигрирал в последните години ?

Коментар

• Имам един призив.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      ТИКВАТА ЩЕ НАПРАВИ ПОДАРЪК НА РУСНАЦИТЕ.
                      Не забравяй и друг важен подарък - БТК, купена от руснаците в тандем с Цветан Василев, който харчи държавни пари от името на Бойко и Доган.

В идните няколко месеца БТК ще е изключително важна, защото ще прави ЦИФРОФИЗАЦИЯТА на телевизиите точно предизборно, което е отличен лост за рекет "или си с нас, или ти дърпаме шалтера".
                      "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                        Въобще не съм съгласна да се амнистират борчовете касаещи физически лица >http://paper.standartnews.com/bg/art...article=424164
                        А защо? Ние сме единствената държава без закон за фалит на физическите лица!
                        А ако си кредитополучател искаш да ти наследяват и борчовете ли? Ех робска психика. Няма, искам да съм си роб!
                        Да, отдавна пишем и тук, че липсата на закон за фалит на физически лица е нарушение на равнопоставеността на субектите в правния мир.
                        Доколкото помня, герберите имаха подобни предизборни обещания...
                        Но 3 години - нищо!

И сега - пак на такова нещо-нищо ми прилича

Законът за физическия фалит би имал ясна процедура и регламент, както ще остава и досие за минал момент на неплатежоспособност за лицата за определен срок, както е в Щатите и др. страни.

Докато поредното нормативно творчество ми прилича по-скоро да оправя нечии бакии и поднесено с добри намерения или някакъв опит да се избяга от ясна дефиниция.
                        Като дълга на герберския съпруг http://www.plovdivmedia.com/49984.html
                        Кой знае още колко чакат по някой параграф да им се изчистят задълженията...

Докато за хората без властови позиции, ЧСИ-тата работят с пълна пара!

Така че, прилича ми на лобимизъм, не на решение в обществена полза.

Коментар

• Трябва да има закон за личния фалит- това би направило банките по-отговорни при отпускане на кредити, а и ще се избегне предпоставеното им облагодетелствано положение. Липсата на този закон и възможността ЮЛ да отгарят с имуществото си до размера на вноската, дава възможности за "завери" м/у управители на банки и ЮЛ.

п.п. С модерацията малко се губи диалогът.

Коментар

• Ако обича модератора да не изтрива текстове от поста ми, които по никакъв начин не нарушават добрия тон в ИНВЕСТОР.

Най-малкото трябва да се проявява уважение към писаното слово!!!!

Коментар

• За да се коментира най-добре е да се постне самото предложение за да се види за какво иде реч.Защото ми се струва,че така поднесената новина от слугиснките медии ,ни се хвърля прах в очите.
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• По темата за "наследяването" на борчовете моля някой компетентен да разясни нещата.

1. Ипотеки и особени залози.
                                Очевидно е, че ако ипотекарен длъжник почине, ипотеката си остава и наследниците ще трябва да или да изплатят дълга за да влязат във владение или да я прехвърлят на свое име. Вероятно същото е положението и с кредитите вписани в регистъра на особените залози. По тази тема май нямам въпроси.

2. Други дългове (необезпечени с ипотека или залог).
                                Тук не ми е ясно какво се случва ако длъжникът почине. Наистина ли дългът се прехвърля на наследниците? Вижда ми се малоумно и ми е любопитно къде го пише това. Или може би не се прехвърля на наследниците автоматично, но те не могат да си получат наследството, ако не изплатят дълга? Ще се радвам на разяснения по този въпрос.

3. Дългове към т.нар. "ютилити" - ТоплофЕкация, Електроразпределение, В и К и т.н.
                                Въпреки че тези дългове би трябвало да се третират като всички останали необезпечени дългове - виж т. 2, съм чувал, че въпросните монополисти си позволяват да злоупотребяват с положението си и отказват да ти включат съответната услуга, ако не платиш. Т.е. наследяваш имот, като починалият собственик дължи пари, и се оказва, че ако не платиш - няма парно, няма топла и студена вода, няма ток. Това законно ли е?

Да не говорим, че съм чувал и за по-драстични случаи - купуваш си апартамент, оказва се че продавачът е длъжник на Електроснабдяване и като резултат ти отказват да ти пуснат тока докато не платиш. Някой разбира се ще каже, че трябва да си опечеш нещата в договора за покупко-продажба. Да, ама не - защо аз трябва да мисля за дълговете на продавача? Дългът все пак е на човека, а не на апартамента. Това законно ли е?

Моля за правно аргументирани мнения от юристи, а не свободни съчинения.
                                Last edited by netware5; 17.09.2012, 18:28.
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X