Първоначално изпратено от kat123
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Закон за конфискация на незаконно придобито имущество
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеДайте го този закон де
Законът още го няма никъде. Предстои законът да бъде изпратен при Президента. Ако той не го върне отново в НС, ще бъде публикуван в ДВ и едва тогава ще можем да го четем. Законът влиза в сила шест месеца след публикуването му в ДВ. През това време, ако някой от текстовете на закона бъдат изпратени в Конституционния съд, може и да бъдат отменени от съда... до края на годината трябва да бъде избрана новата Комисия за отнемане на незаконно придобитото имущество, да се избере Председател и т.н., изобщо ГЕРБ докато им изтече мандата ще се върши само организационна работа,....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеДрамата е следната...
Разследват те без ти да знаеш за това... Ако открият несъответствие директно ти запорират имуществото и директно те съдят... И чак след, като подсъдим, трябва да доказваш, че не си виновен... Дали това ще съсипе бизнеса ти или нещо друго няма значение... ТИ СИ ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО
Това е закона... А освен това изискват от теб да доказваш приходи за неща придобити 15 години назад... Което е абсурд.
Данъчна документация по закон се пази 5 години... Какво се случва, ако нито ти нито държавата пазите тези документи за повече от 5 години... Много хора си ги пазят, но много хора НЕ ГО ПРАВЯТ...
Вече ми стана тъпо да ме третират, като престъпник без да съм направил нищо... Преди 4 години ме разследваха 2 месеца, защото исках да си възстановя 1900 лева надвнесени данъци... Пфф..
Неслучайно преди 3 години си изподрах гласните струни и две клавиатури счупих, да убеждавам овчето племе зда НЕ гласува за това животно, ама напусто... да мъкнат сега и да пъшкат - то от простотията по-голяма прецакня няма.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Анакин Скайуокър Разгледай мнениеДанъчните пазят информация доста повече от 5 години.А и нали има някакви ограничения - имоти над някаква стойност,прокуратурата да те разследва и т.н.?В сегашния закон как е?
Коментар
-
Т. Коларов се съмнява, че законът за конфискацията ще е ефективен
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=896674
Т. Коларов се съмнява, че законът за конфискацията ще е ефективен © снимка: БГНЕС, архив
Последният (бел. авт.: все още няма избран нов) председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Тодор Коларов. Той подаде оставка в края на февруари с мотива липса на реформаторско мнозинство и беше освободен веднага от министър-председателя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеДрамата е следната...
Разследват те без ти да знаеш за това... Ако открият несъответствие директно ти запорират имуществото и директно те съдят... И чак след, като подсъдим, трябва да доказваш, че не си виновен... Дали това ще съсипе бизнеса ти или нещо друго няма значение... ТИ СИ ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО
Това е закона... А освен това изискват от теб да доказваш приходи за неща придобити 15 години назад... Което е абсурд.
Данъчна документация по закон се пази 5 години... Какво се случва, ако нито ти нито държавата пазите тези документи за повече от 5 години... Много хора си ги пазят, но много хора НЕ ГО ПРАВЯТ...
Вече ми стана тъпо да ме третират, като престъпник без да съм направил нищо... Преди 4 години ме разследваха 2 месеца, защото исках да си възстановя 1900 лева надвнесени данъци... Пфф..
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеХипотезата ти е с давност След тва има бордера, банкови извлечения и брокерски рипорти
При предната криза си си купил парцел в регулация за жълти стотинки. Притежаваш го повече от 5г и го продаваш по време на бума-2005-2007г с профит в пъти, а не в % и това "пъти" е двуцифрено число. Сумати несебърски, созополски, бански бабки са така, само дето при тях е от реституция.
Оценките се правят едно към гьотере и оттам идват големите несъответствия. На цената на едно напиване в кръчма можеше да се купи селски имот преди 14 годин, а за земята да не говорим.Last edited by val/she; 05.05.2012, 20:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеХипотеза: Купувал си си доларчета и марки през 90-те и решаваш да ги обърнеш в левове когато курсът им достигна 3200-3300 лв/$ (това е реален пример). Малко по-късно- когато курсът е 1700 пак купуваш долари (не е забранено) и си ги къткаш до курс 2. 25 лв/$. Имотите в това време са леко спихнали. И т.н., и т.н.
Как точно трябва да докажеш това?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Анакин Скайуокър Разгледай мнениеАко сте чели закона изкометирайте го.За да ни стане ясно.Иначе коментирате приказките на политиците.А това не е особено умно.Някой може ли да направи сравнение със сега действащия?
Вече ми стана тъпо да ме третират, като престъпник без да съм направил нищо... Преди 4 години ме разследваха 2 месеца, защото исках да си възстановя 1900 лева надвнесени данъци... Пфф..Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Както и да го погледнеш, и при сегашното законодателство има възможност за изземване на имущество. Имаше и закон "Петканов" и комисия "Кушлев".
Не мисля, че Мая Илиева ще остане безимотна освен ако самата тя не профука наследството си. Шефът на ДКЕВР също внезапно се замогна, но едва ли ще го разследват за лобизъм и произтичащите от него незаконни благини. Малко болшевишки ми изглежда законът.
Хипотеза: Купувал си си доларчета и марки през 90-те и решаваш да ги обърнеш в левове когато курсът им достигна 3200-3300 лв/$ (това е реален пример). Малко по-късно- когато курсът е 1700 пак купуваш долари (не е забранено) и си ги къткаш до курс 2. 25 лв/$. Имотите в това време са леко спихнали. И т.н., и т.н.
Как точно трябва да докажеш това?Last edited by val/she; 05.05.2012, 19:52.
Коментар
-
Половин милион българи може да бъдат законосъобразно разкулачени
Според Стария завет Бог създава Света за шест дни. За пет дни и нощи избраниците ни в Парламента буквално взривиха „правния мир" в България, като йерархична система от концептуално и функционално свързани нормативни актове.
Това стана с приемането на новия Закон за отнемане на незаконно придобито имущество. Освен че драматично се бие с Конституцията и Европейското право, конфискационният акт загробва илюзиите ни за свобода и демокрация, базирани на частната собственост, свободното предприемачество и честната конкуренция. Ударният труд на депутатите е обясним. Това е единственият законопроект, внесен в Народното събрание от ПП ГЕРБ, чието приемане беше бламирано и от депутати от същата партия.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=896612
Михаил Екимджиев е изтъкнат адвокат по международно и наказателно право. С богата практика по делата пред Европейския съд по правата на човека в Страсбург.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение. Но за честен човек който цял живот се е трепал и му вземат дома не бих си помислил каква трагедия би било.
Коментар
Коментар