IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
    Чл. 162 се отнася не само до подстрекаване към насилие, но и призив за дискриминация, какъвто е гориия текст

Но ти имаш и призиви към насилие:

Има и още, и още....
    С този си пост ясно показваш, че си клеветник, за когото истината няма значение !!!

Нито първия нито втория цитат са призиви към насилие или дискриминация.

Стамболов, защитнико на ционисти аз имам право да кажа и че дори евреите са убивали германци през войната и това пак не е престъпление.

Кой ти каза че разбираш от юридически науки. По добре мълчи да не се излагаш.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Без право на обжалване...

Апелативна прокуратура потвърди, че Бойко Борисов е "източвал масло"

Прокурор Кожухаров нахока вносителите на сигнала за тъмното минало на Борисов, че са сезирали Европейския парламент

http://www.bivol.bg/prokuratura-bb-apelativna.html

Така се работи по демократично му!!!

Коментар

• Песен - ода за Росен Плевнелиев

http://www.youtube.com/watch?v=MEs_w...&feature=share

Музикален поздрав за всички, които са гласували за достойния президент Плевнелиев!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Стамболов, днес когато аз недвусмислено доказах, че БСП и ГЕРБ са от един червен дол дренки, ти си изтърва нервите и ме наклевети, че съм извършил престъпление. Аз не съм си трил постовете защитнико на БСП и ГЕРБ и ДПС. Чакам да цитираш мой пост с който да докажеш, че съм извършил престъпление по член 162 от НК или да ми се извиниш.

Ти си изтърва нервите Стамболов, защото ти точно това искаш да прикриеш. Но не мина днес номера защитнико на комунисти !!!

Чакам извинение за наглата клевета Стамболов !!!
          Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Ако умееше да мислиш правилно, като истински българин, щеше да ти стане ясно, че като се съгласявам с отговора на колегата, значи и моя отговор е същия. Ти си живо доказателство, че евреите не можете да мислите правилно !!!

Чл. 162 се отнася не само до подстрекаване към насилие, но и призив за дискриминация, какъвто е гориия текст

Но ти имаш и призиви към насилие:

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          На тебе ако знаеш след този ни диалог колко българи искат да ти въздействат по един определен начин, и по един друг начин, и по още един начин !!!
          Има и още, и още....

Коментар

• https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Коментар

• Първоначално изпратено от dimka_1981
              абсолютно излишно е особено с мечобиков , пчелата , гигов да се опитваш да водиш рационален дебат ...За тях слънцето е зелено и изгрява от север и точка .... странен ми е само мотива за тяхното поведение .. Определено мечо е достатъчно тъп за да му се плаща , пчелата има някакви хомосексуални подбуди..а гигов - гигов явно в армията са му налели целия арсенал на комунистическата пропаганда и манипулация и просто му дойде времето да я използва...
              Благодаря,
              Наистина с някои хора е безсмислено. Живеят в собствен свят с криви огледала, имат си своите конспиративни обяснения за нещата, и идея за собствена значимост, смело громят лошите и разобличават ЦРУ, КГБ и МОСАД, а някои си мислят, че са Наполеон. Важното е да са кротки и да си изливат епистоларно душата тук - иначе лошо - 4-ти километър....

Коментар

Категориите щастие и нещастие са за млади продавачки в магазин.

1. Това което цитираш за Станишев е абсолютно вярно !!!
                2. Следователно и той е същия комунист като Бойко Борисов !!!
                3. Следователно ГЕРБ и БСП, са от един червен дол дренки !!!
                4. Което и следваше да се докаже
                ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ ПОМЕТЕ ГЕРМАНИЯ С 3 : 0 ....

но за мечо е по важно друго....
                1. прав си по т.1
                2. не виждам релация с Борисов
                3. дори да е така няма как да "доказва" това ти твърдение ....
                4 . та единственото което доказа е ,че не мислиш с главата си....

колко процента е спада на Меком АД от 0,53 лева на 0,06 лева ?
                да видим започнал ли си да мислиш или още си с изключен мисловен апарат

Коментар

• Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнение
                  не толкова си тъп , че подобна информация те прави щастлив:
                  Категориите щастие и нещастие са за млади продавачки в магазин.

1. Това което цитираш за Станишев е абсолютно вярно !!!
                  2. Следователно и той е същия комунист като Бойко Борисов !!!
                  3. Следователно ГЕРБ и БСП, са от един червен дол дренки !!!
                  4. Което и следваше да се докаже
                  5. http://www.vbox7.com/play:1f1c459e1a&start=6
                  tnm

Коментар

Димке, момиче младо !!!

Аз съм толкова тъп, че даже по ставам за лидер на партия ГЕРБ отколкото тъпата МУТРА!!! Щото вашия лидер е прочел цяла една книга, а аз не съм прочел нито една. Следователно аз съм по тъп от него и по ставам за лидер на управляваща партия !!!

Диме, аз понеже съм тъп, си купих един тъпомер от пазаря. И като му пуснах ей този клип, на горкия уред му се пръсна скалата, стрелката удари у таваня и събори мазилката !!!
                    не толкова си тъп , че подобна информация те прави щастлив:

Първоначално изпратено от Серж Яков
                    През 1989 г. Станишев завършва с отличие Историческия факултет на Московския държавен университет, според публикации в пресата с дипломна работа на тема „Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия“.[2][3] Пет години по-късно защитава докторска дисертация на тема „Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век“.[4] През 1998 г. специализира по политически науки (Московска школа за политически изследвания), а в периода 1999-2000 г. - по международни отношения (Лондонска школа за икономика и политически науки), където защитава научно изследване на тема "Съвременна външна политика на Русия".
                    Сергей Станишев е съветски, след това руски гражданин до 1996 г.[5], когато придобива българско гражданство и се отказва от руското.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimka_1981
                      ...
                      Димке, момиче младо !!!

Аз съм толкова тъп, че даже по ставам за лидер на партия ГЕРБ отколкото тъпата МУТРА!!! Щото вашия лидер е прочел цяла една книга, а аз не съм прочел нито една. Следователно аз съм по тъп от него и по ставам за лидер на управляваща партия !!!

Диме, аз понеже съм тъп, си купих един тъпомер от пазаря. И като му пуснах ей този клип, на горкия уред му се пръсна скалата, стрелката удари у таваня и събори мазилката !!!

Ето го и въпросния клип:
                      http://www.vbox7.com/play:ca2d7b01&start=160
                      Last edited by X_Y; 09.08.2012, 10:16.
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение
                        Не съм сигурен, че наистина познаваш истинската история.
                        Тъжно е да се види в този форум още един умник и неразбран гений на вулгарната философия, който твърди че истината е различна за всеки, но се стреми да наложи своята истина върху всички и който не е съгласен с него бил тъпак.
                        Май не разбра, че става въпрос за софизма като начин на аргументация?

Аргументите и на двамата ви са насочени към личността, а не към идеите, тезите и оценка на действията. Казано е по делата им ще ги познаете.
                        Но не, Мечкобиков размахва списък и твърди, че няма значение какво прави правителството щом има в него министри, които преди 20 и повече години са били членове на БКП или техни близки са били такива. Това ги правело един дол дренки с БСП.
                        Това е типичният софизъм - Argumentum ad hominem, или аргумент насочен към личността. Това е похватът да се атакува личността или мотивите на човека, защитаващ някоя идея, а не самата идея. Най-явният пример за това е, когато едната страна на спора откровено нападне другата, „Опонентите ми са просто някакви фашисти!” или просто „Ти си глупак!”

Друг не по-малко често срещан пример е атакуването на информация, чрез нападки към източника й, „Всички знаем, че Плевнелиев е бил секретар на ДКМС. Защо да му вярваме, че сега има десни убеждения.” или „Ти винаги си бил с по-нисък успех от мен в училище. Откъде накъде ще ми обясняваш какво е еволюция?!”

Argumentum ad hominem е също така особено често срещан, когато защитниците на едната страна ще бъдат облагодетелствани, ако идеята, която прокарват, стане реалност. Из медиите това се наблюдава, когато има спорове за данъци, акцизи и ограничения на цени. Въпросът обаче е не защо една страна защитава идеята, а дали аргументите и са валидни.

Ad hominem е невалиден аргумент, защото мотивите и характеристиките на страната, защитаваща някоя теза, нямат отношение към самата теза. Независимо дали опонентът или мотивите му ни харесват или не, това, което той твърди, може да е съвсем вярно и точно. Гротескно лоши употреби биха били: „Стивън Хокинг е просто някакъв недъгав тип в инвалидна количка. Няма как да приемам твърденията му в сложна и засукана област като астрофизиката.” или „Вие искате да дам на този полуидиот, Дерек Паравичини, да свири на пиано?!"
                        Приемлива употреба

Възможно е да бъде приемливо да използвате ad hominem с реторична цел като „утежняващо вината обстоятелство”. Например:

„Големите вериги магазини лобират за прокраване на нови изисквания за качество на оборудването за съхранение на хранителни стоки. Те твърдят, че искат да защитят потребителите от некачествени и развалени храни. Самите големи магазини, които покриват новите изисквания, не предоставят по-добро качество стоки, даже напротив. Целта им не е подобряването на качеството, а заличаването на дребните конкнурентни търговци, които не могат да си позволят новото оборуднване.”

Това беше теза, последвана от оборване на тезата и argumentum ad hominem.

Също така може да е приемливо да обърнете argumentum ad hominem към идеята на опонентите си, а не към тях самите. Връщайки се на първия пример, „Аргументите на опонентите ми са фашистки.”...и защо не, в спор с подходящ тон: „Аргументите ти са глупави.”?

Като аргумент сам по себе си този похват, естествено, е лош и безсмислен. В повечето случаи използването му ще е нож с две остриета и, ако някоя страна бъде уличена в използването му (което уличаване също би било argumentum ad hominem) това само ще утежни нейното положение, като я накара да изглежда зле в очите на наблюдателите.

Относително трудно е човек да се отърси от argumentum ad hominem. В нас - хората - е заложено, че справянето с груба сила работи, а той е именно това. Завистта също може да подтикне човек към подобни нападки и нерядко използването му води до грозни сцени.
                        хубу де,нека тогава аз да съм лошия софист,а ти добрия платонист.... нямам нищо против това тукашните ти кУРлеги по образУвание да ме отъждествяват като манипулатор,а теб като платон,защитника на истината и правдата(според твоите пърсепции на правдивост) .....
                        ама само да те питам,мислиш ли,че климентохридското ти образУвание ще е способно да те защити логически от един разносвач на пици в сащ?
                        баба ми казваше- 10 пъти мери,веднъж режи....жената е била шивачка,емпиризма й е бил достатъчно добър,че да разбере смисъла на народната поговорка и да го прилага и в други домейни,освен шивачеството......
                        та ти браточка премери ли ме добре,че да ме режеш вече,или само си мислиш,че си ме премерил?
                        не забравяй,че като софист имам дарбата с твоите камъни по твойта глава да бия... та мисълта ми е,да стане така,че манипулативните ти мнения ,да им направя една манипулация на манипулацията и да стане така,че повече вредиш отколкото помагаш на кукловодите си.... че тогава пари нема да има за пропаганда.
                        ааа,извинявай за неправилното ми изказване,нека да бъдем академици-не е пропаганда,а е връзки с общественността....
                        знаеш ли вертере,кво е тва кръгова заблуда в "cause and effect' ,по бгетовски ако ме не лъже паметта му викате причинно следствена връзка?
                        тва философе е обръщане на следствието в причина и твърдение,че причината е следствие-елементарен похват за манипулиране,при който манипулирания изпада в монолог,което го прави скучен и банален,от където "наблюдателите' губят интерес в диалога,а както може би и двамата знаеме е това,че инфото се превръща в знание,когато има любопитство ,или дори и да не можеш да изкривиш дадена истина в съзнанието на хората,поне можеш да я "обезцениш" чрез банализиране на темата ,а още по добре ако опонента ти падне в капана на кръговата заблуда и сам се самобанализира......

та викам да хвърлиме едно рамо на мечо,а?
                        знаеш ли кво се опитва да ти каже мечо,ако не знаеше,че попада в тоя капан?
                        ами то е,че както ти извърташ,че твърдението,че всеки комунист е тъпунгер е вярно ..... за което си прав-не можеш да отъждествяваш хората под общ знаменател спрямо някаква принадлеждност...... само че мечо НЕ твърди това,въпреки,че успешно го завъртя на там.....
                        мечо ТВЪРДИ,че в полесдните 2 правителства бъка с гамени,защото ТЕ не са в правителството спрямо знанията си,а спрямо партийни заслуги и родинински връзки!
                        врътката с кръговата заблуда е достатъчно трудна за осъзнаване от НЕтренирания мозък,ама нали знаеш,че краставици моа да продаваш на всички останали,но не и на КРАСТАВИЧАР?
                        аре викам да окраставичариме простолюдието по добре да разбира бизнеса с краставиците,че да знаят САМИ ЗА СЕБЕ СИ ,коя краставица колко струва,а не ти да им казваш,а?
                        дай да използваме талебовия пример за кръгова заблуда,той е май най добър за осмисляне на абстрактното:
                        това,че всички терористи са мохамедани НЕ означава,че всички мохамедани са терористи.

или мечо твърди,че тези терористи са мохамедани,ти твърдиш,че мечо не е прав,защото не висчки мохамедани са терористи....
                        до тук за НЕзапозатото око ти дори си правия..... ама айде още малко да свалиме картите,искаш ли?
                        заменяш причина със следствие и на пръв поглед изглежда,че си прав...
                        освен ако не върнеме следствието като причина,квато е ИСТИНСКАТА ИСТИНА!

или мечо тръвди,че кретен като бойко борисов може да стане премиер само ако има гръб от НЕОкомунистите! демек такъв абсурд може да има само в бг,където имаш псевдодемокрация.......
                        а ти изопачаваш мечо с кръгова заблуда,като твърдиш,че не всеки пожарникар е гамен заради това,че не си е хвърлил партийния билет....или тва,че някой има принадлежност към ДСтките не е критерий,че е достатъчно голям тъпунгер като черноколановеца ,шлангоносач бойко борисов.
                        за което съм напълно съгласен с теб-не всеки пожарникар е тъп като бойко борисов,не всяка мутра е тъпа като бойко борисов....тва,че бойко борисов е бил мутра,не прави и всички останали мутри тъпи като него,НАЛИ ТАКА?

Коментар

• Според мен новопоявилият се ник Werter е дилетанта.
                          Че не е нов в този форум е ясно на всеки. Ама стилът си личи. А това че е регистриран преди две години само показва предвидливост.
                          Впрочем дилетант използваше и ника Софиянец80, който днес е неактивен и дори са му изтрити всички постове.
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение
                            И Костов спеше с партиен секретар, а и асистент по Марксистко-ленинска политикономия и Желю Желев също е бил член на БКП. Доган пък е агент на ДС - ура всички са маскари и комунисти.
                            Именно де, взе ли най после да ти се прояснява ???

Единствено дето не е "ура", а е "за съжаление" !!!
                            Last edited by mechobikov; 08.08.2012, 23:47.
                            tnm

Коментар

• [QUOTE=mechobikov;1059294190]
                              Първоначално изпратено от Werter Разгледай мнение

1. Шофьора на началника на ДС Григор Шопов действително е бил негово доверено лице. Разбираш ли. Няма как на пост министър на вътрешните работи на комунистическото правителство на ГЕРБ да бъде допуснато лице което да не е от елитното комунистическо котило.
                              2. Факта, че правосъден министър Диана Ковачева е дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП какво ти говори. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...
                              3. Разбираш ли велики логико, че трябва да четеш "Логика" и "Реторика", щото иначе споровете с тебе са тегави. Разбираш ли момче младо, че съгласно точка 2, двете парти БСП и ГЕРБ спят в едно легло, правят секс и се обичат.
                              4. Наглите ти лъжи, че Станишев, Първанов и Доган са наврени в кучи гъз ги разправяй на баба си. Това не може да бъде вярно, щото гарван гарвану око не вади. Едно бутнато (или небутнато) барбекю, според тебе ако е навиране в кучи гъз, да ти имам логиката.
                              5. Не излизат заедно на избори за да се хвърли прах в очите на народа. Ама народа вече не е прост и ясно ги разбра, че пърдят в едно гърне и се карат само за пред хората
                              6. Ето и едно видео за Бойко Борисов, който поразително прилича на любимия ти бай Ганю, в Германия. За да видиш присмеха, с който го приемат, като премиер - мутра там. http://youtu.be/gv_3xi_-NGg
                              И Костов спеше с партиен секретар, а и асистент по Марксистко-ленинска политикономия и Желю Желев също е бил член на БКП. Доган пък е агент на ДС - ура всички са маскари и комунисти.
                              Да влезе царя и Кошлуков.
                              Ето и Лешек Балцерович, член на ПОРП от 1969 год, т.е. от червения дол дренки по твоята логика - провел най-мащабната и бърза пазарна реформа. И това е според теб за хвърляна не прах в очите на народа. Те комунистите са под прикритие и са още на власт в Полша - хаха. Само ни заблуждават че са вън от властта.
                              И за да бъде заблудата пълна, през 1993 г. получава титлата Доктор Honoris Causa кауза в университет в Aix-Provance във Франция, през 1994 г. в Съсексия университет във Великобритания, през 1996 г. в De Paul University of Chicago (САЩ), а през 1998 г. и в Шчечинския университет, Университета на името на Николай Коперник в Торун (Полша), както и в Dundee University и в Стафордширския университет от Великобритания. Година по-късно е отличен с докторат Honoris Causa от Икономическия университет в Братислава, Словакия, след това през 2001 г. и от Европейския университет Виадрин (Viadrin) във Франкфурт на Одра (Германия), през 2002 г. от Uniwessytet del Pacifico в Лима (Перу) и от Университета “Александру Йон Куза” (Alexandru Ioan Cuza) в Яш (Румъния), а през 2004 от Университета на името на “Георг Меркатор” (Georg Mercator) в Дуйсбург (Германия).

Като първи представител на Централна и източна Европа през 1992 г. е отличен с престижната награда “Людвик Ерхард”. През октомври 1998 г. получава наградата “Министър на финансите на 1998”, присъдена от британския финансов месечник “Euromoney”, а през 1999 г. – наградата за най-забележителния европеец на 1998 г. – “Transatlantic Leadership Award”, присъдена от Европейския институт във Вашингтон. През 1999 г. получава също така наградата Central European Award за най-добър министър на финансите за 1998 г. През 2001 г. е отличен с присъдената за първи път награда “Friedrich August von Hayek”, през същата година получава наградата на името на Карл Бертелсман (Carl Bertelsmann) за изключителни постижения областта на стопанската трансформация в Полша, а през 2002 г. наградата на Фондация Фасел (Fasel) за заслуги към социалното пазарно стопанство.

През януари 2004 г. престижния британски месечник “The Banker” присъжда на Лешек Балцерович титлата “Банкер на годината” в категорията на централните банки от Европа, а през октомври същата година е отличен с наградата “Emerging Markets Awards” за най-добър председател на централна банка от централна и източна Европа.
                              Хвала на такива червени комунисти!

Коментар

• А Стамболов, къде се скри. Да клеветиш нагло защитнико на комунистическа партия ГЕРБ и на терористическия ционизъм можеш, а да се извиниш за наглата си клевета те е страх !!!
                                Ако пък не е клевета цитирай мой пост който е съставомерен по член 162 от НК.
                                Аз не си трия постовете Стамболов. А ти колкото повече време се криеш, ставаш все по жалък.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X