IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предизвестения край на "инвестицията" влогЪ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko Разгледай мнение
    некой прости разсъждения :
    Депозитите в Р . България са 31 000 000 000 лв /31 милиарда лв./
    По данни на БНБ имаме 12 000 000броя депозити /12 милиона броя/
    от които :
    – 75%са депозитите до 1000лв. ,а именно 9 000 000 броя депозити !
    –22% са депозитите до 20 000 лв ,а именно 2 640 000 броя депозити !
    –3% са депозитите над 20 000 лв , а именно 360 000 броя депозити !
    Мен пък нещо ми се губи в цялата схема. Ако приемем, че всички депозити над 20К са по 20К. 360 000*20 000=7,2млрд.
    Не че не съм съгласен, че ще го духат бедните, но допусканията са ти грешни

    Коментар


    • Виктор Папазов:

      В това правителство първо действат, после мислят


      какво е мнението ви за готвения данък върху лихвите от депозити? Аргументът за въвеждането му отново е фактът, че го имало и в други страни.
      - Аргументи като "в Европа е така, в САЩ онака" са несериозни. Ако гледаме как е в Европа, повечето от членовете на това правителство отдавна щяха да бъдат другаде, някои може би дори в затвора.
      Подобен данък, от една страна, обезсърчава спестовността, което е лошо. От друга страна, удря джоба на спестителите. Много се спекулира как щели да засегнат само богатите. Пълна глупост! Хората с големи депозити не са ги натрупали случайно. Те ще намерят решение. Не бива да забравяме, че все още сме членове на ЕС и движението на капитали е свободно. Ще пострадат най-уязвимите - пенсионерите, които са скътали няколко хиляди лева и за тях тази лихва е много важна - за лекарства, за храна, да добавят към мизерната пенсия. Нали знаете колко много пари са 10 лева за един пенсионер? Да не говорим, че ще ги подлудят с декларации и банкови такси при плащането на данъците. Все повече се убеждавам, че е прав Любомир Христов, като твърди, че това правителство се е продало на банковия картел.
      - Освен тези два данъка се появиха идеи и за още нови данъци. Дянков пък не изключи в бъдеще премахване на плоския данък. Вашият коментар?
      - ГЕРБ се самоопределят като дясна партия. По света десните партии намаляват данъци, приватизират, а не задушават бизнеса с нови данъци и невръщане на ДДС. Така че последните действия на ГЕРБ са по-скоро типични за левите партии - данъци за "богатите", върху доходите от лихви, върху капиталовата печалба и върху всичко друго. Но аз смятам, че ГЕРБ не са нито дясна, нито лява партия. Всъщност това е една партия на лумпените със силно изразен култ към личността на вожда. Те нямат идеи и платформа. Каквото каже вождът - това е. Той е над закона, над парламента, над всичко.
      Кажете ми лидерът на коя дясна партия ще заяви, че от данъка върху лихвите щели да пострадат само богатите. Т.е. премиерът не харесва богатите, но е десен политик?! Е, това ако не е популизъм, какво е? Как точно ще направим богата държава с бедни хора? Иначе се бие в гърдите как извел държавата от кризата, какви прекрасни неща прави за нас.
      - Да ви попитам за нещо друго - ГЕРБ обичат да изтъкват колко сме стабилни финансово в ЕС на фона на другите държави. В същото време фалитите продължават, предприемачите държат парите си в банката, вместо да инвестират, пада износът, потреблението се свива, растат инфлация и безработица... Как ще коментирате тази ситуация?
      - Управляващите нямат никаква заслуга за стабилността. Тя е наследена от предходните две правителства. Ситуацията досега беше стабилна и защото получиха в наследство резерв от 8 млрд. лв. от предходното правителство, които успешно похарчиха за три години. Не бива да се забравя, че икономиката е силно инерционна система. Тъй че стабилността я създадоха предишните. Тези най-вероятно ще оставят след себе си хаос и руини, огромна младежка безработица и повишена икономическа емиграция. Вече се вижда, че започнаха да теглят заеми, за да кърпят ситуацията. Много е вероятно до пролетта тя да се влоши значително.
      Аз не познавам друго правителство, което така безотговорно да управлява обществените средства в свой интерес и за свои прищявки. Например само един полет на "Еър Тигър" се равнява на месечния бюджет на обсерваторията в Рожен. После декларират как науката им била приоритет! Как да коментирам това?
      Вижте каква звучна плесница получиха с писмото на президента на ЕБВР относно ВЕИ. Икономическа политика? Национални цели? Приоритети? Имам чувството, че това са непознати и непонятни термини за правителството.http://www.duma.bg/node/41459

      Коментар


      • 77
        Първоначално изпратено от smark Разгледай мнение
        Монетата винаги има две страни. Решението за облагане на лихвите от депозити има и добра страна. Ето защо:

        Размера на депозитите в България е ненормално висок. Банките са пълни с кеш. Тези депозити са както на граждани така и на фирми. Всеки 1 млн. лева на депозит в Банката коства 20 работни места в икономиката. Всеки инвеститор си задава въпроса "Защо да рискувам капитала си в бизнеса за 12% доходност, след като мога да го вложа на депозит на 7,5% без риск?" - и отговора е ясен, нали.

        След 1 Януари 2013 г. въпроса ще бъде с малко по-различен отговор. Никой не е казал, че да притежаваш капитали е лесно. Заради намалената доходност много от фирмите ще се принудят да изкарат тези капитали от Банките и да ги завъртят в бизнеса си и колкото повече милиони навън, толкова повече работни места в икономиката.

        За гражданите - горките. С новия данък или въпреки него те ще получават с близо 35% повече лихва отколкото всеки един друг европеец. ВСЕКИ ЕДИН! Някои от по-находчивите депозитари (граждани) ще преценят, че е по-доходно до ги вложат в частни инициативи (напр. закупуване на недвижими имоти с цел отдаване под наем, покупка на земеделска земя за аренда, влог в лични пенсионни фондове и дай боже частен бизнес), което ще отвори още нови работни места. А ако решат да ги потребят ще е най-добре.

        Ние сме кредитни консултанти, но в последните две години и половина се превърнахме в депозитни консултанти. Няма лошо, но до време.
        Credico.in - онлайн платформа за банкови кредити.




        прав си !!!! До време е !!!!докато банките използват такива кредитни консултанти ,докато правителството използва такива финансови анализатори по отношение на данък лихви за България ,всичко е до време !!!!

        на 11.10.2012 в темата ,цървул платен написах :

        КАК ДА ВЗЕМЕМ ПАРИ ОТ БЕДНЯЦИТЕ ,ЗА ДА ПЛАТИМ НА БЕДНЯЦИ ???

        некой прости разсъждения :
        Депозитите в Р . България са 31 000 000 000 лв /31 милиарда лв./
        По данни на БНБ имаме 12 000 000броя депозити /12 милиона броя/
        от които :
        – 75%са депозитите до 1000лв. ,а именно 9 000 000 броя депозити !
        –22% са депозитите до 20 000 лв ,а именно 2 640 000 броя депозити !
        –3% са депозитите над 20 000 лв , а именно 360 000 броя депозити !

        в математиката ,преди да се докаже теорема ,почти винаги се прави предположение , което не подлежи на коментар !

        ПРИЕМАМЕ,ЧЕ :

        –по 1 група ,до 1000лв.– средният депозит е 800лв/брой /
        трудно може да се предположи ,че Бай Иван ,ще има 300 лв. годишен депозит ,който му носи 5% лихва ,демек ,демек 15 лв годишно . Та бай Иван ,ще изхарчи 6лв за тролей ,метро ,за да прибере годишната си печалба от 15лв !!!!!
        Бай Иван просто ще скатае 300 кинта под дюшека ,ще си ги харчи когато му е кеф ,без да се съобразява с падежи !!!
        изводът е ,че по първа група ,депозите ,клонят към 1000лв.нека бъдат 800лв /брой/
        тогава имаме 9 000 000 броя x 800лв =7 200 000 000 / 7.2 милиарда по 1 група/

        –по 2 група,до 20 000 лв–средният депозит е 9000 лв/ брой/
        трудно може да се предположи ,че така нар. средна класа 22% няма средно 9000 лв. депозит за черни дни !!! Ако това е истина ,
        то милионите цървулите ,които задръстват големите градове с трошки за по 3000 лв ,пък харчат по 150 литра гориво на месец /2.5 лв за литър / , не карат с горива от Лукойл , а карат с въздух !!!!!
        да не говорим за обикновените сервитьорки /моите уважения /, които се прибират всяка нощ с мин. 50 лв бакшиш + надница ! тези момичета дори не са и средна класа и пак имат 7 -9 бона резерв !къде го държат ? –
        в банка на депозит ,не че са алчни за лихви ,просто сменят често квартири!
        изводът е ,че по втора група депозитите на средната класа клонят към 9000лв/брой

        тогава имаме 2 640 000 броя депозити x 9000лв/брой =23 760 000 000лв/23.76милиарда по 2 група /

        следите ли ми мисълта капацитети ?????

        след като имаме 31 милиарда депозити спрямо БНБ ,
        първо вадим цървулите от 1 група /7.2 милиарда/
        после вадим псевдо средната класа от 2 група/ 23.760 милиарда/ и

        получаваме уважаеми другари: 31милиарда –7.2милиарда–23,760милиарда=
        = 40 000 000 /40 милиона /
        т.с. спрямо БНБ :
        3 % от депозитите над 20 000 лв , представляващи 360 000 броя депозити , КАСАЯТ ,ЦЪРВУЛИ 40 000 000 лв .вложения !!!!!! При 5% годишна лихва , ТЕ носят колосалният доход от 2 000 000 лв / 2 милиона / ЕРГО ,като ги праснем с 10 % данък лихви , ще съберем колосалните 200 000 левчета !!!

        да ,де но презумцията е да се съберат 120 000 000 лв / 120 милиона лв /
        уважаеми писачи / без Мастъра разбира се, на бас че той ме разбра /,
        та питам КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ОСТАНАЛИТЕ 119 800 000 ЛВ , ясно е че третата група би трябвало да плати 200 000 данък , макар че силно се съмнявам да достигнеш до 3 група и да не можеш да намериш законен изход !
        моето скромно мнение като обикновен инженер ,удържал с отличие изпитите по 5 вида висша математика / не по времето на Златка /, та моето скромно мнение е ,че ще ПЛАТЯТ : БЕДНЯЦИТЕ ,РАБОТНИЦИТЕ , СЛУЖИТЕЛИТЕ ,ЗАНАЯТЧИИТЕ ,ПОЛИЦАИ ,ВОЕННИ ,УЧИТЕЛИ ,ЛЕКАРИ И УЧЕНИ !!!!
        ще платят всички , защото ,аз откровено ще се срамувам ,ще имигрирам от РОДИНАТА ,ако някой ми докаже ,че българския полицай ,военен ,лекар ,инженер ,занаятчия ,та ако щете майстор или стриптизьорка / та тези мой сънародници нямат към средата на своят жизнен пътдепозити от 1000- 9000 лв!
        ще платим горните професии ,но ще платят и достойни пенсионери !!!! тези с 12 заплати при пенсиониране , спестовните ,трудолюбивите пенсионери ,за да може ПАРАДОКС , да си вдигнат собствените пенсии , но и забележете пенсиите на мързеливите пенсионери !!!!!................."


        проблема на проблемите ,консултанче ,не е колко е данъка лихви в Европа !
        -1-во ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКО ПО ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ ,пък заплащаме труда по африкански , пък депозитите ни в БАМКИ ,по-лоши като стойност от индиански ! -фактс !
        -2-ро ПРОБЛЕМА Е ,ЧЕ 75% от депозитите ,консултанче са до 1000лв / до 500евро / ,това са пари за сватби и погребения ,които напатилите се от буркан банка граждани зорлем държат в банки !!!ЗАЩО ЛИ ??? за да могат частично да покрият инфлацията ,когато дойде денят Х !!! /сватба ,болест ,погребение /
        -3-то казва правителството : ама споко ,това са само 0.30 лв ,на депозит на месец ,до 1000 лв !!! Бих казал : споко правителство ,остави бедняците ! остави тези 0.30лв ,на месец ,обложи тези с депозити над 1000лв !!!
        ДА ,АМА НЕ !!!! Тогава планираните 120 000 000приход от данък лихви ,ще стане едва : 36 000 000лв !! -кой плаща тогава ???
        Забележи консултанче ,това ще бъде прихода ,като се ОБЛОЖАТ "богаташите с 20 000 лв влог " !!!
        справка цървул ,майка ми и баща ми са професионални работници и имат на влог консултанче 5000 + 12 000 = 17 000левчета !!! те ли са гадните изедници ,който ги водят средна класа /22% от депозитите са като тях /, те ли трябва да платят данък лихви за да могат да си вдигнат пенсиите с 10 , 15 лв ????
        мисля ,че отново доказах :КАК ДА ВЗЕМЕМ ПАРИ ОТ БЕДНЯЦИТЕ ,ЗА ДА ПЛАТИМ НА БЕДНЯЦИ ???




        П.П.колкото ,до теб неорентирано консултанче бих напомнил :
        " критикувай смело и си стегай багажа за село, банково консултанче "
        просто няма банков шеф ,който да подкрепи такава шушумига ,като теб !!!!!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от smark Разгледай мнение
          Монетата винаги има две страни. Решението за облагане на лихвите от депозити има и добра страна. Ето защо:

          Размера на депозитите в България е ненормално висок. Банките са пълни с кеш. Тези депозити са както на граждани така и на фирми. Всеки 1 млн. лева на депозит в Банката коства 20 работни места в икономиката. Всеки инвеститор си задава въпроса "Защо да рискувам капитала си в бизнеса за 12% доходност, след като мога да го вложа на депозит на 7,5% без риск?" - и отговора е ясен, нали.

          След 1 Януари 2013 г. въпроса ще бъде с малко по-различен отговор. Никой не е казал, че да притежаваш капитали е лесно. Заради намалената доходност много от фирмите ще се принудят да изкарат тези капитали от Банките и да ги завъртят в бизнеса си и колкото повече милиони навън, толкова повече работни места в икономиката.

          За гражданите - горките. С новия данък или въпреки него те ще получават с близо 35% повече лихва отколкото всеки един друг европеец. ВСЕКИ ЕДИН! Някои от по-находчивите депозитари (граждани) ще преценят, че е по-доходно до ги вложат в частни инициативи (напр. закупуване на недвижими имоти с цел отдаване под наем, покупка на земеделска земя за аренда, влог в лични пенсионни фондове и дай боже частен бизнес), което ще отвори още нови работни места. А ако решат да ги потребят ще е най-добре.

          Ние сме кредитни консултанти, но в последните две години и половина се превърнахме в депозитни консултанти. Няма лошо, но до време.
          Credico.in - онлайн платформа за банкови кредити.
          A кредитните консултанти, някой не ви ли е учил, че на фирмите и сега им се облагат лихвите по депозити

          Коментар


          • smark, повечето от тези влогове са на пенсионери и граждани от "средната" класа. Едните, събират за да не обременяват близките си, когато тръгноат за оня свят. А другите отделят бели пари за черни дни. За университета на сина, за сватба, кръщане на внук. Та никой от тези две групи няма да се откаже от депозитите си. дори лихвата да е нула. А тези дето разполагат с повече средства, ги инвестират в имоти. На българина генетично му е заложено ако може не само на децата си, а на внуци и правнуци да купи апартамент. Без да се интересува дали внука му ще има намерение да го ползува след време!
            http://georgipiskov.blogspot.com

            Коментар


            • Добрата страна на нещата

              Монетата винаги има две страни. Решението за облагане на лихвите от депозити има и добра страна. Ето защо:

              Размера на депозитите в България е ненормално висок. Банките са пълни с кеш. Тези депозити са както на граждани така и на фирми. Всеки 1 млн. лева на депозит в Банката коства 20 работни места в икономиката. Всеки инвеститор си задава въпроса "Защо да рискувам капитала си в бизнеса за 12% доходност, след като мога да го вложа на депозит на 7,5% без риск?" - и отговора е ясен, нали.

              След 1 Януари 2013 г. въпроса ще бъде с малко по-различен отговор. Никой не е казал, че да притежаваш капитали е лесно. Заради намалената доходност много от фирмите ще се принудят да изкарат тези капитали от Банките и да ги завъртят в бизнеса си и колкото повече милиони навън, толкова повече работни места в икономиката.

              За гражданите - горките. С новия данък или въпреки него те ще получават с близо 35% повече лихва отколкото всеки един друг европеец. ВСЕКИ ЕДИН! Някои от по-находчивите депозитари (граждани) ще преценят, че е по-доходно до ги вложат в частни инициативи (напр. закупуване на недвижими имоти с цел отдаване под наем, покупка на земеделска земя за аренда, влог в лични пенсионни фондове и дай боже частен бизнес), което ще отвори още нови работни места. А ако решат да ги потребят ще е най-добре.

              Ние сме кредитни консултанти, но в последните две години и половина се превърнахме в депозитни консултанти. Няма лошо, но до време.
              Credico.in - онлайн платформа за банкови кредити.
              Credico.in - онлайн платформа за банкови кредити. Договорете си условията сами. Напълно безплатно!

              Коментар


              • Въпрос за влог

                Здравейте , както всички наблюдаваме безумията сътворени от "нашето" правителство , бихте ли могли да ми дадете съвет възможно ли е да си открия банкова сметка онлайн някъде в чужбина и да преведа малко спестени пари за да не се занимавам с крадянков и неговите простотии.
                Благодаря Ви.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                  Реално,данъкът в Швеция е ПРОГРЕСИВЕН, с максимална стойност. Ако докажеш,че доходите ти не стигат, не ти се взема данък и дори ти се плащат част от консумативите.
                  Поне не пиши глупости
                  Е, аз не съм казал, че е плосък, но ако могат да си позволят да не удържат на бедните, те ВЕЛИКИТЕ ШВЕДИ вземат повече от богатите, които така или иначе са облагодетелствани веднъж от държавата, че им е предоставила такива огромни активи дали на тях дали на 10 поколения преди тях.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    Добре де АЕ, щом се такива радетели за плоския данък, да го запази плосък /равен/ тепсиен/ елементарен/ориенталски мидхат паша десятък/, но да го направим като в Швеция 80%. Тогава, ако някой се занимава с истински бизнес като Солинген примерно, остава в играта. Другите да го духат или метачи в поликлиниките. Сравнима е Швеция като население, което обаче управлява и е усвоила и облагородила 4 пъти по-голяма територия. Та ние с този данъки ще сме Шве(ц)и на балканите
                    Ха да видим имате ли пилешки сърчица за биричка или смели шотландски сърца за този данък!!!
                    Реално,данъкът в Швеция е ПРОГРЕСИВЕН, с максимална стойност. Ако докажеш,че доходите ти не стигат, не ти се взема данък и дори ти се плащат част от консумативите.
                    Поне не пиши глупости

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                      Solingen швеЦка ли стана?
                      Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                      Може и да е германо-турска, но винаги е разчитала на шведската стомана, пардон швецката!

                      ".....Географски означения - Geographical indications (GIs) са отличителни знаци,
                      които свързват стоките, притежаващи специфични качества или репутация, с
                      мястото или района на производство (например: Рокфорт-Roquefort, Текила-Tequila,
                      Бордо - Bordeaux, ножове Солинген-Solingen cutlery и др.) По този начин те
                      улесняват идентифицирането и отличаването на тези стоки на пазара......"

                      http://daily.bia-bg.com/info2005/1_bgbiagioreport.pdf
                      Last edited by retro_69; 18.10.2012, 15:22.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                        Solingen швеЦка ли стана?
                        Може и да е германо-турска, но винаги е разчитала на шведската стомана, пардон швецката!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                          Добре де АЕ, щом се такива радетели за плоския данък, да го запази плосък /равен/ тепсиен/ елементарен/ориенталски мидхат паша десятък/, но да го направим като в Швеция 80%. Тогава, ако някой се занимава с истински бизнес като Солинген примерно, остава в играта. Другите да го духат или метачи в поликлиниките. Сравнима е Швеция като население, което обаче управлява и е усвоила и облагородила 4 пъти по-голяма територия. Та ние с този данъки ще сме Шве(ц)и на балканите
                          Ха да видим имате ли пилешки сърчица за биричка или смели шотландски сърца за този данък!!!
                          Solingen швеЦка ли стана?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                            Добре де АЕ, щом се такива радетели за плоския данък, да го запази плосък /равен/ тепсиен/ елементарен/ориенталски мидхат паша десятък/, но да го направим като в Швеция 80%. Тогава, ако някой се занимава с истински бизнес като Солинген примерно, остава в играта. Другите да го духат или метачи в поликлиниките. Сравнима е Швеция като население, което обаче управлява и е усвоила и облагородила 4 пъти по-голяма територия. Та ние с този данъки ще сме Шве(ц)и на балканите
                            Нека да е 40% за начало - винаги можем да го променим , нали
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                            Коментар


                            • Продадени жилища в София:
                              1)
                              - от началото на 2008г. до края на септември 2008г. бяха 27,881 жилища
                              2)
                              - от началото на 2012г. до края на септември 2012г. бяха 12,119 жилища
                              Тоест има спад от над 56%.

                              Честито!




                              http://www.registryagency.bg/?page_id=26

                              Коментар


                              • Добре де АЕ, щом се такива радетели за плоския данък, да го запази плосък /равен/ тепсиен/ елементарен/ориенталски мидхат паша десятък/, но да го направим като в Швеция 80%. Тогава, ако някой се занимава с истински бизнес като Солинген примерно, остава в играта. Другите да го духат или метачи в поликлиниките. Сравнима е Швеция като население, което обаче управлява и е усвоила и облагородила 4 пъти по-голяма територия. Та ние с този данъки ще сме Шве(ц)и на балканите
                                Ха да видим имате ли пилешки сърчица за биричка или смели шотландски сърца за този данък!!!
                                Last edited by LANDLORD 31; 17.10.2012, 20:19.

                                Коментар

                                Working...
                                X