IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Време е (отдавна даже му мина времето ама) да се възпитават в критично и креативно мислене, но нали пък след това ще издърпат чергата изпод краката на "Авторитетите".
    Училището произвежда масово хора, които смятат възпроизвеждането на информация за Знание.
    И аз мисля, че целта е да се обучават на разни работи, колкото да стават за работници (включително и висококвалифицирани, че и за учители и преподаватели биля), но в никакъв случай да не се научат да мислят правилно.

Щото мисленето освобождава !!! (това мислене на което НЕ учат децата ни в училище)
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Кабинетът изостава драматично от програмата си за реформи

Правителството ще изпълни едва 23% от предвидените мерки за 2012 г. Закъснява и изпълнението на дейности от 2011 г.

http://www.segabg.com/article.php?id=614364

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Напълно съм съгласен. Проблемът с образованието не е само в България, то е проблем на интернет ерата.

По наше време, ако си мързелив, то трябваше да си напрегнеш пипето и да измислиш по-лесен начин за справяне с проблема, т.е. трябва да мислиш.

Сега, ако си мързелив, просто цъкаш в Гугъл или "пльосваш" проблема си в някой форум и чакаш решението. Дори и аз се хващам, че съм спрял да напъвам мозъка си за стари знания, а вместо това влизам за тях в Интернет.

Не случайно качествените кадри от последните 10-20 години идваха от държави с много слабо развит Интернет (Индия, Китай). Аз ще бъда с две ръце "ЗА", ако се направи университет в който е забранено използването на Интернет. Завършилите го студенти ще бъдат леко демоде, но поне ще могат да мислят.
        Ами ограничи на децата си Нета.

Коментар

• Мутренските времена се върнаха! Още по-мрачни от преди!

Яки екземпляри се бият по дискотеките, силово се събират дългове, обират се банки и бензиностанции, гангстерски кортежи блокират кръстовищата... А уж мафията бе смачкана

http://www.segabg.com/article.php?id=614315

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
            Може би просто е време да закрием образованието
            Време е (отдавна даже му мина времето ама) да се възпитават в критично и креативно мислене, но нали пък след това ще издърпат чергата изпод краката на "Авторитетите".
            Училището произвежда масово хора, които смятат възпроизвеждането на информация за Знание.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Нищо опасно няма. Интелигентността е нормално разпределена, аз съм бая над средното. Средното на народа е средното. Съвсем сигурно мога да твърдя че съм по-умен от мнозинството
              И ти ли ???
              Ех кой да те знай !!!
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                .... Германците са обявени за милиционери и мутри, а българския народ е обруган. Истински комунизъм тип в."Работническо дело"..........
                Тук за сефте съм напълно съгласен с теб и ти препоръчвам да прочетеш мемоарите на Маркус Волф,които са официално издадени в БГ. Там между редовете,е написано,че зад "демократичните промени" в ГДР и обединението на Германия, разбира се стои ЩАЗИ ... съвместно с ЦРУ. При успех на акцията,Волф е трябвало да предаде на американските си "приятели" целия списък с агенти на ГДР-службите.....Маркус,разбира се,нищо не е предал или по скоро е подхвърлил менте-инфо,с което няколко години по-късно изведнъж разполагаше комисията на пастор Гаук,която безпроблемно "разобличаваше" комунистите-агенти от ГДР....Но-о-о---ооооо - обърни внимание=> това бяха хора отдавна свалени от отчет (нещо подобно на наште хора с картончета.........или такива за които нищо няма черно на бяло ....) ....

Съвсем наскоро "заслужилия" пастор" "напълно случайно" стана президент на Германия - синекурна длъжност, от която страната страда от смъртта на фюрера,насам - наложена й от условията на Капитулацията пред Съюзниците (1945 г.).
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Хм, хм...

Висока и опасна претенция. И ще спра дотук...
                  Нищо опасно няма. Интелигентността е нормално разпределена, аз съм бая над средното. Средното на народа е средното. Съвсем сигурно мога да твърдя че съм по-умен от мнозинството

Коментар

Аз се считам само за по-умен, морален е доста мъглява категория.

Хм, хм...

Висока и опасна претенция. И ще спра дотук...

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                      Мое да е от качествен матрял. Щото нъл според Бойко мнозинството са от некачествен
                      За този цитат спорихме навремето още с би гугъла. Не ми се занимава пак с остаряли комунистически предизборни трикове....

Коментар

И на какво основание се считаш за по-умен и по-морален от мнозинството българи?
                        Аз се считам само за по-умен, морален е доста мъглява категория.

Коментар

И на какво основания се считаш за по-умен и по-морален от мнозинството българи?
                          Мое да е от качествен матрял. Щото нъл според Бойко мнозинството са от некачествен

Коментар

Това слабо ме интересува Когато някой прави глупост след глупост и му трябва много време да го осъзнае значи е тъп. По тази дефиниция мнозинството от българския народ е тъпо. И честно казано не изпитвам никакво чувство за вина когато наричам тъп, някой който е тъп.
                            И на какво основание се считаш за по-умен и по-морален от мнозинството българи?

Коментар

Ти със сигурност не си по-добър, по-умен или по-красив от бългаския народ, към който се числиш...
                              Това слабо ме интересува Когато някой прави глупост след глупост и му трябва много време да го осъзнае значи е тъп. По тази дефиниция мнозинството от българския народ е тъпо. И честно казано не изпитвам никакво чувство за вина когато наричам тъп, някой който е тъп.

Коментар

Това казвам, че е съвсем нормално чужди фондации да финансират български партии. Поне фондации от деомкратични държави, бих бил доста зле настроен към партия която се финансира с руски пари например.

И на мен изборите на тъпия български народ често са ми крайно неприятни

Ти със сигурност не си по-добър, по-умен или по-красив от бългаския народ, към който се числиш...

Коментар

Working...
                                X