IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 10.01.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Я пак едно въпросче към Стамболовчо!

Стамби, защо Боко летя с два самолета "Спартан" до Тирана?
    Ами то един самолет побира 60 войника барабар с оръжието и снаряжението.
    C-27J Спартан

Защо на Боко му бяха два "Спартана"? В единия да не е натоварил 7-8 тона бял прашец? Че европейските полиции напоследък бая български пратки хванаха, пък албанците са си майстори в бизнеса... с белия прашец.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение

Може и Чунчо..

Коментар

• ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Какъв ти тук график! Ами ако запишат 2014г, а пък сикаджийската мутра спечели втори мандат?
          Не им трябва на западняците лисица в курника!

Стамболовчо не пише в извънработно време. Щото за тогава не му плащат.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Вече не се говори за график за приемането ни в Шенген

Стамболовче, коментарче?

Коментар

• http://news.ibox.bg/interview/id_1256717906

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                Имам една позната от такава група в столицата е жената ми обясни една вечер подробно какви схеми се въртят тук - например осиновено куче от кучкарника, което е осиновено в чужбина, от кучкарника на Фандъкова не го дават, щото аз го писах преди още - няма кучета, няма проблем, няма обаче и пари за крадене. За съжаление нашенецът и е говедо в голямата си част. Той сам за себе си не може да се грижи, камо ли за животно, затова и което си написал е най-правилното решение.
                Абе общината всичко прави за някаква далавера. Ето виж тук: ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Храна за приюта!. Това е от днес. Преди време общината с голямо удоволствие прехвърли отговорността за приюта в Богров на Animal Rescue Sofia. Хората го стегнаха, започнаха да работят и нещата потръгнаха. Оказва се, че все пак общината е давала едно рамо като е осигурявала 1/3 от храната. Сега не били минали обществените поръчки и нямало да дадат своя пай за този месец. Да, ама доброволците го научават от общината едва една седмица преди храната да секне. А те са разчитали на нея. И сега има опасност 500 кучета, затворени заедно да се изпоядат от глад. Направих сметка и се оказва, че стойността на тази храна във всички случаи е под праговте за обявяване на обществени поръчки. Ерго - май другаде е заровено кучето и някой общинар не си е взел комисиона ....
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• И моят котю е без мъдурки Ама не виждам да му е нещо кофти от цялата работа. Даже за кутийка Гурме, би си ги дал за втори път

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                    Ако искаш да имаш некастрирано животно - ОК, моля заповядай и си извади лиценз за развъдник, с всички произтичащи от това административни и финансови главоболия. Тогава много бързо ще им изветреят главите на идиотите, които твърдят, че "трябвало да роди поне веднъж за здраве" и други подобни глупости. В свободното си време помагам на една неформална група хора, която спасява и задомява бездомни животни и съм се нагледал на ужасните последствия от подобно безотговорно поведение. А при котетата е още по-страшно, защото размножаването там е по-бързо. И двата ми котарака са прибрани от улицата като бебета, като малкия даже сме го хранили с биберон през три часа ....
                    Имам една позната от такава група в столицата е жената ми обясни една вечер подробно какви схеми се въртят тук - например осиновено куче от кучкарника, което е осиновено в чужбина, от кучкарника на Фандъкова не го дават, щото аз го писах преди още - няма кучета, няма проблем, няма обаче и пари за крадене. За съжаление нашенецът и е говедо в голямата си част. Той сам за себе си не може да се грижи, камо ли за животно, затова и което си написал е най-правилното решение.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Е, то навремето по татово време бе така. Извеждаш куче идва милиционера, ако е по-голяма от пудел, те глобява 15 лв. че е без намордник, а ако не си му платил данъка просто го хващат отвеждат го и му теглят куршума. Тогава бездомни и изоставени кучета почти нямаше, защото почти всички домашни бяха регистрирани и се водеха на отчет.
                      Така е, ама сега не става така, щото не е редно да избиваме бездомните животни. Трябва да се засили разяснителната работа относно кастрацията и да се въведат строги изисквания и контрол. Някои общини въведоха освобождаване от данък за кастрирани кучета, но това не е достатъчно. Трябва да се въведе ЗАБРАНА за отглеждане на некастрирани домашни любимци, както е в цивилизованите страни. Ако искаш да имаш некастрирано животно - ОК, моля заповядай и си извади лиценз за развъдник, с всички произтичащи от това административни и финансови главоболия. Тогава много бързо ще им изветреят главите на идиотите, които твърдят, че "трябвало да роди поне веднъж за здраве" и други подобни глупости. В свободното си време помагам на една неформална група хора, която спасява и задомява бездомни животни и съм се нагледал на ужасните последствия от подобно безотговорно поведение. А при котетата е още по-страшно, защото размножаването там е по-бързо. И двата ми котарака са прибрани от улицата като бебета, като малкия даже сме го хранили с биберон през три часа, беше изоставен заедно със сестра си в кашонче на около 15 дневна възраст ....... Пак добре, щото други ги изхвърлят в найлонова торбичка направо в кофата за боклук.
                      Last edited by netware5; 24.10.2012, 18:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                        Докато при кучетата е лесно - изведеш го на разходка, инспекторът те спира, проверява за чип, проверява за паспорт, за кастрация и т.н.
                        Е, то навремето по татово време бе така. Извеждаш куче идва милиционер, ако е по-голяма от пудел, те глобява 15 лв. че е без намордник, а ако не си му платил данъка - го хващат отвеждат го и му теглят куршума. Тогава бездомни и изоставени кучета почти нямаше, защото почти всички домашни бяха регистрирани и се водеха на отчет.
                        Last edited by Jay Gould; 24.10.2012, 18:13.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Синът Темелков 100 % го е чул или прочел някъде това за да дава такава идея, като, дори не може да съобрази, че в момента популацията от котки ограничава не много чистите ни градове от нашествие на мишки и плъхове. Идеята обаче не е лоша. Жалко, че се отказаха от синята зона, която също е зверски необходима.
                          Last edited by Jay Gould; 24.10.2012, 18:18.

Коментар

Време беше, дори данъкът е много-много малък, но определено някой в общината ми чете мислите Данъкът е за не-скопени животни и така трябва и да бъде. Подобен такъв има и в Германия. Това което не ми харесва е само, че е твърде нисък, а за селищата около града е по-малък. А главния развъдник на бездомни кучета са точно вилните зони и селата, където местния чобанин, след като е взел куче да му пази лозето, после го изхвърля.
                            Съгласен съм с теб относно необходимостта от кастрация, като най-важна мярка срещу увеличаване на бездомните животни. Покойната ми котка беше кастрирана, сегашните ми котараци - големият е кастриран, а на малкия ще му се случи скоро. Но при котките въвеждането на данък за некастрирани животни няма да проработи. Котката си седи в къщи и не се извежда на разходка. Няма начин да се упражнява ефективен контрол върху котките, отглеждани в апартаменти. Докато при кучетата е лесно - изведеш го на разходка, инспекторът те спира, проверява за чип, проверява за паспорт, за кастрация и т.н.

Коментар

• Ма разбира се. Нисък е, поне 35 кинта трябва да е.
                              Всяка котка таман ще изкарва за детските на поредното чааве от Каменарската циганка.
                              Баси идиотията в тая държава. Безгранична е.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                По примера на новия Данък върху лихвите по депозитите общинари от Варна решиха да "обложат" и мъркащите любимци> Таксата е в размер на 24 лева
                                http://meganews.bg/%D0%A0%D0%B5%D0%B...Id/21364/.aspx
                                Време беше, дори данъкът е много-много малък, но определено някой в общината ми чете мислите Данъкът е за не-скопени животни и така трябва и да бъде. Подобен такъв има и в Германия където животните задължително до колкото зная трябва да се скопят иначе имаш яко ходене по инстанции вадене на документи и плащане на такси за нескопено такова. Там обаче е за кучета, а може и за котки да е подобен, не знам. Това което не ми харесва е само, че е твърде нисък, а за селищата около града е по-малък. А главния развъдник на бездомни кучета са точно вилните зони и селата, където местния чобанин, след като е взел куче да му пази лозето, после го изхвърля.
                                Last edited by Jay Gould; 24.10.2012, 17:57.

Коментар

Working...
                                X