IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Стамболов, повтаряш се.

И мислиш ли, че с това правиш добро на ГЕРБ, същите наследници на комунягите, както е и БСП?

Като видим биографиите на "твоите" хора, и като чуем това мнение от бесепар, което си цитирал... хмм... какъв е изводът?

Естествено, веднага, изводът е: вълкът козината си мени (и да се нарече ГЕРБ), но нрава си не мени (ГЕРБ са деца на комунягите).
    Свободен във виелицата.
    http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Г-н Каролев, относно спора ви с Христо Стоичков има една приказка:
      "Не спори с простак, ще те смъкне на своето ниво и ще те бие с опит"
      А относно участието Ви в този форум под собственото ви име-не ви съветвам. Тук има доста простаци. И то с опит. Ще Ви смъкнат на тяхното ниво.
      Аз си пиша доста активно в няколко форума. Няма проблем :-) Свикнал съм на грубости и обиди, не ме ядосват :-) Поздрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
        И аз имам един въпрос. Каква програма ползваш за да разбереш в кои форум се споменава името ти?
        Просто когато във Фейсбук поствам нещо по-интересно, проверявам с Гуугъл после дали някой сайт го е взел, за да може да се включа в дискусията и там ако има нужда

Коментар

Аз твърдя, че повишението на заплатите със закон нарушава пазарният принцип, че цената на труда ,се формира като пресечна точка на търсенето и предлагането на труд.и за всички ефекти (от това вдигане на МРЗ и осигурителните прагове със закон), за Бюджета от една страна, за работещите от друга и за работодателите от трета!
          4un4o, като либертарианец, знаеш, че не съм голям фен на минимални заплати и т.н. На твоя страна съм :-) Въпреки че, както е в Германия, в някои сектори, където има монополи или олигополи склонни към картелиране, държавата може да се намеси.

Коментар

• Опасна болест е социализмът

Корнелия Нинова поиска оставката на Антон Кутев заради сравнение със СПИН
            Остри реплики между бившия говорител на социалистите Корнелия Нинова и секретаря по медийната политика Антон Кутев
            http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5081311

Корнелия Нинова, бивш говорител на БСП, призова члена на висшето партийно ръководство Антон Кутев да се извини и подаде оставка заради сравнението, че БСП е като СПИН.

В изявление, разпространено до медиите, Корнелия Нинова заявява:

"Колегата ми Антон Кутев сравни БСП със СПИН. Социализмът се предавал подобно на болестта, по наследство или по полов път. Нечувано и обидно. Ако някой се е питал що е то социализъм, вече знае.

Според висш представител на ръководството на БСП, това е тежка болест. Който се докосне до нея, е обречен. Ако не на смърт, то поне на мъчителен живот. Но ако някой все пак реши да направи саможертва да стане социалист, то трябва да отговаря на поне едно условие - или баща му и дядо му да са били такива, или да си намери някой социалист за полов акт. Всички други не стават", пише в изявлението на Корнелия Нинова. Думите на Антон Кутев са от негово интервю тази седмица

"Категорично не приемам изказването на колегата Кутев и нямам обяснение защо го е направил. Смятам го за обидно към много социалисти и за отблъскващо към много млади хора. Призовах го да се извини и да се оттегли от поста, който заема", коментира Нинова за Агенция "Фокус".

За мен е абсолютно недопустимо член на Изпълнителното бюро, секретар, който се занимава с медийната политика, да прави такива изказвания и внушения, каза още Нинова.

"Изненадана съм от това, че бюрото и Сергей мълчат. Поне бележка към Кутев, поне разграничаване от подобно мнение ръководството би трябвало да направи. Вадя тези аргументи не само като мое лично впечатление от това изказване, а и от стотици обаждания, които получих от разгневени хора, които ме помолиха да изразя тяхната позиция. Хора, както членове на БСП, така и симпатизанти, така и напълно странични", допълни тя.

Конгресът за някои хора още не е приключил,

коментира в отговор Антон Кутев и заяви, че няма да подава оставка.

"Корнелия е говорила, че БСП била тежка болест, това са думи на Корнелия, не мои. Говорила е, че, който се докосне до нея, е обречен, това, пак казвам, са думи на Корнелия, а не мои. Говори, че ако не на смърт, членовете на БСП са обречени на мъчителен живот – това са думи на Корнелия, а не мои. Моите думи бяха с достатъчно самоирония и по повод на дъщеря ми", каза Антон Кутев.

"Искам да припомня на Корнелия, а и на всички, за които конгресът все още не е приключил, че баща ми беше човек, за когото БСП и социализмът бяха кауза. Аз съм човек, за когото БСП и социализмът са кауза. Дъщеря ми е човек, за който БСП и социализмът са кауза. Моята дъщеря не учи в САЩ, както прави синът на Корнелия. И не приемам именно Корнелия Нинова да бъде моралният съдник, защото бих могъл да й напомня реплики, които не мога да произнеса. Които тя е произнасяла и много добре знае, че ги има записани със СРС-та, че са говорени в съдилища и т.н.

Изобщо – вътрешнопартийните проблеми не се решават по този начин. Реваншизмът в тях е вреден", каза още Кутев.

Той коментира още, че не смята, че казаното от него е обидно. "Самоиронията и опитът за чувство за хумор (да приемем, че е бил неудачен) - са ясно видими в това мое интервю. Не мисля, че някой би могъл да тръгне да се обижда от това", кза още Кутев и предложи на Нинова да си избере медия и в средата на септември да обсъдят каузата на социализма и хората, които могат да я носят. Ако може – да обсъдим и банковите им сметки, добави той.

През май Антон Кутев се извини, под натиск на съпартийци, на хората, пострадали и наплашени от силното земетресение в Пернишко заради написаното във "Фейсбук", че управляващите са направили новина от земетресението в Перник, а всъщност имало само няколко паднали комина и счупени керемиди.

Корнелия Нинова е бивш шеф на "Булгартабак" и бивш зам.-министър на икономиката и енергетиката в тройната коалиция, когато се смяташе за приближена до Румен Овчаров.

Тя беше говорител на БСП до конгреса през май т.г., когато отпадна от Изпълнителното бюро.

Коментар

Да ама асфалт не се яде, нищо ,че като деца го ползвахме за дъвка.( дъвка ор дзиф)
              О, да, ставаше! Джвакал съм я не веднъж.

Това е природна смола; само дето зъбите почерняваха за ден.
              Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                И наградата:

Борисов, знам къде е тази ваза, питай и може да я имаш.
                Да ама асфалт не се яде, нищо ,че като деца го ползвахме за дъвка.( дъвка ор дзиф)

Коментар

• Първоначално изпратено от Radoslava Разгледай мнение
                  Браво и да ни е честита новата придобивка:
                  И наградата:

Борисов, знам къде е тази ваза, питай и може да я имаш.

И той режеше ленти - като теб - ама на по-сериозни обекти, построени със собствени сили.
                  Свободен във виелицата.

Коментар

• Браво и да ни е честита новата придобивка:

Пуснаха движението по магистрала „Тракия” до „Петолъчката“ към Бургас
                    24.08.2012 13:35;

Пуснато е движението на моторни превозни средства до „Петолъчката" от автомагистрала „Тракия" в посока София - Бургас, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).
                    Премиерът Бойко Борисов също инспектира днес новоизградения участък на автомагистрала "Тракия", съобщиха от правителствената информационна служба.
                    Лявото платно на участъка ще бъде въведено в експлоатация тази неделя - 26 август. Ще бъде проверено и новоизграденото кръгово кръстовище на "Петолъчката".

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                      Съни спокойно, ти ще си сърничка или грациозна газела с наранено копитце

А ве, Камата що още не се е появил и той!? Явно я няма въпросната програмка
                      Г-на Каролев видя колко ни е акъла, скрои ни шапка и Дим да го няма!
                      Last edited by 4un4o; 24.08.2012, 16:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          А бе, к'ва е таз зависимост на герберите от фауната и привеждането й в социо отношенията
                          Вожда ви търси кучешкия облик в народа, че да го подчинява или го праща да пасе овцете
                          ти пък, вие герберите сте били хора, другите - говеда

А ве, Камата що още не се е появил и той!? Явно я няма въпросната програмка

П.П.Поздрави на г-н Каролев! Слушам го с интерес, когато се случи по някоя ТВ
                          Last edited by kev; 24.08.2012, 16:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Нашите управляващи се надяват че ще може да се смекчи ефекта от тази демографска криза като се вдига процента на заетост
                            Идеалист си, батка.

Нашите управляващи се надяват и стараят народът (добавка - българите) да е колкото се може по-слаб във всички отношения, та да могат да го управляват.
                            Това им е единствената "управленска" мисъл, понеже те, управляващите, всичките до един от 1944 година та и до сега, са такива въздухари, че ще ти падне шапката от изненада, ако престанеш със своя идеализъм.
                            Last edited by vmаnkov; 24.08.2012, 16:33.
                            Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              А бе, к'ва е таз зависимост на герберите от фауната и привеждането й в социо отношенията
                              Вожда ви търси кучешкия облик в народа, че да го подчинява или го праща да пасе овцете
                              ти пък, вие герберите сте били хора, другите - говеда
                              Има и маймунки и кръстоска между бик и мечка. (особен вид говедо) Не слагай всички под общ знаменател.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Стамболов, много си зле. Какво левичарско има в това да искаш да вдигнеш производителността като освободиш от работа непроизводителните.

Всъщност какво ли питам, то в ГЕРБ не можете да обосновете абсолютно нищо. И всичко което не ви харесва е комунизъм.

Пазарния принцип на търсене и предлагане си работи перфектно все едно колко е висока минималната работна заплата. Имаш две криви които се пресичат на да кажем 300 лева и при 300 лева имаш нула естествена безработица. Обаче ти слагаш минимална заплата на 600 лева. Това веднага променя равновесието и се получава безработица. Но отново двете криви се срещат - просто на цената на безработица.

Вече съм убеден че и първи курс икономика нямаш - защото това се учи точно там.

Единствената икономически издържана защита на ниската минимална работна заплата идва от това че по-този начин базработицата стои по-ниска. Т.е. ниската минимална работна заплата научно казано си е ЛЕВИЧАРСКА КОНЦЕПЦИЯ. Цялата икономическа доктрина на България от преди 1989 се гради на това - давай ниски заплати, за да има работа за всички.

След 1989 в България обаче се защитава от десни икономисти, защото тогава имаше голям дисбаланс в пазара на труда - доста висока безработица. По този начин при далеч от равновесие пазар едната страна придобива пазарна сила - в случая беше работодателите. И те използваха пазарната си сила за да държат заплатите ниски.

Но това не е факт сигурно още от управлението на НДСВ. Пазара на труда ни определено прегря при БСП и всъщност нещата се промениха - за известно време пазарната сила отиде при работниците. Сега кризата отново засили леко силата на работодателите, но в никакъв случай както бе преди 2004.
                                Самата идея "да искаш да вдигнеш производителността като увеличиш минималната работна заплата" е тежък случай на комунистическо мислене на плановик. Не само не можеш по този начин да увеличиш производителността, но и със сигурност ще я намалиш. Високата минимална заплата силно изкривява пазара на труда и води не само до безработица, но и до по-ниска конкуретноспособност и до по-нисък растеж. Всъщност лесно може да доведе и до спад.

Не ми се занимава с първокурснически представи за икономиката. Работната заплата е функция от състоянието на пазара и от производителността на труда. Стремежът да сложиш коруцата пред коня, т.е. да смениш причината със следствието е типичен пример на ярко изразено левичарско мислене. Е, ние от ГЕРБ не можем да имаме нищо общо със това.

Ето ти една статия, за да се ограмотиш поне веднъж в живота си. Тя е на малко по-високо ниво от първи курс икономика. И между нас казано, не очаквах да си толкова тежък случай

http://ime.bg/bg/articles/priina-li-...a-bezrabotica/
                                Last edited by Стамболов; 24.08.2012, 16:26.

Коментар

Working...
                                X