IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    А не мислите ли, че със специфичния си манталитет българския работодател /чорбаджия/ няма да е склонен да дава работа за чиния боб, чаша бира и безплатна нощувка? Сещам се, че наскоро КРИБ или коя там работодателска организация предложи стажантите да работят без заплата.
    Ами какъв проблем? Нека предложи чиния боб и чаша бира. Всеки кадърен специалист ще иде при конкурента, който ще предложи поне две чинии боб и две чаши бира. А пък третия конкурент ще се сети да предложи и отгоре. И така. А, забравих, някои политици убиха конкуренцията по волята на народа. Ееее... каквото си направиш сам и Бог не може да ти го направи

Коментар

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
      Не знам колко съм виден, но ако може да ме въведете в темата, че има много страници и не съм наясно точно за какво спорите. Нещо за МРЗ?
      А не мислите ли, че със специфичния си манталитет българския работодател /чорбаджия/ няма да е склонен да дава работа за чиния боб, чаша бира и безплатна нощувка? Сещам се, че наскоро КРИБ или коя там работодателска организация предложи стажантите да работят без заплата.

Коментар

• Аз от ИПИ познавам няколко индивида лично. Много хубави хора, много ме кефят. Ама заванлийките не са виждали оборотна ведомост на живо Ама норманлно де, то кога в Бантустана кадърните са правели това което разбират.
        Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• ДА имат си планове да завземат бизнесите и каналите на предходните..

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
            Тезата ми е, че нямат планове.
            Тезата ми е, че, щом се доберат до власт, те, като слабаци, гледат да направят слабаци и управлявяните от тях.
            И го правят успешно, понеже ние, народът, сме слабаци и офце.

Засега.
            Не е така, аз съм си приказвал с правителствени експерти по тези теми. Имат планове, или по-скоро прогнози за това как ще се развива пазара на труда - поне в предишните три правителства - за сегашното незнам.

но са крайни оптимисти - което е леко плашещо.

Коментар

Тезата ми е, че, щом се доберат до власт, те, като слабаци, гледат да направят слабаци и управлявяните от тях.

Засега.
              Имат си планове хората. Просто критична маса от хората са включени от страната на даващите в тези планове

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Нищо подобно аз съм наясно че плановете им са пълна скръб и ще се издънят брутално.
                Тезата ми е, че, щом се доберат до власт, те, като слабаци, гледат да направят слабаци и управлявяните от тях - и това е единствената им цел, само и само да се задържат на власт.

Засега.
                Свободен във виелицата.
                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Ами тази регулация срещу , която сте е практика от деситилетия в Скандинавия, а в САЩ и Англия има минимални почасови ставки, но правителството нехае. За ГЕРБ е по лесно да се харчи готов резерв и да се национализират пенсионни вноски.

Коментар

Идеалист си, батка.

Нашите управляващи се надяват и стараят народът (добавка - българите) да е колкото се може по-слаб във всички отношения, та да могат да го управляват.
                    Това им е единствената "управленска" мисъл, понеже те, управляващите, всичките до един от 1944 година та и до сега, са такива въздухари, че ще ти падне шапката от изненада, ако престанеш със своя идеализъм.
                    Нищо подобно аз съм наясно че плановете им са пълна скръб и ще се издънят брутално.

само след 4 години HR те ще отварят офиси във факултето и столипиново щото няма да има от къде другаде да намерят какъвто и да е прост работник.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      ИПИ са пълни профани...
                      ... и всички останали политически активни от така наречените "независими" неправителствени организации.
                      То за да стоиш там, требе да си или профан, или тъпигьоз, или гюон сурат и гьотферен (гъзодавец) - а най-честото е - всичкото заедно.
                      Смърдят!
                      Свободен във виелицата.
                      http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                        Самата идея "да искаш да вдигнеш производителността като увеличиш минималната работна заплата" е тежък случай на комунистическо мислене на плановик. Не само не можеш по този начин да увеличиш производителността, но и със сигурност ще я намалиш. Високата минимална заплата силно изкривява пазара на труда и води не само до безработица, но и до по-ниска конкуретноспособност и до по-нисък растеж. Всъщност лесно може да доведе и до спад.

Не ми се занимава с първокурснически представи за икономиката. Работната заплата е функция от състоянието на пазара и от производителността на труда. Стремежът да сложиш коруцата пред коня, т.е. да смениш причината със следствието е типичен пример на ярко изразено левичарско мислене. Е, ние от ГЕРБ не можем да имаме нищо общо със това.

Ето ти една статия, за да се ограмотиш поне веднъж в живота си. Тя е на малко по-високо ниво от първи курс икономика. И между нас казано, не очаквах да си толкова тежък случай

http://ime.bg/bg/articles/priina-li-...a-bezrabotica/
                        Тотю Младенов не беше ли от ГЕРБ? Просто питам

Коментар

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
                          Срещу някои индивиди ми се случва и да забравя срещу кого споря
                          Важното е, да не се забравя за какво се спори......

пп Нещо се загуби от политиката г-н Каролев....
                          С управляващите ни знаеш с кого ( освен с едного ..), ни за какво ( щот се сменят позиции през ден ..) да спориш.....
                          А дали и има смисъл от подобен спор...
                          Last edited by 4i40; 24.08.2012, 17:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                            Самата идея "да искаш да вдигнеш производителността като увеличиш минималната работна заплата" е тежък случай на комунистическо мислене на плановик. Не само не можеш по този начин да увеличиш производителността, но и със сигурност ще я намалиш. Високата минимална заплата силно изкривява пазара на труда и води не само до безработица, но и до по-ниска конкуретноспособност и до по-нисък растеж. Всъщност лесно може да доведе и до спад.

Не ми се занимава с първокурснически представи за икономиката. Работната заплата е функция от състоянието на пазара и от производителността на труда. Стремежът да сложиш коруцата пред коня, т.е. да смениш причината със следствието е типичен пример на ярко изразено левичарско мислене. Е, ние от ГЕРБ не можем да имаме нищо общо със това.

Ето ти една статия, за да се ограмотиш поне веднъж в живота си. Тя е на малко по-високо ниво от първи курс икономика. И между нас казано, не очаквах да си толкова тежък случай

http://ime.bg/bg/articles/priina-li-...a-bezrabotica/
                            ИПИ са пълни профани - като вземат да си изкарват хляба без да цоцат от фондации и държавата ще ги призная.

Иначе хайде обясними как по точно ще се свали производителността като се вдигне минималната заплата. Ама ей така логически без лозунги. защото аз веднага мога да ти докажа че производителността на един зает ще се вдигне.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                              Г-на Каролев видя колко ни е акъла, скрои ни шапка и Дим да го няма!
                              Тук съм, тук съм Ако съм изпуснал някой въпрос, да пита пак, питащият Не е умишлено

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Че това проблем ли е за теб? Да не би за първи път да спориш, без да знаеш за какво?
                                Иначе еваларка, голям фен съм ти като почнеш да спориш
                                Срещу някои индивиди ми се случва и да забравя срещу кого споря

Коментар

Working...
                                X