IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    За каква анархия става въпрос?
    Какъв е този страх?
    Та, това, евентуално, ще бъде първия референдум?
    +1

А и пряката демокрация не е страшна за населението. Страшна е за политическия елит !!!
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      1. Нагла лъжа е, че доводите ми са общи.
      2. Конкретни са и това може да види всеки непредубеден читател
      3. Но ако тръгнем да обобщаваме, действително пряката демокрация е по добра форма на управление от представителната.
      4. Липсата на пряка демокрация е липса на демокрация изобщо !!!
      5. Следователно РЕФЕРЕНДУМ !!!
      Всеки е неграмотен по 99,999999% от въпросите с които се сблъсква една страна. Т.е. всеки министър председател ще е некомпентентен в огромна част от въпросите които ще трябва да решава.

Но народа е суверен - напълно си прав. което следвайки логиката че министър председателя със сигурност ще е неграмотен води до пряка демокрация.

За това и доводите ти са общи. де факто ти казваш един напълно верен факт, идентичен по смисъл със Слънцето изгрява от изток. След това взимаш още един напълно верен факт - народа е суверен.

И след това обаче правиш един скок в логиката като казваш че от А и Б следва пряк избор на народа. А този скок в логиката не произлиза пряко от двете верни съждения преди него. Т.е. логиката ти е грешна.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Мечо е за пряка демокрация. тази толкова идеализиране форма на управление на идиотокрация.
        Сега кой обобщава аз или ти. Не ги мисли колегите за прости !!! РЕФЕРЕНДУМ е задължителен !!!
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
          Просто за Белене имам инфо от медиите, може да съм подведан, и не знам кое е Истина и кое НЕ..... Доколкото знам, Референдума не може да бъде спрян, поради "промени на фискална политика", защото Проекта е финансово обезпечен от Руския партнъор и паричния поток е положителен, Демек данъкоплатеца не е Засегнат по никакъв начин от този проект!
          това с фискални...причини и следствия...са някакви свободни съчинения

Най-странно ми беше, когато през ноември, за да се измъкне от патовата ситуация Папандреос обяви, че ще поиска референдум за пакта, т.е. за еврото или не.
          В родината на демокрацията всички изпаднаха в ужас, а Европа още повече...
          Но, Дания също на референдум, отказа да загуби кроната си като национална валута

Та, големите демокрации са такива до момента, в който някой се опита да издърпа кормиилото от политиците - тогава народът става некомпетентен да решава и се търсят вратички за бягство от демокрацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Но упрелите българи през последните години ще бъдат по малко отколкото българите упрели под турско робство....
            Примера ти е неудачен ,както и тезата която защищаваш....
            Довода ми е едно към едно идентичен с твоите доводи - т.е. прав си - абсолютно неадекватен е

Коментар

Доводите ти са прекалено общи, т.е. без пряка връзка с конкретния проблем, но за сметка на това рпиложими към напрактика всеки проблем от управлението н адържавата. Ако тези доводи са коректни, а те не са, то ние просто можем да уволним всякакви органи на представителната демокрация и да изпаднем в анархията на пряката демокрация.
              1. Нагла лъжа е, че доводите ми са общи.
              2. Конкретни са и това може да види всеки непредубеден читател
              3. Но ако тръгнем да обобщаваме, действително пряката демокрация е по добра форма на управление от представителната.
              4. Липсата на пряка демокрация е липса на демокрация изобщо !!!
              5. Следователно РЕФЕРЕНДУМ !!!
              tnm

Коментар

Ми айде да нападнем Турция. Жертвите от тази война със сигурностт ще са по-малко от общите умрели в българия през последните 100 години.
                Но умрелите българи през последните години ще бъдат по малко отколкото българите умрели под турско робство....
                Примера ти е неудачен ,както и тезата която защищаваш....

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  Какъв е този страх?
                  Мечо е за пряка демокрация. тази толкова идеализиране форма на управление на идиотокрация.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Равновесие,
                    Интерпретираш фактите както на теб ти харесват.....
                    Загиналите японци заради природното бедствие повече ли са от загиналите при аварията при фукушима.....
                    Материалните щети повече ли са от аварията или от природните бедствия....
                    Средсвата отпустати за възстановяване за кое са повече за аварията или за природното бедствие....
                    Заради земетресения повече ли са загиналите от ядрени аварии....
                    Заради отровен въздух и цигарен дим ,алкахол повече ли са загинали от аварии от АЕЦ и т.н.
                    Аз като работя на едно кръстовище като го измерваха ни съобщиха че трябва да работим с противогаз....
                    По твойта логика в София не трябва да има повече от двуетажни сгради поради риск от земетресения....
                    Ми айде да нападнем Турция. Жертвите от тази война със сигурностт ще са по-малко от общите умрели в българия през последните 100 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                      Един колега беше постнал едни интервюта на една репортерка на ТВ_Европа на едни пенсионери "поддържащи АЕЦ Белене"... Ами разхода за този репортаж е следния:
                      -Плащам на 3-ма пенсионери по 50лв, за да се включат в Масовката на Бузлуджа. Желателно е хората да са артистични и да си назубрят урока... Общо 3х50лв=150лв
                      -Пътни разходи тип Напред-Назад на автомобил за пенсионерите и един Репортерски Автомобил на телевизията... Общо 250лв.
                      -Една засукана Репортерка за около... 50лв.
                      Ами едно подигравателно репортажче има нема струва 450лв...

Просто за Белене имам инфо от медиите, може да съм подведан, и не знам кое е Истина и кое НЕ..... Доколкото знам, Референдума не може да бъде спрян, поради "промени на фискална политика", защото Проекта е финансово обезпечен от Руския партнъор и паричния поток е положителен, Демек данъкоплатеца не е Засегнат по никакъв начин от този проект!
                      Проекта евентуално е обезпечен от кредит от русия - НО срещу гаранции от държавата за изкупуване на тока. Което си е поемане на финансови гаранции от държавата. Т.е. е фиксална политика.

Коментар

Доводите ти са прекалено общи, т.е. без пряка връзка с конкретния проблем, но за сметка на това рпиложими към напрактика всеки проблем от управлението н адържавата. Ако тези доводи са коректни, а те не са, то ние просто можем да уволним всякакви органи на представителната демокрация и да изпаднем в анархията на пряката демокрация.
                        Равновесие,
                        Интерпретираш фактите както на теб ти харесват.....
                        Загиналите японци заради природното бедствие повече ли са от загиналите при аварията при фукушима.....
                        Материалните щети повече ли са от аварията или от природните бедствия....
                        Средсвата отпустати за възстановяване за кое са повече за аварията или за природното бедствие....
                        Заради земетресения повече ли са загиналите от ядрени аварии....
                        Заради отровен въздух и цигарен дим ,алкахол повече ли са загинали от аварии от АЕЦ и т.н.
                        Аз като работя на едно кръстовище като го измерваха ни съобщиха че трябва да работим с противогаз....
                        По твойта логика в София не трябва да има повече от двуетажни сгради поради риск от земетресения....

Коментар

Какъв е този страх?

Коментар

това са пълни глупости. Една АЕЦ води със себе си огромно количество външни ефекти. засягащи хора извън инвеститори, кредитори и така нататък. това прави въпроса за АЕЦ политически. защото живеем в демокрация а не в олигархия.

За другото си прав - ако са събрали достатъчно подписи зареферендум - и няма друга вратичка в друг закон този референдум да не се проведе, то трябва да има референдум - колкото и на мен лично това да не ми харесва.

но съм сигурен че има вратичка. Все пак общото правило е да не се правят рефендуми за фискална политика. Пък този АЕЦ съвсем спокойно може да мине към фискална политика - ако се прави с държавни пари - и така да стане невъзможно да се направи. Другия вариант е да се допусне референдум но само ако тази АЕЦ се прави без никаква държавна помощ - т.е. да е напълно частен интерес - но без гаранции за изкупуване на тока, без гаранци по кредити без никакви гаранции от държавата - тогава този референдум е безмислен. никой няма да потроши пари за АЕЦ при тези условия.
                            Един колега беше постнал едни интервюта на една репортерка на ТВ_Европа на едни пенсионери "поддържащи АЕЦ Белене"... Ами разхода за този репортаж е следния:
                            -Плащам на 3-ма пенсионери по 50лв, за да се включат в Масовката на Бузлуджа. Желателно е хората да са артистични и да си назубрят урока... Общо 3х50лв=150лв
                            -Пътни разходи тип Напред-Назад на автомобил за пенсионерите и един Репортерски Автомобил на телевизията... Общо 250лв.
                            -Една засукана Репортерка за около... 50лв.
                            Ами едно подигравателно репортажче има нема струва 450лв...

Коментар

• Деси, права си.
                              Подобни изследвания за заболявания от близост с радиоактивни обекти(депа), различни химически производства, военни обекти, провеждащи учения или опити с бомби, АЕЦ и един куп други, вкл. за влиянието от излъчването на антените за мобилни апарати трудно излизат на бял свят...често се пречи, изобщо да се провеждат.
                              Така че, дори да има статистика, вероятно ще е силно редуцирана...

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                1. Казваш, че народа е прост - Боко тиквата умен ли е ???
                                2. Боко тиквата прави ли разлика между потенциални проблеми и възникнали проблеми ???
                                3. Боко Тиквата също разбира от ядрена енергетика, ама точно кръгла нула.
                                4. Щом като тези които разбират са пристрастни, когато консултират народа, те ще са също толкова пристрастни и когато консултират Боко Тиквата.
                                5. Дотук резултата от мача Народа срещу Боко Тиквата е равен.
                                6. Но народа е суверена, а не Боко Тиквата
                                7. Следователно по правилното решение е да се направи РЕФЕРЕНДУМ !!!

Коментар

Working...
                                X