IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Незнам защо инвестора е изкарал само част от това което написах
    Щото са ти дебели пръстите!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
      Има една наука проучване(изследване) на Пазара. Въху това ми е дипломната работа.
      Няма значение върху каква тема е дипломната работа за купената ти диплома, калинката си е калинка
      "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Бате Пешо, пиша на ябълкаата, а да ми дебели пръстите. УтРе ще ти отговоря
        Незнам защо инвестора е изкарал само част от това което написах

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Много сложно си го казал!

С две думи: Чунчо би искал Бойко да доминира садо-мазо-сексуално над него. Нъл тъй! Хем да го бие, хем да го е.е...
          Е ти сега хем си призна ,че битият си е бит , хем са ти го вкарали 30%, и накрая за да си затворил хотела са ти го нахлузили 100%??
          Пък сега шикалкавиш. Аз съм бил искал ама те на тебе го втъкнали.
          Немой се дърпа. колкото повече шаваш повече ти влиза. Седи мирен и кротувай!
          Като ти е малко мозъка .ще го търпиш. Има една наука проучване(изследване) на Пазара. Въху това ми е дипломната работа. За да правиш голяма инвестиция първо се проучва Пазара. И ако няма достатъчно търсене на услугата (стоката) която предлагаш ,не правиш хотел а нещо друго.
          Ама то акъл-как да ти го вкарам???/ Затова каубойко ти го е изсулил вместо мен. Сърди се на простата си матора!
          Last edited by 4un4o; 09.10.2012, 22:19.

Коментар

Коментираш неща които не разбираш.Това което за теб изглежда несправедливо няма нищо общо със законите на физиката и електротехниката.Но ти си се запънал и не отстъпваш.И бъркаш такса електромер с такса достъп.Незнам как да ти обясня за да разбереш но ще се опитам:
            1.Всяка мрежа освен проводници има и други съоръжения-разеденители,токови трансформатори,напреженови трансформатори,силови трансформатори,прекъсвачи,релейни защити,автоматика и телемеханика,шинни системи и др.съоръжения.Когато ти заявиш опрелена мощност мрежата трябва да може да ти я достави.Но ти не си сам има и други и те заявяват мощност.Като се сумират всички заявени мощности се вижда за колко общо става дума.И по общата мощност се изчислява сечението на проводниците и мощността на силовите трансформатори в подстанциите.Колкото по големи сечения и мощности толкова повече инвестиции в изграждането на мрежата.
            2.От общата мощност зависят и токовете при къси и земни съединения.От тези мощности и токове зависи какви разеденители измервателни трансформатори шинни системи и прекъсвачи ще се сложат.Колкото по големи толкова по скъпо.
            3.Нивото на напрежението също е фактор защото от него зависи изолацията.Колкото по високо е то толкова по скъпа е изолацията.
            Дотук беше за ЕРП-тата.Но докато тока стигне до тях има и други мрежи на по високи напрежения.И там има разходи.Не може днес ми трябват 5 мегавата плащам утре ми трябват три.Защото не може да сменяме съоръженията при всяка промяна или криза.Освен всичко това някой трябва и да ти го произведе този ток.Този някой също е направил инвестиции с него какво правим.Обяснявал съм много пъти че от управление и режими на ЕЕС в България разбираме 70-80 човека.Не се бъркай там където не разбираш.То е все едно да ида в Пирогов и да почна да нареждам на лекарите как да правят операции.И запомни че чувството ти за справедливост е едно а природните закони друго.
            Бате Пешо, пиша на ябълкаата, а да ми дебели пръстите. УтРе ще ти отговоря

Коментар

Чета тука някаква тъпня в Медиапул:

Умря идеята за различни минимални заплати според региона

Тя не е умряла бе! Тази идея си беше мъртвородена, както повечето идеи на герберастите!
              Аз не зная коя умна глава е могла да измисли това- веднага всички фирми щяха да се регистрират в Северозападналият регион, защото той щеше да е с най-ниска мин. заплата.

Коментар

И най-интересното е, че бизнесът още не е ревнал срещу тази такса. Като знам аз какво плащам, направо не ми побира акъла какво плащат големите ни заводи
                Виж какво, не е зле да почнеш да си плащаш, без да мрънкаш, щото и аз лично съм заинтересован от това. Притежавам десетки акции от енергото

Коментар

Аз говоря за тази такса Бате Пешо
                  http://www.cez-rp.bg/bg/tseni/inform...i-klienti.html

Аз съм съгласен да я има. В това няма никакъв спор. Начинът по който обаче тя е организирана, е абсолютно популистки и размазващ бизнеса по време на криза.

В момента населението плаща тази такса според потреблението, а бизнесът според заявените мощности. Така, на Бай Иван, който ползва виличката веднъж годишно за седмица не му пука за тази такса, защото я плаща Чичо Спас, който консумира яко в града, защото се е отказал от парно.
                  Но и Бай Иван и Чичо Спас винаги си имат ток. Въпреки, че прекарването на тока на виличката на Бай Иван е струвала в стотици пъти повече.

При бизнеса има съществен проблем. Всеки е заявил за изграждане мощности, които да му обезпечат потребление в пъти по-голямо от стартовото му. Сега той или трябва да плаща такса на заявените и изградени мощности или трябва да ги намали, като в последствие трябва да плати отново, ако реши да се разраства, въпреки че мощностите са вече изградени.
                  Нямаше да има проблем, ако можех да заявя безплатно днес мощност от 1000кВт, а след време да заявя безплатно 2000кВт, след като навремето вече съм си платил за 5000 кВт. Нали така?

В момента проблемът ми е, че се налага да плащам такса върху 5000квт, въпреки че пряко сили използвам 600-1000. Въпреки всичко, аз ще трябва да продължа да ги плащам, защото ако сега си намаля мощностите на 1000, а в бъдеще искам 2000 или 3000 ще ми искат отново такса за пресъединяване на нови мощности.

Правилното решение е твърда такса за частен абонат - например 10 или 20 лева и такса според заявените мощности за бизнеса, които могат да се заявяват например веднъж годишно или месечно, като всяка промяна, в рамките на изградените и вече заплатени веднъж мощности е безплатна.

Не знам дали ме разбра
                  Като се чета, май и аз не се разбирам
                  Коментираш неща които не разбираш.Това което за теб изглежда несправедливо няма нищо общо със законите на физиката и електротехниката.Но ти си се запънал и не отстъпваш.И бъркаш такса електромер с такса достъп.Незнам как да ти обясня за да разбереш но ще се опитам:
                  1.Всяка мрежа освен проводници има и други съоръжения-разеденители,токови трансформатори,напреженови трансформатори,силови трансформатори,прекъсвачи,релейни защити,автоматика и телемеханика,шинни системи и др.съоръжения.Когато ти заявиш опрелена мощност мрежата трябва да може да ти я достави.Но ти не си сам има и други и те заявяват мощност.Като се сумират всички заявени мощности се вижда за колко общо става дума.И по общата мощност се изчислява сечението на проводниците и мощността на силовите трансформатори в подстанциите.Колкото по големи сечения и мощности толкова повече инвестиции в изграждането на мрежата.
                  2.От общата мощност зависят и токовете при къси и земни съединения.От тези мощности и токове зависи какви разеденители измервателни трансформатори шинни системи и прекъсвачи ще се сложат.Колкото по големи толкова по скъпо.
                  3.Нивото на напрежението също е фактор защото от него зависи изолацията.Колкото по високо е то толкова по скъпа е изолацията.
                  Дотук беше за ЕРП-тата.Но докато тока стигне до тях има и други мрежи на по високи напрежения.И там има разходи.Не може днес ми трябват 5 мегавата плащам утре ми трябват три.Защото не може да сменяме съоръженията при всяка промяна или криза.Освен всичко това някой трябва и да ти го произведе този ток.Този някой също е направил инвестиции с него какво правим.Обяснявал съм много пъти че от управление и режими на ЕЕС в България разбираме 70-80 човека.Не се бъркай там където не разбираш.То е все едно да ида в Пирогов и да почна да нареждам на лекарите как да правят операции.И запомни че чувството ти за справедливост е едно а природните закони друго.
                  Last edited by Бате Пешо; 09.10.2012, 22:24.

Коментар

• Бих допълнил... "няколко пъти".....

Коментар

С две думи: Чунчо би искал Бойко да доминира садо-мазо-сексуално над него. Нъл тъй! Хем да го бие, хем да го е.е...
                      Ми най-общо казано да. Но Чунчо, както и всеки друг Гербер всъщност това не го съзнава, така че си е извинен до голяма степен, човек не може да бъде съден за несъзнателни желания. Така че това искане е потиснато.

Идеята е че ако е съзнателно желание, той ще се срамува от него и ще се опитва да го крие в изказванията си. Но тъй като е несъзнателно говори без спирачката на търсения от него идеален собствен образ.

Но в най-общи линии това е психологическата обосновка на всеки харесващ силно доминираща личност и оправдаваш по един или друг начин откровено глупавите му действия и идеи.

За който мисли че се майтапя мога веднага да му дам списък с научна литература където се засяга това

Коментар

• Чета тука някаква тъпня в Медиапул:

Умря идеята за различни минимални заплати според региона

Тя не е умряла бе! Тази идея си беше мъртвородена, както повечето идеи на герберастите!
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Според Фройд сънищата и мечтите разкриват копнежите които иначе суперегото подтиска и недопуска да излезат на яве. Очевидно ти си падаш по наказанията - поне несъзнателно. Което пък според почти всички психолози говори за авторитарна личност. Което пък се връзва идеално с типа личности които е нормално Бойко да се опитва да привлича. Такива с подтиснато садо-мазо съзнание, търсещи само кой е виновен за да бъде наказан. Които разглеждат света през призмата на враг - подчинен. Винаги вертикални отношения, никога демокрация. Защото либералната демокрация предполага отношения на хората в една плоскост, лична отговорност, и признаване на правото на всеки да има собствено мнение, също както и че в различни ситуации мнение на различен човек ще бъде най-вярно.

Но за потенциалните избиратели на ГЕРБ това е хаос. Липсва доминиращата личност. Липсва и подчинеността - отново избива за садо мазо. Контрол, стигащ дори до микромениджмънт, невъзможност за разбиране че така се убива инициативност, а от тук и растеж, и творене на нещо ново, убива се възможността да се използват ситуациите. Но не всичко трябва да е под контрола на Първия, а всеки който е с него е длъжен да признае неговата воля за водеща и неговата правота за аксиома. Отново тоталитарни отношения по ветрикал. Отношения граничещи с феодалните отношения между сюзерен и серви.

Дори отношението на герберите към политическите противници е от този сорт. Само наказания и налагане със сила са ви в главите. Не се ли замисляте че това всъщност е доста ненормално отношение. Поне за 21 век. Но то човек за да вижда ненормалното трябва да познава нормалното. А когато собственото ви съзнание е разграфено в рафтове на доминация и подчинение - пак да се повторя толкова садо мазо характеристики - нищо чудно че не можете да схванате кое е нормално. Нормалното за вас изглежда неприемливо.

Коментар

Един малък пример. Накараха всички хотелиери да плащат данъци, все едно са запълнени 30% от леглата целогодишно. Няма значение колко е посещаемостта в действителност. И ние се принудихме да затворим един от хотелите. Поради ниска посещаемост. После Конституционния съд отмени тази разпоредба като противоконституционна, ама бития бит.
                            А ти знаеш ли,че НАП ако се разшетат по сериозно по хотелите в курортите, БВП ще скочи двойно.?
                            Знаеш ли колко пари харчи един турист по морето и една касова бележка не може да види.
                            Е откак Герб ги проверява от време навреме почнаха да дават тук таме, но преди това си исках бележка от едно крайплажно барче, за да видя на колко лева ми хваща джина(като руският реактор- на колкото си иска) и ми даде неграмотно написана на ръка сметка. Питам за касова бележка а девойката ми вика ,че нямали касов апарат.
                            И сега над 60% от доходите се укриват.
                            Last edited by 4un4o; 09.10.2012, 19:30.

Коментар

ЧНе знам как точно държавата тормози бизнеса би ли дал пример щото твоето са празни приказки.Конкретно.
                              Един малък пример. Накараха всички хотелиери да плащат данъци, все едно са запълнени 30% от леглата целогодишно. Няма значение колко е посещаемостта в действителност. И ние се принудихме да затворим един от хотелите. Поради ниска посещаемост. После Конституционния съд отмени тази разпоредба като противоконституционна, ама бития бит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bibitko Разгледай мнение
                                Явор Куюмджиев: Основната вина за неподписването на каквото и да било за "Белене" е на ГЕРБ

Основната вина за неподписването на каквото и да било, е на ГЕРБ. Дали умишлено, или поради това си незнание, на практика те провалиха проекта „Белене”.
                                Изграждането на атомна централа минава през четири принципни процеса или фази – едното е предпроектно проучване – лиценз и разрешителни, проектна подготовка и реализация на самия проект. Важно е да се отбележи, че няма атомна централа в света, построена за 4 години. Това е невъзможно, дори и в Китай.
                                Най-интересният момент е през 2009 г., когато голяма част от дейностите са извършени, и проектът притежава основните си елементи – има стратегически инвеститор, има на 75% готов технически проект, има 95% договорен краен контракт за доставка и монтаж, притежава всички разрешителни. Единственото, което оставаше на правителството през 2009 г., беше да извърви последната крачка. Тя беше да се довършат преговорите по договора за иписи контракт и да стартира монтаж в изграждането – всичко останало беше направено, каза Куюмджиев.
                                http://www.focus-news.bg/?id=n1704561
                                А бре тъпо Коюмджийче, как така става без да знаете цената и без да сте подписали договор в който да е упомената крайната цена на проекта да поръчате оборудване ? Ами ако руснаците кажат ,че този реактор който е поръчан струва 50 милиарда, това значи ли,че ние трябва без договор да го заплатим по цена която те искат?
                                Тези маймунджулуци ,ги разправяйте на червените бабички. Може ли да си поръчаш нещо без да имаш договор за цената. Да не си купуваш пакетче семки?
                                Знаеш ли за едно метално хале, колко оферти сме разгледали и колко пазарлъци сме направили,за да бутнем цената с 20 000 лв. И всичко в договора е договорено перо по перо и има крайна цена. Когато искаме нещо допълнително, изпълнителят казва, Виж си договора това го няма там и трябва да го договорим с анекс.
                                Last edited by 4un4o; 09.10.2012, 19:19.

Коментар

Working...
                                X