Първоначално изпратено от diletant
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеММмм да , но Япония колко ядрени централи има, и защо не казаха колко пари са спестени по-време на строителството на Фукошима, и защо изпълнителният и директор имаше честта да си го признае.
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнениеХиляди японци на протест срещу ядрената енергетика Демонстранти образуваха жива верига пред парламента http://www.dnes.bg/video-sviat/2012/...rgetika.165058 А да им пратим Станишев и Бикомечов. Веднага ще влязат в правилния пъ
Коментар
-
Хиляди японци на протест срещу ядрената енергетика
Демонстранти образуваха жива верига пред парламента
http://www.dnes.bg/video-sviat/2012/...rgetika.165058
А да им пратим Станишев и Бикомечов. Веднага ще влязат в правилния пъ
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеЕдин проект за АЕЦ е добър ако е икономически изгоден и безопасен. На тази тема си заслужава да се обменят мнения и да се спори. Но с коментар на политически неща нямам намерение да се занимавам. Почернените думи в твоето изказване говорят достатъчно каква каша е в главата ти. Една АЕЦ не може да е "руска", китайска, американска, френска и т.н. и не може да е "политически обусловена". Запомни го. Може да е безопасна или да не е безопасна, може да е икономически изгодна или да не е. Това е положението.
По икономическите въпроси, мисля че няма какво да ти обяснявам в един икономически форум какви анализи трябва да се направят. Това правителство нае уважавана банка да свърши работата. На всеки нормален човек е ясно, че представеният "доклад" не може да бъде база за взимане на каквото и да е решение и не може да струва 2 милиона (или 500 хиляди, както твърди Стамболов) евро. Затова и питам - къде е истинския доклад?
По въпросите на безопасността пък въобще нямам намерение да споря с теб, защото разликата в нивата е твърде голяма. Само ще отбележа, че безопасността на една АЕЦ не се определя от това кой е производителя на основното оборудване. Определя се единствено и само от конкретната технология и от изискванията на съответното законодателство, а то се мени с годините и става все по-строго. Една стара АЕЦ е винаги по-опасна от една нова и това е защото когато е проектирана старата АЕЦ, изискванията са били по-слаби.
А сега изложи някакво мнение за това полезна ли ще бъде Белене за българите или не. Склонен съм да приема, че си специалист и ще изложиш безпристрастно мнението си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнениеАми напиши си експертното мнение де. Аз пък съм принципен противник на политически обусловени и финансово необмислени проекти. И ако този, който наричаш Светиня си смени мнението, аз си оставам пак противник на този руски проект. Аланкоолу!
По икономическите въпроси, мисля че няма какво да ти обяснявам в един икономически форум какви анализи трябва да се направят. Това правителство нае уважавана банка да свърши работата. На всеки нормален човек е ясно, че представеният "доклад" не може да бъде база за взимане на каквото и да е решение и не може да струва 2 милиона (или 500 хиляди, както твърди Стамболов) евро. Затова и питам - къде е истинския доклад?
По въпросите на безопасността пък въобще нямам намерение да споря с теб, защото разликата в нивата е твърде голяма. Само ще отбележа, че безопасността на една АЕЦ не се определя от това кой е производителя на основното оборудване. Определя се единствено и само от конкретната технология и от изискванията на съответното законодателство, а то се мени с годините и става все по-строго. Една стара АЕЦ е винаги по-опасна от една нова и това е защото когато е проектирана старата АЕЦ, изискванията са били по-слаби.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеАко имаш предвид седесаР - да бил съм такъв, един от основателите съм, бях член на НКС, но не съм РАБОТИЛ там. В смисъл никога не съм бил партиен апаратчик.
...Абе аланкоолу, ако утре Светиня Му си смени мнението за Белене, ти какво ще правиш?....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПак твърдя че магистрала след Благоевград не ни трябва.Гърция е фалирала а пътища не се строят за да се ходи на море.След Пловдив към Бургас две ленти в посока са достатъчни както и между Търново и Шумен.Но Хемус задължително трябва да стигне до Търново.Не разсъждаваме егоистично Бойко е егоист.Не може да се строи само в София и южна България.Трябва по малко навсякъде.Оказва че румънците са ни основен партньор и вкарват много пари в България.Трябва нещо да направим за да ги привлечем.Трябват мостове над Дунава и хубави пътища.А за пътищата по които пътувам всеки ден нямам думи трагедия.Правителството не е дало и стотинка за града до който живея.Как да гласувам за такива????А за простотията какво да кажа мисля че се вижда от Космоса.Да наречеш лекар който е прославил страната ти оня якия касапин е висша простотия.Просто от тия днешните дето се имат за политици ми се повръща.Никога не съм си представял че в условия на демокрация простотията ще властва в управлението на страната и най големите негодници и боклуци ще управляват страната.Клоуни циркаджии бездарници и некадърници.Затова не ходя да гласувам.
Първо - магистралата до Гърция ни трябва, защото се нуждаем от Солунското пристанище. За цяла Западна и Централна България това е най-евтиния търговски излаз. А като стане и втория мост на Дунава, значението ще нарасне.
Второ - за мостовете на Дунава. Вторият се строи и май скоро ще стане. Проблемът остава пътя от него на изток и на юг. Тук ще трябват доста капиталовложения, но покрай него ще живне цяла северозападна България.
Трето - за магистралите. Строят се Тракия и тази за Гърция, защото вече бяха започнати и недовършени. А и трафикът е достатъчен за магистрала.
Четвърто – за магистрала Хемус си абсолютно прав, особено доТърново. Но за съжаление изчисленията са показали, че няма достатъчно трафик за магистрала. Затова се предвижда скоростен четирилентов път. Очевидно това ще бъде на дневен ред след лятото на 2013 г.
Пето – не зная по какви пътища се движиш всеки ден. Има републикански и общински. За общинските ругай общината, за републиканските – естествено правителството. Но нали не смяташ, че лошите пътища са резултат от последните три години. Така са от 23.
Шесто – за простотията, както казваш. Има я в някои моменти. Но въпросът е какво стои зад нея. В предишните 20 години на власт бяха почти непрекъснато хора с висше образование, с добър речник, добре облечени, с изискани обноски. Е, и какво направи този т.нар. политически елит – краде, краде, краде. И имаше един кръг от хора, които обслужваха този елит и виждаха всекидневно както доброто образование и език не води непременно към добри реформи и не предпазва от корупция. Тогава преди три години тези хора решиха да се преборят с този „елит” и успяха. Дойдоха на власт, но се оказа, че не са добре подготвени, че управляват често на принципа проба-грешка. Сега се учат. И ще се научат, просто трябва да придобият опит. А иначе не са направили нищо лошо. Най-малкото не крадат като всички предишни, особено тройната коалиция.
Е, стига толкова, мисля че казах достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнениеСтранно! Бях останал с впечатлението, че си стар седесал, дори си работил там. Сега май вече си на път към Позитано. Ама карай, то времето поставя хората на мястото им.
А забележката ти за "Позитано" говори единствено и само за интелекта ти .... То затова цялата ни държава е на това дередже - щото хората не мислят с главите си, а слушкат какво казва партията-майка. Абе аланкоолу, ако утре Светиня Му си смени мнението за Белене, ти какво ще правиш? И какво ще говориш тогава за моето мнение? Толкова ли не можеш да разбереш, че човек може да има мнение по дадени въпроси и без да е привърженик на някоя партия? Да не говорим, че пък в конкретния случай аз съм специалист, разбиращ материята и имащ достъп до информация, недостъпна за широката общественост, т.е. мога да си съставя експертно мнение и ми е през к.ра какво е мнението на БСП, ГЕРБ и т.н.Last edited by netware5; 30.07.2012, 20:01.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеСложи си ръка на сърцето и признай че тази хартишка не може да струва и 500 хиляди евро!То даже и заглавието е такова - представяне на оперативния модел. Просто няма начин това да е пълния доклад. Освен ако не е някаква изключително нагла кражба и далавера, спретната от Трайчо Трайков. Но аз лично не вярвам в това. Въпреки не особено доброто ми мнение за ГЕРБ, не вярвам че сте способни на такава нагла кражба. Та затова питам - къде е истинския доклад? Нямам връзки с БСП и не знам дали го имат. Наистина, от политическа гледна точка, идеалното време за изваждането му би било по време на кампанията преди гласуването на референдума, но се съмнявам БСП да имат законен начин да го направят.
П.С. За Белене нямаме пари, а за Козлодуй-7 имаме ..... Айде стига, обиждаш ме ако ме мислиш за толкова прост .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеДилетанте, обаче като се замисля, то по твоята логика пак се стига до това, което и аз твърдя.
1. Ти твърдиш, че щом като плюя Бойко значи съм единодушен със Станишев.
2. Аз плюя Бойко
3. Но аз плюя и Станишев.
4. Тогава от теоремата на Дилетанта следва, че съм единодушен с Бойко
5. От 1 и 4, пряко следва, че съм единодушен едновременно и с Бойко и със Станишев
6. От 5. пряко следва, че Бойко и Станишев са едновременно единодушни с един и същи човек (Мечо).
7. Но когато двама човека са единодушни с един и същ трети човек, тогава те са единодушни и един с друг
8. От 6. и 7. пряко следва, че Бойко е единодушен със Станишев - което и следваше да се докаже.
10. Да живее референдума, за който се подписах!
А иначе ти доскоро не плюеше Станишев. Явно си искал разрешение, получил си го и сега го плюеш за камуфлаж. Аз комунистите ги подушвам през три морета. А теб по всички морета и океани.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
При пряк вот (пряка демокрация) манипулирането му, то ест опорочаване, е също възможно, но пътища за тайно манипулиране, както е в първия случай, няма.
Да повторим урока, деца: при прекия вот няма пътища за тайно манипулиране на вота.Last edited by mibova; 30.07.2012, 19:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеСа...
Образованите, знаещите и специалистите в случая на референдум имат доста важната задача да определят формулировката на въпросите на референдума така, че да са максимално ясни за човек с интелект под средния, да не са противоречиви сега или в последствията - и едновременно с това максимално пълно да включват съществото на проблема, по който се допитва народа, и, трето, да подлежат на пълен съзнателен отговор само с "да" и "нйе, твърдо нйе!""
Процесът на формулиране на въпросите трябва да е публичен, на най-широка възможна основа.
Тук е ролята на по-издигнатите слоеве.
Това е напълно възможно, така че "необразованите хора и хората с капаци на очите - не мерси" няма да управляват живота ти на сляпо - моля.
За това ти казвам пич , НЕ СТАВА ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеПърво и основно - платено е на въпросната банка само 500 хил евро. По взаимно съгласие.
Второ - не знам да има разширен доклад. И хич не съм нагъл - ако има, БСП щяха да го извадят. Или може би чакат кампанията за референдума да напредне? Интересно.
Но от теб съм разочарован - оказа се че само разчиташ на чисто политическата кампания на БСП. Да те предупредя, не си прави илюзии - с този референдум те просто разчитат на политическо позициониране преди изборите с цел да вземат властта. Самото Белене те са го отписали отдавна, защото дори Путин знае, че за него нямаме пари.То даже и заглавието е такова - представяне на оперативния модел. Просто няма начин това да е пълния доклад. Освен ако не е някаква изключително нагла кражба и далавера, спретната от Трайчо Трайков. Но аз лично не вярвам в това. Въпреки не особено доброто ми мнение за ГЕРБ, не вярвам че сте способни на такава нагла кражба. Та затова питам - къде е истинския доклад? Нямам връзки с БСП и не знам дали го имат. Наистина, от политическа гледна точка, идеалното време за изваждането му би било по време на кампанията преди гласуването на референдума, но се съмнявам БСП да имат законен начин да го направят.
П.С. За Белене нямаме пари, а за Козлодуй-7 имаме ..... Айде стига, обиждаш ме ако ме мислиш за толкова прост .....Last edited by netware5; 30.07.2012, 18:47.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеСтамболов, много си нагъл! Искаш да кажеш, че ТАЗИ POWERPOINT ПРЕЗЕНТАЦИЯ струва два милиона евро?За мен нещата са ясни - има САМО ДВЕ ВЪЗМОЖНОСТИ:
1. По някаква причина правителството крие истинския доклад и се опитва да представя една презентация от 20 страници за "доклада" на банката.
2. Въпросната презентация е истинският доклад. Тогава логично възниква въпросът кога прокуратурата ще се заеме с това очевАдно разхищение на държавни средства, ако не и корупционна схема. Защото договорът беше сключен от това правителство и струва два милиона евро! Никой нормален човек няма да приеме, че 20-те страници презентацийка може да струва толкова пари. Във всяка нормална държава, отговорните за сключването на такъв договор щяха отдавна да гледат небето през малко прозорче на карета.
Е, Стамболов - избери си една от двете възможности, трета няма!
Второ - не знам да има разширен доклад. И хич не съм нагъл - ако има, БСП щяха да го извадят. Или може би чакат кампанията за референдума да напредне? Интересно.
Но от теб съм разочарован - оказа се че само разчиташ на чисто политическата кампания на БСП. Да те предупредя, не си прави илюзии - с този референдум те просто разчитат на политическо позициониране преди изборите с цел да вземат властта. Самото Белене те са го отписали отдавна, защото дори Путин знае, че за него нямаме пари.
Коментар
Коментар