IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Говориш за опити, но не и за установен ред. Така, че само си говориш. Всеки мунчо може да плюе ГЕРБ, правителството и премиера, както си иска и където си поиска. А това даже е особена тръпка за най-комплексираните мунчовци. Така, че никакви ограничения няма по отношение на правата на свободно изразяване на мненията.
    Относно култа към личността също е прекалено. Просто има много хора, които го харесват защото е харизматичен. Все още има много верни последователи и Костов, макар, че е далеч по-нехаризматичен.
    Никоя друга партия - дори и БСП не са се и опитвали да правят това. Опита това да бъде направено е напълно достатъчно. Защото показва липса на уважение към демокрацията от една партия, която при това е избрана да управлява.

За култа към личността- това харесване не идва от само себе си. Култ се прави, изгражда се, чрез начина медиино представяне, чрез представения начин на взимане на решения, чрез формиране на нагласи в обществото. \

Това където хората си мислят че техните нагласи са си техни е огромна заблуда. Хората имат такива нагласи каквито са им изградени от медиите. Човек е невъзможно да си изгради собствена нагласа по тематика, която не е пряко свързана с личния му живот, с това което разбира от първо лице. Всичко друго е плод на медиите, на образованието, на индиректен натиск върху подсъзнанието му.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
      Батка не с лошото. Проблема на БСП си е от едно време и той е ,че търсят на човека работа ,а не на работата човек и мишките в главите им за враговете на народа. Намери се измежду тях и един умен мъж (КауБойко) които намери на работата хора специалисти за да я свършат професионално и прави добри опити ,да пресече корупцията и бандитизма вкоренил се в административният апарат. Не напразно имаше един филм Октопод.
      Затова му е трудно на КауБойко. Непрекъснато получава удари под пояса. Няма истински българи от службите които да застанат зад него и да го подкрепят да изчисти тази сволоч от мекерета.
      Кои са тия специалисти - калинките с купените дипломи ли? И кой е тоя "умен мъж" - Професорът по компирология, който в животът си е прочел само Винету? За един и същ ли говорим?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Основата на демокрацията са правата на личността, разделението на властите и свободата за изказване на различна гледна точка. ГЕРБ атакуват два от тези кри стълба.
        -контрол над медиите - най-опасното поне според мен - защото целта му е изключване на алтернативни мнения.

-постоянни опити за унищоване на разделението на властите - всъщност законодателната власт вече е притурка на изпълнителната - а сега текат опити за контрол и над съдебната - разделението на властите е основата на демокрацията. Без това разделение имаме диктатура.

-опитват се да захранват дори децата с политическа пропаганда
        -огромно повишаване на връзкарството при назначаване на държавни постове. Това винаги го е имало но в момента е направо епидемия
        -силен превес на партиина лоялност над кадърност - всеки вижда как си избират кадрите, ако ги остави човек на мира сигурно ще върнат и партиините характеристики
        -опитват се да създават култ към личност - не особено успешно наистина - но дори и опита само за това е огромна крачка към онези времена. А Бойко съвсем естествено приема че Той взима всички решения в тази държава - а това е против всякакви норми на демокрацията - защото той е глава само и единствено на изпълнителната власт.
        Говориш за опити, но не и за установен ред. Така, че само си говориш. Всеки мунчо може да плюе ГЕРБ, правителството и премиера, както си иска и където си поиска. А това даже е особена тръпка за най-комплексираните мунчовци. Така, че никакви ограничения няма по отношение на правата на свободно изразяване на мненията.
        Относно култа към личността също е прекалено. Просто има много хора, които го харесват защото е харизматичен. Все още има много верни последователи и Костов, макар, че е далеч по-нехаризматичен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          След толкова години от тогава ще ти кажа но с уточнението че незнам дали е репресия.Един глупак партиен секретар написа в характеристиката на майка ми че дядо проявявал безразличие към мероприятията на народната власт и че братовчед ми е извън пределите на страната.В моята класната беше написала че не се интересувам от мероприятията на народната власт.Ей това ми попречи да стана пилот от ВВС.Въпреки шестицата по математика на изпита и отличните резултати от авиопрегледа.Генерал-майор Димитър Караджиков началник на военновъздушното училище мигаше на парцали когато за ка пи че то полковник Вълчев му каза че въпреки отличните оценки партията не може да повери боен самолет в ръцете на такива хора като мен.Тогава много плаках от яд.На всичкото отгоре си преебах приема в ТУ-София защото нямаше как да се явя на политическия изпит.Та после на втората година от казармата се наложи пак да ходя по изпити.Сега от дистанцията на времето виждам че тези двамцата боклуци са ми направили добро.Комунистите освен това ми пречеха да живея където искам и да пътувам в чужбина.Когато ми върнаха документите от военното училище и ги прочетох завинаги намразих комунистите.Патологично.Тая омраза е в гена ми и съм я предал на децата.Ако Господ ми даде власт и възможности тая измет ще я изтрия от българската земя.
          Батка не с лошото. Проблема на БСП си е от едно време и той е ,че търсят на човека работа ,а не на работата човек и мишките в главите им за враговете на народа. Намери се измежду тях и един умен мъж (КауБойко) които намери на работата хора специалисти за да я свършат професионално и прави добри опити ,да пресече корупцията и бандитизма вкоренил се в административният апарат. Не напразно имаше един филм Октопод.
          Затова му е трудно на КауБойко. Непрекъснато получава удари под пояса. Няма истински българи от службите които да застанат зад него и да го подкрепят да изчисти тази сволоч от мекерета.

Коментар

И не се притесняваш че сега една партия се опитва да се държи на власт като връща все повече порядки от онова време под лозунга че се бори с комунистите.
            Сега за тази партия ми дреме на самолетоносача.Времената са други.Ако някой се опита да ми нарушава жизненото прстранство има много начини за оправяне.Не ходя да гласувам.С годините осъзнах че разлика между партиите няма.Партийци стават некадърници крадци и мошеници арогантни простаци и кариеристи..Хора които нищо не умеят и нямат никакви шансове в живота.Партиите са ми безразлични.Просто се забавлявам с тези хора.Те освен за присмех за нищо друго не стават.В сферите в които работя не смеят да се месят щото са неграмотни.В ония години когато бях студент си бях съставил план как като завърша ще избягам от България но дойде 10 ноември и всичко отиде по дяволите.Господ разкара боклуците за да не избягам.Търпение.Всичко ще си дойде на мястото.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              Ама и ти си доста смешен. Хайде кажи кои са тия порядки?!
              Основата на демокрацията са правата на личността, разделението на властите и свободата за изказване на различна гледна точка. ГЕРБ атакуват два от тези кри стълба.
              -контрол над медиите - най-опасното поне според мен - защото целта му е изключване на алтернативни мнения.

-постоянни опити за унищоване на разделението на властите - всъщност законодателната власт вече е притурка на изпълнителната - а сега текат опити за контрол и над съдебната - разделението на властите е основата на демокрацията. Без това разделение имаме диктатура.

-опитват се да захранват дори децата с политическа пропаганда
              -огромно повишаване на връзкарството при назначаване на държавни постове. Това винаги го е имало но в момента е направо епидемия
              -силен превес на партиина лоялност над кадърност - всеки вижда как си избират кадрите, ако ги остави човек на мира сигурно ще върнат и партиините характеристики
              -опитват се да създават култ към личност - не особено успешно наистина - но дори и опита само за това е огромна крачка към онези времена. А Бойко съвсем естествено приема че Той взима всички решения в тази държава - а това е против всякакви норми на демокрацията - защото той е глава само и единствено на изпълнителната власт.

Коментар

• Много тъпа тематика....
                Чунчо, да питаме 200 000 безработни .....
                Чунчо, да питаме 200 000 млади и не толкова млади семейства с ипотеки.....
                Чунчо, да питаме родителите на 50 000 наркозависими......
                Чунчо да питаме 2 000 000 пенсионери......

Кажи Чунчо,кои още да питаме.........

Коментар

И не се притесняваш че сега една партия се опитва да се държи на власт като връща все повече порядки от онова време под лозунга че се бори с комунистите.
                  Ама и ти си доста смешен. Хайде кажи кои са тия порядки?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    След толкова години от тогава ще ти кажа но с уточнението че незнам дали е репресия.Един глупак партиен секретар написа в характеристиката на майка ми че дядо проявявал безразличие към мероприятията на народната власт и че братовчед ми е извън пределите на страната.В моята класната беше написала че не се интересувам от мероприятията на народната власт.Ей това ми попречи да стана пилот от ВВС.Въпреки шестицата по математика на изпита и отличните резултати от авиопрегледа.Генерал-майор Димитър Караджиков началник на военновъздушното училище мигаше на парцали когато за ка пи че то полковник Вълчев му каза че въпреки отличните оценки партията не може да повери боен самолет в ръцете на такива хора като мен.Тогава много плаках от яд.На всичкото отгоре си преебах приема в ТУ-София защото нямаше как да се явя на политическия изпит.Та после на втората година от казармата се наложи пак да ходя по изпити.Сега от дистанцията на времето виждам че тези двамцата боклуци са ми направили добро.Комунистите освен това ми пречеха да живея където искам и да пътувам в чужбина.Когато ми върнаха документите от военното училище и ги прочетох завинаги намразих комунистите.Патологично.Тая омраза е в гена ми и съм я предал на децата.Ако Господ ми даде власт и възможности тая измет ще я изтрия от българската земя.

Коментар

Дядо Чунчо теб комунистите как са те репресирали. За фалитите във форекса ли ги обвиняваш или за инфлацията поради растеж над потенциала

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Абе чуло е нещо за синовете за активните борци ама чул и не до чул.....през 60 години ...
                        някой му казал за РАБФАК по линия на Районните комитети на БКП ама там трябваше да бачкаш в тежки производства и да те изберат и бяха десетки и в началните години...
                        Защо се мъчи да ни изкара комунисти щом сме завършили при Бай Тошо и некадърници....
                        За едно место съм се борил със 100 човека а не както сега с тройки....
                        Борил си се зер! Майка ти е замъкнала половината стадо агнета, рушвет, та да ти е по лека борбата. Даже и Вълна може да е носила тук таме. Виж се в огледалото какъв си нещастник.
                        Last edited by 4un4o; 31.08.2012, 00:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                          Чунчо май имаше предвид децата, внуците и правнуците на активните борци срещу фашизма и капитализма.
                          Тези си имаха даже документ за "борци" и за тях наистина си имаше свободно влизане в институтите.

Друг е въпросът, че тези "активни борци" се увеличаваха експоненциално с годините на соц-управление
                          Точно тях имам предвид. 30% от местата, бяха за деца на активни борци и влизаха с двойки като изместваха други деца примерно с упех 5.30 не можеха да влезнат. в средните елитни училища. Не говоря за себе си. аз винаги съм имал отличен успех. включително и във ВУЗ..
                          А привилегиите на въпросните люде си бяха за всичко. И леки коли си купуваха с привилегии и апартаменти и вили и дефицитни стоки. (носеха им ги у дома) Всичко.

П.П. Монтажника, и аз имам 3 годин като монтажник по разпределение, и наистина взимах хубави пари. Всяка събота вечеряхме маса до маса с Христо Бонев и Албанката в Новотела..
                          Писал съм, че всички ръководни длъжности се избираха от така наречената "Номенклатура" Да ти го....в лайняната устица.
                          П.П. Сега се сетих и за още нещо. Исках да ставам пилот и подадох документи в Долна Митрополия. Оказа ,се че дядо ми по майчина линия е бил ловец. и ловната дружинка се е натъкнала на партизани и е имало престрелка. Веднага ми туриха тирантите на документите. Враг на народа. Внук на шофьора на секлецаря, на (Бе Серго Позитивни)
                          В казармата синовете на неблагонадеждните ги забиваха в "триъгълника на смъртта"
                          Един мой приятел направи опит да се самоубие.
                          Last edited by 4un4o; 31.08.2012, 00:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Първо в БГ имаше над милион и петстотин хиляди комунисти....Бах мааму тези университети с предимство..
                            Чунчо май имаше предвид децата, внуците и правнуците на активните борци срещу фашизма и капитализма.
                            Тези си имаха даже документ за "борци" и за тях наистина си имаше свободно влизане в институтите.

Друг е въпросът, че тези "активни борци" се увеличаваха експоненциално с годините на соц-управление

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                              и маслини нямаше. D
                              Нямаше маслини заради световния империализъм. Ама пък имахме социализъм и танкове. 3000 броя. Повече от Германия. Западната. Щото там беше прогнил капитализъм. Имаха банани, ама танковете им бяха малко
                              Ама що ми се чини, че маслини имаше? Турски, капиталистически, ама маслини..
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Да... Трудно ти е било НА ТЕБЕ без банани! А кокосови орехи нямаше пък изобщо.
                                Мани, във Варна и маслини нямаше. Баща ми като ходеше в командировки в София мъкнеше

Коментар

Working...
                                X