IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да спрем да плащаме за ток и парно!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Jay Gould
    Решенията на общото събрание се вземат с 51% до колкото зная.
    Не знаеш... Затова по-добре не се обаждай! Има различни категории въпроси. За някои решения са достатъчни 50%, за други 75%, а за трети трябва да има абсолютно единогласие със 100%. Описано е в закона за етажната собственост.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      И когато общото събрание каже "Не щем парно" какво правим?!
      И това съм го писал, ама кой да чете... По-лесно е да се драскат небивалици...

      Ако 75% от собствениците на идеални части решат че не искат парно то парното се спира за всички. Съответно тези които искат да ползват парно или трябва да поемат на 100% всички разноски за парното на цялата сграда или трябва да си продадат апартамента в бедняшката сграда и да си купят апартамент в сграда населена с бели хора.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        .. Ето защо решенията за тях се вземат на ОБЩО събрание, защото са ОБЩИ части!
        И когато общото събрание каже "Не щем парно" какво правим?!

        ПС: Така впрочем отрязахме мераците на Овергаз да ни газифицира. Преди 8-9 години ни бяха налазили със "златни" оферти за газ. Една проста сметка обаче още тогава показа, че вложението в газови уреди и газ би се избило за повече от 10 години, средно около 14 г. и то при тогавашните цени на газта и без в сумата да влизат тия пари за ремонт които бих дал ако ми надупчат апартамента. За това на общото събрание навих още един съсед да кажем "не" и така кооперацията остана без газ. В момента не само никой не ми се цупи, ами обратното. Ако не им бях направил една проста сметка половината щяха да са вътре с едни 10 000 лева

        Дори обаче не е така и с общото събрание, защото според това което казваш следва да съм вързан и към Мустанг ТВ, защото всичките им кабели са вкарани в сградната инсталация в тръби. Да ама не! На Булсат съм и ако искам ще гледам през тях ТВ, ако искам няма, ако искам ще ползвам Мустанг (въпреки, че са вложили пари да пускат кабели), а ако искам няма. Ама това, че М-сат дали пари да си пускат кабели? Че мен какво ме интересува това?! Мен ме вълнуват моите пари, не техните! Ако дадат добра оферта, ще ползвам тях, докато я няма, нека си останат с вложенията! Да не живеем по времето на Борис Годунов, че някой да ни закрепостява?! Това противоречи на всякакви европейски практики. Идеята ти, че някой като си купи апартамент с парно е "длъжен" просто е в противоречие с всякакво законодателство. И дори общото събрание да реши, че иска парно, ако аз не искам такова в моя апартамент, няма закон по който да ме принудят да го плащам, след като примерно не го ползвам. Същото е. Давам друг пример.. Наема се чистачка. Да но мърлата, понеже съм на последен етаж я мързи да чисти моето стълбище. Жена ми чисти месец-два. После спряхме плащанията. И никой не може да ме накара да платя за нещо което не ползвам. Така и въпросната чистачка си отиде.. Общото събрание има права, но само до някъде.. И дори с парното ти въпреки, че не то решава дали даден апартамент да го ползва или не въпросът с решението му на отказ стои.
        Last edited by Jay Gould; 03.05.2012, 15:09.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

        Коментар


        • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
          Нали по-долу съм ти написъл - за общите части ще плащаш, но за това вътре в твоя коптор САМО АКО ИСКАШ. За чистачката на площадката ще плащаш, но никой не може да те накара да и плащаш да чисти вътре у вас.
          синясган, общите части може да са както навън така и вътре у вас! И това съм го написал и примерче съм дал, ама кой да чете?!... По-лесно е да се драскат небивалици...

          Дал съм ти примерче с носеща стена!!! Носещата стена въпреки че е "вътре у вас" е ОБЩА част и ти не можеш да я дупчиш, да я режиш или да я премахнеш само за това, че минава през твоята кочинка и че част от нея е "вътре у вас"... Тази носеща стена е важна за цялата сграда. така е и с тръбите за парното преминаваща през твоята кочинка. Те са важни за цялата сграда!!! Ето защо решенията за тях се вземат на ОБЩО събрание, защото са ОБЩИ части!
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

          Коментар


          • Фори, точно ти си тоя дето не чете (и не е чел през живота си). Нали по-долу съм ти написъл - за общите части ще плащаш, но за това вътре в твоя коптор САМО АКО ИСКАШ. За чистачката на площадката ще плащаш, но никой не може да те накара да и плащаш да чисти вътре у вас.
            За осветлението на входа ще плащаш, но ако живееш, като Иван Рилски у вас - ЧЕЗ няма да те търси изобщо.
            Обаче топлофикация те кара да плащаш и то не греенето на стълбището (общи части), а това, че съседът ти те "топлел" смях.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
              Лъжата е заложена в коефициентите зададени на общия входен топломер!Има едни условия наречени станадартни и т.н.!!!Има разни константни величини които се задават, разни граници на регулиране!
              При ел. енергията това може да бъде честотата, коефициента на трансформация и т.н.!
              Нямам претенци да съм специалист по тези въпроси, но хора вещи и начетени от Енергииния сектор са ми обяснявали доста неща.Енергетици(електрици), топлоенергетици!!! Знам случай за надписана ел. енергия за над 300 000 лева на промишлено предприатие!!!Там честотния фактор беше важен заради системите за управление и се следеше!!!
              Ако се засече енергията получена при изразходване на дадено количество газ, и се засече с тази продадена на гражданите се виждат едни огромни разлики. Вместо загуба на енергия, се оказва, че на крайния потребител се продава от топлофикациите повече енергия отколкото е произведена Подобни чудодейни закони на физиката, би следвало да заинтересуват главна прокуратура и икономическа полиция, но все още много политици смучат от паничката, за това и се блокират всякакви проверки. Все още..

              ПС: Като спомена електроенергия - мой познат скоро спечели дело срещу Е.ОН и ще си прибере не само 5 000 лева които от монополиста са му надвзели, а и солидна компенсация, плюс таксата за адвоката и разноските по делото Делата срещу Топлофикации са още по-лесни, защото при тях сметките поради описаните от мен и теб горе причини са още по-неясни. Много адвокати могат да направят сташно много пари с дела срещу монополите, просто още не са се усетили, както вече правят някой от тях.

              Всички сметки за парно в столицата са незаконосъобразни

              Столичната "Топлофикация" определя сметките по методика, която противоречи на европейското законодателство, изискващо потребителите да заплащат за реално потребена топлоенергия. Това обяви председателят на Федерацията на потребителите Павел Кърлев. В същото време обаче по напълно незаконен начин дружеството опразва джобовете на софиянци чрез прогнозните сметки. Дори икономическото министерство е признало, че сметките за топлоенергия се изчисляват по грешен начин
              Last edited by Jay Gould; 03.05.2012, 13:37.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                А топлофикация губи делата по една елементарна причина - щото са държавна фирма
                За съжаление, това е истината... В скапаната държава шефовете на държавните фирми се сменят при всяка смяна на власта с наши хора! Единствената цел на властимащите е да се задържат на власт или поне в Парламента. Ето защо на тях им трябват гласове при избори. Ето защо Топлофикация предпочита да губи делата и чрез различни въртели да прехвърля проблема от болната глава на здравата. Предпочитат да надписват сметките на плащащите за да компенсират неплащанията на тарикатите. Ето затова е и намалянето срока на давноста...

                Ето защо аз призовавам плащащите. Спрете да плащате за вода и парно! Държавата ви гарантира че след 3 години ще ви бъдат опростени задълженията!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                  Напротив - Топлофикация губи делата защото, не може да докаже, каква точно и колко количество услуга е предоставил А не може да докаже, защото лъже и надписва сметките си.

                  И както съм казвал, ако някой засече изразходваното количество енергия излязло от Топлофикациите и общото количество такава отразена във фактурите на всички клиенти, се получава една огромна разлика, надписани сметки, които явно някой си прибира в джоба. Това е все едно да идеш и да си заредиш 50 литра бензин на бензиностанцията, но реално да ти налеят само 30 литра, а да платиш за 80

                  ПС: Рано или късно от и икономическа полиция и прокуратурата ще се заинтересуват от тези разлики в числата за милиони всяка година.
                  топлофикация не надписва сметките, за това си има топлинни счетоводители и те са независими от топлофикация. Идеята е точно да не се надписват сметки. А топлофикация губи делата по една елементарна причина - щото са държавна фирма, а аз досега не знам случай държавата или държавна фирма да е спечелила дело и причините са комплексни - от една страна в държавните организации обикновено бачкат абсолютни некадърници, от друга и да спечелят и да загубят делото нямат далавера - нито ще ги уволнят за некадърност, нито пък ще изкярат нещо, ако са добри, а от трета - всички мразят държавата и държавните фирми и делата срещу тях се гледат с едно наум
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    Напротив - Топлофикация губи делата защото, не може да докаже, каква точно и колко количество услуга е предоставил А не може да докаже, защото лъже и надписва сметките си.

                    И както съм казвал, ако някой засече изразходваното количество енергия излязло от Топлофикациите и общото количество такава отразена във фактурите на всички клиенти, се получава една огромна разлика, надписани сметки, които явно някой си прибира в джоба. Това е все едно да идеш и да си заредиш 50 литра бензин на бензиностанцията, но реално да ти налеят само 30 литра, а да платиш за 80

                    ПС: Рано или късно от и икономическа полиция и прокуратурата ще се заинтересуват от тези разлики в числата за милиони всяка година.
                    Лъжата е заложена в коефициентите зададени на общия входен топломер!Има едни условия наречени станадартни и т.н.!!!Има разни константни величини които се задават, разни граници на регулиране!

                    При ел. енергията това може да бъде честотата, коефициента на трансформация и т.н.!

                    Нямам претенци да съм специалист по тези въпроси, но хора вещи и начетени от Енергииния сектор са ми обяснявали доста неща.Енергетици(електрици), топлоенергетици!!!

                    Знам случай за надписана ел. енергия за над 300 000 лева на промишлено предприатие!!!Там честотния фактор беше важен заради системите за управление и се следеше!!!
                    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                      Не виждам, как един общ водомер долу би давал различни показания, от сбора на всички по-горе, освен ако нямате автомивка между етажите или наистина, някой от "частните" е развален/свален. Ако случаят е такъв, това се хваща още на следващия месец, чрез засичане, както казваш и проверка и "тарикатът" си плаща по един или друг начин. Още повече, че "частните" водомери/електромери са пломбирани.
                      Аз живея в сграда, която има индивидуално, дистанционно отчитане на топломерите, никакви простотии, като сградна инсталация/мощност и алабала. Ново минус старо и това е, просто и ясно. Всеки месец. Ама ти, като комуняга-аристократ (бахти оксиморона), си живей в апартамента на Оборище (откраднат от баща ти през 45-та) и плащай на топлофикация и за отоплението на улицата пред вас щом те кефи.
                      аз живея в чисто нова сграда на около 3 години и мога да ти кажа, че ако не пуснеш инкасатора за водата вкъщи, няма как да ти каже колко си потребил и можеш да го лъжеш до безкрай (дистанционно отчитане за вода няма). И понеже има достатъчно такива тарикати, а никой не може да те задължи да пуснеш някой в дома си, то затова и има разлика между частните водомери и общия. И всички плащат заради тарикатите - същото е като топлофикация, но в значително по-малки размери
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                        НИКОЙ, не може да те задъжи да ползваш "услугите" на топлофикация, чез, вик или баба пена чистачката ВЪТРЕ В ТВОЯ КОПТОР.
                        Грешиш, синясган... Нали това ти обяснявам вече от 2 часа. Можеш да се откажеш само ако отказът да заплащаш услуги не пречи на останалите живущи в сградата с режим на ОБЩА етажна собственост! Ако твоят отказ засяга техните интереси, както е случаят с парното, ти не можеш да се откажеш. А ти засягаш интересите им защото те заплащат за топлина част от която отива за отопление на твоята кочинка...

                        Дори за по простички като теб дадах и примера с чистачката на входа! Не можеш да се откажеш да ползваш услугите и ако ОБЩОТО събрание е взело решение да ползва услугите и за почистване на ОБЩИТЕ части! Кратко и ясно...
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                          Грую, какви изравнителни сметки плащаш за вода, която не ползваш?
                          Аз мислех, че в Бг има водомери и плащаш на кубик потребление? Разбира се по твоя щранг тече и водата на съседите, но ако твоето кранче е затворено, ти не плащаш НИЩО нали?
                          Обаче съм чувал, че дори и да не потребяваш "услугата" на топлофикациите, пак искат да им плащаш някакви такси мощност или други глупости, просто щото видиш ли тяхната "инсталация" минавала през твоя апартамент??
                          Ако ти не искаш да потребяваш вода или ток, просто си спираш тока или водата нали? Никой не ти иска "наем" щото кабелите или тръбите минават през твоя апартамент. Що топлофикация да е по-различна?
                          Ааа имали загуби. Ми да си изолират тръбите, да си оправят течовете, да си пломбират ненужните радиатори и така.
                          aми плащаш щото имало разлика между общото потребление и сбора на индивидуалните водомери - т.е. ако някъде не ги пуснат да влязат или имат течове, то разликата се разпределя на всички и си плащаш като пич.

                          Апропо да напомням ли, че твоите хора от герП искаха да се наложи и такса електромер точно като таксата мощност, а? Та викаш кои били комунистите
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • Фори, нека ти го кажа по-просто, белким ме разбереш дори и ти.
                            НИКОЙ, не може да те задъжи да ползваш "услугите" на топлофикация, чез, вик или баба пена чистачката ВЪТРЕ В ТВОЯ КОПТОР.
                            За общите части си плащаш отделно, щом живееш в такава сграда.
                            Обаче, тук спорът е, че топлофикациите те карат да плащаш нещо повече (което и те не могат да измерят дори), а именно това, че видиш си се бил топлил от отдаваната от съседите или от сградната инсталация топлина?!?!?!?
                            ВиК иска ли ти пари (освен за автомивката между етажите), ако си бил цял месец на море и не си ползвал вода?
                            Ми то по тази логика, аз мога да искам пари от съседите, щото те не пускат печка, а аз ги "грея" с кюмбето си.

                            Коментар


                            • Вижте какво става с търсенето на имоти които са накичени с ТЕЦ...НИЩО не става! Не ги предпочитат. Като напише човек " отказ топлофикация вход" и Гугъл България блокира... от тук нататък ги чака отлив и то сериозен, защото са некоректни и омразни.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                                Не виждам, как един общ водомер долу би давал различни показания, от сбора на всички по-горе
                                Вече ти обясних как... Не можеш да четеш ли, що ли?...
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                                Коментар

                                Working...
                                X