Първоначално изпратено от LANDLORD 31
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предизвестения край на "инвестицията" влогЪ
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеПредположение- аз съм развил даден бизнес, вложил съм много пари, а идва един умник които е купил една акция от мен и започва да ми дава акъл как да си развивам бизнеса , но по такъв начин че той да спечели сега от ценната си книга. няма как да стане.
Затова дребните акционери са винаги притикани и има тема кои са мразените мажоритари
Какво ми предлагате срещу влога, да направя конкурентен магазин срещу била, да започна производство на нов вид кренвирши, да наема 100дк земя и с два вола да я обработвам???
Аз лично работя в Германия, по какъв начин мога да упражнявам контрол върху коя да е инвестиция??? Или един учител, заварчик, или манго какво може да направи- да купи имот/ откъде пари/, да даде на брокер да играе за негова сметка/ от къде познания и време да се образова/ или какво друго???
Така че влога за българина е една добра алтернатива
Коментар
-
Предположение- аз съм развил даден бизнес, вложил съм много пари, а идва един умник които е купил една акция от мен и започва да ми дава акъл как да си развивам бизнеса , но по такъв начин че той да спечели сега от ценната си книга. няма как да стане.
Затова дребните акционери са винаги притикани и има тема кои са мразените мажоритари
Какво ми предлагате срещу влога, да направя конкурентен магазин срещу била, да започна производство на нов вид кренвирши, да наема 100дк земя и с два вола да я обработвам???
Аз лично работя в Германия, по какъв начин мога да упражнявам контрол върху коя да е инвестиция??? Или един учител, заварчик, или манго какво може да направи- да купи имот/ откъде пари/, да даде на брокер да играе за негова сметка/ от къде познания и време да се образова/ или какво друго???
Така че влога за българина е една добра алтернатива
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеА зависи , зависи ....бизнес средата , инвестициите , производството , износа , инфлацията , потреблението .....
Най лесно е да кажем че не зависи но не е така !
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеПокупателната способност на лева въобще не зависи от нашата държава ако ме питаш мене........
Най лесно е да кажем че не зависи но не е така !Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеТо убаво да облагат ма някак им се струва по - редно да облагат реалната лихва а не номиналната. Тоест: лихва минус инфлация да облагат.
Щото съхранението на покупателната способност на лева е отговорност на държавата.....
Пък ако реалната лихва се окаже отрицателна .....ДА ВРЪЩАТ ДАНЪК.
Щото държавата не си е свършила работата
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеКрайно време беше в една държава в която от три години никой не инвестира в реални активи а трупа на депозит като баба и дядо от село в зелената книжка на ДСК правителството да се намеси и да обложи тази псевдоинвестиция!
http://www.capital.bg/biznes/finansi...t_lihven_krai/
Трупането на пари с цел получаване на нищожна лихва /средностатистическия депозит е от порядъка на 5000 лева, колкото е и моят/ от баМките едва ли е някаква похвална икономическа стратегия и още повече бизнес или финансово постижение. Трупането на пари на лихва, без да се усеща масово раздвижване в кредитирането означава, че дъщерните банки просто изнасят капитал от БГ, в замяна на което хвърлят някакви жълти стотинки в кесията на озверелият от беднотия българин.
В същото време фонда за гарантиране на депозитите е в смехотворен размер, който предизвестява поглъщането на горчивия хап от масовият вложител.
Ето защо приветствам идеята да се облагат тези депозити с 10 % данък, който поне гарантирано ще се влива в българската хазна и бъдещо увеличение на доходите на хората!
БРАВО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!
БРАВО НА ГЕРБ!
ГЕРБ!
Щото съхранението на покупателната способност на лева е отговорност на държавата.....
Пък ако реалната лихва се окаже отрицателна .....ДА ВРЪЩАТ ДАНЪК.
Щото държавата не си е свършила работатаНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
до евтин
Не е двойно обложен.
Все едно аз да кажа, като съм спечелил едни 50 бона и съм ги вложил в апартамент, после защо ще ми вземат данък и за него? С влога е същото той си е актив като всеки друг, който трябва да се облага. Вярно обезценяващ се актив, но и жилищата се обезценяваха нали. Тогава каква е разликата?
И точно понеже влога е винаги обезценяващ се актив, за разлика от всички други, затова трябва да се стимулира неговото набиване в потреблението или закупуването на реални активи. Тази стъпка цели точно това и е много подходяща мярка. Браво!
Коментар
-
Още в университета, един бивш икономически министър ни учеше, че когато населението започне да спестява и потребява по - малко, един от похватите е да се развърже инфлацията. И тъй като валутният борд не позволява раздуване на инфлацията, а паричните потоци към страната са намалели в пъти (друг инфлационен фактор), та сега управляващите се чудят как да изкарат тези пари в реалната икономика. Да влагаш в депозит повече от 30% от спестяванията си е чиста глупост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеA ти май не разбираш че това е двоино облагане, веднъж при получаване на дохода, втори път при облагане на лихвите. Отделно от това колко от хората имат нужните финансови познания, а ако се обърнат към финансовите посредници, те казват рискът е за твоя сметка. И какво остава- банката, щеш не щеш, малко но редовноМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнениеОще докато четох новината в ''Капитал'', и си викам : Днес Ландлорда ще има доста материал срещу влогарите и ще се почне пак -как ''имотите са истинската инвестиция''. Влизам в Инвестора и ........не си се бавил много . Да ти е честита новата тема. Между другото оная с боба ,леба, .........и консервите .........завърши ли я вече?
Коментар
-
Позволих си да го редактирам малко. 2013 edition
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЕто защо приветствам идеята да се облагат тези имоти с 10 % данък, който поне гарантирано ще се влива в българската хазна и бъдещо увеличение на доходите на хората!
БРАВО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!
БРАВО НА ГЕРБ!
ГЕРБ!
Коментар
-
до лендлорд
A ти май не разбираш че това е двоино облагане, веднъж при получаване на дохода, втори път при облагане на лихвите. Отделно от това колко от хората имат нужните финансови познания, а ако се обърнат към финансовите посредници, те казват рискът е за твоя сметка. И какво остава- банката, щеш не щеш, малко но редовно
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеКрайно време беше в една държава в която от три години никой не инвестира в реални активи а трупа на депозит като баба и дядо от село в зелената книжка на ДСК правителството да се намеси и да обложи тази псевдоинвестиция!
http://www.capital.bg/biznes/finansi...t_lihven_krai/
Трупането на пари с цел получаване на нищожна лихва /средностатистическия депозит е от порядъка на 5000 лева, колкото е и моят/ от баМките едва ли е някаква похвална икономическа стратегия и още повече бизнес или финансово постижение. Трупането на пари на лихва, без да се усеща масово раздвижване в кредитирането означава, че дъщерните банки просто изнасят капитал от БГ, в замяна на което хвърлят някакви жълти стотинки в кесията на озверелият от беднотия българин.
В същото време фонда за гарантиране на депозитите е в смехотворен размер, който предизвестява поглъщането на горчивия хап от масовият вложител.
Ето защо приветствам идеята да се облагат тези депозити с 10 % данък, който поне гарантирано ще се влива в българската хазна и бъдещо увеличение на доходите на хората!
БРАВО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!
БРАВО НА ГЕРБ!
ГЕРБ!
Коментар
Коментар