IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
    Червените отцеубийци беснеят от злоба и завист...

Само добри неща за България

Desutsche Welle
    http://kafene.net/analysis.html?fb_1..._anch=28020116

"Колкото и да им е неприятно на някои, президентът Обама няма нито една забележка към България. Напротив, по всяка една от темите той смята, че сме се справили много добре", заяви Борисов след срещата си с Обама.

“Не очаквах да чуя толкова добри неща за България. Съжалявам, че не присъствахте на цялата среща” - с тези думи премиерът Борисов се обърна към българските журналисти, дошли да отразят срещата му с американския президент.

И действително: положителното отношение на Белия дом към България пролича още в изявлението на Обама непосредствено преди срещата му с българския премиер. Американският държавен глава приветства Борисов с думите: “Още в самото начало искам да подчертая, че България е сред нашите най-важни съюзници в НАТО”. След като отдели няколко думи и за топлите отношения между американския и българския народ, Обама определи българския премиер като един “много ефективен лидер на световната сцена”.

"Получихме само поздравления!"

Американският президент отправи благодарност към България и българите за партньорството в НАТО, за подкрепата в Афганистан, за “помощта и саможертвите”. Обама изтъкна също така, че България и САЩ имат “отлично сътрудничество в разследването на престъпления, правоохраняването и контратероризма”.

Противно на очакванията, че София ще бъде разкритикувана заради застоя в разследването на бургаския атентат, Обама изказа благодарност към Борисов за неговото “щателно разследване на трагичната терористична атака”. “Екипите по сигурността в България работят усилено и в сътрудничество, за да изправят пред съда извършителите”, добави президентът. А по време на пресконференцията за българските медии Борисов съобщи, че Обама се е съгласил с неговото становище, че все още е рано да се назовават извършителите и подбудителите на този атентат. “След днешната среща и американските служби ще работят още по-активно”, увери Борисов.

А дали е съобщил на Обама кои са засега основните заподозряни? “Той много добре знае. Да не би да чака аз да му кажа”, отговори Борисов и добави: “Това, което имаме към момента, е достатъчно за службите да фокусират своята дейност върху дадени хора, страни и организации, но това няма да издържи в съд”, поясни премиерът.

В разговорите между двамата лидери е станало дума и за визите. В тази връзка Борисов посочи, че България трябва да положи “допълнителни усилия”. Според него “трябва да се поработи с конгресмени, сенатори, лобита - както направиха гърците”.

Срещата в Белия дом продължи с половин час повече от предвиденото - въпреки натоварената програма на американския президент. Борисов обобщава разговорите така: “Най-важното е, че България е един от първостепенните и най-добри партньори на Съединените щати във всяка една област. И във външната политика, и в общите идеали, в енергийната сфера, във военната сфера, в културата. (…) Сами чухте оценките на президента Обама за България и те са достатъчно ясни, за да очертаят целия кръг от разговори”, заяви Борисов. И добави: “Получихме само поздравления!”.

"Какво ще пишете сега, не знам..."

И наистина: Обама изрече само положителни неща - както за България, така и за правителството на Борисов. “Ние сме силно впечатлени от напредъка, отбелязан в България, и аз очаквам с нетърпение да чуя от министър-председателя как Съединените щати могат да подпомогнат тези усилия”, заяви американският президент. В изявлението си Обама определи България като “модернизираща се страна” - страна в развитие, която в очите на Вашингтон бележи напредък и има успехи.

“Колко неща е направила България - това се отчита навън”, отвърна Борисов с нескрито удоволствие. Има хора в медиите, които желаят “да пишат това, което не е”, заяви още той и добави: “Ама за съжаление президентът Обама нито един упрек не каза за нас. Какво ще пишете сега, не знам...”

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение

Моля те, "недей пуска днес такива линкове с новини", днес се пуска информация само за "похвалите" на Обама към Борисов. Всякаква друга информация, разваля тържествеността на "огромния" успех от посещението на Боко в Овалния кабинет. Все пак за 3,5 г. успя да влезе в този кабинет, не е малко.

Коментар

• http://www.blitz.bg/news/article/168694

Коментар

• То ще се чуе ...

“Колко неща е направила България - това се отчита навън”, отвърна Борисов с нескрито удоволствие. Има хора в медиите, които желаят “да пишат това, което не е”, заяви още той и добави: “Ама за съжаление президентът Обама нито един упрек не каза за нас. Какво ще пишете сега, не знам...”

Облекчението на Тиквата, която явно е очаквала дори Обама да и шока репата пред камерите, е много издайническо. Явно за каквото и да са го повикали се е случило зад завесите, преди или след срещата с Обама, която е само протоколно засвидетелстване на внимание.
          "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
            платформа за инвалиди

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
              Твоят комунистически бяс продължава да ме весели

До днес не знаех, че като зададеш няколко въпроса, на някой гербер, това се казвало с думи прости " комунистически бяс".
              Това е в стил Дянков, вчера на въпрос на журналисти "Ще има ли коледни добавки за пенсионерите" - отговора бил - "Благодаря, довиждане!"

Коментар

• https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Коментар

• Нов обрат!

ЦРУ предава Цветанов на МИ6 (линк)

"Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                    Щом Обама му дава "такава висока" оценка, що не вземат да го повишат и да го сложат за лидер, на някаква световна или европейска организация или не знам каква . Аз нямам нищо против! Ей, тука в нашта малка и бедна държавичка все ще се намери кой да стане премиер - ЦЦ, СД и др. знайни е незнайни гербрски величия........... Ей така ще дадем възможност на Борисов да се развихри като "световен лидер" нищо , че българския народ ще се лиши от този "ефективен световен лидер", все пак в името на човечеството е.
                    Все пак защо ходи толкова спешно Борисов на килимчето при Обама...., само да го похвали ли? Да минат още няколко часа от официалната информация, че да вземем да научим горчивата истината!!!!
                    Твоят комунистически бяс продължава да ме весели....

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на САЩ Барак Обама (ОБЗОР)
                    http://www.focus-news.net/?id=n1724778

Коментар

[B]]Борисов: България е един от най-добрите партньори на САЩ във всяка една област
                      Барак Обама окачестви българския премиер като "изключително ефективен световен лидер"http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...oblast,143753/
                      Щом Обама му дава "такава висока" оценка, що не вземат да го повишат и да го сложат за лидер, на някаква световна или европейска организация или не знам каква . Аз нямам нищо против! Ей, тука в нашта малка и бедна държавичка все ще се намери кой да стане премиер - ЦЦ, СД и др. знайни е незнайни гербрски величия........... Ей така ще дадем възможност на Борисов да се развихри като "световен лидер" нищо , че българския народ ще се лиши от този "ефективен световен лидер", все пак в името на човечеството е.
                      Все пак защо ходи толкова спешно Борисов на килимчето при Обама...., само да го похвали ли? Да минат още няколко часа от официалната информация, че да вземем да научим горчивата истината!!!!

Коментар

• Борисов: България е един от най-добрите партньори на САЩ във всяка една област
                        Барак Обама окачестви българския премиер като "изключително ефективен световен лидер"
                        http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...oblast,143753/

Коментар

Изобщо нямам намерение да отговарям на глупавите въпроси на Сергей Дмитриевич Станишев и младежкото БСП. Между впрочем, воят на старшинката, червеният отцеубиец и маце мейси може само да ме радва....

Ето ти какво трябва да знаеш:

"Най-важното от това, което каза президентът Обама и това което аз имах като възможност през всичките си срещи през тези две седмици в Съединените щати, е, че

България се очертава като регионален лидер в много от сферите,

както в сферата на сигурността, военното сътрудничество, енергетиката, а също в икономически и политически план, и смятам, че това е една добра заслуга на цялото правителство и за това, което сме направили през последните четири години", отбеляза Цветанов.

Колкото и да им е неприятно на някои в България, президентът Обама няма нито една забележка към България, допълни Борисов.

По време на срещата в Белия дом бяха отчетени успехите "във финансовата дисциплина, в подреждането на публичните финанси, прозрачността, която въвежда нашето правителство и при избора на главен прокурор, Висш съдебен съвет в съдебната система, прозрачността на управлението, това, че кредитните агенции вдигат кредитния рейтинг на България, и аз бях учуден, че президентът Обама толкова добре познава процесите, които са протекли през тези три години в България" отбеляза премиерът.
                          http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5340631
                          Да, това е резултатът от управлението на ГЕРБ за хората:
                          1. "Подобрено" здравно обслужване на българските граждани
                          2. "Повишени" пенсии по швейцарското правило, всяка година.
                          3. "Намалена" безработица
                          4. "Намалена" престъпност в границите на поносимостта
                          5. "Осъдени и вкарани в затвора" управляващите от "крадливата" Тройна коалиция
                          и т.н. и т.н. и т.н.

Във връзка с предстоящите избори се очакват се масови бурни и спонтанни митинги на гражданите в страната в "подкрепа" на политиката на ГЕРБ, с цел втори мандат.

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                            Втори път:

?
                            Изобщо нямам намерение да отговарям на глупавите въпроси на Сергей Дмитриевич Станишев и младежкото БСП. Между впрочем, воят на старшинката, червеният отцеубиец и маце мейси може само да ме радва....

Ето ти какво трябва да знаеш:

"Най-важното от това, което каза президентът Обама и това което аз имах като възможност през всичките си срещи през тези две седмици в Съединените щати, е, че

България се очертава като регионален лидер в много от сферите,

както в сферата на сигурността, военното сътрудничество, енергетиката, а също в икономически и политически план, и смятам, че това е една добра заслуга на цялото правителство и за това, което сме направили през последните четири години", отбеляза Цветанов.

Колкото и да им е неприятно на някои в България, президентът Обама няма нито една забележка към България, допълни Борисов.

По време на срещата в Белия дом бяха отчетени успехите "във финансовата дисциплина, в подреждането на публичните финанси, прозрачността, която въвежда нашето правителство и при избора на главен прокурор, Висш съдебен съвет в съдебната система, прозрачността на управлението, това, че кредитните агенции вдигат кредитния рейтинг на България, и аз бях учуден, че президентът Обама толкова добре познава процесите, които са протекли през тези три години в България" отбеляза премиерът.
                            http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5340631

Коментар

• https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Коментар

• http://news.expert.bg/n409002/

Коментар

Working...
                                X