IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Този Евросъюз е "отворен" по следния начин: да ни го "вкарват" чрез продукцията си и да ни го "изкарват" чрез човешкия ни потенциал. (Добре, че и малко цигани им "пускаме", та да не са на пълна аванта.)

Действителността ни е по-лоша от крепостничеството
    Не е така - никой никого не е спрял. Не ме кефи в България взимам си чукалата и отивам в Англия или Германия. Имаме свободен пазар на труда.

Стига сте живели в 80 те години. Тва време отдавна е на историческото бунище.

Коментар

Аз не отричам "интелекта, знанието, амбицията, смелостта".
      Ако си прочел добре мой предишен пост, в него казвам, че: България е безнадеждно изостанала за тези неща. И тъй-като сме малка държава (не като Китай или Индия), ние няма как да пробием вече в тези ниши, не че и за големите развиващи се държави е възможно.

Нещо като екосистемата в гората - много малко светлина достига до нас, за да израснем нормално. Трябва да се примирим и да запретнем ръкави по това, което ни е дал Господ - земята.
      Ти предполагаш централизирано определяне на петилетни планове, които да се следват от всички. Поне подобен стил нагласа е изискуема за да се прави подобно планиране по прироритети.

В модерната пазарна икономика обаче това е доста изостанала концепция за водене на индустриална политика. От десетилетия на мода са държавата да не се меши с нищо освен със създаване на инфраструктура. И то основно образователна и социална инфраструктура - а не бетон и кирпич. Така като имаш образование, имаш конкуренция имаш икономическа свобода и хората сами ще намират кое е добро за тях.

И отново ГЕРБ прави всичко това наобратно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
        Аз не съм готов да бъда крепостен, не и в глобализиран свят и в Евро-съюз с отворени граници.
        Този Евросъюз е "отворен" по следния начин: да ни го "вкарват" чрез продукцията си и да ни го "изкарват" чрез човешкия ни потенциал. (Добре, че и малко цигани им "пускаме", та да не са на пълна аванта.)

Действителността ни е по-лоша от крепостничеството

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Споко, ще имаш. Мартингейл е много голям измамник.
          Аз пък се надявам да продължи да клъвка трохички благодарение на капитал, който му е паднал (по негово признание) като подарък, и да си се чувства като гениален инвеститор и предприемач понеже върши нещо, дето всеки примат с минимално обучение и грамотност може да върши.

В моя тефтер вече е подреден - "трохояд".
          Last edited by Pavlik Morozov; 05.09.2012, 15:53.
          "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

Трябва да се примирим и да запретнем ръкави по това, което ни е дал Господ - земята.
            Тук не съм съгласен с теб. Ти искаш буквално да се "закрепостим" към единствения пророден ресурс, който имаме - земята.

Но тогава който притежава земята притежава и нас.

Аз не съм готов да бъда крепостен, не и в глобализиран свят и в Евро-съюз с отворени граници.

Затова държавата (да не се бърка с родината), която не ми е майка,а мащеха, не ме вълнува. Интересува ме само средата ми - колеги, познати, приятели, роднини. Чувствам се свободен да търся щастието си навсякъде.

Старото поколение се оправяйте сами и както знаете - тая каша и без това е ваша.
            "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
              нямам ден на загуба вече половин година ,може би и повече. системата е проверена. и изпитана. Ако искам да печеля двойно трябва да увелича капитала в акаунта. и да дублирам сделките.
              Споко, ще имаш. Мартингейл е много голям измамник.

Коментар

Май си забравил "златната апоха" на земеделието, предхождаща техническия прогрес и индустриализацията - времето на средновековните гладове и чуми.

Земеделието днес нямаше да е това,което е, без техническия прогрес и без най-големите източници на ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ - интелекта, знанието, амбицията, смелостта.
                Аз не отричам "интелекта, знанието, амбицията, смелостта".
                Ако си прочел добре мой предишен пост, в него казвам, че: България е безнадеждно изостанала за тези неща. И тъй-като сме малка държава (не като Китай или Индия), ние няма как да пробием вече в тези ниши, не че и за големите развиващи се държави е възможно.

Нещо като екосистемата в гората - много малко светлина достига до нас, за да израснем нормално. Трябва да се примирим и да запретнем ръкави по това, което ни е дал Господ - земята.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Чунчо да ти направя добро. С тази система ще фалираш.
                  нямам ден на загуба вече половин година ,може би и повече. системата е проверена. и изпитана. Ако искам да печеля двойно трябва да увелича капитала в акаунта. и да дублирам сделките.

Коментар

Надявам се, че разбра мисълта ми.

По-добре е да "произведем" един агроном, един тракторист, един комбайнер, които ще създават добавена стойност за НАШЕТО селско стопанство и тази добавено стойност ще остава в България, вместо един програмист, който ще работи за Майкрософт (макар и в България) и неговата добавена стойност ще отива в икономиката на САЩ.
                    Разбирам те. Щях да съм съгласен с теб, ако България беше "нашата" държава. Но не е. Тя е "тяхната" държава - активите и властта са заграбени. Една клептократична върхушка определя правилата и разпределя благата, които е заграбила.

За да бъде унищожен този тумор трябва да се мине през емиграция - физическа или професионална, в отрасли и места, където плодовете на нашия труд ще са недостижими за паразитите.

Коментар

Тези бизнеси с ВИСОКАТА добавена стойност се оказаха с такава стойност, поради десетилетията безхаберно потребителско кредитиране в развитите държави.
                      Май си забравил "златната епоха" на земеделието, предхождаща техническия прогрес и индустриализацията - времето на средновековните гладове и чуми.

Земеделието днес нямаше да е това,което е, без техническия прогрес и без най-големите източници на ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ - интелекта, знанието, амбицията, смелостта.
                      Last edited by Pavlik Morozov; 05.09.2012, 15:28.

Коментар

Ще си кажеш накрая колко декара имаш и за какво се бориш

Познавам много малко хора, който са доволни на село и печелят добре. Повечето от тях са простовати селски чада, които обичат земята и да я обработват. Радвам се че ги има - те са селската средна класа.

Но всички други гледат да разпродадат нивите и да се изпарят към града.
                        Надявам се, че разбра мисълта ми.

По-добре е да "произведем" един агроном, един тракторист, един комбайнер, които ще създават добавена стойност за НАШЕТО селско стопанство и тази добавена стойност ще остава в България, вместо един програмист, който ще работи за Майкрософт (макар и в България) и неговата добавена стойност ще отива в икономиката на САЩ.

Коментар

с тази система всеки божи ден си увеличавам акаунта с 0.5 до 2% Зависи от волатилността.
                          Чунчо да ти направя добро. С тази система ще фалираш.

Коментар

Печели се само когато имаш печеливша стратегия и я прилагаш стриктно. Посоката както и в тотото трудно можеш да я нацелиш.! Моята система си ми дава всеки божи ден от20 до 50 понякога 100 пипса. И не се оплаквам, даже се кефя ,че съм намерил правилната стратегия.
                            Твоята система може да се прочете навсякъде, и да я прилага тренирано шимпанзе.

Това не е достойно постижение за СВРЪХГАЛАКТИЧЕСКИЯ ТИ ИНТЕЛЕКТ!

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                              СоколоВвФф,
                              банват ли те, та така често сменяш прякора?
                              По-скоро се срамува от себе си и сам се банва, обаче после не успява да се сдържи пак да влезе и да почне да се излага

Коментар

Ама недей така бе, ИНТЕЛЕКТ КОСМИЧЕСКИ!

Щом безкрайно умен и смел човек като теб може само да спечели от тотото, и после да кълве трошички, какво очакваш от заблуден дурак като мен?!
                                Печели се само когато имаш печеливша стратегия и я прилагаш стриктно. Посоката както и в тотото трудно можеш да я нацелиш.! Моята система си ми дава всеки божи ден от20 до 50 понякога 100 пипса. И не се оплаквам, даже се кефя ,че съм намерил правилната стратегия.

Коментар

Working...
                                X