IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    За това не си ме питал мисля. Щом си толкова компетентен да обясняваш на колегата що е либертарианец и що е либерал следва да ти е ясно и що е пряка демокрация. Изясни си въпроса за харесването. Нали това е то избора, да избираш каквото ти харесва. И ако не ти харесва кажи ти какво по добро предлагаш. Не се мори. По добро няма.

Народа е суверена. При пряка демокрация народа е най пряко ангажиран с управлението. Няма измислено нищо по добро от това.
    Правилно. Де факто, това е и в утопичния комунизъм. За жалост, технологиите не го позволяват (което е и адекватно на нивото на образователната система).

Извинявай, но аз не мога да ходя по 30 пъти до будката да гласувам. За полицейски шеф с мандат една седмица. За секретарка. За каква блажна боя да използва общината. Някои работи са просто технологично невъзможни.

Иначе за отзоваването на депутатите и облекчаването на процедурата за референдум съм съгласен.

Относно анархията - анархия на 7 милиарда човека на тази Земя? Как си го представяш това? Не се заяждам.

Коментар

Аз Саше не искам нищо да зависи от един човек. Ако се налага да се упълномощи някой за нещо (понеже не може без представители), той да се упълномощава за конкретно нещо, и след като си изпълни задълженията си ходи. Ако се окаже, че е некадърен, се отзовава по определен ред с избори, и се избира друг. За да има реално разделение на властите (понеже не може съвсем без власти), следва да има преки мажоритарни избори за всяка власт. Включително и за местните власти, и за местни полицейски началници. И много облекчен и ясен механизъм за предизвикване на референдуми.
      Ами мога да те помоля да се обръщаш към мен с истинското ми име

Та по твоята логика ще се упълномощават представители да вършат нещо и да си ходят. Мисля, че в момента е подобен механизма и това се случва на всеки 4 години. Това дали е някой е некадърен е доста субективно. Особено в области с неясни системи за отчитане на успех. Нали така - това да правиш закони не е като да береш ягоди на полето и на края на деня да броиш щайгите да се види кой върши работа и кой не.

Относно начина на избиране - извинявам се са генерализирането, но ако в държавата има милион в етнически групи, 400 хиляди пенсионери, 300 хиляди чиновника, 200 хиляди настоящи и бивши полицаи, военни и т.н. - това ли ще са ти представителите. Защото тези групи ще излъчат доста гласове ?
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
        Сега тъй като не искаш да ми кажеш какво е това пряка демокрация а само говориш какво не е, мога да предположа, че при 'пряка демокрация' всеки гласува за който му харесва ?
        За това не си ме питал мисля. Щом си толкова компетентен да обясняваш на колегата що е либертарианец и що е либерал следва да ти е ясно и що е пряка демокрация. Изясни си въпроса за харесването. Нали това е то избора, да избираш каквото ти харесва. И ако не ти харесва кажи ти какво по добро предлагаш. Не се мори. По добро няма.

Народа е суверена. При пряка демокрация народа е най пряко ангажиран с управлението. Няма измислено нищо по добро от това.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Аз Саше не искам нищо да зависи от един човек. Ако се налага да се упълномощи някой за нещо (понеже не може без представители), той да се упълномощава за конкретно нещо, и след като си изпълни задълженията си ходи. Ако се окаже, че е некадърен, се отзовава по определен ред с избори, и се избира друг. За да има реално разделение на властите (понеже не може съвсем без власти), следва да има преки мажоритарни избори за всяка власт. Включително и за местните власти, и за местни полицейски началници. И много облекчен и ясен механизъм за предизвикване на референдуми.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Вътрещаря Разгледай мнение
            аахаххахахахахахааха
            Ей малоумен трол, ти наистина си болен.Доказваш го с горната си помия.
            SoKoLoV,
            вместо да се занимаваш с мен, докажи че
            -при нарастване на безработицата, както е в България при тиквеното управление,
            -при увеличаването на вътрешния и външния дълг, както е при това управление,

докажи, че народът живее по-добре, че управлението е успешно.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

При пряката демокрация Саше, нищо не зависи от един човек. И при минархията също. И при анархията. Въпроса ти е тролски. За това не ти и отговорих на вчерашните въпроси. Не може аз в цял пост да обяснявам вижданията си и ти накрая да ме питаш за какво съм, правейки се на неразбрал.
              Сега тъй като не искаш да ми кажеш какво е това пряка демокрация а само говориш какво не е, мога да предположа, че при 'пряка демокрация' всеки гласува за който му харесва ?

Коментар

Т.е. ако зависеше от теб тази партия нямаше да съществува ?
                При пряката демокрация Саше, нищо не зависи от един човек. И при минархията също. И при анархията. Въпроса ти е тролски. За това не ти и отговорих на вчерашните въпроси. Не може аз в цял пост да обяснявам вижданията си и ти накрая да ме питаш за какво съм, правейки се на неразбрал.
                tnm

Коментар

Саше, би ли цитирал мой пост, дето да пиша какви партии искам и какви не ??? Ама целия пост без да го редактираш. Писал съм, че ДПС е противозаконна. Това е истина. Ако не вярваш прочети конституцията !!!
                  Т.е. ако зависеше от теб тази партия нямаше да съществува ?

Коментар

Ех двамата либертарианци - единия иска икономически растеж на кредит, другия не иска партии на етническа основа. Това ако прилича на либертарианство аз съм машинист
                    Саше, би ли цитирал мой пост, дето да пиша какви партии искам и какви не ??? Ама целия пост без да го редактираш. Писал съм, че ДПС е противозаконна. Това е истина. Ако не вярваш прочети конституцията !!!
                    Last edited by mechobikov; 26.08.2012, 13:27.
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      По националното радио бившият социален министър Иван Нейков каза, че 2012г ще остане в историята като първото лято, когато безработицата расте.
                      Ама то герберското управления с много неща ще остане в историята. Например с това, че за пръв път действащ премиер се записва в учебника по история. Няма как Тиквата да разбере, че да се запишеш сам в учебника по история не е като да се запишеш в Историята. Там други те записват.
                      А в Историята на България Бойко Борисов ще бъде записан като първия криминален престъпник, който е станал премиер.
                      Иначе премиери, които са станали криминални престъпници има.
                      аахаххахахахахахааха
                      Ей малоумен трол, ти наистина си болен.Доказваш го с горната си помия.

Коментар

• По националното радио бившият социален министър Иван Нейков каза, че 2012г ще остане в историята като първото лято, когато безработицата расте.
                        Ама то герберското управления с много неща ще остане в историята. Например с това, че за пръв път действащ премиер се записва в учебника по история. Няма как Тиквата да разбере, че да се запишеш сам в учебника по история не е като да се запишеш в Историята. Там други те записват.
                        А в Историята на България Бойко Борисов ще бъде записан като първия криминален престъпник, който е станал премиер.
                        Иначе премиери, които са станали криминални престъпници има.

Коментар

• Ех двамата либертарианци - единия иска икономически растеж на кредит, другия не иска партии на етническа основа. Това ако прилича на либертарианство аз съм машинист

Коментар

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
                            Либертарианците не обичаме принудата, но с оглед на това, че съм напълно наясно, че егоизмът е вроден за всеки, наистина е много важно да се постави такава рамка, в която за политиците е по-изгодно да бъдат честни
                            Сега пък взе да го даваш идеалист. Но правилния ти въпрос за самолета който вози тигрите, те издава, че си умен.

Заплахата (принудата) прави заплатата. Доказателство - във фалирала Гърция заплатите са 10 пъти по големи отколкото заплатите в стабилна България. Ние тук не ядем доматито с колчетата. Защо са 10 пъти по големи. Щото гърците като ги настъпят много бързо се сещат, че лопатите не са лопати.

При представителна демокрация, в случаите когато народа не представлява явна заплаха за управляващите, материалното състояние на населението се влошава все повече и повече, до един момент в който хората се осъзнават, разбират, че лопатите не са лопати, и от този момент нататък материалното състояние на гражданите започва да се подобрява. Това продължава докато ги приспят пак и всичко започва отначало.

Либертарианците не обичат принудата и насилието и поради това са за пряка демокрация, при която бунтовете и протестите до голяма степен са обезсмислени. Либертарианците са за пряка демокрация или минархия или анархия. Това са общества в които насилието е сведено до минимум.
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Ще я понижи разбира се, като знае какви малоумници са на власт.

SoКoLoV, ти да не си станал антигербер, та постваш такива излагащи герберското управление неща?
                              Не бе малоумен типаж.Не съм ти Соколов не разбра ли.Много гьон има под шапката ти явно.
                              Малоумник прочете ли статията или?След това виж Каролев какво ти е написал, същият като тебе е елементарни глупости говори.
                              Виж статията кои какви прогнози дава и след това виЖ Каролев, какви неща е написал по въпроса, може и да разбереш.Тъп шапкар.

Знаете ли ти и Каролев на колко държави БВП ще е отрицателен и че нашият е на 5 -то място в ЕС, по време на криза е така, но това не ви интересува много много, да не би лекотата на мисълта ви да е породена от "управляващите малоумници". аххахах
                              Поредната смехотворна шега с демократично избраното ви правителство.ахахха
                              Какъв си ти бре Гъгов.
                              Last edited by Вътрещаря; 26.08.2012, 11:31.

Коментар

• Ще я понижи разбира се, като знае какви малоумници са на власт.

SoКoLoV, ти да не си станал антигербер, та постваш такива излагащи герберското управление неща?

Коментар

Working...
                                X