IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Дилетантов - Дуче ще рече - Водач, а не диктатор.

Може, може - пряката демокрация може и министри да сменя. Знаеш ли в новото време коя е първата наистина демократическа страна - без никакви класови или расови предразсъдъци? - Хайде - помисли, сети и кажи ако можеш.
    Абе Дуче, фюрер, първи секретар - все бяха водачи. То и в Северна Корея има водачи. Както и да е!
    Не мога да се сетя за подобна държава. Имаше Съветска Русия, после СССР, после демократически лагер, после Куба, сега Северна Корея. Не мога, предавам се! КАжи!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Аз ги намирам референдумите за силно вредни, особено по експертни въпроси.
      Това е естествено за нормални хора!!!Но не за животните!!!Плюс някои цветни!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
        Демократ, който се бори за Дуче = дървено желязо!
        Дилетантов - Дуче ще рече - Водач, а не диктатор.

Може, може - пряката демокрация може и министри да сменя. Знаеш ли в новото време коя е първата наистина демократическа страна - без никакви класови или расови предразсъдъци? - Хайде - помисли, сети и кажи ако можеш.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Аз ги намирам референдумите за силно вредни, особено по експертни въпроси.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
            Да се пробвам аз

По призвание! Който се чувства готов, подготвен и най-вече доволен от така заеманата длъжност, би бил приет с ентусиазъм и би му се дало шанс да се докаже. Тия длъжности обаче няма да са обвързани с големи заплати, огромни бонуси, безброй привилегии и неограничена власт, дори напротив - тяхното заемане ще означава освен професионализъм и вътрешно желание, също така и отдаденост и най-вече лична отговорност от самия кандидат. А и си мисля, че веднъж създадена и заработила в съобразност с принципите и правилата заложени в нейната основа, всяка от тия структури ще бъде все по-малко зависима от конкретния човек избран да я управлява, т.е. той ще трябва да се подчинява на тия правила, а не да ги създава като по тази начин възможността за злоупотреба би била сведена до един приемлив минимум

Лично и неангажиращо мнение!
            Е, изпробва се! Хайде пак! Направи си експеримент и кажи как народът да избере министър на околната среда - как технически ще стане това с пряко гласуване?

Коментар

• Според НЦИОМ борисов се радвал на народната любов...

http://www.dnes.bg/politika/2012/07/...tolkova.164924

Чудно защо моята анкета ОТНОВО казва обратното?

Пост №4 - ако щете гласувайте и вий - по съвест.

Коментар

Хайде, пак удари през просото. Я ми опиши как ще изберем с пряката ти демокрация министрите, замминистрите, депутатите в парламента, шефовете на агенции, директорите на държавните и общински болници, шефът на НАП, на митниците и т.н. Хубаво е да говориш за пряка демокрация, ама такова нещо практически е невъзможно. Ако беше възможно, нямаше да има политически партии и избори. Остави ги швейцарците, те са особено нещо. Но и там основнато в политическия живот са изборите, референдумите са нещо наистина важно, но допълнително средство за решаване на практически проблеми.
                ПП И там няма цигани и комунисти!
                Да се пробвам аз

По призвание! Който се чувства готов, подготвен и най-вече доволен от така заеманата длъжност, би бил приет с ентусиазъм и би му се дало шанс да се докаже. Тия длъжности обаче няма да са обвързани с големи заплати, огромни бонуси, безброй привилегии и неограничена власт, дори напротив - тяхното заемане ще означава освен професионализъм и вътрешно желание, също така и отдаденост и най-вече лична отговорност от самия кандидат. А и си мисля, че веднъж създадена и заработила в съобразност с принципите и правилата заложени в нейната основа, всяка от тия структури ще бъде все по-малко зависима от конкретния човек избран да я управлява, т.е. той ще трябва да се подчинява на тия правила, а не да ги създава като по този начин и възможността за злоупотреба би била сведена до един приемлив минимум

Лично и неангажиращо мнение!
                Last edited by kev; 27.07.2012, 21:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Мерси ,мерси , договаряй се /не се договаряй/ ти когато има убит.....Аз се моля да няма такива случай...
                  Какво ме интересува бензиностанцията свързана с НАП като съм наясно че лъжат почти толкова колкото преди или хонорари за длъжности лица ами те си ги взимат по друг начин......Аз пушилки необичам да знаИш...
                  Празни приказки нищо в твой интерес не си цитирал,бензина скъп колкото никога не е бил ,заплати и бонуси повече от предишните на нашите хра.......Повтарям пушилки не обичам....
                  Е, то с такава нагласа няма какво да те убеждавам. А бензинът го вдигна ГЕРБ, нали? Това че еврото падна, доларът поскъпна, международните цени скочиха - това не важи, нали? ББ е виновен!

Коментар

На теб няма начин да не ти е ясно на чии интереси е проводник Станишев. Ако твоите интереси съвпадат с тези на Русия - давай. А това правителство направи доста неща, които са в твой интерес. Последното - да няма договаряне при катастрофа с убит. А връзването на бензиностанциите и останалите касови апарати с НАП. А забраната за хонорари на длъжностните лица. А разграничаването с всички заподозрени в корупция. Абе какво да изброявам - при добро желание ще ги намериш. Ама е най-лесно да изругаеш, то това стана нещо като мода.
                    Мерси ,мерси , договаряй се /не се договаряй/ ти когато има убит.....Аз се моля да няма такива случай...
                    Какво ме интересува бензиностанцията свързана с НАП като съм наясно че лъжат почти толкова колкото преди или хонорари за длъжности лица ами те си ги взимат по друг начин......Аз пушилки необичам да знаИш...
                    Празни приказки нищо в твой интерес не си цитирал,бензина скъп колкото никога не е бил ,заплати и бонуси повече от предишните на нашите хра.......Повтарям пушилки не обичам....

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Това е правилното говорене на политик за когото бих гласувал !!!

Дуче, колкото по бързо се създаде партия с ръководство, което има воля да прилага принципите на пряката демокрация, толкова по добре !!!
                      Демократ, който се бори за Дуче = дървено желязо!

Коментар

• [QUOTE=mechobikov;1059288865]
                        Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение

Ad hominem, а. Свършиха ти аргументите и почна да обиждаш. Всички знаят, че съм за пряка демокрация. Много постове имам в тази тема и е ясно какви са ми политическите убеждения. Ако има референдум, ще се радвам, защото това са ми убежденията. Защото мисля, че така е правилно.

Кой е този, помазан свише от дядо господ, който има право да изземва суверенитета на народа ???

Що за самочувствие имаш ако си мислиш, че си ти. Дори аз нямам чак толкова високо самочувствие.
                        Хайде, пак удари през просото. Я ми опиши как ще изберем с пряката ти демокрация министрите, замминистрите, депутатите в парламента, шефовете на агенции, директорите на държавните и общински болници, шефът на НАП, на митниците и т.н. Хубаво е да говориш за пряка демокрация, ама такова нещо практически е невъзможно. Ако беше възможно, нямаше да има политически партии и избори. Остави ги швейцарците, те са особено нещо. Но и там основнато в политическия живот са изборите, референдумите са нещо наистина важно, но допълнително средство за решаване на практически проблеми.
                        ПП И там няма цигани и комунисти!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          ....а ако ме турите за Дуче, референдуми ще има по всички спорни въпроси, касаещи обществото, по три пъти на годината ще има референдум.

Ще направя държавен сайт, нещо като Букче, в който да се обсъждат обществените и държавните дела - и със строги правила, така че да не се допускат многократни регистрации и манипулации. И ако някой иска референдум за нещо - прави там една група - събере ли не 500, а 100 000 поддръжници - прави се референдум.

Разбира се - на една и съща дата може да се гласува по няколко различни въпроса. Ще има твърди дати - последната неделя на януари, последната неделя на май, последната неделя на септември (напримерно) и тогава ще се гласуват всички възникнали през четиримесечието въпроси. Пряка демокрация... а не после разни туфлеци да рекат: Дуче управлява автократически и съсипва България !!!
                          Това е правилното говорене на политик за когото бих гласувал !!!

Дуче, колкото по бързо се създаде партия с ръководство, което има воля да прилага принципите на пряката демокрация, толкова по добре !!!
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

• [QUOTE=Монти;1059288859]
                            Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение

Дилетант ,
                            защо ни мислиш толкова елементарни.
                            Ако СтанишеФ е проводник на свойте интереси ,но ако те се припокриват с мойте аз ще гласувам за него. Ако проводникът е БорисоФ аз ще гласувам за него . Нищо че симпатизирам на СДС. В момента съм им теглил една майна и да се оправят сами.
                            Проблемът че досега ГЕРБ не е защитник на мойте интереси. На колкото и гербаджии съм им задал въпроса освен за спортна злоба какво е направил Борисоф за тях и техните семейства в тези три години....НЕМА ОТГОВОР! ЗАЩО?
                            На теб няма начин да не ти е ясно на чии интереси е проводник Станишев. Ако твоите интереси съвпадат с тези на Русия - давай. А това правителство направи доста неща, които са в твой интерес. Последното - да няма договаряне при катастрофа с убит. А връзването на бензиностанциите и останалите касови апарати с НАП. А забраната за хонорари на длъжностните лица. А разграничаването с всички заподозрени в корупция. Абе какво да изброявам - при добро желание ще ги намериш. Ама е най-лесно да изругаеш, то това стана нещо като мода.

Коментар

• [QUOTE=diletant;1059288854]
                              Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              За нас е важно да има референдум, и да си носим последствията от това, което НИЕ сме решили. .../QUOTE]

Абе референдумът е на БСП. И ти ли си от тях? Хм. издаде се най-сетне!
                              Ad hominem, а. Свършиха ти аргументите и почна да обиждаш. Всички знаят, че съм за пряка демокрация. Много постове имам в тази тема и е ясно какви са ми политическите убеждения. Ако има референдум, ще се радвам, защото това са ми убежденията. Защото мисля, че така е правилно.

Кой е този, помазан свише от дядо господ, който има право да изземва суверенитета на народа ???

Що за самочувствие имаш ако си мислиш, че си ти. Дори аз нямам чак толкова високо самочувствие.
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

Коментар

• ....а ако ме турите за Дуче, референдуми ще има по всички спорни въпроси, касаещи обществото, по три пъти на годината ще има референдум.

Ще направя държавен сайт, нещо като Букче, в който да се обсъждат обществените и държавните дела - и със строги правила, така че да не се допускат многократни регистрации и манипулации. И ако някой иска референдум за нещо - прави там една група - събере ли не 500, а 100 000 поддръжници - прави се референдум.

Разбира се - на една и съща дата може да се гласува по няколко различни въпроса. Ще има твърди дати - последната неделя на януари, последната неделя на май, последната неделя на септември (напримерно) и тогава ще се гласуват всички възникнали през четиримесечието въпроси. Пряка демокрация... а не после разни туфлеци да рекат: Дуче управлява автократически и съсипва България !!!

Коментар

Working...
                                X