IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
    Умните, честни и кадърни избиратели не могат ли да си направят собствена партия?
    Чистите, Умни, Кадърни Честни, Избиратели могат да си направят партия.
    Даже от сега се сещам как да я кръстим

Коментар

Не, че нещо, но точно аз да бъда обвиняван, че не обяснявам.... Разбирате ли, че цялата ми политическа дейност от 10 години насам е в името на това да обяснявам точно тези неща, които са основата на либерализма? Или просто погледнете един от двата ми профила във Фейсбук. Всекидневно обяснявам.

Иначе съм съгласен, че наистина не може всеки да разбира от икономика. Но коригирането на грешките започва и като всеки осъзнае, че икономиката не е националния отбор по футбол и се концентрира върху публичния дебат по икономика. Аз като не разбирам от медицина ходя на лекар. А когато има дебат за медицина, не само, че слушам лекарите и мълча, ами като се прибера в нас, отварям Гуугъл и сам се информирам.
      Обяснявате на прекалено висок стил. За да разбере човек позицията ви се нуждае от дадена икономическа основа, която всъщност 95% от населениято я няма. колко хора мислите че търсят това което не разбират. И на колко хора им е интересна изобщо икономиката, че да имат и най-малкия мотив да започнат да търсят нещо.

За това популистки партии печелят защото им обясняват света по разбираем и интересен за тях начин. на човек нещо като не му е интересно то няма стойност. А е интересно само когато може да го свърже със себе си. Със собствения си начин на живот. популистичните лозунги прескачат този гап те казват това което човек иска да чуе. И никой не тръгва по-същия разбираем начин да обяснява, защо аджеба популизма е пълна простотия.

Още има хора вярващи в контрола над цените - след 25 години пазарна икономика. Това е брутален провал в посланията на всички политици, които не са популисти.

Коментар

Не, че нещо, но точно аз да бъда обвиняван, че не обяснявам.... Разбирате ли, че цялата ми политическа дейност от 10 години насам е в името на това да обяснявам точно тези неща, които са основата на либерализма? Или просто погледнете един от двата ми профила във Фейсбук. Всекидневно обяснявам.

Иначе съм съгласен, че наистина не може всеки да разбира от икономика. Но коригирането на грешките започва и като всеки осъзнае, че икономиката не е националния отбор по футбол и се концентрира върху публичния дебат по икономика. Аз като не разбирам от медицина ходя на лекар. А когато има дебат за медицина, не само, че слушам лекарите и мълча, ами като се прибера в нас, отварям Гуугъл и сам се информирам.
        Г-н Каролев, понеже не виждам опозицията да предлага ясна алтернатива в икономическите политики, а НДСВ може би не е чуваемо защото е извън парламента, бихте ли обяснили дали може освен на фискална стабилност на макрониво имате ли сили да заложите на по-драстични мерки в икономиката освен намаляване на данъци, поддържане на плоския данък, съкращаване на държавните разходи и оставяне на свобода на пазара. При такава свобода как примерно две медийни групировки са окупирали правото на медийно отразяване от всички останали? Този форум е доста четен и ще е интересно да прочетем на кои мерки в икономиката бихте заложили.

Коментар

Кои сме ние? Че аз нищо не мога да решавам, нито имам претенции да решавам
          Е как кои? Нъл си консултант То само с политика ако ставаше

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Само, че избирателите нямат избор. Ръководствата на всички партии са съставени от деца и внуци на бивши членове на политбюро. ГЕРБ и БСП се женят помежду си. Меглена Кунева е Пръмова. Не сме май ние виновни. Или всъщност виновни сме защото си мислим, че лопатите освен за копаене за друго не стават.
            Умните, честни и кадърни избиратели не могат ли да си направят собствена партия? И тогава всички останали умни, честни и кадърни избиратели ще гласуват за тях.

Иначе Кунева знам, че е Кунева, не знам в името да има Пръмова. Мен не ме вълнува кой за кого е женен или в какво семейство се е родил. Не живея в ерата на феодализма. По делата им ще ги познаете.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
              Как ще решите въпроса с Ромите? Т.нар от президентството МангалЕ?
              Кои сме ние? Че аз нищо не мога да решавам, нито имам претенции да решавам

Коментар

Защо трябва да се защитават каквито и да било заплати? Ако има достатъчно конкуренция, работодателят и работникът си определят заплатата сами. Откъде друг ще знае по-добре колко е справедливата заплата? Тя е колкото двамата се договорят при условие, че работникът има алтернатива (пък в идеален свят, и да няма). А ако няма алтернатива и конкуренция, тогава е по-различен казус и обикновено са виновни политиците.

А относно вината на избирателите. Аз обяснявах ли хубаво за топлофикация, че е фалирала по време на кампанията? Обяснявах. Друг някой предложи ли решение? Не предложи. Ами що тогава софиянци ще реват като топлофикация фалира и я дадат за един лев? Аз ли ще съм виновен?
                Как ще решите въпроса с Ромите? Т.нар от президентството МангалЕ?

Коментар

Защо трябва да се защитават каквито и да било заплати? Ако има достатъчно конкуренция, работодателят и работникът си определят заплатата сами. Откъде друг ще знае по-добре колко е справедливата заплата? Тя е колкото двамата се договорят при условие, че работникът има алтернатива (пък в идеален свят, и да няма). А ако няма алтернатива и конкуренция, тогава е по-различен казус и обикновено са виновни политиците.

А относно вината на избирателите. Аз обяснявах ли хубаво за топлофикация, че е фалирала по време на кампанията? Обяснявах. Друг някой предложи ли решение? Не предложи. Ами що тогава софиянци ще реват като топлофикация фалира и я дадат за един лев? Аз ли ще съм виновен?
                  Само, че избирателите нямат избор. Ръководствата на всички партии са съставени от деца и внуци на бивши членове на политбюро. ГЕРБ и БСП се женят помежду си. Меглена Кунева е Пръмова. Не сме май ние виновни. Или всъщност виновни сме защото си мислим, че лопатите освен за копаене за друго не стават.
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Така е, когато човек разбира нещо, той може да го обясни и на обикновени хора. Ако не го обяснява разбираемо, следователно нещо не е наред. Тази постоянна защита на ниските работни заплати ми мирише силно. Това не е свобода, това е робство.

Коментар

Ама ти загатна за конкуренцията и спря. Как така ние да не искаме конкуренция.
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Не може народа да бъде обвиняван за това - просто защото темата за пазарни дефекти, издънки на пазара и дори за принципите на пазара са специализирано знание. Не може да се очаква че народа ще разбира от това.

И тук е големия ви грях - на политиците - защото е ваша задача да обясните на този народ защо дадено икономическо решение е добро, и защо друго е лошо. И когато някой политик популист, като сегашния ни управляваш вземе да дрънка глупости, просто да го затапите. По разбираем начин и за лаик.

Специализираното говоре или прякото насочване на разговора към дадени икономически течения, може да върши добра работа пред други икономисти, за що годе точно изясняване на позиции - поне предизборно - но не върши никаква работа на Бай Пешо, чиито опит с икономиката е да купува евтино, да продава скъпо и да иска голяма заплата и помощ от държавата. Неговото разбиране за икономика е до там. А е до защото икономическите дебати се водят или на неразбираем за него език или са просто хвърляне на популистки лозунги. Както правят и в този форум доста привърженици на ГЕРБ.
                        Така е, когато човек разбира нещо, той може да го обясни и на обикновени хора. Ако не го обяснява разбираемо, следователно нещо не е наред. Тази постоянна защита на ниските работни заплати ми мирише силно. Това не е свобода, това е робство.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Не може народа да бъде обвиняван за това - просто защото темата за пазарни дефекти, издънки на пазара и дори за принципите на пазара са специализирано знание. Не може да се очаква че народа ще разбира от това.

И тук е големия ви грях - на политиците - защото е ваша задача да обясните на този народ защо дадено икономическо решение е добро, и защо друго е лошо. И когато някой политик популист, като сегашния ни управляваш вземе да дрънка глупости, просто да го затапите. По разбираем начин и за лаик.

Специализираното говоре или прякото насочване на разговора към дадени икономически течения, може да върши добра работа пред други икономисти, за що годе точно изясняване на позиции - поне предизборно - но не върши никаква работа на Бай Пешо, чиито опит с икономиката е да купува евтино, да продава скъпо и да иска голяма заплата и помощ от държавата. Неговото разбиране за икономика е до там. А е до защото икономическите дебати се водят или на неразбираем за него език или са просто хвърляне на популистки лозунги. Както правят и в този форум доста привърженици на ГЕРБ.

Коментар

Ами какъв проблем? Нека предложи чиния боб и чаша бира. Всеки кадърен специалист ще иде при конкурента, който ще предложи поне две чинии боб и две чаши бира. А пък третия конкурент ще се сети да предложи и отгоре. И така. А, забравих, някои политици убиха конкуренцията по волята на народа. Ееее... каквото си направиш сам и Бог не може да ти го направи
                            Грешка!
                            Въпросите ми по-долу се отнасяха към този пост, не към Лендлорд.
                            Свободен във виелицата.
                            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              А не мислите ли, че със специфичния си манталитет българския работодател /чорбаджия/ няма да е склонен да дава работа за чиния боб, чаша бира и безплатна нощувка? Сещам се, че наскоро КРИБ или коя там работодателска организация предложи стажантите да работят без заплата.
                              Има ли свободен пазар и истинска пазарна конкуренция, според теб?
                              1. В света?
                              2. В България?
                              Свободен във виелицата.
                              http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

А, забравих, някои политици убиха конкуренцията по волята на народа. Ееее... каквото си направиш сам и Бог не може да ти го направи

Коментар

Working...
                                X