IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Филю Разгледай мнение
    Тово сякаш съм го чувал вече.Преди три четири години ли беше, кога беше.......?!
    Надявам се ,че след смяна състава на ВСС ,нещата ще тръгнат в правилната посока!

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      Аз говоря за тази такса Бате Пешо
      http://www.cez-rp.bg/bg/tseni/inform...i-klienti.html
      И най-интересното е, че бизнесът още не е ревнал срещу тази такса. Като знам аз какво плащам, направо не ми побира акъла какво плащат големите ни заводи

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Aз съм напълно спокоен.Таксата е ясно че трябва да я има и да бъде за всички присъединени към мрежата.Не виждам къде е спора тук.Но едно е да правиш мрежа в населено място а съвсем друго до някоя поляна.В селата и градовете мрежата се ползва от много хора а тази до поляната колко ще се ползва.Ами ако утре на инвеститора му хрумне да си мести панелите на друго място.Какво правим?Проблема на перкопанелите не е мрежата.По скъпото и трудно за построяване са регулиращите мощности.И аз искам система от много вецове на течащи води и перкопанели ама няма.Искам и зима да няма но не ме питат
        Аз говоря за тази такса Бате Пешо
        http://www.cez-rp.bg/bg/tseni/inform...i-klienti.html

Аз съм съгласен да я има. В това няма никакъв спор. Начинът по който обаче тя е организирана, е абсолютно популистки и размазващ бизнеса по време на криза.

В момента населението плаща тази такса според потреблението, а бизнесът според заявените мощности. Така, на Бай Иван, който ползва виличката веднъж годишно за седмица не му пука за тази такса, защото я плаща Чичо Спас, който консумира яко в града, защото се е отказал от парно.
        Но и Бай Иван и Чичо Спас винаги си имат ток. Въпреки, че прекарването на тока на виличката на Бай Иван е струвала в стотици пъти повече.

При бизнеса има съществен проблем. Всеки е заявил за изграждане мощности, които да му обезпечат потребление в пъти по-голямо от стартовото му. Сега той или трябва да плаща такса на заявените и изградени мощности или трябва да ги намали, като в последствие трябва да плати отново, ако реши да се разраства, въпреки че мощностите са вече изградени.
        Нямаше да има проблем, ако можех да заявя безплатно днес мощност от 1000кВт, а след време да заявя безплатно 2000кВт, след като навремето вече съм си платил за 5000 кВт. Нали така?

В момента проблемът ми е, че се налага да плащам такса върху 5000квт, въпреки че пряко сили използвам 600-1000. Въпреки всичко, аз ще трябва да продължа да ги плащам, защото ако сега си намаля мощностите на 1000, а в бъдеще искам 2000 или 3000 ще ми искат отново такса за пресъединяване на нови мощности.

Правилното решение е твърда такса за частен абонат - например 10 или 20 лева и такса според заявените мощности за бизнеса, които могат да се заявяват например веднъж годишно или месечно, като всяка промяна, в рамките на изградените и вече заплатени веднъж мощности е безплатна.

Не знам дали ме разбра
        Като се чета, май и аз не се разбирам

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
          През вторият мандат .ще има много осъдени . Затова пищите като на умряло!
          Според Фройд сънищата и мечтите разкриват копнежите които иначе суперегото подтиска и недопуска да излезат на яве. Очевидно ти си падаш по наказанията - поне несъзнателно. Което пък според почти всички психолози говори за авторитарна личност. Което пък се връзва идеално с типа личности които е нормално Бойко да се опитва да привлича. Такива с подтиснато садо-мазо съзнание, търсещи само кой е виновен за да бъде наказан. Които разглеждат света през призмата на враг - подчинен. Винаги вертикални отношения, никога демокрация. Защото либералната демокрация предполага отношения на хората в една плоскост, лична отговорност, и признаване на правото на всеки да има собствено мнение, също както и че в различни ситуации мнение на различен човек ще бъде най-вярно.

Но за потенциалните избиратели на ГЕРБ това е хаос. Липсва доминиращата личност. Липсва и подчинеността - отново избива за садо мазо. Контрол, стигащ дори до микромениджмънт, невъзможност за разбиране че така се убива инициативност, а от тук и растеж, и творене на нещо ново, убива се възможността да се използват ситуациите. Но не всичко трябва да е под контрола на Първия, а всеки който е с него е длъжен да признае неговата воля за водеща и неговата правота за аксиома. Отново тоталитарни отношения по ветрикал. Отношения граничещи с феодалните отношения между сюзерен и серви.

Дори отношението на герберите към политическите противници е от този сорт. Само наказания и налагане със сила са ви в главите. Не се ли замисляте че това всъщност е доста ненормално отношение. Поне за 21 век. Но то човек за да вижда ненормалното трябва да познава нормалното. А когато собственото ви съзнание е разграфено в рафтове на доминация и подчинение - пак да се повторя толкова садо мазо характеристики - нищо чудно че не можете да схванате кое е нормално. Нормалното за вас изглежда неприемливо.

Коментар

• Явор Куюмджиев: Основната вина за неподписването на каквото и да било за "Белене" е на ГЕРБ

Основната вина за неподписването на каквото и да било, е на ГЕРБ. Дали умишлено, или поради това си незнание, на практика те провалиха проекта „Белене”.
            Изграждането на атомна централа минава през четири принципни процеса или фази – едното е предпроектно проучване – лиценз и разрешителни, проектна подготовка и реализация на самия проект. Важно е да се отбележи, че няма атомна централа в света, построена за 4 години. Това е невъзможно, дори и в Китай.
            Най-интересният момент е през 2009 г., когато голяма част от дейностите са извършени, и проектът притежава основните си елементи – има стратегически инвеститор, има на 75% готов технически проект, има 95% договорен краен контракт за доставка и монтаж, притежава всички разрешителни. Единственото, което оставаше на правителството през 2009 г., беше да извърви последната крачка. Тя беше да се довършат преговорите по договора за иписи контракт и да стартира монтаж в изграждането – всичко останало беше направено, каза Куюмджиев.
            http://www.focus-news.bg/?id=n1704561

Коментар

• Красимир Янков: На проведените частични избори, за БСП са гласували общо 45 %, за ГЕРБ - 29 %, за ДПС - 10,5 %

http://www.focus-news.bg/?id=n1704565

Коментар

Така, нещо се ядосваш. Хайде сега да се поуспокоиш малко и да поразсъждаваме. Каква е идеята на тази такса според теб? Казвам защо трябва да я има според мен но не в този и вид.
                Според мен такава такса трябва да има, защото тока не идва от цъкалото и самият факт, че независимо кога си отидеш до имота, дали го ползваш или не имаш ток, това не трябва да бъде безплатно.
                От тук нататък, ако желаеш можем да продължим.
                Aз съм напълно спокоен.Таксата е ясно че трябва да я има и да бъде за всички присъединени към мрежата.Не виждам къде е спора тук.Но едно е да правиш мрежа в населено място а съвсем друго до някоя поляна.В селата и градовете мрежата се ползва от много хора а тази до поляната колко ще се ползва.Ами ако утре на инвеститора му хрумне да си мести панелите на друго място.Какво правим?Проблема на перкопанелите не е мрежата.По скъпото и трудно за построяване са регулиращите мощности.И аз искам система от много вецове на течащи води и перкопанели ама няма.Искам и зима да няма но не ме питат

Коментар

• Станишев: Масово гласуване срещу изборните манипулации на ГЕРБ

Най-добрата рецепта е масово гласуване на българите, защото тогава изборните технологии и манипулациите на ГЕРБ няма да проработят. Това каза лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев

http://news.bgnes.com/view/1037615

Коментар

Тук обаче сте се събралЕ всякакви комуноиди и се надцаквате, кой е по малко комунист

Никаква политика не е това. Ще ви спрат заплатите
                    Те затова пишат едно и също, ама едните със сини букви, пък другите - с червени. Да не се объркат като се псуват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                      И дори Жан Виденов се обяви срещу Белене, за което вие организирахте референдум. Но щом Путин издаде заповед, Дмитриевич и Павлик Морозов изпълняват.
                      Стамболов, ти си чукча писател ако си решил, че аз съм за Белене.

По повод на ника ми май и тебе ще трябва да те пращам да гледаш в речника какво значи "ирония".

Ако не харесвам ГЕРБ то е защото те възкресяват БКП.

Борбата ГЕРБ-БСП е като борбата на болшевиките и меншевиките, и аз се надявам в процеса те да се унищожат едни други, за предпочитане в комплект с Д(П)С.
                      "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
                        Аз мислех, че вие правия път си го знаете, пък то се оказа, че се водите по думите на опонентите си.

Ех, наивници, наивници ...

Какво да правим, опонентите имат характерното за червените изкривено мислене и в яростта си постоянно се издават. Особено това важи за червените икони отцеубийци като Павлик Морозов...

И дори Жан Виденов се обяви срещу Белене, за което вие организирахте референдум. Но щом Путин издаде заповед, Дмитриевич и Павлик Морозов изпълняват. Но на референдума ГЕРБ ще спечели и Белене ще бъде отхвърлен

Коментар

Ругатните и клеветите на червените отцеубийци показват, че сме на прав път
                          А какво ви показва оглушителното мълчание на БСП по повод опитите на Рапона да възкреси Белене, и да подпише предателски договор за Южен поток?
                          "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

Аз мислех, че вие правия път си го знаете, пък то се оказа, че се водите по думите на опонентите си.

Ех, наивници, наивници ...

Коментар

• Тук обаче сте се събралЕ всякакви комуноиди и се надцаквате, кой е по малко комунист

Никаква политика не е това. Ще ви спрат заплатите

Коментар

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
                                Ха, че герб не биха ли "разкулачили" собствените си родители, ако последните бъдат уличени във връзка с октоподи и спинозни?!

Напоследък мантрата "партийна вярност" заглуши всички приказки за "почтеност", "експертност" и прочие.

Коментар

Working...
                                X