Първоначално изпратено от Victor_Tzvetanov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предизвестения край на "инвестицията" влогЪ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеНе. Това е абсолютно йезуитски подход. Може просто да намалят лихвения процент, което ще е поне икономически обосновано и така да намалят цената на парите както по депозизти така и по кредити. Само че не - банките си имат пари от ЕЦБ-то на 0.5% и депозити не и трябват да им плащат още 7. Единствено искат да събират кредите на 15%. Затова данък!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от VP Разгледай мнениеАко всички тръгнат да набиват, няма да е 8%, а 0.8%. Но по естествен път, а не зорлем да ме бутат да инвестирам.
В какво точно да инвестирам на 24 години...на БФБ, хах А хората на 60+? А всички хуманитарни професии?
Много мразя да се създава икономическа неефективност чрез механични мерки...Всеки да си прави сметката...
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеАз пък да попитам. Като се облагат лихвите по депозити, ще се приспадат ли лихвите по кредити?I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеА ако всички си набият парите на 8% както ти предлагаш, откъде ще има въобще икономика и кой ще ти плаща тези лихви? Смях, точно заради такива като тебе и като бате Пешо се предлага мярката. Нямам търпение да я въведат!
В какво точно да инвестирам на 24 години...на БФБ, хах А хората на 60+? А всички хуманитарни професии?
Много мразя да се създава икономическа неефективност чрез механични мерки...Всеки да си прави сметката...
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЧе имотите са нож с 2 остриета, не отричам. Ама то като всеки бизнес, не е за всеки.
Що се отнася до началният капитал, моля?! 75% от депозитите са до 1000лв. Е какво правиш с този капитал, без привлечен ресурс? А и виж повечето стартирали фирми с какъв капитал започват и откъде са го привлекли!"Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМи нас - инвестиращите -
Коментар
-
Първоначално изпратено от VP Разгледай мнениеДа си извадя депозита на 8% и да си купя струг???
хахахахаха
Ако на пазара има нужда от стругове, нека банката кредитира някое стругарско предприятие.
Дай да произвеждаме само щото трябва да се произвежда...
Или пък в недвижими имоти хах. Тоя филм го гледахме вече с недвижимите имоти. Просто голям принос за икономиката, няма що.
Коментар
-
Да си извадя депозита на 8% и да си купя струг???
хахахахаха
Ако на пазара има нужда от стругове, нека банката кредитира някое стругарско предприятие.
Дай да произвеждаме само щото трябва да се произвежда...
Или пък в недвижими имоти хах. Тоя филм го гледахме вече с недвижимите имоти. Просто голям принос за икономиката, няма що.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеНедвижимите имоти са нож с 2 остриета.
................. а той не идва от банката, идва от спестовния ти влог
Що се отнася до началният капитал, моля?! 75% от депозитите са до 1000лв. Е какво правиш с този капитал, без привлечен ресурс? А и виж повечето стартирали фирми с какъв капитал започват и откъде са го привлекли!
Коментар
-
Според мен това няма да окаже никакво влияние на депозитите в България понеже:
1) Реално като ти вземат 10% от лихвата, депозита ти става от 6% на 5,4%. Същата работа като банката да ти смъкне леко лихвата по депозита. Даже няма всички да забележат, но тук понеже е данък и се вдига шум.
2) Ако тия пари са имали по-добро приложение да са отишли там!
Ако броя и сумата на депозитите намалеят, както тук коментирате, това ще се отрази доста зле на лихвите по кредитите, които Дянков се мъчеше да смъква
Коментар
-
аз съм същия, в Русе един от наемателите не ми е плащал около 5 месеца.
Недвижимите имоти са нож с 2 остриета. Имам колеги които купиха апартаменти 2008г смяташ ли че сега допринасят за развитието на икономиката- просто плаща като луд, спомага само за увели4аване пе4албата на банката.
Не може да произвеждат всички разни неща- трябва и обслужваща сфера и образование и т.н. И пак казвам за да тръгнеш да правиш каквото и да е ти трябва начален капитал, а той не идва от банката, идва от спестовния ти влог
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМи нас - инвестиращите - отде-наде ще ни облагат двойно? Веднъж фабриката плаща данък, върху печалбите си, после акционеринът плаща данък дивидент - втори път данък върху една и съща печалба. Аз казвам - 18% данък върху лихвиците от влогченцата, 0% данък върху дивидентът !!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеУчителя, заварчика с изключение на манго, може да заложи бъдещия си доход за закупуване на имот, като използва влога за самоучастие и тегли кредит.Което ще раздвижи поне няколко сектора в икономиката. Ползването на финансови услуги е твърде относително и зависи както от личната финансова грамотност така и от късмета. И все пак БФБ е за предпочитане от обикновен банков влог! И пак спомага за развитие на родната икономика. За 5000 лв. по-добре да купя един струг и да произведа нещо, отколкото да ги държа на влог и с нищо да не подпомагам икономиката.
Коментар
Коментар